Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל-כך התלהבתי מהקיה פורטה שנותנת 7 שנים אחריות, ביקורות טובות מאוד והכל במחיר נמוך. אבל היום ציננו את התלהבותי - קודם כל המחיר עלה ב2000 ש"ח ועכשיו המכונית עולה 118 אלף (לא כולל אגרת רישוי) ושנית המועד אספקה הוא בין חודש לחודשיים!

מה אתם אומרים, עדיין שווה לקנות אותה?

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שווה לקנות ב 118 אלף ?

תלוי מאיזו בחינה או איך אתה מסתכל על זה...

ה 7 שנים זה מה שמושך אותך? האם קראת בין השורות הקטנות?

האם 118 זה סכום מקסימאלי שאתה מתכוון לרכוש רכב, האם אתה חייב לקנות רכב חדש מהניילונים ומוכן לספוג את ירידת הערך?

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

1. לא נראה לי שאם אתה מוכן להשקיע 116 אלף אז 2000 נוספים זה מה שישבור אותך.

2. לפני פחות מ-3 שנים קניתי מכונת כביסה עם 8 שנות אחריות! מאז שילמתי על התיקון שלה בעצמי כי האחריות היא בעצם 1+7 - שנה אחריות ועוד 7 שנים של אחריות על הנייר, שבמציאות לא מכסה כלום. האם האחריות בקאיה היא 7 שנים של אחריות מפגוש לפגוש או אחריות פיקציונאלית לגיר ולמנוע שלא מכסה בלאי טבעי?

3. חודש אספקה זה סביר מאוד ויותר טוב ממה שתמצא אצל מרבית הרכבים החדשים שתרצה לרכוש.

פורסם

הקיה היא רכב מעולה מכל הבחינות.

האם היא שווה 118 אלף ש"ח? לא בטוח.

הרכב עדיין מחזיק בירידת ערך גבוהה עקב סטיגמות של העדר הישראלי - כך למשל קיה סיד נופלת בערכה יותר מיונדאי I30, הרכב הזהה לה. מוצדק או לא - זה לא משנה כלל. מה שקובע זה שלוי יצחק ממשיך לכסח את קיה במחירון.

כמו כן - מרכיב הליסינג משחק פה תפקיד חשוב. רכב שרבים ממנו מציפים את הליסינג, יאבד מערכו במהירות רבה יותר מרכב פרטי שלא נמכרו חתיכות מרובות ממנו.

בכל מקרה - תבדוק מה כוללת האחריות.

מעבר לכך, מדובר באוטו איכותי למדי בסכום כסף שאינו אסטרונומי יחסית לרכב חדש.

פורסם

לא רכב מעולה, רכב טוב, ממוצע+. האחריות היא מלאה ל-3 שנים ועוד 4 ליחידת ההנעה, אם אני זוכר נכון.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מה אתה מחפש בקיה?אני לא מוצא בה משהו מיוחד ששוה אותה,לא חשבת על טויוטה קורולה וסוגים אחרים?

פורסם
לא רכב מעולה, רכב טוב, ממוצע+. האחריות היא מלאה ל-3 שנים ועוד 4 ליחידת ההנעה, אם אני זוכר נכון.

רוני,

מה לעזאזל יש לך נגד מכוניות קיה? אתה נדחף לכל אשכול שנושא את השם "קיה" בכותרת ומטיל רפש!

די נמאס מהגישה השלילית שלך! תקרא קצת רשמים מעמיתיך בחו"ל (אני מניח שהנך מתקשה בהבנת השפה האנגלית - לא נורא, מספיק שתביט בחיוכים הרחבים על פניהם של הבוחנים); הם מלאי שבח על הפורטה!! לא קראתי ולו חוות דעת שלילית אחת על הפורטה בחו"ל!

לעצם הענין, אני נוהג על פורטה מזה כחודש (5.000 ק"מ) ומוצא אותה מכונית נעימה מאוד! נוחה, שקטה, חזקה, מרווחת ומאובזרת מאד.

אגב, כרכב פרטי לא הייתי רוכש את הפורטה. לא בגלל שהיא אינה ראויה אלא מפני ירידת הערך הבלתי סבירה.

פורסם

למה אתה מתרגז?

הוא לא קטל את הקאיה, הוא כתב ממוצעת פלוס.

זה בהחלט מכובד.

אתה באמת ובתמים מאמין שהיא הרבה מעל הממוצע?

לא נהגתי על הקאיה, אבל אני באופן אישי נוהג על רכב קוראני ואוהב את הקוראנים אבל לא חושב שהם המציאו את הגלגל או מיצרים איזה מופת מוטורי.

זו תמורה טובה לכסף, בדיוק כמו קורולה.

נהגתי רבות על הקורולה (גם הרובוטית וגם החדשה האוטומטית) והיא בסדר +

וזהו.

זו גם הבעת דעה לגיטימית, לגרום לכיווני מחשבה אחרים לקונה הפוטנציאלי.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

לדעתי הבעיה עם קיה בארץ שהיא מישרת קו עם מחירי המתחרות, וזה תמוה לדעתי, אסביר למה:

נקח לדוגמא את סקודה, אין ספק שזה יצרן שעשה מהפך (בעקבות VW כמובן) והיום מציע רכבים איכותיים מאוד, אם נתמקד קצת יותר ונקח את הסופרב בתור דוגמא, מדובר ברכב משתלם ואף המועדף ביותר בקטגוריה שנותן חבילה מצויינת ועדיפה ומנוע חזק במחיר אטרקטיבי ואף נמוך מהמתחרות בקטוריה.

