Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זקוק לייעוץ Mercedes C240

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אבי התייעץ איתי היום לגבי הזדמנות שהגיעה לידיו,וחשבתי להתייעץ איתכם בנושא.

הרכב הוא Mercedes דגם 240 נפח מנוע 2600 אוט' שנת 2001 הרכב עבר 70K ק"מ וחנה במחסן סגור כל הזמן. (לפי הנתונים הנחתי כי מדובר בC240)

המוכר טוען כי המחירון של הרכב הוא 70K, והוא דורש עליו 90K (כולל המחסן שבתוכו חנה-שמבחינתי הוא מיותר)-מחר אנו אמורים להיכנס למשא ומתן בקשר למחיר.

אך לפני כן רציתי לבדוק כמה דברים,

• כמה לפי דעתכם עלי להוסיף מעל המחירון, אם בכלל(לא כולל המחסן)?
  • אילו דברים נוספים עלי לקחת בחשבון במעבר מהאימפרזה 06' 1.6 שלי לרכב כזה?(אחזקה,טיפולים,וביטוח לנהג חדש)
  • לא מצאתי ביד2 רכב כזה למכירה, וגם רוב המרצדסים שם מפורסמות מתחת למחירון-האם זה אומר משהו על הסחירות של הרכב?
    איך עלי לקחת את זה בחשבון אם ברצוני לקנות את הרכב לתקופה קצרה ולאחר מכן למכור אותו?

תודה מראש לעוזרים,

אודה לכם אם אקבל תשובות בהקדם כיוון שאני צריך ללכת מחר למוכר.

HU: Pioneer DEH-X9550BT Comp: Hertz Energy ESK165 Amp: Phoenix Gold Octane R8.0:4 Sub: Hertz ES300

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא חושב שיש סיבה לשלם מחיר כה מופרך מעל המחירון,גם אם הרכב הוא מציאה אמיתית, אל תשכח שמדובר ברכב יוקרה מתיישן דהיינו עלות אחזקה יחסית גבוה וביקוש נמוך.

בתקציב של 90 אלף אתה יכול כבר למצוא אודי A4 מעניינות.

אבל אולי אני טועה חכה לתגובות מבעלי המכונית.

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם

תגובות באדום בגוף ציטוט הודעתך.

המוכר טוען כי המחירון של הרכב הוא 70K, והוא דורש עליו 90K (כולל המחסן שבתוכו חנה-שמבחינתי הוא מיותר) אל תוציא כסף שאין לך על משהו שאתה לא צריך.

• אילו דברים נוספים עלי לקחת בחשבון במעבר מהאימפרזה 06' 1.6 שלי לרכב כזה?(אחזקה,טיפולים,וביטוח לנהג חדש) עלויות האחזקה תהיינה יקרות משמעותית. חפש שרשור במנוע החיפוש על עלויות אחזקה של רכבים כנ"ל לעומת רכב פרטי קטן. יש מספר שרשורים עם דוגמאות.
  • איך עלי לקחת את זה בחשבון אם ברצוני לקנות את הרכב לתקופה קצרה ולאחר מכן למכור אותו? אני לא בטוח שאתה תמצא מי שישלם לך 20K מעל המחירון כשאתה תמכור. בקניית רכב לתקופה ארוכה השיקול הזה די זניח, אבל בקניית רכב לתקופה קצרה, לא תקבל את המחיר ששילמת, ואם אתה לחוץ בזמן, עוד תצטרך לרדת במחיר כדי למכור מהר. אם אתה מחפש רכב לתקופה קצרה, וכזה שתמכור בזמן קצר לאחר שתחליט, המרצדס לא בשבילך. חפש משהו "קונבנציונלי" יותר.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

קודם כל תודה על התשובה המהירה,

לא חשבתי לרגע לשלם 20K מעל המחירון, דרך אגב לאחר שקלול במחירון יד2 האוטו מגיע ל75,500.

