Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קליאו ספורט ב 150K ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ובטח ובטח מול הבייבי של עיתונות הרכב הישראלית (ופורום זה)? :wink: *

* אתה מבין הרי שזה היה מתבקש :lol:

מתבקש, אבל בסופו של דבר לנו אין סנטימנטים מובנים לאף אחד מהמכוניות הללו (בטח שלא לצרפתיות, אה?). לבריטים, מה לעשות, יש סנטימנטים לתוצרתם (אסטון מרטין, יגואר), או למכוניות מסוימות שתוכננו ויוצרו שם (כן - סיוויק טייפ R).

אותי אתה לא יכול לחרטט עם השטויות בפורום אני החזקתי את הרכב כמעט שנתיים והכרתי כמעט את כל בעלי הקליאו ספורט בצורה כזו או אחרת באותה תקופה. הייתי בג'ימקאנות וטיולים איתו ועם אחרים, ידוע מה לי מה היכולות של הרכב בדיוק כמו שידוע לי מה היכולות של הרכב שיש לי כרגע.

עם כל הכבוד לרוני כתב הרכב המהולל וחברי הפורום בעלי הניסיון המאוד מועט בסיוויק טייפ אר ובדרך כלל בעלי הדעה המאוד מוטה טובים, מנוסים וחכמים ממך ואחרים היללו ושיבחו את ההונדה מעל פני הקליאו וזריקת סיסמאות של טונות תת היגוי שטותית לחלוטין ובטח לא שווה התייחסות.

שאלתי באילו גורמים הקשורים לנהיגה. עיצוב לא קשור לנהיגה והוא בעיני המתבונן (שתיהן לא יפיפיות הדור לטעמי). אין לי מושג מה זה "איכות חומרים חיצונים" אבל שוב - זה לא קשור לנהיגה. תנוחת ישיבה היא האלמנט היחיד שאני מסכים איתו. בשאר הדברים כמו מנוע וגיר היא אולי נחותה מהסיוויק - אבל בטח שלא "נכשלת" (וזה בדיוק מה שכתבת, אז אל תחרטט אותי בבקשה). שאר הבעיות שהיו לך אולי קשורות לחוויה שלך מהבעלות על הרכב, אבל ממש לא לנהיגה בו.

ותעשה לי טובה, אל תכניס פה אלמנט אישי לסיפור, כי תאמין לי שאתה לא יוצא מזה טוב. אז בבקשה ממך, אל תדבר איתי על טובים, מנוסים וחכמים ממני כי זה למטה מכבודך (ואולי שום דבר הוא לא למטה מכבודך).

שים לב שבמקום לדבר קונקרטית ולעניין אתה הולך סחור סחור ומקשקש על עיצוב, איכות חומרים ואמינות, כשהדיון בכלל היה על משהו אחר לחלוטין. אני לפחות הצבעתי על בעיה ספציפית של הטייפ R ביחס לקליאו, בעיה שאם אתה לא מודע אליה, כנראה שההבנה שלך כן לוקה קצת בחסר, במיוחד אם אתה קורא לה "סיסמאות" - ולא בחוכמה רבה. (ואם תרצה, אביא לכאן אנשים שהיו בעלים של טייפ R שיגידו כמוני).

זה נקרא השוואה מול קליאו ספורט או ליד?

מצטער, אני במחשב בלי רמקולים כרגע כך שאני לא יכול לשמוע את הנאמר. רק אגיד שני דברים: 1. שוב, הבריטים אוהבים את הטייפ R. כמו שהם אוהבים אימפרזה פרודרייב, אגב. 2. אז הטייפ R מהירה יותר על המסלול, זה חסר משמעות להנאה מנהיגה (גם ה-207GTI מהירה מהקליאו ספורט החדשה על המסלול).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 240
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא מבין איך הדיון הזה הפך לקליאו דורות קודמים מול סיוויק טייפ R דורות קודמים.

