Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי הדרך הכי טובה זה באמת לזנק בעזרת בלם היד, (הרמת הידית, לחיצה קטנה על הגז, הורדת הידית).

במקרה של תאונה, אפשר להתווכח עד מחר, אבל בסופו של דבר הכל תלוי בעורכי דין ובשופט.

Audi A3 2.0T 300HP

Kia Sportage Premium

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אלוהים ישמור איזה נהגים.. בלם יד? בשביל זינוק בעליה?

תלמדו לעבוד מהר עם הרגליים או לעבוד עם 2 הרגליים ב 3 דוושות. קצת טכניקה לא תזיק!

לגבי מי אשם במצב כזה?

התגובות פה מדהימות אותי! האדם היחיד שאשם במצב כזה הוא האדון שנדבק לו לתחת.

כל עוד ההתדרדרות היא בגדר הנורמה ולא עולה על התדרדרות "סבירה", האדון או הגברת שנדבקו לו לתחת אשמים, שכן חובה לשמור מרחק גם ברמזור/עליה/ירידה. מרחק סביר הוא כזה שאתה רואה את האספלט והגלגלים של הרכב ממולך.

כל עוד זה לא התבצע אז משמע לא שמרת מרחק ובמצב כזה אתה האשם הבלעדי!

HU: Clarion HX-D2 F.Comp: Focal K3Power Amp: Genesis Series III Five Channel SubWoofer: Hertz HX250 Front stage

פורסם
בגלל שהרכב דיזל אז בניוטרל הוא לא מתדרדר בעליות?:roll:

ברכבים המונעים במנועי דיזל ניתן להתחיל בתזוזת הרכב ע"י שחרור הקלאץ' בלבד, להבדיל ממנועי בנזין שבהרבה מהמקרים ידרשו בדרך קבע תוספת לחיצה על הגז תוך עזיבת הקלאץ'.

כמובן שהדבר משתנה מרכב לרכב, הרבה בזכות רגישות הגיר והקלאץ' עצמם ופחות בזכות תצורת הבעירה במנוע.

ובאשר לנושא כולו, אין ספק שמדובר בעניין שנוי במחלוקת.

הקביעה כאן גם תלויה מאוד בנתונים ספציפיים בעת המקרה, למשל משך ההדרדרות בטרם הזינוק עצמו, קירבת הרכב מאחורה במטרים וכן הלאה. כמובן שאין עוררין על כך שהנהג מאחור צריך לשמור מרחק, בטח ובטח כשמדובר בצומת שבנוי על עלייה.

172 סוסים שיודעים איזו גבינה לקנות בסופר!

פורסם
אלוהים ישמור איזה נהגים..

לֹא תִשָּׂא אֶת שֵׁם יְהוָה אֱלֹהֶיךָ לַשָּׁוְא - כִּי לֹא יְנַקֶּה יְהֹוָה, אֵת אֲשֶׁר יִשָּׂא אֶת שְׁמוֹ לַשָּׁוְא.

בלם יד? בשביל זינוק בעליה?

תלמדו לעבוד מהר עם הרגליים או לעבוד עם 2 הרגליים ב 3 דוושות. קצת טכניקה לא תזיק!

ידידי, אני מציע לך להצניע לכת. לא יודע מה הרקע שלך, אבל ההתבטאות הזאת לא מציגה אותך באור יפה.

אתה נשמע בערך כמו הערסים האלה שטוענים ש"כריות אוויר זה לעומואים - גבר אמיתי נותן קונטרה עם הידיים..."

רוב האנשים שענו פה הם נהגים בעלי נסיון והכשרה רחבים שבד"כ נמנעים מלדבר על דברים שאינם בקיאים בהם.

באופן אישי, אני נהג ורוכב פעיל, בוגר קורסי נהיגה בישראל ובאירופה, שככל הנראה יכול ללמד אותך דבר או שניים על טכניקה.

שימוש בשתי הדוושות, במקרה של פותח השרשור, אינו הגיוני. לדוושות יש טווח שונה ורגישות שונה, והמח האנושי הממוצע יתקשה להתמודד עם קואורדינציה כזאת. אין שום פסול בזינוק בעליה עם בלם יד, ולמעשה זאת שיטה שכל נהג צריך להכיר, משום שלא תמיד אנו יודעים לאן תוביל אותנו הדרך ומאיזה שיפוע נצטרך להתחיל את התנועה. שימוש בשתי דוושות או קלאץ' יעזרו לך בחלק מהמקרים, אך היכולת להשתמש נכון בבלם היד תספק לך פתרון בכל פעם.

פורסם

סתם מעצבן אנשים כאלה, אצלי ברחוב הרכב ממש חונה בעלייה תלולה, ומיד כמה מטרים מהרכב מהחניה שלו יש תמרור עצור בשיא העליה

ותמיד קורה לי שבא לי איזה נודניק מאחורה ואני מרגיש את הנשימות שלו על העורף D: במקרה כזה אני לא לוקח סיכונים וכמו נהג חדש מתחיל לתת איזה 2.5-3 אלף טורים ואז מרים קלאץ' :D

וזה לא קשור אם אתה יודע לנהוג, או נהג חדש, או כל מיני כאלה.. אל תשכחו שבעלייה תלולה הרגל על קלאץ' וברקס, ובזמן ההחלפה בין הברקס לגז האוטו מדרדר כמה ס"מ אחורה

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

קרה לי מקרה שזינוק בעליה זה הדבר היחיד שיכלתי לעשות כדי לא להתהפך.

