Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טרמוסטט ב-307

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

החלפתי את הפולו קלאסיק בפג'ו 307

המזל הרע רודף אותי גם לצרפתיות, גילוי נאות, אני לא אוהב גרמנים וצרפתיים...אולי בגלל זה...

אתמול בנסיעה מתל אביב לקריות עלה חום המנוע לחלק האסור, האוטו זעק לעצירה, עצרתי והזמנתי גרר

הגיע מוסכניק נייד ואמר לי שהלך הטרמוסטט, ברגע שהוא הוציא את הטרמוסטט חום המנוע ירד למינימום והתאפשר לי ליסוע עד לקריות ולא היה צורך להזמין גרר

המוסכניק הוסיף שיש מצב שהתקלקל הממסר של המאורר

רציתי לדעת

האם שני הדברים קשורים אחד בשני?

כמה יעלה להחליף רק את הטרמוסטט+עבודה

כמה יעלה ממסר+עבודה?

האם שווה לקחת את הפג'ו למוסך מורשה? עד עכשיו היא טופלה במורשה (צמרת בנשר)

תודה לכל המגיבים

עתיר

לעבודה פיג'ו 2008, לחיים אלפא 159 ולסופ"ש מרצדס W123

פורסם

את הטרמוסטט צריך להחזיר בכל מקרה. אם הוא אצלך אתה יכול לבדוק אותו על ידי זה שתשים אותו בסיר עם מיים ותרתיח את המיים, קרוב לרתיחה אתה אמור לראות איך האמצע שלו זז והוא נפתח, בשלב זה תפסיק את הרתחה ותן למים להתקרר, אתה אמור לראות איך הטרמוסטט נסגר שוב. אם כל זה לא קורה הטרמוסטט תקול.

שני הדברים , תקלה במאוור ובטרמוסטט לא קשורים וסבירות נמוכה ששניהם התקלקלו בו זמנית

את הממסר תבדוק בצורה פשוטה, תעמוד עם האוטו כאשר המנוע חם ותיתן קצת גז במקום. תעקוב אחרי מד החום ותוודא שכאשר הוא עובר את האמצע פחות או יותר המאורר של הרדיאטור נכנס לפעולה ולא נותן לחום המנוע לעבור את החצי.

אם זה המצב לא נותר לך אלא לגשת למוסך שיתקינו לך טרמוסטט.

אם המאוורר לא פועל או שפועל לאט ולא בולם את עליית חום המנוע יש תקלה בבקרה של המאוורר או שהמאוורר עצמו מת, קרוב לוודאי שזה ממסר או חיישני חום.

הטרמוסטט וההחלפה שלו זה לא עניין יקר רק שאחר כך צריך למלא נוזל קרור מתאים ולנקז אויר ממערכת הקירור.

פורסם
את הטרמוסטט צריך להחזיר בכל מקרה. אם הוא אצלך אתה יכול לבדוק אותו על ידי זה שתשים אותו בסיר עם מיים ותרתיח את המיים, קרוב לרתיחה אתה אמור לראות איך האמצע שלו זז והוא נפתח, בשלב זה תפסיק את הרתחה ותן למים להתקרר, אתה אמור לראות איך הטרמוסטט נסגר שוב. אם כל זה לא קורה הטרמוסטט תקול.

שני הדברים , תקלה במאוור ובטרמוסטט לא קשורים וסבירות נמוכה ששניהם התקלקלו בו זמנית

את הממסר תבדוק בצורה פשוטה, תעמוד עם האוטו כאשר המנוע חם ותיתן קצת גז במקום. תעקוב אחרי מד החום ותוודא שכאשר הוא עובר את האמצע פחות או יותר המאורר של הרדיאטור נכנס לפעולה ולא נותן לחום המנוע לעבור את החצי.

אם זה המצב לא נותר לך אלא לגשת למוסך שיתקינו לך טרמוסטט.

אם המאוורר לא פועל או שפועל לאט ולא בולם את עליית חום המנוע יש תקלה בבקרה של המאוורר או שהמאוורר עצמו מת, קרוב לוודאי שזה ממסר או חיישני חום.

הטרמוסטט וההחלפה שלו זה לא עניין יקר רק שאחר כך צריך למלא נוזל קרור מתאים ולנקז אויר ממערכת הקירור.

תודה על התשובה

עשיתי את הניסוי עם הטרמוסטט וכנראה שהוא מקולקל

כרגע, בגלל שבאוטו אין טרמוסטט אז המנוע לא מתחמם, בקושי עובר את 70 ורוב הנסיעה אתמול הוא היה באיזור 60 מעלות.

לכן המאורר לא מגיע למצב עבודה

כשהאוטו עומד ללא נסיעה אז הטמפ' עולה אבל שוב היא אינה מגיעה ל-90 מעלות

למען האמת אני לא ממש זוכר עם המאורר עבד לאחר שהטרמוסטט הוצא מהמקום.

אני מקווה מאוד שהבעיה היא רק בטרמוסטט , ממש לא בא לי להתחיל בהוצאות, הספיק לי עם הפולו.

עוד שאלה קטנה, נסעתי דיי הרבה זמן כשהחום של האוטו היה מעל 100 מעלות, יכולות להיות פגיעות במנוע?

לעבודה פיג'ו 2008, לחיים אלפא 159 ולסופ"ש מרצדס W123

• תוכן חדש...