Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

שאלה היא כזאת:

בהינתן רמקולים עם נצילות שווה, מהו יחס ההספק המומלצץ בין רמקולים קדמיים מול אחוריים ומול סאב?

לדוגמה:

רמקולים קדמיים יושבים על מגבר 100 וואט

רמקולים אחוריים יושבים על מגבר 100 וואט

סאב יושב על מגבר 300 וואט

מכאן, יחסי הספקים הוא 1:1:3

יש למישהו דעה על הנושא?

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

טוב, ניסוח אחר:

יש סאב עם נצילות 90DB שאליו יחובר מגבר 150 וואט(סאב מסוגל לעבוד עם 150 וואט בלי בעיה כלל)

מה צריך להיות הספק של מגבר שיפעיל רמקולים קדמיים (בעלי אותה נצילות)?

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

ישנם הרבה משתנים שלא לקחת בחשבון,

1. איזה רכיבים?

2. מה הכיוון? SQ / SPL /SQL?

3. איכות הרכבים?

וכו'...

אם אתה מתכנן מערכת SQ אז אין סיבה שאתה תעשה יחס כזה בינהם.

יותר פרטים יעזרו.

בהצלחה

רוני נ.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם

שלום!

שאלה היא תאורטית בלבד. כוון כללי - SQ.

אני מתכנן מגבר (או ליתר דיוק שני מגברים). מבנה של כל מגבר יקבע את תצורה של ספקי מתח. מגברים ייבנו כנראה ממעגלים משולבים ידועים בעולם HI-FI .

מגבר מונו ייבנה מ-TDA7293 בתצורה מקבילה (עד 350 וואט RMS - ניתן לכיוון) ויפעיל לי סאב של MBQUART DWG254 שמסוגל לקבל 250 וואט RMS נומינאלי ומקסימום של 500 וואט RMS

לגבי הערוץ הקדמי והאחורי - עוד צריך לשבת ולתכנן.

לדעתי, חייב להיות יחס בסיסי בין הספקים, או שאני טועה?

פורסם

טוב, אני לא אסכים עם הדעה הזאת.

גם במערכות עם חלוקת תחומים - BYAMP, TRIAMP וQUADAMP תמיד יש חלוקה לא שווה של הספקים.

זה נובע מפיצול אנרגיה שונה בין תחומים. מקרה הכי פשוט הוא חלוקה לתדרים נמוכים (כלומר סאב) וכל שאר התחומים.

טוב כנראה אצטרך לנסות ולראות מה קורה.

תודה.

פורסם

בשביל יחסים אלו אתה סך הכול צריך רדיו דיסק מודרני בעל 3 זוגות RCA.

לשליטה על חלוקהת כוח בין קדמי ואחורי קיים FADER. גם על הסאב אתה יכול לשלוט ממנו או דרך מגבר (GAIN).

שששששששששש

אני במעקב!!!!!!!

פורסם

לפי דעתי

אני חושב שסט אחורי חובה במערכת

ולכן אם יש לך 2 סטים החלוקה צריכה להיות:

30-70 עד 40-60 עם עדיפות לקדמיים כמובן

הבעיה שברכב זה מאוד מסובך מכיוון שצריך לדעת להתאים את הרמקולים האחוריים לקדמיים שלא תהיה התנגשות

ולגבי הסאב זה כבר ענין של טעם

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

BMW_525_89

נקודת מבט מעניינת. קראתי במקום כלשהו שאם ניתן להפריד לחלוטין בין קדמיים אחוריים וסאב (קרוס לינקויץ 12 DB לפני מגבר) אז ההספקים עבור רכב ספציפי (דובר על פיאט פונטו אם אינני טועה) הם 50 לקדמי 20-25 לאחורי ו100 עד 200 לסאב. דיי תומך בדעה שלך. למרות שברור שהכל תלוי במבנה של רכב והענות של סלון הרכב.

0ZiRo0

השאלה היא לא איך אני עושה חלוקה אלא מה החלוקה. ולא, לא צריך רדיו דיסק עם 3 יציאות, בסה"כ צריך לכוון כל ערוץ בנפרד.

פורסם

הכיוון שלך מעניין, אבל הוא קצת חסר בסיס.

איזה רמקולים יורכבו?

