Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא,זה ממש לא.

מכל המכוניות שכן הזמינו גרר היו כך וכך אחוזים של מכונית זו וזו.

אתה הרי גם לא חושב שכו-לם מנויים של שגריר, יש הרי עוד כמה חברות בישראל.

אגב, הנסיון הפרטי שלי ב20 שנה שאני נוהג על כל סוגי הגרוטאות האפשריות לרכישה בישראל- הכי אכזבו אותי שתי רנו 9 שהיו לי. הכי אני נהנה מההונדה הנוכחית שלי.

מה זה אומר לגבי סקר אמינות מכוניות? כלום. שום דבר. בדיור כמו שהסקר של שגריר לא אומר כלום מאחר והחתך שם לא מספיק רחב. לעומת זאת על סקרים מחו"ל כן אפשר לסמוך, והם מצביעים לאותו כוון.

בכל מקרה אני לא מבין למה הנושא הזה מצית את הפורום כל פעם שהוא עולה. אמינות היא לא בהכרח השיקול המרכזי בבחירת רכב. תשאלו כל מי שהיתה לו אי פעם אלפא סוד או ספרינט. אנשים קונים רכב (ובוחרים אישה לעיתים) משקולים שהם יותר רגש ופחות כלכלה. וזה ממש בסדר.

נתקו

מה שאתה אומר לא הגיוני כי הם נתנו שם 27 אחוז ליפניות 37 אחוז לקוראניות ו49 לאירופאיות בסך הכל זה 113 אחוז מה שלא הגיוני בכלל, לפי דעתי זה כן מה שאמרתי.

Fiat Bravo 1.4 T-JET

למכירה מערכת:

amp: JBL GTO1004 comp: Morel dotech ovation 6

6X9: morel TEMPO HU: pioneer 4950 SW: Hifonics zeus ZX12D4

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש בעיה אחרת עם יפניות שהן גם הכי בנאליות, שבלוניות פשוטות ,מכוערות,לא נוחות ולא מהנות במיוחד לנהיגה. לפחות אלו שנפוצות כאן בארץ. (לא מדבר על דגמים ספורטיביים).

אין ספק, האירופאיים מיצטיינים בהספקת מכונות נהיגה ניפלאות כמו הפיג'ו 307, בעלות היגוי נפלא כמו הרנו מגאן II או נוחות לנסיעה כמו הסיטרואן C4.

למרות כל הסופרלטיבים הללו, אני עדיין מעדיף את המאזדה 3 הכעורה, הלא נוחה והבנאלית על פניהן..

ולעיניין שלשמו נפתח השרשור - סקר האמינות היחיד מצוי במחשבי היבואנים, והוא כולל את מספר וסוג התביעות שתקופת האחריות.

חוץ מזה, הכל מבוסס על חצאי אמיתות ושמועות למינהן.

גם ציי רכב גדולים יכולים לספק נתונים מהימנים למדי, יש לציין.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
לא,זה ממש לא.

בכל מקרה אני לא מבין למה הנושא הזה מצית את הפורום כל פעם שהוא עולה. אמינות היא לא בהכרח השיקול המרכזי בבחירת רכב. תשאלו כל מי שהיתה לו אי פעם אלפא סוד או ספרינט. אנשים קונים רכב (ובוחרים אישה לעיתים) משקולים שהם יותר רגש ופחות כלכלה. וזה ממש בסדר.

נתקו

כי אנשים כאן מזדעזעים מהאפשרות "שהעדר הישראלי הטיפש" המעדיף מאזדה, טויוטה, סובארו, הונדה ושאר המותגים היפנים על פני רכבים אירופאים משיקולי אמינות ושמירת ערך בעצם צודק.

פורסם
נתונים על פי דגם \ סוג תקלות ניתן למצוא באתר של ADAC , הבעיה ששפת המקור היא גרמנית..

