Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא לפי שום סדר מסויים.

Didi Bridgewater Live at Yoshi's

ברי סחרוף בהופעה 93-02

Led Zeppelin How the West Was Won

John McLaughlin, Zakir Hussain - Remeber Shakti

נ.ב. במערכת ברכב לא שומעים באיכות. בלתי אפשרי אקוסטית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מה, הם יודעים בפורום אודיו להזיז את השומע למרכז הרכב, להרים את הרמקולים לגבוה האוזן, לאטום אקוסטית ולהחליף את שטח השמשות בחומרים אקוסטים, וכל זה בעלות סבירה וברכב שישמש ליומיום?

מגניב!

פורסם

נ.ב. במערכת ברכב לא שומעים באיכות. בלתי אפשרי אקוסטית.

טעות בידך.

למעשה בעלויות אפילו יותר נמוכות ניתן לקבל תוצאות אפילו טובות יותר מאשר בבית.

מה, הם יודעים בפורום אודיו להזיז את השומע למרכז הרכב, להרים את הרמקולים לגבוה האוזן, לאטום אקוסטית ולהחליף את שטח השמשות בחומרים אקוסטים, וכל זה בעלות סבירה וברכב שישמש ליומיום?

מגניב!

תתפלא:

ASS9902b.jpg

וזה היה עוד לפני עשור.

under construction..

פורסם

מגניב!

נראה אותם משתיקים את הרעשים בקליאו ספורט :lol::lol:

פורסם
טעות בידך.

למעשה בעלויות אפילו יותר נמוכות ניתן לקבל תוצאות אפילו טובות יותר מאשר בבית.

לא יודע מה איתך, אני בבית יושב בין הרמקולים, לא מוקף בשמשות (זוועה אקוסטית) בחדר קטנטן מפלסטיק, לא מוקף במנועים מטרטרים, לא יושב מאחורי מנוע שלי, והעיקר: לא עסוק בפעילות אחרת (כמו נהיגה) שמונעת ממני לעצום עיניים ולהרכז במוסיקה. אני חושב שהרעיון מובן...

אין פה בעיה של איכות רכיבי האודיו, יש כאן בעיה של היכן הם ממוקמים.

לגבי עלויות, אני לא אכנס לתמחור המגוחך לעיתים של רכיבי היי-אנד באודיו, אבל באמת שאי אפשר להשוות בין האזנה למערכת ביתית טובה להאזנה ברכב.

פורסם

במקום לפסול, בוא לאחד המפגשים. שב אצל מ"רבני פורום האודיו", ואפילו אצל חלק מהחברה ש"סתם" השקיעו באוטו, תאזין ותתרשם. אחרי זה, תשפוט. כמו בכל דבר, ראיתי גם מערכות ביתיות זוועתיות שהמחיר שלהן לא נפל ממחיר של ב.מ.וו חדשה, ולא, הכוונה לא לסדרה 1. יותר מזה, ראיתי מערכות לרכב שלא נופלות ממערכות ממש טובות. וכן יש לי למה להשוות, כאשר אדם בא ומשקיע כמו חלק מחברי הפורום, אני יכול רק לקנא וקוות שתהיה כזו איכות בבית. כרגע אני עני מרוד, אז אפשר לשכוח מזה.

יותר מזה, אודיו ביתי, דורש לר פחות השקעה על מנת למצות את היכולות של אפילו מערכות ב6000 ש"ח מאשר מערכת לרכב, לא משנה המחיר.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

אתה לא מתייחס לנתונים שהעליתי בתשובה שלי. אין אפשרות לייצר סאונד וחווית מוסיקה איכותית ברכב, לא משנה כמה טוב תרכיב את המערכת. די בזה שאי אפשר לשמוע מוזיקה באופן טוב כשיושבים בצד...

זה לא קשור לא לאיכות הציוד, טכנית או אחרת. פשוט, אני לא מחפש את איכות הסאונד פר-סה, אני מחפש את איכות החוויה המוסיקלית, וזה דיון שלם ופילוסופיה שלמה בפני עצמה.

פורסם
לא יודע מה איתך, אני בבית יושב בין הרמקולים, לא מוקף בשמשות (זוועה אקוסטית) בחדר קטנטן מפלסטיק, לא מוקף במנועים מטרטרים, לא יושב מאחורי מנוע שלי, והעיקר: לא עסוק בפעילות אחרת (כמו נהיגה) שמונעת ממני לעצום עיניים ולהרכז במוסיקה. אני חושב שהרעיון מובן...

אין פה בעיה של איכות רכיבי האודיו, יש כאן בעיה של היכן הם ממוקמים.