הדיון הוא שונה לגמרי ומעניין למדי, אז בבקשה לחזור לנושא המקורי.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
הקליאו נכשלה בעיצוב מכוער, איכות חומרים חיצונית כמו פנימית על הפנים (אלקנטרה מתקלפת ,פלסטיקים של קנגו, ידיות צבועות בשקל 90 כולל ידית הילוכים שלכולם מתקלף הצבע בשלב זה או אחר), ארגונומיקה ותנוחות ישיבה גרועה, מנוע עייף בטח בהשוואה להונדה, גיר רגיש (סל"ד גבוהה לא נכנסים הילוכים הרבה פעמים, מספר אירועים יחסית רב של שבירת סינכורונים בארץ ובחו"ל) עלות חלקים גבוהה בצורה לא הגיונית, , בעיות מצערת שונות ומשונות (מצערת דביקה) ויש עוד שאני כבר לא זוכר אבל בכללי הרגשה של רכב זול... אותי אתה לא יכול לחרטט עם השטויות בפורום אני החזקתי את הרכב כמעט שנתיים והכרתי כמעט את כל בעלי הקליאו ספורט בצורה כזו או אחרת באותה תקופה. הייתי בג'ימקאנות וטיולים איתו ועם אחרים, ידוע מה לי מה היכולות של הרכב בדיוק כמו שידוע לי מה היכולות של הרכב שיש לי כרגע.

עם כל הכבוד לרוני כתב הרכב המהולל וחברי הפורום בעלי הניסיון המאוד מועט בסיוויק טייפ אר ובדרך כלל בעלי הדעה המאוד מוטה טובים, מנוסים וחכמים ממך ואחרים היללו ושיבחו את ההונדה מעל פני הקליאו וזריקת סיסמאות של טונות תת היגוי שטותית לחלוטין ובטח לא שווה התייחסות.

בסופו של דבר אני לא פוסל אף אחת מהשתיים ואין מה להתחיל ויכוח על זה, משתיהן נהנתי. אם הייתי צריך לבחור היום שוב בין השתיים? רק את הסיווק.

אני באמת לא מבין מאיפה אתה מביא את זה, אתה מוזמן לראות את הקליאו שלי שלא סובלת מאף אחד מהנ"ל, המנוע נמר , תא הנוסעים נראה מצוין, הגיר מדהים, הדבר היחידי ש"מתקלף" זה ידיות האחיזה מגומי שעל גל-גל ההגה, חוץ מזה הכל נראה חדש לחלוטין ועובד כולל המערכת המקורית!

פורסם

אני לא מבין מה הקשר בין הקליאו לטייפ R,לקליאו שילדה מעולה ומהנה להונדה יש שילדה לא מענגת בינונית בתיקשור והגה רע

לגבי הטייפ Rקודמת היה ניתן להגיד שהיא לפחות מהנה,אבל הנוכחית פשוט רכב מיותר, לא הנאה או תיקשור בנהיגה אבל מעניש בהתנהלות יומיומית זוועתית כמו נוחות של טרקטור, מנוע מת מתחת ל5000 סל"ד וכו.

פורסם
בסופו של דבר אני לא פוסל אף אחת מהשתיים ואין מה להתחיל ויכוח על זה, משתיהן נהנתי. אם הייתי צריך לבחור היום שוב בין השתיים? רק את הסיווק.

בארץ הסיוויק בזמנו עלתה כמו WRX (הרבה יותר מהקליאו). אני מכיר גם כמה נהגים רציניים מאוד שהעדיפו אותה על פני ה-WRX בגלל יכולת הבלימה הלא טובה של האחרונה.

לגבי היחס החיובי של הבריטים להונדה, אני יודע שבעבר היו הבדלי כיול בין הונדות ששווקו לשוק הבריטי לבין שווקים אחרים.

אבל צודק כספר, זאת לא הנקודה של הדיון.

מי שבוחר מכונית נהיגה אחת על פני רעותה בגלל שיקולים והעדפות אחרות מבחינת היכולת הדינמית של הרכב, הוא עדיין חובב הגה, בניגוד למי שמכיר שמכונית אחת טובה יותר לנהיגה, אבל מעדיף את השנייה בגלל שהיא מקושטת יותר יפה מהבפנוכו.

