Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבעלותי היום פג'ו 406 מודל 2001.

אכלתי מרורים עם האוטו בכל הנוגע לבעיות במערכת הבלימה (החלפת משאבת בלם מרכזית פעמיים, קליפרים קדמיים ואחוריים, משאבות בלם אחוריות, בלמים ודיסקים כל 20,000 ק"מ ועוד ועוד). בנוסף בעיות גימור עם מושב נהג חורק וחלונות ששורקים בעליה וירידה עד היום.

להתמודד עם לובינסקי כשאין להם מושג מה הבעיה זה סיפור לא קטן.

הרי לא יתכן שיכירו בעובדה שהרכב 'לימון' ויציעו להחליפו לאחר.

עכשיו מתלבט בקניית רכב חדש.

עשיתי סיבוב סוכנויות ולקו הסיום הגיעו הונדה אקורד 2.0 ברמת אבזור Executive וC-5 ברמת אבזור PACK עם תוספת של בקרת שיוט.

ההונדה נראית לי מעט קמצנית באבזור והחבילה הכוללת ואילו ה-C5 נותנת הרבה יותר (גם בגודל). הרכב מיועד לנסיעות בין עירוניות ברובן ללא כוונה ל'פתיחות' ברמזורים אלא דגש על נוחות ואמינות (אני לא מאמין שאני אומר את זה) ואם אפשר, גם צריכת דלק חסכונית.

מאחר ואני יודע שרכב 'לימון' יכול להיות כל רכב אשמח לשמוע חוו"ד מבעלי נסיון עם הרכבים הללו לגבי אמינות, שרות ובעיקר איכות גימור ותקלות קטנות ועצבנות.

פורסם

ה C5 תהיה נוחה יותר. לדגמים הראשונים שהגיעו היו בעיות אמינות, הטענה היא שלחדשים יותר יש פחות בעיות אמינות, אני מכיר דוגמא אחת של רכב שמראה אמינות יפה מאוד, אחרים מכירים דוגמאות אחרות. בכל מקרה לא הייתי מצפה ממנה לאמינות מושלמת, כן הייתי מצפה (וגם מקבל) איכות נסיעה מדהימה, ואבזור.

אקורד: יתרונות: אמינות מוחלטת, שילוב עדיף של מנוע + גיר (הונדה מצטיינים בזה לרוב) והנאה מנהיגה במידה ואתה נוהג :twisted: . אם הנסיעה שלך היא רגועה יחסית, ה2 האחרונים לא יהיו יתרון גדול כל כך מול ה C5.

לדעתי תיקח נסיעת מבחן, אם ההפרש בנוחות בC5 לא שווה לדעתך את ההפרש (האפשרי, הרכב גם יכול להיות אמין) לך על האקורד. (ותכניס למשוואה גם את ההבדל באיבזור). בכל מקרה אם האמינות במקום הראשון, וזה ה-דבר החשוב לך - אקורד.

אני לא הייתי מפחד כל כך מהC5, אבל זה אני...

תהייה - איזה רכבים נוספים בדקת?

פורסם

תשמע לדודתי יש את הC5 ואני נוהג ונוסע בה הרבה. הנוחות נסיעה שלה מדהימה והאיבזור שלה מכל טוב, לאומת זאת הביצועים שלה פחות. מבחינת בעיות יש לה אותה כבר שנה בערך ולא היתה בה שום בעיה.

עכשיו בקשר להונדה היא נוחה מאוד וההבדל בנוחות לא נראה לי כל כך גדול אך יכול להיות יתרון לC5. מה שכן האקורד מבחינת איבזור חלשה יותר, אבל הנהת הנהיגה בה והביצעים שלה לא רעים בכלל מה גם שבדרך כלל הונדה אמינים.

הC5 זוללת קצת יותר דלק אבל אין הבדל גדול.

לדעתי אם מה שחשוב לך ביותר זה נוחות ואיבזור אז הC5 אבל בכל זאת כדי לך לעשות נהיגת מבחן זה יכול לשנות את דעתך בשניייה.

