Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוני, הערותיי בכחול

באגירה, אני מתפלא עליך. תשובות באדום:

רוני, באמת, אני מתפלא עליך, אתה לא רואה שמדובר בנתונים סתמיים שסתם תלושים מדף נתונים עלוב?

מה בדיוק אומר לנו הנתון ש 46% מכלל התקלות היו תקלות חשמל?

שמתוך כלל הקריאות של שגריר, כלומר 300 אלף קריאות, כמעט חצי היו קשורות למערכת החשמל (שכוללת, נכון, כמה וכמה סוגי תקלות שכאן אין פילוח שלהן).

ולכן לא ניתן ללמוד כלום. אם בסטטיסטיקה מופיעה תחת נתון אחד, כל סוגי התקיעות החשמליות בלי חלוקה של דגם, שנתון ומהות התקלה אז זה סתם נתון ריק מתוכן שלא מסביר לך כלום על צי הרכב.

שלצרפתיות יש מערכת חשמל מאוד לא אמינה או שבכמה ימים של גשם, כשחצי מהמדינה נתקעת בצד הדרך עם רכב לא מתניע בגלל רטיבות במערכת החשמל פתאום הנתון קופץ ל 46%?

הנתון לא קופץ, וזה לא רק רטיבות, אני מבטיח לך.

אני שמח שאתה מבטיח לי אבל כשמפרסמים סקר עם נתונים שקובעים סטיגמות לכל עולם הרכב, מפרסמים נתוני אמת ולא נתוני "תאמין לי".

אבל אם 150 אלף מכוניות נתקעו בגלל תקלת חשמל, ומתוכן נניח יותר אירופאיות מיפניות (ביחס לחלקן באוכלוסיה) אבל אין לנו נתונים ביחס לצי הרכב הישראלי אלא רק בצי הרכב של שגריר!- אז כן, זה מראה משהו.

מאחר ושנינו מסכימים שלא הייתה שום מהפכה בהליכי ייצור המכוניות ב 2008 ושסביר להניח שהאמינות של צי הרכב העולמי בשנת 2008 ו 2009 די זהה, אנחנו מבינים שהנתון הזה מקסימום מצביע על זה שיבואני הרכב התחילו למכור פוליסות ביטוח ששרותי הגרירה בהן הוא לא של שגריר.

סלח לי, אבל לא קראת עד הסוף. קרא את המשך הפסקה בכתבה - 2008 נמשכה שנה וחצי ולכן בעצם לא מדובר בירידה ב-2009, אלא דווקא עלייה! ה-30% מתקזזים ויותר מול החצי שנה אקסטרה. מה זה אומר בפועל? לא יודע. צריך לראות גרפים לאורך כמה שנים...

רוני, שמע, אם הסטיה נמדדת באחוזים, אז למה לעזאזל היא צריכה להיות שונה אם מדובר בשנה או שנה וחצי?

בישראל נולדים בכל שנה X אחוז מונגולואידים.

גם בשנה וחצי זה עדיין אחוז X , מה שמשנה זה הכמות בשנה או בשנה וחצי אבל שוב, בכתבה מדובר על אחוזים!!!

זה בדיוק מה שאני אומר, עפ"י הנתונים ששגריר שחררו, לא ניתן ללמוד כלום!

אני לא חושב שיש ויכוח שיפניות יותר אמינות מאירופאיות (וגם שומרות ערך),ואני אומר זאת בתור בעלים של אירופית.

אני לא חושב שאתה טועה, אני פשוט חושב שמהנתונים שמוצגים בכתבה, לא ניתן ללמוד כלום!!!

רוני, אייל,

בשביל ללמוד משהוא על הנתונים האלה, אתה חייב במינימום של המינימום לדעת מה התפלגות היצרנים (אירופה, יפן, קוריאה) בשוק הרכב הישראלי ובצי של שגריר. בלי זה, אתה לא יכול להסיק כלום מהנתונים האלה.

אם 49% מהרכבים המטופלים הם אירופאים, ו 29% הם יפנים זה אומר שיפנים יותר אמינים?

אולי הצי מורכב מ 94% אירופאיות? עכשיו הארופאיות פתאום נורא אמינות (עם אותם נתונים בדיוק כמו מקודם וכמו בכתבה).