שגם שם במקומות הראשונים תמצא רכבים יפנים, באחרונים אירופאים.

http://media.adac.de/news/news/article/adac-praxistest-2009-1.html

שים לב לטבלה המצורפת, סובארו ולקסוס במקום הראשון, רנו במקום האחרון. אגב, אחרי שקראתי מספר כתבות של בכירי רנו (שנערכו בארץ) אני חושב שזה כבר לא סוד כזה כמוס...

ADAC_Praxistest_2009_1_15.jpg

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
מה שאתה אומר לא הגיוני כי הם נתנו שם 27 אחוז ליפניות 37 אחוז לקוראניות ו49 לאירופאיות בסך הכל זה 113 אחוז מה שלא הגיוני בכלל, לפי דעתי זה כן מה שאמרתי.

מאיפה הגעת לזה? 27 אחוז מהיפניות נזקקו לשירות, כלומר 73 מהיפניות לא הצטרכו לו. 37 מהקוריאניות כן, 63 לא. 49 מהאירופאיות כן, 51 לא. זה הכל.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
שגם שם במקומות הראשונים תמצא רכבים יפנים, באחרונים אירופאים.

http://media.adac.de/news/news/article/adac-praxistest-2009-1.html

שים לב לטבלה המצורפת, סובארו ולקסוס במקום הראשון, רנו במקום האחרון. אגב, אחרי שקראתי מספר כתבות של בכירי רנו (שנערכו בארץ) אני חושב שזה כבר לא סוד כזה כמוס...

אבל יגואר ודצ'יה לפני טויוטה, מיצובישי ומאזדה.

emotion of motion

פורסם

ראיתי סיקרי אמינות מכמה מדינות. מסתבר שהתמונה יכולה להשתנות ממדינה למדינה. אין ספק שאיכות היצור איננה הנתון הבלעדי כאן. חשוב גם השירות. למשל אם יבואן א' של מותג X עושה התקנות חאפריות כאלה ואחרות, הדבר עלול לפגוע ענושות באמינות. או למשל יבואן ב' סיכם עם היצרן לקדם מכירות באמצעות הגדלת הטווח בין הטיפולים - הדבר ככול הנראה גם לא יתרום לשרידות הרכבים.

באנגליה פורסם לא מכבר כי דגמים צרפתיים מסויימים נכשלים הכי הרבה בטסט השנתי, מה שמעיד לכאורה על אמינותם הקלוקלת. מנגד טענה היצרנית כי הדגמים הנ"ל נמכרו לרוב לליסינג ולכן לא תוחזקו כראוי. לפי הגיון זה הייתי מצפה כי דווקא מאזדה 3 תככב בנתוני השגריר ומאחר ולא כך הם פני הדברים, מגיע למאזדה שאפו. יתרה מכך, נתח השוק של היצרנים היפניים בארץ הרי גדול מאוד. לא ברור לי האים הנתון הנ"ל נלקח בחשבון בניתוח. אם לאו - הדבר מעיד עוד יותר לטובת היפניות.

והכי חשוב - יש לזכור את האימרה של אחד הקלאסיקאים: ישנן שלוש דרגות של השקר: השקר, השקר הגס, והסטטיסטיקה. ז"א אפשרי לרכוש רכב הכי מעולל ולסבול איתו מיומו הראשון (הדוגמאות לא חסרות) ואפשר לבחור דווקא בדגם הכי מושמץ ולהנות איתו לאורך כל הדרך.

פורסם
אבל יגואר ודצ'יה לפני טויוטה, מיצובישי ומאזדה.

הבאתי את הדוגמא של ADAC הגרמני מאחר ועלתה הטענה שאיגוד ADAC נחשב לבר סמכא בתחום זה.

את הרשימה המצורפת ניתן לבחון ולנתח במספר דרכים. בסופו של דבר תבדוק את תחתית הטבלה ותגלה בעצמך איזה רכבים ADAC הנכבד בחר למקם במקומות האחרונים. (אני מניח שקשה לטעון כלפי האיגוד הגרמני על חוסר הגינות או דעות קדומות כלפי התוצרת האירופאית)

בשורה התחתונה ממקום 20 עד 36 (המקום האחרון) בסקר שביעות הרצון אתה תמצא רשימה של מכוניות אירופאיות בלבד, למעט שברולט.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
אני לא חושב שיש ויכוח שיפניות יותר אמינות מאירופאיות (וגם שומרות ערך),ואני אומר זאת בתור בעלים של אירופית.