בכל זאת אם אתה רוצה השוואת נתונים,איבזור וכו' יש לי קישור בשביל זה:

http://motocar.co.il/motocar/model/index.asp?id=119

תלחץ על מתחרים ותבחר את הדגם שאתה רוצה.

מקווה שעזרתי.

מקווה שעזרתי.

פורסם

פולקסוואגן פאסאט - לא נוחה לי במיוחד ודגם כבר מיושן.

סובארו B4 - המושבים היו צרים לי מדי.

רנו סניק - צרה מאחור ריקה באמצע ומסעד נמוך מאחור.

מאזדה 6 - יותר מדי צעקנית, לטעמי, מבפנים. ממש לא אהבתי את העיצוב בפנים וגם הפלסטיקים לא עשו לי רושם של נעדרי קרקושים בהמשך. מה גם שלא היתה לי נוחה במיוחד.

ראיתי גם שני מיניוואנים: קרניבל וטראג'ט, אבל בסוף החלטתי שאני לא זקוק לרכבים גדולים כל כך.

הייתי מעוניין לשמוע מבעלי הרכבים האלו ובמיוחד ה-C5 לגבי האמינות ויחס המוסכים.

פורסם

את המונדיאו, ומכוון שלא הגדרת תקציב גם האוונסיס יכולה להיות אופציה טובה (אם כי יקרה).

יחס מוסכים? בשניהם טוב מאוד. (רק לא ללכת למרכזי בסיטרואן :? ) .

אמינות - אם הייתי צריך להמר מה יהיה יותר אמין - ההונדה. ליצרן מוניטין אמינות מצויין.

גיא.

פורסם
עכשיו בקשר להונדה היא נוחה מאוד וההבדל בנוחות לא נראה לי כל כך גדול אך יכול להיות יתרון לC5. מה שכן האקורד מבחינת איבזור חלשה יותר, אבל הנהת הנהיגה בה והביצעים שלה לא רעים בכלל מה גם שבדרך כלל הונדה אמינים.

ממבחני רכב ומאנשים שנהגו הרבה על המכונית הזאת - המושבים שלה מצוינים, אבל נוחות הנסיעה נפגמת בגלל הכוונות הספורטיביות (ואולי לא רק). הרכב משמעותית פחות נוח לנסיעה מ-C5 (שהיא מובילת הקטגוריה). אם זה לא מפריע לשואל השאלה - שיתחדש.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני קצת חושש מהמונדיאו והלגונה, מאחר והרכבים אינם נפוצים כל כך במחוזותינו.

ממש לא מתחשק לי להיות רכב הנסיון של המכונאים שנתקלים ברכב כזה אחד ל-100. הרי זו הבעיה בכל דגם חדש - המוסכים לא יודעים איך לאכול אותו.

יש לי פריצת דיסק ואני נכה צה"ל, כך שנושא הנוחות חשוב לי מאוד. בעברי היתה לי סיוויק מודל 91' (מרובעת) והאוטו היה תענוג גדול, אבל אחרי הפציעה בגב, הייתי צריך למשוך את עצמי החוצה תוך לפיתת הגג כדי לצאת מהרכב. עד כדי כך הוא היה קשיח שהגב שלי היה גמור גם אחרי נסיעה לא ארוכה.

במוסך בו אני מטפל (ולא ממליץ) הזהירו אותי מה-C5 כיוון שיש לה תקלות קטנות ומעצבנות. מישהו יודע במה מדובר?

חשבתי לרכוש מנוע דיזל (האגרה הרי לא משחקת תפקיד), אבל ההפרש הוא כ-24,000 ש"ח ולפי חישוב שלי, פחות מ-32,000 ק"מ בשנה ממש לא משתלם. אני צודק?

אגב, מישהו פעם התנסה במגעים עם החברה עצמה ברכישת רכב? הפעם אני רוצה לרכוש רכב מהחברה ולא מסוכן על מנת לקבל איזושהי בטוחה לכך שלא אפול שוב על רכב 'לימון' ואבכה 3 שנים לפחות.