ואם יבואנים קוראינים ויפנים מוכרים ביטוח לבד ולא עובדים כלל עם שגריר אלא עם המתחרים?

אולי צי הרכבים בשגריר אינו מכיל יפניות כמעט (כי חברות הביטוח שנותנות מחירים הכי נמוכים ליפניות 1600 אוטומטיות עובדות עם אחד המתחרים)?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
רוני, הערותיי בכחול

זה בדיוק מה שאני אומר, עפ"י הנתונים ששגריר שחררו, לא ניתן ללמוד כמעט כלום!

[/b][/u]

תגובות להערות הכחולות שלך:

1. נראה לי שפורסמו נתוני אמת. זה שהם חלקיים לא אומר שהם לא אמיתיים. ב"תקלות חשמל" ככל הנראה נכנסים גם מצברים גמורים ותקלות אזעקה ואימובילייזר.

2. נכון, יש נתונים ביחס לצי הרכבים של שגריר, אבל שוב אגיד - יש להם 700000 מכוניות מכל הסוגים, שזה נניח שליש מהרכבים בארץ. אתה באמת רוצה להגיד לי שאתה לא חושב שזה מדגם סטטיסטי מספק?

3. לא הבנת אותי נכון - אני חושב שבכתבה זה נכתב בצורה ממש גרועה. כמו שזה נכתב שם, באמת אי אפשר להוציא מזה ערך סטטיסטי. בפועל צריך לברר איך הדברים חושבו ולפי זה לדעת. כלומר - כנראה שאפשר להוציא מהנתונים ערך סטטיסטי, אבל בכתבה זה לא נעשה.

שים לב שבאופן כללי אני לא מגן על הכתבה - שלדעתי היא חלקית מאוד ובעייתית במובנים סטטיסטיים - אני פשוט חושב שבהחלט אפשר להוציא מהנתונים של שגריר משהו בעל ערך. (ואגב - לא בהכרח על אמינות כוללת, כיוון שלהזכירך שגריר מטפלת רק בחילוצים וגרירות - ומה עם תקלות שאיתן הלקוח מגיע בעצמו למוסך?)

כמו שנאמר כבר כאן - הנתונים הכי איכותיים יימצאו במחשבי היבואנים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מסכים איתך, לא חשבתי לרגע שהנתונים לא אמיתיים אלא כפי שאמרתי כמה פעמים, כמו שהוצגו בכתבה, לא ניתו להסיק מהם כלום , כולל לא הכותרת המתלהמת (והמושכת עין) שיפניות יותר אמינות.

מספיק נתון אחד משמעותי שלא מופיע כאן וכבר כל המחקר מתהפך על הראש, תאר לך שאני אחפור בגוגל ואמצע לך כתבה שכל חברות הליסינג לא עובדות עם שגריר :?

חבל שתומר כבר לא כותב כאן, היה מקבל קצת בראש על הקשקשת הזאת שהוא שירבט שם.

כנראה שהיה מאוחר בלילה והוא פתאום נזכר שהדד-ליין לשליחת הכתבה זה אתמול כי התוצאה הסופית בהחלט נראה ככה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
חבל להיכנס למקרים פרטניים, בשורה התחתונה מה שאמרתי זה שהאמינות היפנית עדיפה.

נ.ב. לוליין בקרקס על חד אופן יפגין ביצועים טובים יותר ממנוע הSDI בעל 64 הכ"ס על מרכב הגולף :)

בכל מקרה מבחני אמינות לא בודקים ביצועים ב"רייסים"

היתה לנו גולף כזו. סעיף הביצועים הוא הסעיף היחיד בו יש לה ממה להתבייש - חוץ מזה אין לי מילה רעה אחת להגיד על הרכב. בזמן שהיתה לנו לא היתה לה ולו תקלה אחת. חסכונית בטירוף ואמינה בטירוף (3 שנים וקורב ל-100K ק"מ).

פורסם
האירופאים "אניני הטעם" קנו במשך שנים ארוכות יצירות פאר מוטוריות (...) כמו אוסטין אלגרו, מוריס מרינה, אופל אומגה, פורד סקורפיו, פיאט רגאטה ואלפא 33, שלא לדבר על רנו 21 ו 25, והרשימה ארוכה.