באיזו נצילות ובאיזה הספק מקסימילי?

שניים או שלושה חלקים לסט? (מיד וטויטר, או מיבאס מיד וטויטר)

איז סוג קרוס לסט? (דרגה ראשונה, שניה, או כזה שמגיע גם עם אפשרות לתיקון זמנים)

באיזו זוית יורכבו הרמקולים? (משפיע על העוצמה המתקבלת באוזן)

עד כמה שידוע לי, קודם בוחרים רמקולים ואחר כך מתאימים להם הגברה מתאימה.

אה, ועוד משהו: תראה לי רכב זוכה בתחרות SQ של EMMA עם רמקולים אחוריים.

מתחדשת*

פורסם

1+

כמובן שאין רמקולים אחוריים במערכת SQ אמתית.

מה שכן אתה צריך 7 ערוצים (כמו אצלי)

לעבוד 4 WAY אקטיבי.

ואם אתה עושה כך אז גם מכניסים פרוססור.

לגבי המגברים, יש חשיבות לעוצמה איכותית ולא לעוצמת כל ערוץ בודד.

כלומר,

יתכן וכל ערוץ במגבר שלך יהיה 200RMS אך הטויוטר צריך רק 60 ולכן הגיין יהיה סגור (עיין ערך טזיס של אודיסון)

לסאב חשוב שהערוץ יהיה יציב לעבודה בהתנגדות נמוכה ככל שניתן. ויספק כ 400-500 WRMP ב 4 אוהם.

כך לדעתי צריך לבנות מגברי היי אנד למערכת SQ.

אם אתה רק רוצה איכות אז אין כל קשר ל SQ אז אתה יכול לבנות מגבר כמו הLRX5.1 של AUDISON.

2X170 לרמקולים הקידמיים

2X50 לרמקולים אחוריים.

1X750 לסאב.

audison.eu/index_main.php?Section=LRX51k

מגבר מושלם ליעוד שלך.

בהצלחה

רוני נ.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם

שלום!

נתחיל מזה שאני לא מתכוון להשתתף בתחרויות, אין לי זמן לזה.

מה שכן, אני רוצה לשמוע את המוזיקה שלי כמו שאני אוהב - לא חזק מדי, אבל כך שאוכל לשמוע כל כלי.

בנוסף אני לא מתכוון לבזבז שכר חצי שנתי שלי על מערכת קול. (אני דווקא כן רוצה, אבל לא מוכן)

Romek

ברצוני להזכיר כי השאלה לא מתייחסת כלל למצב נתון כלשהו. ציינתי כי הנצילות של רמקולים שווה (אני יודע שזה לא נכון)

אני אשתמש כנראה בקרוס LINKWITZ RILEY , מדרגה 4 , 24DB לאוקטבה - זה נותן עקומת היענות ישירה בנקודת חיתוך (http://en.wikipedia.org/wiki/Linkwitz-Riley_filter ). קרוס כזה דיי קל בבניה וקראתי הרבה חוות דעת חיוביות על קרוס ויישומים שונים שלו.

roni_n:

תודה, הבנת את השאלה שלי. כמו שציינת, אם יש טוויטר שזקוק רק 60 וואט, אז אין צורך להזין אותו ב-200. אפשר להשתמש במגבר איכותי יותר שיתן 60-80 וואט. פשוט יותר קל לבנות מגבר בעל הספק נמוך בעל רמת עיוותים נמוכה יותר. מבחינת עבודה בהתנגדות נמוכה - יש בזה משהו אבל, ירידה בהתנגדות לא תמיד מביאה לעליה באיכות. עקב ירידה בהתנגדות מתחילות להופיע בעיות באיכות שקשורות לעובדה שהתנגדות של יציאת המגבר מתחילה להיות ממש קרובה להתנגדות הרמקול. כתוצאה מתחיל להתפזר יותר הספק על טרנזיסטורים שביציאה וזאת כתוצאה ממפל מתח גדול יותר. בד"כ מפל מתח יהיה תמיד שונה במופע שלו ודבר כזה יגרום גם חוסר יציבות.

עברתי על מה שכתבתי ואני לא בטוח שהסברתי את העניין ברור. אבל כן, יציבות ב4 אוהם היא קריטית.