בניגוד למה שנאמר כאן, הגדרות הן לא אינדיבידואליות. אתה לא יכול לקרוא לעצמך "חובב תיאטרון" אם אתה לא הולך לראות הצגות, ואתה לא יכול קרוא לעצמך "חובב הגה" אם אתה קונה מכוניות קודם כל לפי הגימור ואח"כ לפי איך שהן ננהגות.

אם משיקולים כלכליים קונים מכונית פחות ספורטיבית (או לא ספורטיבית בכלל), זה מה יש. פרקיטיקה קודם, תחביבים אח"כ. אבל אם מאן דהוא מעדיף פלסטיק נעים על פני פחות תת היגוי, אז אין שומדבר פרקטי בהעדפה שלו והוא חובב פלסטיקה, לא חובב הגה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
מי שבוחר מכונית נהיגה אחת על פני רעותה בגלל שיקולים והעדפות אחרות מבחינת היכולת הדינמית של הרכב, הוא עדיין חובב הגה, בניגוד למי שמכיר שמכונית אחת טובה יותר לנהיגה, אבל מעדיף את השנייה בגלל שהיא מקושטת יותר יפה מהבפנוכו.

בניגוד למה שנאמר כאן, הגדרות הן לא אינדיבידואליות. אתה לא יכול לקרוא לעצמך "חובב תיאטרון" אם אתה לא הולך לראות הצגות, ואתה לא יכול קרוא לעצמך "חובב הגה" אם אתה קונה מכוניות קודם כל לפי הגימור ואח"כ לפי איך שהן ננהגות.

ובניגוד למה שאתה חושב הויכוח פה הוא לא על "קודם כל", אלא על מכלול השיקולים. לגבי "קודם כל" אתה כנראה צודק, אבל דחפת את הביטוי הזה בדיוק לשם כך. האמת היא שהעמדה שהשמיעו כאן רוב אלה שהתנגדו לתפיסה שייצגו אתה ו-CamaroRS69 היא קיצונית פחות ופשוט אומרת שגם במכונית נהיגה יש שיקולי רכישה פרט לניהוג, ובהם גם אבזור, עיצוב וכל דבר אחר שפונה לרוכש ומעניין אותו ורלוונטי לו. לא "קודם", לא "אחרי" ולא כל פיקציה אחרת שנועדה לבסס הגדרה שחור-לבן. מכלול.

אם כבר תיאטרון, אתה לא יכול לקרוא למישהו לא חובב תיאטרון רק משום שהוא הולך להצגות שלא נראות לך.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הגדרות הן אינדיבידואליות וחצי. אתה הגדרת לעצמך מה זה "חובב הגה". לא כל דבר הוא מתמטי וניתן להגדיר אותו במדוייק.

בדיוק כמו שאני לא יכול להחליט שחובב מזון הוא מי שאוכל רק במסעדות גורמה, אתה לא תחליט שחובב הגה הוא מי שלא אכפת לו מהגימור.

emotion of motion

פורסם

אני חושב שאתה לא מבין את משמעות המילה "הגדרה". הגדרה היא קביעת מונח שמובן לכלל הציבור. הכללה ברורה (פחות או יותר). אם הכל מוגדר ברמת האינדיבידואל אז אין תקשורת ואני גם יכול לקרוא לעצמי "טייס קרב". חובב מזון לא חייב לאכול במסעדות גורמה, אבל הוא חייב להיות בררן לגבי מה הוא אוכל ואיך. הוא חייב להיות סלקטיבי. אנין טעם, אם תרצה.

חובב הגה שאיננו אנין וסלקטיבי לגבי התכונות הדינמיות של הרכב שהוא קונה, כלומר, מעדיף רכב מגומר יותר טוב על פני תכונות דינמיות, הרי הוא חובב גימור, לא חובב הגה.

