Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פולו 16v שנת אלפיים. בעקבות בעיה בממסר מאוררים נסעתי עם מזגן דולק כדי להוציא את הקור מהיחידה.אתמול הפסיק לצאת אויר מהפתחים גם אם הפאן על4 למישהו יש כיוון מה לחפש כבעיתי

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

תפרק את האזור של התא כפפות אתה כבר תזהה את המפוח.

מתחברים אליו שתי חוטים, תראה האם הם מחוברים הייטב (במיוחד עם בעבר העברת באזור חוטים, למשל להתקנת מגבר).

במידה והם מותקנים הייטב, תנסה לשלוף אותם, זה כמו תנינים של רמקול. בדוק עם רב מודד האם מגיע מתח.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

1. פיוז שרוף

2. נגד מהירויות או רק הפיוז הטרמי של הנגד נשרף

3. בורר מהירויות

4. חיווט חשמלי

תתחיל מבדיקת הפיוז של המפוח שערכו 25 אמפר ומספרו (49) שורה ראשונה מלמטה שלישי מצד ימין בצבע לבן בקופסאת הפיוזים הנמצאת בצד שמאל של הדשבורד.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק אתה שפיץ על!!!

אומנם כל הכיוון לאיזה פיוז זה לא היה מדוייק

אבל הגרמנים האלה זה משהו. מאחורי המכסה של הקופסאת פיוזים היה שרטוט של כל פיוז מה עושה. ולא רק זה היתה מחוברת אליו גם פינצטה מיוחדת לפיוזים :D

שלפתי את הפיוז שלפי הציור הכי נראה לי והוא שרוף. בדקתי את שאר הפיוזים הם תקינים :)

מחר אני אחליף את הפיוז בבוקר אני מקווה שזה יסתדר

תודות רבות :)

-איוניק 5 עלית

פורסם

אינני יודע בוודאות מה הסיבה שהפיוז נשרף אבל מניסיון סיבוב בורר המהירויות ממצב OFF למצב מהירות 4 ללא המתנה של שנייה או שתיים במהירות 1 או 2 גורם לפיוז להשרף כתוצאה מצריכת זרם גבוהה בהפעלה הראשונית של המאוורר במהירות מספר 4.

בפעם הבאה סובב את בורר המהירויות תחילה למהירות 1 ולאחר מכן תעביר בצורה איטית למהירות מספר 4.

פורסם

תוכל לקחת פיוז תואם\גבוהה יותר מחיבור אחר ולבדוק אם אכן זה רק פיוז וחבר איפה שהיה הפיוז השרוף ובדוק אם בורר מהירויות המזגן עובד,

אצלי יש בעיה של לחכות חחח :lol:.

גמר חתימה טובה לכל חברי הפורום

פורסם

לא מומלץ להתקין פיוז בעל ערך נקוב גבוה מזה המותקן בכדי למנוע אפשרות של שריפת החיווט החשמלי במידה והתקלה נובעת מקצר או ממפוח תקול.

פורסם

נכון שבהפעלת ראשונית של המפוח יש צריכת זרם גבוהה אך היא לא אמורה לשרוץ את פיוז גם אם הזרם גבוה יותר מהפיוז. יש כנראה בעייה אחרת.

פורסם

טוב החלפתי את הנתיך של המפוח והוא אכן חזר לעבוד.

גיליתי שיחד עם המפוח גם החלונות חשמל חדלו מלפעול, הפיוז שלהם (היה מותקן 5A) נשבר גם הוא.

היות ויום ראשון והמוסך שלי וכל רחוב המוסכים בנצרת סגורים נאלצתי לקנות סט 10 פיוזים סיניים ב-5 ש"ח.

החלפתי את הפיוז 5 של החלונות אך עדיין לא עבד (יכול להיות שהפיוז באיכות כ"כ גרועה שהוא הגיע תקול) אז זמנית שמתי 7.5 אמפר שכן עובד.

עד כמה הדבר קריטי?

-איוניק 5 עלית

פורסם

לא סתם שמו נתיך עם אמפראז' מסויים.

החלף בהזדמנות הראשונה את הנתיך, ל-5A, ויפה שעה אחת קודם.

(אם תהיה תקלה נוספת כלשהי, מה שיכול לקרות במקרה שיש נתיך "גבוה" מידי, הוא, שהצרכן יינזק במקום שהנתיך יישרף).

גמ"ח וצום קל.

alfa 156 2.5.

פורסם
טוב החלפתי את הנתיך של המפוח והוא אכן חזר לעבוד.

גיליתי שיחד עם המפוח גם החלונות חשמל חדלו מלפעול, הפיוז שלהם (היה מותקן 5A) נשבר גם הוא.

היות ויום ראשון והמוסך שלי וכל רחוב המוסכים בנצרת סגורים נאלצתי לקנות סט 10 פיוזים סיניים ב-5 ש"ח.

החלפתי את הפיוז 5 של החלונות אך עדיין לא עבד (יכול להיות שהפיוז באיכות כ"כ גרועה שהוא הגיע תקול) אז זמנית שמתי 7.5 אמפר שכן עובד.

עד כמה הדבר קריטי?

אתה בטוח שהפיוז של חלונות חשמל הינו בעל ערך נקוב של 5 אמפר ? לי נראה שאתה טועה.

האם ברכב שלך קופסאת הפיוזים היא בעלת 3 שורת של פיוזים או 2 שורות ?

• תוכן חדש...