יש בעיה אחרת עם יפניות שהן גם הכי בנאליות, שבלוניות פשוטות ,מכוערות,לא נוחות ולא מהנות במיוחד לנהיגה. לפחות אלו שנפוצות כאן בארץ. (לא מדבר על דגמים ספורטיביים).

גולף אוטו נוח, מהנה לנהיגה וגם לא בנאלי, מה אני יגיד לך רכב אקסקלוזיבי ואקזוטי, הגולף שלך.

היה לי ניסיון רב עם גולף דיזל SDI שהיה לי הרבה זמן מהעבודה דור4, מאזדה לא רואה אותה ממטר כמה שעצוב זה ישמע לך.

פורסם

חבל להיכנס למקרים פרטניים, בשורה התחתונה מה שאמרתי זה שהאמינות היפנית עדיפה.

נ.ב. לוליין בקרקס על חד אופן יפגין ביצועים טובים יותר ממנוע הSDI בעל 64 הכ"ס על מרכב הגולף :)

בכל מקרה מבחני אמינות לא בודקים ביצועים ב"רייסים"

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

Spirit3 - הבנו אותך, בכל שרשור ושרשור. לפחות תתנסח נורמלי.

לגופו - כל יצרן וסדרי העדיפויות שלו. גם היכולות. אצל היפנים עומדת בראש בקרת האיכות ואיכות הייצור, כך שמסקנות הסקרים האלה לא ממש מפתיעות. כנראה, אגב, שאמינות היא לא חזות הכל כי כפי שנראה בשרשור מקביל, אין יפניות בעשרת הנמכרות באירופה. או, לכל הפחות, שהאמינות האירופאית, גם אם נופלת מהיפניות, לא מספיק גרועה בשביל לא לקנות מכוניות.

בישראל, אגב, הנחת האמינות היפנית המוחלטת מתורגמת להזנחה כוללת בהרבה רכבים יפניים ישנים וגם לא הכי ישנים (הם הרי אמינים, אז לא צריך לטפל) ואתה מקבל הרבה גרוטאות שלא ברור איך הן לא מורדות מהכביש.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

גם לוקאל פטריוטיזם הוא סיבה כבדת משקל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
Spirit3

לגופו - כל יצרן וסדרי העדיפויות שלו. גם היכולות. אצל היפנים עומדת בראש בקרת האיכות ואיכות הייצור, כך שמסקנות הסקרים האלה לא ממש מפתיעות. כנראה, אגב, שאמינות היא לא חזות הכל כי כפי שנראה בשרשור מקביל, אין יפניות בעשרת הנמכרות באירופה. או, לכל הפחות, שהאמינות האירופאית, גם אם נופלת מהיפניות, לא מספיק גרועה בשביל לא לקנות מכוניות.

האירופאים "אניני הטעם" קנו במשך שנים ארוכות יצירות פאר מוטוריות (...) כמו אוסטין אלגרו, מוריס מרינה, אופל אומגה, פורד סקורפיו, פיאט רגאטה ואלפא 33, שלא לדבר על רנו 21 ו 25, והרשימה ארוכה.

כידוע לכולם, הפטריוטיזם הוא מפלטו האחרון של הנבל, ול

ללא הגבלת מיכסות היבוא של המכוניות היפניות, סופה של תעשיית הרכב האירופאית היה כשל תעשיית הרכב האמריקאית.

תקופה לא מבוטלת היצרנים האירופאיים כלל לא היו צריכים להתאמץ על מנת למכור מכוניות - קניית פיג'ו או רנו ע"י לקוח צרפתי ממוצע היתה דבר ברור מאליו, וטיב המכונית לא שינה הרבה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...