בצבא: עליתי לרמפה עם פתח באמצע, זה רמפה לשטיפת כלי רכב מלמטה ולהעמסת כלים כבדים למשאיות.

סיימתי לשטוף את הכלי מלמטה, אני מתחיל לרדת ברוורס בעזרת מכוון הגעתי למצב שאחד הגלגלים האחוריים (מתוך 4) באוויר מעל הבור. המכוון צועק בבהלה. עצרתי את הכלי, והיה לי רק לעלות למעלה כדי לתקן את הטעות.

פתאום חזרו אליי השיעורים (דוקה עם אבא) ולא עם המורה נהיגה. וביצעתי זינוק בעליה עצבנית ביותר, בלי להתדרדר סמ' אחורה.

ככה שמשתלם לדעת את המיומנות הזאת לכל מצב שיכול לקרות.

------------------------------

Nissan Almera Perfect 1.6 2001 

פורסם

חברים אין צורך לריב.

החוק קובע, אם במים, באוויר או ביבשה (אפילו בחלל) שכל מפגש בין שתי מכוניות או יותר, בטור, אשם הרכב השני,כלומר במקרה שלך, אשם החבוב שלא איפשר לך לנסוע בביטחה, בצורת היצמדות אלייך.

אפילו אם אתה דירדרת סנטימטר או שניים (אפילו עשרה) שיילמד הנהג שאחרייך להבא, לתת לך אפשרות תמרון ומרחק סביר.

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם

על פי הכתוב בספר הרכב של טויוטה קורולה רובוטית, זינוק בעלייה אמור להתבצע כאשר מרימים את בלם היד, לוחצים בעדינות על דוושת הגז עד שמרגישים שהקלאץ תפס והרכב מתחיל למשוך ואז מרימים את בלם היד וסע לשלום ללא תאונות.

פעולה זו נבדקה ונמצאת בשימוש יומי על ידי.

פורסם

החמור שלא שמר מרחק אשם ומגיע לו גם.

את אלה שנצמדים לתחת ברבע מילימטר מרחק (הן בנסיעה והן בעמידה) צריך לחסל יפה שעה אחת קודם.

פורסם
למה פשוט לא לעמוד עם חצי קלאץ?

אתה מתכוון גיר ידני רגיל,חצי קלאץ'?..

כי ככה שוחקים את הדיסקת חיכוך בקצב מטורף!!שימוש כזה יגמור מצמד תוך כמה אלפי ק"מ בודדים במקום כ- 150,000 - 200,000 ק"מ.

זו המלצה לא נכונה,לא מקצועית,ונהג שינהג כך ישחוק את המצמד שלו תוך זמן קצר וללא הצדקה.

מבלי להכנס להסבר על איך בנוי מצמד,הנה דוגמא שנקלתי בה בעבר במסגרת עבודה:

מצמד של ג'יפ פאג'רו שהאדם שנהג בו פעל כך בעיר בחו"ל שדומה לחיפה במבנה הטופוגרפי שלה. כל פעם שעמד בעליה הוא פעל באופן כפי שהמלצת וגמר את המצמד שלו תוך פחות מ- 6,000 ק"מ.כאשר פירקנו את המצמד במוסך ראינו איך הפלטה היתה שחוקה עד לבסיס שלה,כולל הניטים.לא נשאר ממנה כלום!

אם התכוונת בצחוק,אז תציין את זה,ואם היית רציני אז,ועל תעלב,טעית.

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

חלילה. שאלה רצינית. לימדו אותי בשיעורי נהיגה. אני לא גר באזור הררי ככה שלא יצא לי יותר מידי לעמוד עם חצי קלאץ' בעלייה.

פורסם

טוב לדעת.

בד"כ אני עומד בעליה עם רגל על הברקס ובתחילת נסיעה משחרר חצי קלאץ', עוזב את הברקס ואז האוטו מתחיל להתקדם ואז אני משחרר את הקלאץ' ונותן גז תוך כדי. כך למדתי בשיעורי נהיגה.

וכשיש פקק ממש איטי בעליה אני מתקדם רק עם הקלאץ' לפעמים. האם עדיף להרים בלם יד במצבים כאלה? ההגיון אומר שיהיה פחות בלאי עם חצי קלאץ' בסל"ד סרק מאשר בטורים גבוהים יותר, לא?

פורסם

אוקיי. אם בחוק השאלה. החוק אומר (יכול להיות שאני טועה) שהנהג מאחורה חייב לתת מרחק מספק לזינוק.

אני גר באזור הררי ואני גם יודע שאם הכביש צר הזכות היא לרכב העולה.

מה גם שבשעורי נהיגה (לפני כ 11 שנה) המורה היה מורה לנו שאנחנו האשמים במצב כזה.

קודם משפרים את הנהג, אחרי זה את הרכב.

צמיגים רחבים = נהג גרוע.

אין על "לסד" (לא, לא הסם. התמסורת).

• תוכן חדש...