רציתי לדעת האם זוהי מציאה וכדאי לי להיכנס למו"מ בכלל כיוון שהאוטו נסע 70K ק"מ וחנה במחסן סגור לגמרי כך שהאוטו במצב חדש לפי דבריו של אבי,וכמה ההערכה שלכם?

עריכה:

אין לי בעיה עם עלויות האחזקה של הרכב, פשוט רציתי לקבל תמונה כוללת מראש של כל המצב.

HU: Pioneer DEH-X9550BT Comp: Hertz Energy ESK165 Amp: Phoenix Gold Octane R8.0:4 Sub: Hertz ES300

פורסם
שלום,

• כמה לפי דעתכם עלי להוסיף מעל המחירון, אם בכלל(לא כולל המחסן)?
  • אילו דברים נוספים עלי לקחת בחשבון במעבר מהאימפרזה 06' 1.6 שלי לרכב כזה?(אחזקה,טיפולים,וביטוח לנהג חדש)
  • לא מצאתי ביד2 רכב כזה למכירה, וגם רוב המרצדסים שם מפורסמות מתחת למחירון-האם זה אומר משהו על הסחירות של הרכב?
    איך עלי לקחת את זה בחשבון אם ברצוני לקנות את הרכב לתקופה קצרה ולאחר מכן למכור אותו?

.

אל תוסיף שקל. אולי חצי מהערך שמגיע למוכר כתוצאה מה"שקלול" של לוי יצחק. וגם זה מרצון טוב.

לקבל על רכב כזה מחירון מלא שהוא בן 8 זה כבר מכירה טובה בשביל המוכר.

מה שיש לקחת בחשבון הוא עלויות החזקה גבוהות. ישנה סיבה, שאתה לא רואה את כל המשפחות הממוצעות נוסעות במרצדס S 2001-2002 (שהיא לימוזינה לכל הדעות) כאשר היא עולה פחות ממזדה 3 חדשה (חוץ מאנשים מסוימים..). הסיבה היא עלויות ההחזקה.. אתה תשלם בדיוק כמו בעלי מרצדס חדשה.

כן, זה אומר משהו על הסחירות. היא "לא משהו".

"עם המחסן"? מה מחסן? פח? פלסטיק? מחסן+זכות קניינית בנכס ? לא הבנתי..

פורסם

לגבי המחיר: מכיוון שלרכב הנ"ל, כמו לרכבי פרימיום אחרים, שוק יחסית חלש, איני רואה סיבה לשלם מעל המחירון, ודאי לא 20%!!!!! (אלא אם אתה ממש, אבל ממש, נעול על הרכב). זה לא שאנשים עומדים בתור כדי לרכוש את הרכב.

לגבי עלויות תחזוקה: בשלב ראשון כדאי לך לבדוק מול סוכן ביטוח מהי הפרמיה השנתית לביטוח מקיף. למיטב ידיעתי יש פער משמעותי לעומת רכב משפחתי סטנדרטי.

פורסם

לקבל על רכב כזה מחירון מלא שהוא בן 8 זה כבר מכירה טובה בשביל המוכר.

למה לשלם מחיר מחירון על מרצדס בת 8 שמורה מאוד זה מוגזם?

לנו יש C220 CDI בת 8 ואין לי מילה רעה להגיד על הרכב.

לפותח השרשור, עלויות האחזקה גבוהות וכך גם הטיפולים (קח בחשבון צריכת דלק גבוהה ממה שאתה מכיר מהאימפרזה). אני מתאר לעצמי שמדובר ברמת גימור ELEGANCE כך שאתה מקבל פסי ניקל מחמיאים מכל היקף הרכב, סלון עור בהיר בשילוב דיפונים דמויי עץ, סאנרוף, מושבים חשמליים עם זכרונות, חישוקי מגנזיום וכו'.

המנוע מרגיש חזק יחסית (V6 עם 3 שסתומים לצילינדר ו-2 מזרקים לצילינדר), וצריכת הדלק בהתאם. ירידת הערך של הרכב גבוהה וזה נכון שבד"כ מרצדס לא נמכרים במחיר מחירון. מצד שני אם הרכב שמור במיוחד ומטופל (לבדוק ספר טיפולים!!), ומדובר על פחות מ-10K ק"מ בשנה, אז בהחלט מדובר במכונית ששווה את מחיר המחירון (ואתה לא צריך מחסן בתוספת 20K ש"ח).

