Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בנסיעה על כביש החוף לכיוון צפון - בין ווינגייט לפולג - נתקלתי בקטע די ארוך שהכביש בו מקורצף.

הבעיה היא שהקירצוף לא אחיד (עומק שונה, החריצים אינם ישרים ושלושת המסלולים לא מקורצפים לגמרי), וההרגשה הייתה שהקטנוע שט על הכביש (כן, כמו ספינה...).

אז עד שבמע"ץ יחליטו על טכניקת קירצוף אחידה (פחחח....), תהיתי איך לנהוג במקרה כזה :?:

להאיט? (ואם כן - איזו האטה? בלמים או מנוע?)

לשמור על מהירות אחידה?

ומה קורה בעת בלימת חירום? - מראש לשמור על יותר מרחק כי החיכוך של הצמיגים עם הכביש קטן יותר? או שזה לא משנה?

וכשהכביש רטוב???

והכי חשוב - איך לנהוג כאשר מגיעים לקטע כזה בהפתעה (למשל אחרי סיבוב)?

בברכה,

s@muel

פורסם

בהנחה וראית אותו מספיק זמן, תאיט, אבל חשוב לפתוח שוב גז לפני העליה לקטע - המדרגה. פתיחת גז מתונה.

ברגע שאתה על הקטע, תשמור על גז קבוע. ככה המתלים מאוזנים, ויותר חשוב, אין משקל על הגלגל הקדמי כדי שישקע לתוך החריצים ויסיט את האופנוע.

חשוב להביט קדימה ולא על החריצים מפני שהעיניים יעקבו אחריהם וכך גם האופנוע.

לקראת סיום הקטע, לרוב יש מדרגה, ולכן תאיץ - תפתח את הגז במתינות. המשקל ינוע אחורה, המתלה הקדמי יפתח עוד יותר ויוכל לספוג את המכה מהמדרגה.

פורסם

תמיד מומלץ לשמור על מרחק, במיוחד על כביש מקורצף.

בנוסף למשארגוס אמר, בכדי לגרום לאיזון, בעת לחיצה על המצערת יש להטות את הגוף מעט קדימה, ובבלימה ליישר ידיים בכדי שהמשקל לא יעבור למתלים הקדמיים.

יום טוב

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

פורסם
בכדי לגרום לאיזון, בעת לחיצה על המצערת יש להטות את הגוף מעט קדימה, ובבלימה ליישר ידיים בכדי שהמשקל לא יעבור למתלים הקדמיים.

לא הבנתי את ההיגיון העומד מאחורי המלצה זו...הסבר בבקשה?

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם

בנוסף למשארגוס אמר, בכדי לגרום לאיזון, בעת לחיצה על המצערת יש להטות את הגוף מעט קדימה, ובבלימה ליישר ידיים בכדי שהמשקל לא יעבור למתלים הקדמיים.

יום טוב

לא ממש ברור מה ניסית להגיד כאן.

אם תיישר ידיים ותנעל מרפקים בבלימה, אתה תגרום בדיוק את ההפוך : במקום שלמזלג יהיה חופש תנועה עדין ימינה ושמאלה, אתה תנעל אותו - מה שאומר עקיבה של הגלגל הקדמי לחריצים.

וזה לא משהו שאתה רוצה שיקרה.

ככלל, אף פעם לא נועלים מרפקים.

פורסם

אוקי, אני אנסה להסביר את עצמי.

ההתקופפות בא בכדי לאזן את המשקל ולחלק אותו 50:50 בין המתלים, מכיוון ברגע של לחיצה על המצערת המשקל עובר לעבר המתלה האחורי, ברגע של בלימה המשקל עובר לעבר המתלים הקדמיים, לכן יש להטות את הגוף אחורה.

אני זוכר שהייתה כתבה מעניינת בנושא הזה בעיתון אגו

אולי לא דייקתי, ארגוס- אתה יכול להסביר מדוע זה טוב כשיש חופש ימינה/שמאלה בבלימה.

להיפך זה יכול להיות מסוכן.

ואני מדבר על בלימה מהירה, ברור שכשמרפים מהגז אין צורך להשתמש בטכניקה הזו

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

פורסם
בהנחה וראית אותו מספיק זמן, תאיט, אבל חשוב לפתוח שוב גז לפני העליה לקטע - המדרגה. פתיחת גז מתונה.