עכשיו העניין עם קיה, היא באמת התקדמה והשתפרה מאוד ומציעה רכבים טובים ברמת המתחרות אבל באותו מחיר. בארצות אחרות המצב קצת יותר לטובת המותג היות והלקוח מקבל רכב איכותי שישר קו עם המתחרות, אחריות מורחבת ומחיר זול יותר(!) מה שהופך את הרכב לקניה מצויינת.

בארץ מדובר במחיר זהה ולא מפתה, הדעות הקדומות ותפיסת המותג מתבטאות בירידת ערך גבוהה יותר וביקוש מופחת, במיוחד בארצנו. כך שללקוח הישראלי אין שום סיבה להעדיף את קיה על פני מותגים חזקים יותר ואף זהים כמו יונדאי ויפניות אחרות.

:evilbat:
פורסם

+1 לWRX, באירופה ובצפון אמריקה קיה מתומחרת משמעותית יותר זול מהמתחרות, אין שום סיבה שקיה פורטה תעלה בארץ כמו טויוטה קורולה או פורד פוקוס.

פורסם

שני הדברים נכונים - תגובות טובות שפורטה מקבלת ומחיר יחסית נמוך:

http://usnews.rankingsandreviews.com/cars-trucks/rankings/Affordable-Small-Cars/

מה שבאמת הפתיע אותי ברשימה הזאת, הדירוג של יונדאי אלנטרה .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

האלנטרה שנמכרת בארצות הברית היא בעצם I30 סדאן או בעצם פורטה. אגב גירסת הסטיישן שלה היא למעלה I30 קרוס וואגון שאנחנו מכירים גם בישראל.

בקשר לסוגיית המחיר של קיה, אם היא לא נופלת מהמתחרות למה שמחירה יהיה נמוך יותר?

אני אישית התרשמתי מאוד מהרכב, הוא נאה מאוד מאובזר היטב ותא הנוסעים שלו מאוד נעים ואיכותי.

יש לזכור שההפרש בין הגירסה המאובזרת לבסיסית הוא מזערי ועומד על כ-1500 שקלים בלבד אם אני זוכרנכון בעוד שבמתחרות כמו קורולה או 3 הפער עומד על כמה אלפי שקלים.

פורסם
בקשר לסוגיית המחיר של קיה, אם היא לא נופלת מהמתחרות למה שמחירה יהיה נמוך יותר?

אני אישית התרשמתי מאוד מהרכב, הוא נאה מאוד מאובזר היטב ותא הנוסעים שלו מאוד נעים ואיכותי.

כי המותג פחות חזק, נותר עדיין הרושם והדעה הקדומה סביב השם, סחירות יותר נמוכה ואם תביט בהיסטוריה, לא הרכבים המדהימים ביותר.

הדוגמא של הסקודה שכתבתי לעיל היא הקלאסית ביותר, יש לבנות מותג בצורה הדרגתית, ואם אתה רוצה למכור יותר, תיהיה אטרקטיבי יותר, ולא, אני אבחר במותג החזק יותר.

אם אני אוכל לקנות באותו סכום מותג חזק יותר, זה מה שיהיה. כמו 'פפסי' מול 'קוקה קולה', קונים BMW לא מאובזרת וחלשה מאשר פאסאט חזקה ומאובזרת יותר במחיר ה-BMW הבסיסית (בסופו של דבר זה מסתכם בסמל ובמותג).

:evilbat:
פורסם
רוני,

מה לעזאזל יש לך נגד מכוניות קיה? אתה נדחף לכל אשכול שנושא את השם "קיה" בכותרת ומטיל רפש!

די נמאס מהגישה השלילית שלך! תקרא קצת רשמים מעמיתיך בחו"ל (אני מניח שהנך מתקשה בהבנת השפה האנגלית - לא נורא, מספיק שתביט בחיוכים הרחבים על פניהם של הבוחנים); הם מלאי שבח על הפורטה!! לא קראתי ולו חוות דעת שלילית אחת על הפורטה בחו"ל!

לעצם הענין, אני נוהג על פורטה מזה כחודש (5.000 ק"מ) ומוצא אותה מכונית נעימה מאוד! נוחה, שקטה, חזקה, מרווחת ומאובזרת מאד.

אגב, כרכב פרטי לא הייתי רוכש את הפורטה. לא בגלל שהיא אינה ראויה אלא מפני ירידת הערך הבלתי סבירה.

ואו, אתה לא חושב שקצת הגזמת? "מטיל רפש"? פשוט שמתי דברים בפרופורציה. אם תכתוב שקיה פורטה היא רכב מעולה, אז איך בדיוק תמקם את המכוניות האחרות בקבוצה?

ואני מצטער, מכונית חדשה שיוצאת לשוק ולא מציעה שום יתרון מהותי ביחס למתחרותיה - לא באיכות, לא בביצועים, לא בצריכת הדלק, לא במרווח, לא בנוחות הנסיעה, לא בהתנהגות הכביש ולא באבזור - לא יכולה להיות "מכונית מעולה". מיישרת קו עם המתחרים - כנראה שכן. אבל לא צריך להקצין לשום כיוון.

העקיצה על השפה האנגלית לא במקום (ומטופשת למדי). חמש דקות של שיטוט במבחנים עליה מחו"ל גילו לי בדיוק מה שחשבתי שאראה - חלק אוהבים אותה יותר, חלק פחות. חוות דעת שלילית ממש ברור שאין - לא מדובר במכונית גרועה.

מצחיק, אגב, שלא היית קונה פורטה מכספך בגלל ירידת הערך (שקיימת בינתיים רק בראש שלך - כי המכונית חדשה לגמרי).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...