שיהיה בהצלחה. תעדכן :).

פורסם
למה לשלם מחיר מחירון על מרצדס בת 8 שמורה מאוד זה מוגזם?

.:).

עניין של ביקוש והיצע ותו לא. כמו בכל דבר בכלכלה.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

אני אנסח את זה אחרת:

האם עבור מרצדס שמורה מאוד בת 4-5 זה גם מוגזם לשלם מחיר מחירון? מה עם רכב בן 2-3?

אם קיימים אנשים המוכנים לשלם מחיר מחירון ואף מעבר עבור 106 ראלי/205 GTI/סקסו VTS ושות' שהן בנות יותר מ-10 שנים, ננהגו ע"י 4-5 נהגים ויותר, אז לשלם מחיר מחירון עבור רכב בן 8 שבקושי נסע וטופל כמו שצריך זה לא מוגזם.

פורסם

הרכב בצבע שמפניה, והיום אלך לראות אותו.

לפי מה שהבנתי מהתגובות עד כה...המציאה אינה שווה מעל המחירון בגלל הסחירות הנמוכה ולכן כנראה שההצעה שלי לא תעבור את המחירון.

תודה רבה לכל העוזרים.

פורסם

מהניסיון שלי עם Mercedes C240 משנת 98.

רכישה: חשוב מאוד לבדוק את מערכות החשמל ברכב (חלונות, גג, נעילה וכו') מערכות אלה מתבלות לאורך זמן ללא תלות בנסועה והן לא זולות לתיקון. (ברכב של אישתי, עלות תיקון מפסק פתיחת דלת תא מטען היא קרוב ל 1000 ש"ח...)

בדוק ספר טיפולים בעיין בוחנת ואל תקבל שום תירוץ בסיגנון של "סמוך עלי, שילמתי בשחור והמוסכניק לא הוציא לי קבלה". מניסיוני, רכב כזה לא סובל טיפול חפיפניקי. בנוסף, לאחר בדיקה במכון לך למוסך מרצדס מורשה ובקש שתי בדיקות נוספות:

1. בדיקת מחשב (חיבור הרכב למחשב וקריאת נתוני החישנים והתקלות. מכוני בדיקה לא יכולים לבצע בדיקה זו ותקלות במערכת החשמל/מחשבים/חיישנים יקרות מאוד לתיקון.

2. בדיקה ע"י איש מקצוע שמכיר את הרכב (רצוי מנהל המוסך) שיסתכל מקרוב על הרכב ויחפש את הבעיות הנסתרות, אם יש.

לגבי עלויות תחזוקה: בשלב ראשון כדאי לך לבדוק מול סוכן ביטוח מהי הפרמיה השנתית לביטוח מקיף. למיטב ידיעתי יש פער משמעותי לעומת רכב משפחתי סטנדרטי.

ביטוח: סיפור מוזר. חלק מחברות הביטוח לא היו מוכנות לבטח את הרכב שלי (ביטוח לנהג אחד מעל לגיל 40 ללא תאונות ב 3 שנים האחרונות) בחלק מהן קיבלתי מחיר של 10K ש"ח לביטוח מקיף (של רכב שמחיר המחירון שלו קטן מ 40K...). בסופו של דבר, מצאתי סוכן שביטח אותנו ב 2800 ש"ח. בדוק כי תוכל לבטח את הרכב עם הנתונים שלך וקבל מספר הצעות מחיר. שאל את בעל הרכב למחיר הפוליסה שלו ובקש את שם סוכן הביטוח כדי לא להתקע.