לגבי עלויות, אני לא אכנס לתמחור המגוחך לעיתים של רכיבי היי-אנד באודיו, אבל באמת שאי אפשר להשוות בין האזנה למערכת ביתית טובה להאזנה ברכב.

אני מסכים שבמהלך נהיגה אי אפשר גם לתת תשומת לב לנהיגה וגם להנות מעולם הסאונד.

אבל מה קורה שעוצרים את הרכב?

אתה מודע לכך שיש עשרות ארגוני אודיו לרכב שעושים אלפי תחרויות מידי שנה?

הם מתעסקים בירידה רבה יותר לפרטים יותר מאשר בכל תחום אודיו ביתי.

ברור שבאודיו ביתי הרבה יותר קל לקבל תוצאה , אבל אני אומר לך שחד משמעית ללא כל ויכוח ברכ אפשר להגיע לתוצאות יותר טובות מאשר בבית באותו התקציב.

למעשה אתה יכול לקבל רכיבים חלומיים בעלות של פחות מחמישית ממה שיעלו רכיבים כאלו לבית.

מדובר על עולם אחר לגמרי, אבל להגיד שאי אפשר, או שזה לא אפשרי וכו' זה לטמון את הראש בחול ולשכנע את עצמך בלבד.

זה שאתה לא יודע או לא מכיר, לא הופך את זה ללא אפשרי או לא נכון.

אתה לא מתייחס לנתונים שהעליתי בתשובה שלי. אין אפשרות לייצר סאונד וחווית מוסיקה איכותית ברכב, לא משנה כמה טוב תרכיב את המערכת. די בזה שאי אפשר לשמוע מוזיקה באופן טוב כשיושבים בצד...

.

חוויה הינה דבר אישי ואינדבידואלי, אתה לא יכול לשלול רק בגלל שזה לא תואם את הצפיה שלך מאותה חוויה.

אתה לא יכול לקבוע עובדה ש"אין אפשרות לייצר סאונד וחווית מוזיקה איכותית ברכב".

זה פשוט לא נכון, ואין לכך שום בסיס.

שוב, זה שאתה לא מכיר מספיק או יודע מספיק בנושא הזה -לא הופך את זה לעובדה.

לגבי הרכבת המערכת והנושא של ישיבה בצד:

מבנה האוזן האנושית הוא מופלא, אך הוא גם מאוד מטופש.

למעשה, האוזן שלך כלכך מוגבלת שניתן "לעבוד" עליה בצורה די פשוטה יש לאמר.

זה לא מאוד מסובך להרכיב מערכת ברכב שבה כל במת הסאונד נמצאת בגובה האוזניים , והיא אפילו מדידה לחלוטין מבחינת גובה,רוחב,עומק,נפח ומרכוז.

גם ליצור תמונת סאונד מושלמת מבחינת מרכוז ומיקום כלים בטווח הוא משהו שהוא לא מאוד קשה ליישם גם ברכב.

בפועל, באותו סכום של מערכת אפשר להגיע לתוצאה טובה יותר ברכב מאשר בבית מבחינת 90אחוז מהפרמטרים כמו פירוט,שקיפות,במה,תמונה וכמובן נאמנות למקור.

לגבי ההתקנה ומה שכתבת בהשוואה לבית,

מבנה של חדר או סלון לא תמיד יהיה יותר טוב מאשר רכב.

הרי סלון ביתי הוא לא תמיד יותר "פנוי אקוסטית " מאשר רכב.

יש לך ספות,שולחנות,מנורות,ויטרינה,מזנון,חלונות,וילונות,מזגן והשד יודע מה.

ומה עם מבנהו של חדר? 6 קירות עם זויות מוחלטות של 90 מעלות זה יותר טוב?ומה עם הדלת? החלונות?

לסיכום,

כן,קשה להתקין מערכות ברכב.

כן,רכב היא סביבה הרבה יותר בעיתיית מאשר בית.

כן, ניתן להתקין מערכת סופר איכותית עם תוצאות מדהימות גם ברכב.

under construction..

פורסם
למעשה אתה יכול לקבל רכיבים חלומיים בעלות של פחות מחמישית ממה שיעלו רכיבים כאלו לבית.

אתה לא קורא, אני לא התייחסתי לרכיבים בכלל. הבדלים בין רכיבים מבחינת חווית המוסיקה של המאזין זה נושא טכנולוגי ופילוסופי שלם.

כן,רכב היא סביבה הרבה יותר בעיתיית מאשר בית.

כן, ניתן להתקין מערכת סופר איכותית עם תוצאות מדהימות גם ברכב.

