Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיים שלום,

נוזל קירור המתאים ביותר לרכב שברשותך הינו נוזל מקורי של מרצדס הנקרא :

MB 325.0 anticorrosion/antifreeze

תכולת נוזל הקירור במערכת היא בסביבות 9.5 ליטר.

במידה ואינך יודע איזה נוזל קירור קיים במערכת כרגע אזי מומלץ לרוקן את כול תכולת נוזל הקירור ולבצע שטיפה עם מים נקיים ולאחר מכן למלא נוזל קירור מקורי.

במידה והמחיר של הנוזל יקר עבורך אני ממליץ לך להשתמש בנוזל קירור שיש לו את התכונות הבאות:

מכיל אנטיפריז וחבילת תוספים למניעת קורוזיה במערכת הקירור.

פרסטון LONG LIFE (במיכל בצבע אפור)

אל תערבב סוגים שונים של נוזלי קירור !

איזה כייף לי :)

פורסם
מה דחוף פה? אם אתה תקוע אז שם מים ותחליף אחרי החג לנוזל קירור איכותי.

מה שדחוף פה הוא שאישתי חזרה באמצע הדרך, לאחר שנורת האזהרה דלקה, ישר הבייתה והרכב עומד כרגע בחנייה מושבת ולא ממש בא לי לגרור את הרכב למוסך כדי למלא נוזל קירור אם אוכל לנסוע עם עם הרכב. חוצמזה, אם לא אטפל בבעיה היום או מחר אז מצפה לי בעייה רצינית (עם אישתי...) אחרי החג.

תודה רבה מרק, היכן ניתן להשיג את ה- MB 325.0 anticorrosion/antifreeze?

האם ניתן להוסיף מעט (ליטר) מים מורתחים כדי להגיע למוסך? (כ 40 ק"מ)

האם אחרי ההוספה והגעה למוסך יש לבצע משהו נוסף?

במידה ואינך יודע איזה נוזל קירור קיים במערכת כרגע אזי מומלץ לרוקן את כול תכולת נוזל הקירור ולבצע שטיפה עם מים נקיים ולאחר מכן למלא נוזל קירור מקורי.

במידה והמחיר של הנוזל יקר עבורך אני ממליץ לך להשתמש בנוזל קירור שיש לו את התכונות הבאות:

מכיל אנטיפריז וחבילת תוספים למניעת קורוזיה במערכת הקירור.

פרסטון LONG LIFE (במיכל בצבע אפור)

אל תערבב סוגים שונים של נוזלי קירור !

תרשה לי לפרט יותר את הבעייה. הרכב נקנה לפני כשבועיים, המוכר הוא מכונאי המועסק במוסך של מרצדס. המוכר טען כי מערכת הקירור הוחלפה ברכב (משאבה+רדיאטור+צנרת) לפני כחודש בעקבות ריקבון ברדיאטור ואכן המערכת נראת תקינה וחדשה. ובנוסף, המוכר טען כי בוצע פלשינג למנוע. לפני הקנייה הרכב נבדק במוסך מרצדס (לא של המוכר) ולא נמצאו תקלות במערכת הקירור. אישתי זוכרת כי בזמן הקנייה המוכר הוסיף נוזל קירור ממיכל בצבע אפור.

בשבועיים בהם הרכב אצל אישתי נסעו בו כ 250 ק"מ לפני שהופעה התקלה היום ומחוג הטמפרטורה לא עבר את 90 מעלות. וגם הרכב חונה במקום קבוע ואין סימני נזילה. אין הרבה "טחינה" בפקק מילוי השמן. קרוב ליטר נוזל קירור נעלמו בשבועיים ללא סימן. מה כדאי לבדוק במוסך?

פורסם

אין הרבה "טחינה" בפקק מילוי השמן. קרוב ליטר נוזל קירור נעלמו בשבועיים ללא סימן. מה כדאי לבדוק במוסך?

ברכב עם מנוע תקין אין בכלל "טחינה" ולא "חומוס" ולא ציפס סלט.

פורסם

חיים, אין צורך להיכנס לפאניקה :-o מלא בנתיים מי-ברז וסע למוסך לשם בדיקת מערכת הקירור תחת לחץ.

1. לבדוק נזילות מהרדיאטור

2. משאבת מים

3. צנרת

4. רדיאטור חימום פנימי

רק לאחר תיקון הנזילה מלא נוזל קירור מקורי או פרסטון LONG LIFE.

נוזל מקורי תוכל לרכוש במוסכי מרצדס המורשים, נוזל פרסטון תוכל לרכוש באוטודיפו או כול בית עסק המוכר חלקי חילוף לרכב.

מידע כללי

http://www.ps2cho.net/downloads/MB%20CD/W124/w124CD1/Program/Engine/119/20-0100.pdf

antifreeze.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם
ברכב עם מנוע תקין אין בכלל "טחינה" ולא "חומוס" ולא ציפס סלט.

אני מאוד מקווה שאתה מתבדח.

לתשומת לבך, נזק בראש מנוע בו חודר נוזל קירור לשמן המנוע גורם להופעת "טחינה" על פקק שמן המנוע. ליתר דיוק, מעין משחה סמיכה וכהה במרקם של...טחינה

• תוכן חדש...