פורסם

המונדיאו נמצאת פה משנת 2002, אומנם לא נמכרה בכמויות גדולות, אבל בהחלט נמכרה. הלגונה נמכרה משמעותית פחות מהמונדיאו.

לגבי דיזל מול בנזין, אם האגרה לא משחקת תפקיד, מה שכן אמור לשחק תפקיד הוא כמה זמן אתה מתכוון להחזיק את הרכב, וכמה ק"מ אתה עושה בשנה. הC5 דיזל אומנם עולה עוד 24K אבל גם כאשר תבוא למכור אותה היא תהיה שווה יותר, אם האגרה לא משחקת תפקיד יכול להיות שבאמת עדיף לך דיזל (אלא אם הק"מ שלך ממש נמוך).

לגבי ההונדה המרובעת, שנת 90-92 לדעתי עיקר הבעיה של הרכב היה שהוא היה מאוד נמוך ולכן היה קשה להיכנס ולצאת ממנו. + הוא באמת היה יחסית קשיח.

קניה ישר מהחברה לא תמנע קבלת רכב לימון, ולפעמים דווקא סוכן יכול להיות יותר אדיב וללכת לקראתך יותר בכל מיני פרטי איבזור וכו'. אתה יכול פשוט לפנות לקניה לסוכנות המרכזית לצורך הרכישה.

אם חשובה לך הנוחות אין רכב יותר נוח מC5 אשר מתחרה איתו במחיר, יש הטוענים גם שאין שום רכב יותר נוח מC5 גם במחירים שכפולים ממנו.

מוסכים, האם המוסך שלך מורשה סיטרואן? במידה ותרכוש את הסיטרואן נוכל להמליץ על מוסך מומלץ באזור המרכז (ליטל 2000).

לדעתי אתה פשוט צריך להחליט מה חשוב לך יותר. אמינות מול נוחות, כאשר את הנוחות אתה מקבל בטוח מקבל בC5, ובעיות אמינות עם סימן שאלה לא ברור. מול אמינות כנאה מעולה בהונדה עם נוחות פחותה. לדעתי נסיעת מבחן ב2 הרכבים תעזור להחליט. (האם כבר ביצעת אחת כזו?)

גיא.

פורסם

בשירשור קודם ביקשתי יעוץ על מכונית משומשת בסביבות ה85K שקלים.

בין השאר חשבתי על 406 2001 .

לפי הודעתך לא כדאי בכלל להתקרב לאוטו הזה.

האם כך?

פורסם
בשירשור קודם ביקשתי יעוץ על מכונית משומשת בסביבות ה85K שקלים.

בין השאר חשבתי על 406 2001 .

לפי הודעתך לא כדאי בכלל להתקרב לאוטו הזה.

האם כך?

אני אומר לך מניסיון רב , שהאוטו הזה םשוט מעולה!! מכל הבחינות.

יפה, נוח, מאובזר, זריז, וכן הוא גם אמין.

פורסם

sronis כתב:

ממבחני רכב ומאנשים שנהגו הרבה על המכונית הזאת - המושבים שלה מצוינים, אבל נוחות הנסיעה נפגמת בגלל הכוונות הספורטיביות (ואולי לא רק). הרכב משמעותית פחות נוח לנסיעה מ-C5 (שהיא מובילת הקטגוריה). אם זה לא מפריע לשואל השאלה - שיתחדש.

יש לך טעות המובילה בקטגוריה היא הרנו לגונה וזה בדוק בהרבה מבדקי רכב.

פורסם
סובארו B4 - המושבים היו צרים לי מדי.

שאלה חשובה, האם מדובר ב-B4 החדשה ????

ינון.

אכן בדקתי את ה-B4 החדשה. הרגשתי שהמושב לוחץ אותי מהצדדים ומעט קשיח, מלבד זאת, אם אינני טועה, ההגה אינו מתכוונן טלסקופית אלא רק מעלה-מטה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...