כידוע לכולם, הפטריוטיזם הוא מפלטו האחרון של הנבל, ול

ללא הגבלת מיכסות היבוא של המכוניות היפניות, סופה של תעשיית הרכב האירופאית היה כשל תעשיית הרכב האמריקאית.

תקופה לא מבוטלת היצרנים האירופאיים כלל לא היו צריכים להתאמץ על מנת למכור מכוניות - קניית פיג'ו או רנו ע"י לקוח צרפתי ממוצע היתה דבר ברור מאליו, וטיב המכונית לא שינה הרבה.

באותה נשימה ניתן לציין הרבה מאוד דגמים יפנים שהם לא טובים יותר מאילו האירופאים שציינת, הדבר אינו מוכיח דבר.

המיכסות שהונהגו באירופה ובארה"ב הם עקב הסיבה הפשוטה שהשוק היפני מציב חסמים (יש כאלו אשר יגידו דרקונים) על מנת לשמר את ההגמוניה של יצרנים מקומים בשוק היפני.

אי לכך אין שום סיבה לאירופה ולארה"ב לתת את הצוואר ולהתאבד על ידי הכנסת תוצרת יפנית ללא הגבלה ויצירת אבטלה באותם מדינות.

דרך עוקפת נוצרה ליפנים על ידי פתיחת מפעלים מקומים בארצות היעד, שם אין הגבלה על הרכבה ומכירה של הרכבים לשווקי אירופה \ ארה"ב.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
שגם שם במקומות הראשונים תמצא רכבים יפנים, באחרונים אירופאים.

http://media.adac.de/news/news/article/adac-praxistest-2009-1.html

שים לב לטבלה המצורפת, סובארו ולקסוס במקום הראשון, רנו במקום האחרון. אגב, אחרי שקראתי מספר כתבות של בכירי רנו (שנערכו בארץ) אני חושב שזה כבר לא סוד כזה כמוס...

או.קי רנו במקום האחרון, אבל למה ניסן במקום ה-20? היא ורנו ביחד (רנו קנתה את חברת ניסן). ויותר מזה... איך דאצ'יה הגיעה לראש הטבלה? הרי היא משתמשת בחלקים של רנו (היא גם תחת חסות של רנו).

ברצוני לומר שאני לא יודע מה היו הפרמטרים של המבחן אבל אני מתקשה להבין כיצד חברה בת נמצאת רחוק מחברת האם כאשר הם משתמשים באותם חלקים.

פורסם
באותה נשימה ניתן לציין הרבה מאוד דגמים יפנים שהם לא טובים יותר מאילו האירופאים שציינת, הדבר אינו מוכיח דבר.

המיכסות שהונהגו באירופה ובארה"ב הם עקב הסיבה הפשוטה שהשוק היפני מציב חסמים (יש כאלו אשר יגידו דרקונים) על מנת לשמר את ההגמוניה של יצרנים מקומים בשוק היפני.

אי לכך אין שום סיבה לאירופה ולארה"ב לתת את הצוואר ולהתאבד על ידי הכנסת תוצרת יפנית ללא הגבלה ויצירת אבטלה באותם מדינות.

דרך עוקפת נוצרה ליפנים על ידי פתיחת מפעלים מקומים בארצות היעד, שם אין הגבלה על הרכבה ומכירה של הרכבים לשווקי אירופה \ ארה"ב.

עד תחילת שנות ה 90' התוצרת היפנית (די בהכללה) היתה נחותה מהתוצרת האירופאית, אך זו לא היתה כוונתי.

סה"כ רציתי להדגיש את העובדה שהאירופאים יקנו תמיד את תוצרתם בלא קשר לטיבה.

חסמי היבוא ליפנים לא היו, ועדיין אינם רלוונטיים, מאחר ורובו של שוק הרכב היפני מורכב ממכוניות מיני בנפח 654 סמ"ק שמיועדות לשוק היפני בלבד.

גם ללא חסמי היבוא, מכוניות אירופאיות ואמריקאיות היו נימכרות במיספרים זעומים למדי ביפן.

על הגבלות היבוא לאירופה נימתחה בשעתו ביקורת חריפה בעיתונות הרכב האירופאית; טענם היתה שבמקום שהיצרנים יפתחו מכוניות טובות ואמינות, הם השקיעו את מאמציהם במניעת יבוא מתחרה.

וקשה לאמר שלא היה צדק בדבריהם.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...