אני חושב שהיחס 3.5:1:5 שהבאת בדוגמה של LRX5.1 הגיוני. אני אבדק מה אפשר לעשות.

כולם:

להזכירכם, אני מתכנן את המגבר בכוחות עצמי ואין לי, כמובן, משאבים של חברות רציניות, לי יש רק רצון :-) .

המגבר שאני מתכנן הולך להיות מודולרי לחלוטין - ספק כוח, יחידת עיבוד הצליל ומגבר הספק יהיו יחידות נפרדות וכך אוכל להכניס שינויים בקלות. מגברים מסחריים נבנים בד"כ כיחידה בודדת מטעמים שונים כשאחד מהם הוא קלות האריזה ועוד כמה וכמה דברים אחרים.

מה שמצטייר נכון לעכשיו:

ספק כוח למונו (כ-300 וואט אספקה)

יחידות SUBSONIC שישמש גם כ-HIGH PASS ויחידת LOW PASS

מגבר הספק - כנראה על TDA7293 (עד 300 וואט ב-4 אוהם)

ספק כוח למגבר רב ערוצי (כ-300 וואט אספקה)

יחידות עיבוד דומות למפורט למעלה

מגברים מבוססים על TDA7294 או LM3886 . אלו מסוגלים לתת 50 עד 70 וואט לערוץ במקדם THD מכובד ביותר של 0.07%.

פורסם

אתה עדיין מתעלם ממשהו בסיסי, שלדעתי יותר חשוב מהרבה דברים אחרים: איזה רמקולים אתה הולך להתקין?

אתה יכול לבנות מגבר אחלה-סופר-דופר מצוין, שיכול להיות לא ישתלב טוב עם הרמקולים. (דוגמת JL- מורל)

שלא תבין אותי לא נכון, אחד הדברים שאני יותר מתעניין בהם הוא DIY, ואם הייתי יכול לבנות מגבר ע"פ תצורה אישית כבר מזמן הייתי מתעסק עם זה.

אבל הגברה מתאימים לרמקולים, ולכן לפני שאתה מתכנן יחסי הספקים תראה מה התקציב שלך לרמקולים, איזה נשמעים לך הכי טוב בתקציב הזה ותמשיך משם.

מתחדשת*

פורסם

Romek

אני מבין את העניין של אי-שילוב. קראתי לא מעט על זה, ובכמה מקרים אופי השילוב תלוי בהתנהגות של עכבת הרמקול (שמשתנה בתדר) מול יכולת המגבר לספק אנרגיה לעומס משתנה. ויש מקרים שהמגבר לא מסוגל להסתדר עם רמקול ללא שום סיבה נראית לעין.

זאת אחת הסיבות הנוספות לרצון שלי להשתמש במעגלים משולבים

אני גם לא רואה שמישהו ייסחב עם סקופ לבדוק את ההתקנה. תחום אודיו לרכב הוא תחום של ניסוי וטעיה רבים.

היופי במקרה שלי הוא שאאני לא מוגבל באילו רמקולים אשתמש (בטח ובטח לא ברמקולים שהיו מותקנים ברכב ע"י היצרן - זאת כבר בדיחה)

התחלתי לשאול רק כדי לראות האם אכן יש נקודות מבט בעיניין. הרי בתחום קלנוע ביתי יש חלוקה מוגדרת בין הספקים לרמקולים קדמיים, אחוריים , מרכזיים וסאב. למה שאודיו לרכב יהיה שונה.

הניסוי הראשוני יתבצע על רמקולים הבאים (הם ישנים ולא חבל לי עליהם):

MX44 של CADENCE קואקסיאליים - קדמיים

TSG1617 של PIONEER - אחוריים (ליתר דיוק ברכב שלי הם באמצע).

סאב DWG254 של MBQUART - לפחות אני יודע לתקן אותו :-)

זוג של טויטרים ללא שם שמקבלים אותם בחינם - הם טובים מספיק לצורך בדיקת הרעיון בלבד.

נראה לי שזה הולך להיות הסט-אפ הראשוני ומכאן אזרום הלאה. ברור שמשהו לא ישרוד את המשחקים שלי. אני מהמר על הפייניר :-) .

• תוכן חדש...