אחזקה: אם מצאת רכב שמור אז זה סעיף ממש זניח לשנים הקרובות. מניסיוני עם שתי מכוניות במשך כשנה, עלות הטיפולים היצאי דופן (לא טיפולים שוטפים) היא פחות מ 1000 ש"ח לשנה. טיפולים רגילים (15 אלף) עולים כ 400 ש"ח. שלא תבין אותי לא נכון, עלויות ההחזקה הממוצעת גבוה יותר מיפנית משפחתית 1.6 ממוצעת אבל להבדיל ממה שכולם מאמינים/חושבים/מצפים עלויות ההחזקה הן לא בשמים.

דלק: לא בזבזני במיוחד. אני עושה 13.5 ק"מ לליטר במסלול שרובו בין עירוני ואישתי עושה 10.5 ק"מ לליטר במסלול שרובו עירוני. לסבר את האוזן, אם תשווה לרכב 1.4 חסכוני שעושה 15 ק"מ לליטר אז בנסועה של 15K לשנה ההפרש יהיה 200 ליטר לשנה (100 ש"ח לחודש)

הנאה: אין בכלל מה להשוות למשפחתית 1.6 ממוצעת. רמת פאר, איכות, פינוקים ואמינות מסגמנט שונה לגמרי. אל תשכח שרכב זה אינו רכב ספורטיבי במיוחד, אפילו עם 170 כ"ס לא תקבל רכב זריז מאוד בגלל המשקל העצמי הרב. אבל מצד שני...

למנוע יש מומנט רב בסל"ד נמוך שמאפשר נסיעה רגועה במיוחד עם יכולת האצה כמעט מיידית ללא קיק דאון, ניתן לשייט ב 110 בסל"ד של 2500 בעליות לירושלים ולחיצה עדינה בדוושה דוחפת את הרכב קדימה ומהר. הרכב נוח במיוחד בכבישי הארץ העלובים ומערכת בקרת ההחלקה שלו בשילוב עם ההנעה האחורית הופכות אותו לכלי שניתן לתקוף איתו פניות ולההנות מזה בלי יותר מדי דפיקות לב.

דרך אגב, שים לב שאני מדבר על Mercedes C240 משנת 98 כלומר דגם שלדה W202 ודגם מנוע M113 אני לא בטוח כי דגמי 2001 מצוידים במנוע V6.

בנוסף, לדעתי אם תחזיק את הרכב לתקופה קצרה תפסיד לא מעט מכוון ש ב 3 שנים הקרובות ערך הרכב ימשיך לרדת בהרבה. פשוט תשווה את המחיר מחירון של דגם 98 לדגם 01 מצד שני, רכב כמו שתארת עם נסועה נמוכה ושטופל היטב יוכל בקלות לשמש ולהנות אותך בשנים הקרובות ולא תרגיש צורך להחליף אותו מיכוון שב 2015 הוא עדיין יעניק יותר ביצועים והנאה ממשפחתית ממוצעת חדשה מדגם 2015.

פורסם

חיים, M113 זהו מנוע V8, ואילו M112 זהו מנוע ה-V6. ב-W203 הנפח שלו גדל ל-2.6 ל' לעומת 2.4 שיש לך, אך ההספק נותר זהה.

פורסם

אין יותר מידי מה לפחד מטיפולים של מרצדס, הטיפולים הרגילים לא בשמיים בכלל, אבל אם מתקלקלים דברים כמו מרימי חלונות, מפסקים, תקלות חשמל קשות פה מתחילה הבעיה, סתם לדוגמא טיפול גדול יעלה בסביבות ה1000-1500 אבך מפסק למרימי חלונות עולה 1800.

מבחינת אמינות, הרכב אמין בצורה מטורפת, אין לי ניסיון עם הדגם שלך יש לי ניסיון עם דגמי C200,E350 וS350 הרכבים מאוד מאוד אמינים.

ביטוח, כמו שנאמר זה סיפור מיוחד, יש כאלה שלא רוצים לבטח יש כאלה שדורשים ממחיר מאוד מופקע ויש כאלה שהמחיר הגיוני, אני על הC200 משלם 8000 בגלל שאני נהג צעיר.

mercdes-benz E350,jaguar xj, audi a3 sortback, seat leon 1.8tsi. gmc sonoma 92- my sweets

• תוכן חדש...