RK - אני כל הזמן מתייחס למכלול השיקולים. חובב הגה שם את השיקול הדינמי מעל השיקול הקישוטי. תמיד. אחרת הוא לא חובב הגה. הוא, קודם כל, חובב גימור.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
RK - אני כל הזמן מתייחס למכלול השיקולים. חובב הגה שם את השיקול הדינמי מעל השיקול הקישוטי. תמיד. אחרת הוא לא חובב הגה. הוא, קודם כל, חובב גימור.

צואת פרים, הייתי אומר ;-)

בהגדרה זו אתה אוסר על חובבי ההגה לבחור במכונית שעלולה, חלילה, להקריב (שכן בתקציב נתון אי אפשר לקבל הכל, אלא אם התקציב קונה פורשה) מעט מהפוקוס הספורטיבי לטובת עיצוב או אבזור. מה לעשות, ובעולם האמיתי זה פשוט doesn't cut it.

העולם האמיתי, מה לעשות, לא פועל בהתאם למקסימליזם הדי ילדותי-נאיבי שעולה מהססמאות האלה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
חובב מזון לא חייב לאכול במסעדות גורמה, אבל הוא חייב להיות בררן לגבי מה הוא אוכל ואיך. הוא חייב להיות סלקטיבי. אנין טעם, אם תרצה.

ואם X אוהב סטייקים, Y מעדיף קוויאר ו-Z בכלל מטורף על עוף. מי מהם יותר בררן או "אנין טעם" ?

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

זה שאוהב את מה ש-falou אוהב, כמובן :wink:

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אני חושב שאתה לא מבין את משמעות המילה "הגדרה". הגדרה היא קביעת מונח שמובן לכלל הציבור. הכללה ברורה (פחות או יותר). אם הכל מוגדר ברמת האינדיבידואל אז אין תקשורת ואני גם יכול לקרוא לעצמי "טייס קרב". חובב מזון לא חייב לאכול במסעדות גורמה, אבל הוא חייב להיות בררן לגבי מה הוא אוכל ואיך. הוא חייב להיות סלקטיבי. אנין טעם, אם תרצה.

חובב הגה שאיננו אנין וסלקטיבי לגבי התכונות הדינמיות של הרכב שהוא קונה, כלומר, מעדיף רכב מגומר יותר טוב על פני תכונות דינמיות, הרי הוא חובב גימור, לא חובב הגה.

אני חושב שאתה לא מבין שאתה לא מוסמך לקבוע את כל ההגדרות בעולם. יש הגדרות שהן ברורות לכולם ואין לחלוק עליהן (כמו מה זה ריבוע) ויש מושגים שקשורים יותר בתפיסה אישית והן סובייקטביות.

חובב מזון גם יכול להיות מישהו שאוהב לאכול כל הזמן והרבה.

emotion of motion

פורסם

ההגדרה של הנאה מנהיגה מעוותת. עובדה שהיא ממש לא מובנת לכלל הציבור כמו ש-falou מגדיר אותה. ע"ע מה שכתבתי בעמוד קודם.

אני כותב את זה, וכמו שאתם יודעים יש לי קליאו. ואני (בין השאר) מאוד(!) נהנה מנהיגה ספורטיבית. ומי שמכיר אותי יודע שאני נוהג בקליאו כמו שצריך לנהוג בקליאו. (צמיגים קדמיים נגמרו תוך חצי שנה, האחוריים גם שחוקים בדפנות). עדיין, אני לא אחליט לאף אחד ממה להנות כשהוא נוהג. מי שנהנה מאיביזה 20VT - זכותו!. מי שנהנה משירוקו - גם זכותו!. כיף לו, מי אני שאעקם את האף על מה שהוא אוהב?

נ.ב גם בקליאו יש תת היגוי. אבל כמתחילים להזיע באמת ולהעלות את הקצב, הוא נעלם בצורה משמעותית.

נ.ב2 בהינתן העובדה שגם ההגה בקליאו החדשה לא משהו (והגה גרוע זה משהו שאי אפשר לשפר), יכול להיות שהשקעה קטנה במתלים בשירוקו תתן מכונית מעולה. גם איכותית, גם יפה, וגם מתנהגת.

• תוכן חדש...