Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משאבת מים גולף 99

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הדיעות חלוקות לגבי משאבה לא מקורית עם אימפלר מברזל לבין משאבה מקורית עם כזה מפלסטיק.

לכל אחת יתרונות וחסרונות. אם מתפרק האימפלר מברזל הוא יכול לגרום לנזק וצריך לקחת זאת בחשבון במיוחד כשמדובר בחלק תחליפי שאיכותו לא מובטחת.

אני הרכבתי (יותר נכון ,מוסך רון הרכיב) בטיימינג האחרון משאבה מקורית (הקודמת היתה ברכב 110K ק"מ כי הבעלים הקודם לא החליף משאבה בטיימינג הראשון של האוטו).

שאלה

רכב שגמע 30K בשנה (חדש מהחברה) בבדיקה התגלתה נזילה מהמשאבה האם תחליף על הדרך גם את רצועת התיזמון ?

איזה כייף לי :)

פורסם
זה לא חובה.

אבל מי שרוצה לתחזק את הרכב בצורה יותר קפדנית, ולהפחית את הסיכוי להפתעות בלתי מתוכננות , ישקיע כמה מאות במשאבת מים.

התהליך הזה קורה וזאת עובדה.פה כבר הלקוח צריך לבחור אם להחליף או לא.אבל מי שמבצע את העבודה הוא יהיה אחראי.למרות שלא ניתן לבדוק את השחיקה במשאבה.אלה זה תהליך פיזי שהוא קיים

פורסם
שאלה

רכב שגמע 30K בשנה (חדש מהחברה) בבדיקה התגלתה נזילה מהמשאבה האם תחליף על הדרך גם את רצועת התיזמון ?

לא, כי הרכב עדיין באחריות. שיתקנו את המשאבה באחריות וישלחו אותי לדרכי בלי ששילמתי שקל.

כמו כן הרצועות בגולף MK5 וMK6 בעלות אורך חיים משופר.

אם הרכב לא היה באחריות ואם כבר שילמתי על עבודה של החלפת משאבה, אז התשובה היא כן.

התהליך הזה קורה וזאת עובדה.פה כבר הלקוח צריך לבחור אם להחליף או לא.אבל מי שמבצע את העבודה הוא יהיה אחראי.למרות שלא ניתן לבדוק את השחיקה במשאבה.אלה זה תהליך פיזי שהוא קיים

אתה לא צריך לשכנע אותי, אני מחליף את המשאבה בכל טיימינג.

אני ואתה נמצאים באותו צד בויכוח הזה.

בשורה התחתונה הכל עניין של כסף. בכל מה שקשור לתחזוקת הרכב שלי, אני לא חוסך. יש אחרים שחושבים אחרת ובסוף הזול עולה יקר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
את משאבת מיים לא מחליפים בגלל מערכת קירור מטופלת או לא.

ברכב הספציפי הזה ועוד כמה רכבים של מותגים שונים משאבת מיים היא חלק ממערכת טיימינג כלומר רצועת טיימינג מניע את משאבת מיים.

אם הזמן ופעולת המנוע המשאבה +ציר שלה נשחקים בצד של המתיחה כלומר רצועת טיימינג מתוחה קיים לחץ בציר ומיסב של המשאבה לכיון במתיחה.כשמרכיבים רצועה חדשה ומשאבה נשארת ישנה המתיחה החדשה של רצוע תגדיל את העומס על המיסב וציר של המשאבת מיים ופה לוקחים סיכון לאחר עבודה כזאת מבלי להחליף אותה יכולים לשלם יותר בעתיד.

לכן משאבת מיים המונעת מרצועת טיימינג מוחלפת עם הטיימינג לשקט האישי שלך.

זה בדיוק כמו לא להחליף גלגלת סרק בטיימינג.

מסכים איתך שזה חלק בלתי נפרד ומונע ע"י הרצועה של הטיימינג ויש לשקול החלפה

אבל אני לא חושב שצריך בכל טיפול להחליף.

אתה אומר עומס על הציר והמיסב, יכול להיות אבל במידה ויש עומס על המיסב והציר שימאס להם מהעומס המשאבה תתחיל להרעיש , וכל איש נורמלי שמטפל ברכב שלו ישר עולה על כל בעיה כזאת.

ואייל אני לא חושב שזה קשור בלחסוך בתחזוקת הרכב

זה פשוט כמה אתה פדאנט בקשר לרכב.

ושלא תבינו אותי לא נכון אני מטפל ברכבים שלי בחלקים המקוריים בלבד ובטיפול הכי טוב ולא חוסך שקל בטיפולים שצריך לעשות

אני פשוט לא חושב שצריך להחליף דברים לחינם

• תוכן חדש...