להתקין אפשר. לנהוג אחרי זה ברכב, לא יודע (ראה התמונה עם הרמקולים הענקיים על הדש. הסביבה ברכב היא לא רק יותר בעייתית מבבית, היא בלתי אפשרית. רק כמות הרעש שקיים במכונית ובסביבה מונע כל יכולת לשמוע ניואנסים.

ולשמוע מוסיקה ברכב כשהוא עומד?

מה, אתה יורד למכונית לשמוע מוסיקה בחנייה?!

דחילק...

זה עולם שלם של מסחר וזה שהוא קיים לא אומר שזה בגללש ברכב אפשר להגיע לחווית סאונד טובה. כלומר אפשר, כפי שציינת, אבל לא ברכב מתנייד. אולי ברכב הדגמה שעומד בחדר אקוסטי ולא ממש נועד לנסיעה...

ואל תתחיל איתי בכלל את הדיון של "נאמנות למקור"...

פורסם

אני שוב אומר לך, אתה טועה.

מדברייך ניתן ללמוד שאין לך מספיק נסיון ומספיק ידע ,על מנת לחרוץ עובדות כמו שאתה עושה בדיוק כרגע.

חד משמעית- אפשר להתקין מערכות עם תוצאות מדהימות ברכבים, אפשר לקבל תוצאות אפילו יותר טובות ברכב מאשר בבית, באותה העלות ואף פחות מכך.

וזה שלך אין מספיק נסיון עם כאלו מערכות- לא אומר שאי אפשר.

אתה טוען שזה רק למטרת מסחר? זכותך, אני מכבד את דעתך.

אני טוען אחרת מכך, ומבסס את דבריי על סמך נסיון של כ10 שנים בתחום האודיו לבית ולרכב(התחלתי בתחום האודיו הביתי).

לא רק שאני חושב אחרת, אני גם יכול לספק הוכחות בכל רגע נתון ולא אחת או שתיים.

under construction..

פורסם

איך אתה בונה במה אמיתית באוטו אם אין לך מקדימה מקום לסאב? אם אתה יושב במרחק לא שווה משני הרמקולים שמקדימה?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

השאלה היא מעניינת.

התשובה טמונה בכך שהאוזניים שלנו הם מופלאות ,אך יחד עם זאת, מאוד קל "לעבוד" על האוזניים שלנו, ולמעשה ניתן לתמרן את האלמנטים כך שהאוזניים שלנו יחשבו שהם שומעות מה שאנחנו רוצים שהם ישמעו למרות שרמקול ימים נמצא 1.1מ מאיתנו ורמקול שמאל נמצא 0.6מ מאיתנו.

לגבי הסאב, אז קודם כל, יש כאלה שמתקינים את הסאב מקדימה.

ע"ע התמונה שהעלתי לפני כן בשרשור ברכבו של ארל זאוסמר, שאצלו יש 2 סאבים של 15 אינטש מקדימה.

אבל אין בכך ממש צורך, מכיוון שהתדרים בהם פועל הסאב(תדרי סאב-באס) אינם תדרים כיוונים.

משמע, לא ניתן להבחין במדיוק על מיקומו של אלמנט כמו סאב שמנגן תדרים של 20-80HZ.

אלא רק תחושת מיקום כללי (בניגוד לאלמנטים המנגנים את שאר הספקטרום).

בנוסף, מרחק הוא דבר שניתן למדוד.

לכן, ניתן לחשב בצורה מתמטית מהוא התדר המקיל לאותו המרחק הפיזי שבו נמצא הסאב עפ"י חישוב של אורך גל מול מרחק.

בפועל ניתן לגרום לסאב שנמצא בתא המטען של רכב, להשמע בדיוק במרכז הדש בורד(ואף רחוק יותר אל קדמת הרכב) זאת תודות לנקודת חיתוך מתאמה,תלילות חיתוך מתאימה וכמובן פאזה אקוסטית מתאימה.

וזה על קצה קצהו של המזלג.

under construction..

פורסם

אני מסכים שאין השוואה בין היי אנד ביתי להיי אנד ריכבי.

אפשר להגיע לתוצאות מאוד גבוהות ברכב, רמה שלא נופלת מסטאפים רבים ביתיים.

אבל אין ספק שהפוטנציאל האקוסטי בבית גבוה יותר פי כמה וכמה.

עם זאת,

FALOU

אתה מוזמן להגיע למפגש האודיו הקרוב שמתקיים ביום שישי,

אני מבטיח לך שתופתע מהרמה שיש בארצינו הקטנטונת.

• תוכן חדש...