ברגע שאתה על הקטע, תשמור על גז קבוע. ככה המתלים מאוזנים, ויותר חשוב, אין משקל על הגלגל הקדמי כדי שישקע לתוך החריצים ויסיט את האופנוע.

חשוב להביט קדימה ולא על החריצים מפני שהעיניים יעקבו אחריהם וכך גם האופנוע.

לקראת סיום הקטע, לרוב יש מדרגה, ולכן תאיץ - תפתח את הגז במתינות. המשקל ינוע אחורה, המתלה הקדמי יפתח עוד יותר ויוכל לספוג את המכה מהמדרגה.

קבל :mm_yeah: על ההסבר הממצה.

ואולי קצת OFF - אבל מה עם תחרות צילום של חולצות פג"ז??? אחרי שרכשתי אצל שחר במיטב כספי...

בברכה,

s@muel

פורסם

בזמן נסיע על קטע מקורצף הנך מפנה קשב רב (יחסית כמו כל דבר 8) ) ליציבות, בזמן זה כלי הרכב האחרים סביבך מרשים לעצמם לנוע באותה מהירות בעוד שאתה מעת.

מצב זה מסוכן! במיוחד כאשר תנאי הדרך משתנים (למשל אחד הנתיבים חוזר להיות אספלט רגיל) והנך מחליט לסטות, ואז אופס מדרגה בין החלק המקורצף לרגיל. :!::!:

I refuse to tiptoe through life, Only to arrive safely at death.

מה פספסתי הפעם :conf:

פורסם

ההתקופפות בא בכדי לאזן את המשקל ולחלק אותו 50:50 בין המתלים, מכיוון ברגע של לחיצה על המצערת המשקל עובר לעבר המתלה האחורי, ברגע של בלימה המשקל עובר לעבר המתלים הקדמיים, לכן יש להטות את הגוף אחורה.

אולי לא דייקתי, ארגוס- אתה יכול להסביר מדוע זה טוב כשיש חופש ימינה/שמאלה בבלימה.

כמו שכתבתי, אף פעם אל תנעל מרפקים, כדי לאפשר למזלג הקדמי את החופש המסוים שלו. הרעידות קטנות מהכביש ישוכחו בזה שאתה נותן למזלג את החופש שלו. אם תנעל מרפקים - ואת הכידון, הרעידות ימשיכו לגוף האופנוע. ואת זה אתה רוצה למנוע.

במיוחד בכביש מקורצף, שהרעידות הטבעיות מוגברות ע"י החירוץ.

פורסם

כמו שכתבתי, אף פעם אל תנעל מרפקים, כדי לאפשר למזלג הקדמי את החופש המסוים שלו. הרעידות קטנות מהכביש ישוכחו בזה שאתה נותן למזלג את החופש שלו. אם תנעל מרפקים - ואת הכידון, הרעידות ימשיכו לגוף האופנוע. ואת זה אתה רוצה למנוע.

במיוחד בכביש מקורצף, שהרעידות הטבעיות מוגברות ע"י החירוץ.

מחזק ומוסיף 8)

נעילה של המרפקים אינה טובה בשום מקרה ובשום מצב

ברכיבה על אופנוע

לגבי העברת המשקל קדימה ? דא... הרי הסיבה שארגוס צין להוסיף גז היתה להוריד משקל מהפרונט כדי לאפשר את טיפוס המדרגה ביתר קלות, ואז אתה בא וסותר אם הענין ע"י הבאת המשקל קדימה, אז מה עשית ? :roll:

וגם לגבי הבלימה אני לא מסכים איתך, אבל זה כבר דיון אחר.

פורסם

יום טוב

בננות טובות לעיכול.

במיוחד ביום קריר.

בכלל כדי לנעול ידיים בזמן פניה כדי לעזור לבולמים ואם פותחים גז חזק אז לעבור קדימה כמה שאפשר כדי לסייע לגלגל האחורי למצוא אחיזה.

:roll:

When a world of oppertunities comes knocking at your door,

Make sure you know where is the rear exit.

There's no place like 127.0.0.1

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

• תוכן חדש...