Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לעזרה עם הפונטו של אחי הקטן שעם הזמן הצטברו לה מס' בעיות (פונטו ספייס 2001 מנוע 1.25 8V ידנית דגם 188):

1. לא ניתן לתדלק מיכל דלק מלא. ברגע שמנורת דלק נדלקת, ניתן לתדלק סביב ה-19 ליטר ואז האקדח קופץ ולא נותן לתדלק.

אבי טוען שישנה נזילה בצינור מפתח המילוי לכיוון מיכל הדלק (לא נסעתי על הרכב יותר משנה). בנתיים לא הצלחתי להבחין בנזילה כלשהי. האם ידוע למישהו/מישהי על בעייה שכיחה בצינור הנ"ל או משהו אחר שיכול להשפיע על אי יכולת לתדלק מיכל מלא.

2. בעיית סל"ד - לפעמים הרכב בניוטרל מתחיל עצמאית לעלות טורים לאזור ה- 2K-3K סל"ד ואחר כך או שיורד לבד או נשאר תקוע ככה עד תחילת נסיעה. גם בזמן נסיעה לפעמים הסל"ד לא יורד בזמן החלפת הילוך. ההרגשה היא כאילו הכבל גז תקוע אבל זאת בוודאות לא הבעייה. אוסיף ואומר שאין איזה תנאי מיוחד בו זה קורה. דיי אקראי. בזמנו נאמר לי שהדבר קורה בגלל מנוע צעדים תקול ויש צורך להחליף את כל הבית מצערת. האם יש עוד דברים שכדאי לבדוק לפני כן או פתרון אחר ?

3. כמה תושבות מנוע/גיר יש ברכב ומה מיקומן המדויק ? לדעתי יש צורך בהחלפה כי הרכב רועד מעבר לרגיל בזמן עמידה.

4. שמן מנוע מומלץ לשימוש (המלצות מניסיון אישי עם השמן הנ"ל ברכב הזה יתקבלו בברכה).

5. ק"מ הרכב עומד על 103K ק"מ. האם כדאי להחליף שמן גיר (לא ידוע לי אם הוחלף אי פעם) ולאיזה שמן בדיוק ? אוסיף ואומר שאין קושי מיוחד בהכנסת הילוכים.

6. אם למישהו יש PDF או היינס או ספר תחזוקה אחר בסגנון, אודה לו/לה מאוד אם יוכלו לחלוק איתי.

תודה מראש לעוזרים

חג שמח ושנה טובה.

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

יש לי ספר של היינס, אבל הוא מקורי מודפס.

אם יש לך שאלות ספיציפיות אני אשמח לענות. או לצלם או מה שיעזור.

לגבי התדלוק תנסה להחזיק את האקדח בזוויות שונות ולראות אם זה עוזר.

האם נשפך דלק החוצה אחרי שממלאים 18 ליטר?

לגבי בית המעצרת אני אוכל בקרוב לשאול את המוסך שלי אם אתה מעוניין (חברה נחמדים פה באירלנד :))

אז לסיכום, רק תגיד מה אתה רוצה שאני אבדוק לך בספר ואני אחזור עם תשובות.

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

תודה רבה. אני מתכנן לה טיפול ואם אזדקק למשהו ספציפי אגיד לך.

אשמח אם תשאל לגבי הבית מצערת. לפני שבועיים בדקתי בפיאט בגרמניה ומחיר של בית מצערת חדש יקר מאוד אז אני מנסה לחשוב על אופציות אחרות.

דלק לא נשפך אלא פשוט קופץ ואל נותן לתדלק יותר. אבי אומר שכאשר תידלק פעם אחת מלא אז ראה נזילה.

Veni Vidi Vici

פורסם

אני נמצא באירלנד, אני לא יודע איך הפיית תדלוק אצלכם נראת אבל פה אם אני לא מוסבב את האקדח טיפה, אז הוא אכן יפסיק לתדלק מוקדם מידי.

בגלל זה אמרתי שתנסו לשחק איתו, וגם להזרים דלק במהירות יותר נמוכה.

וגם אם קופץ פעם אחת זה לא אומר שהמיכל מלא.

הנה בית מצערת בשבילך חדש ומקורי כמעט 100 פאונד לפני משלוח.

http://www.shop4parts.co.uk/?name=store&op=Details&ProdID=3537&sku=9689

אם אתה צריך עוד משהו אשמח לעזור,

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

היי, לגבי התקלה של הסל"ד:

ממליצ לבדוק חוטי הצתה+ מצתים ולבצע ניקוי מצערת.

בפונטו שהייתה ברשותי מהעבודה (אותו רכב בדיוק) היה לי את הסיפור הזה והוא נפתר לאחר ביצוע הדברים שכתבתי למעלה.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

אציין שהבעיית הסל"ד קיימת כבר די הרבה זמן. במהלך הזמן החלפתי מצתים וגם חוטי הצתה. ניקוי בית מצערת גם בוצע.

כל זה לא שינה בהרבה. חוטי הצתה וגם הפלאגים מקוריים. מה שכן, הפלאגים של צ'מפיון (ניקנו במוסך פיאט מורשה לפי מק"ט יצרן).

Veni Vidi Vici

פורסם

מקריאה מהירה, נדמה לי שכל הנושאים שהעלה הויקינג הוזכרו פעם בהקשר של הפונטו. יתכן שגם בפורום זה.

ממליץ לבדוק ב- http://www.fiatclub.co.il ולקבל פרטים נוספים.

לגבי התדלוק, זו תופעה מאוד ידועה - הכנס את האקדח הפוך, ותוכל לתדלק עד סוף המיכל כמעט.

נתקלתי באקדחים חדשים יחסית בתחנות פז, שיש להן מעין אטם גומי שתופס את הפיה - באקדחים אלו ניתן

לתדלק רגיל, בתנאי שלא מרימים את הידית למקסימום (תדלוק איטי יותר).

• תוכן חדש...