Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התנעה ללא הסטארטר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

שמעתי לא מזמן שמועות שרכב ידני אפשר להתניע גם ללא שימוש בסטארטר דוחפים אותו ובשילוב פעולה כלשהיא והרכב פשוט מתניע לבד ועובד(האם זה אמיתי או שזה מיתוס?).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

הסטרטר למעשה מסובב את המנוע סיבוב ראשוני ע"י הכוח מהמצבר. לאחר הסיבוב הראשוני המנוע יסתובב עקב הדלק שישרף בתוך המנוע. כאשר יש בעיות בהנעת הרכב מהמצבר (מצבר מת, בעיות חשמל וכו') מסובבים אותו באמצעות תיבת ההילוכים.

מסובבים את המפתח בסוויץ' עד הסוף (ללא סטרטר), ומכניסים את הרכב לניוטרל בכדי שניתן יהיה לדחוף אותו. דוחפים את הרכב (ניוטרל ובלם יד משוחרר), וכאשר הוא כבר בתנועה מספקת משלבים את תיבת ההילוכים להילוך שני (או רוורס אם דוחפים אחורה) כאשר הקלאץ' לחוץ כמובן, הוא לא ייכנס תוך כדי שהרכב בתנועה. רק אחרי שתיבת ההילוכים משולבת להילוך שני והרכב בתנועה מורידים את הרגל מהקלאץ' ותוך כדי כך נותנים גז.

הפעולה הזו תחבר את המנוע לתיבת ההילוכים שנמצאת בתנועה, ככה המנוע יסתובב סיבוב ראשוני (כמו ע"י סטרטר) ומשם הדלק יעשה את השאר.

פיג'ו 205 FOREVER

פורסם

אכן התשובה של עידן נכונה, דחוף את האוטו עד שתגיע למהירות סבירה (רצוי שתהיה ירידה)

שלב לשני ופשוט שחרר בזריקה את הקלאצ', הרכב יניע.

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם
אכן התשובה של עידן נכונה, דחוף את האוטו עד שתגיע למהירות סבירה (רצוי שתהיה ירידה)

שלב לשני ופשוט שחרר בזריקה את הקלאצ', הרכב יניע.

אחרי שאתה זורק את הקלאץ (לא מהחלון כמובן) יש ללחוץ עליו שוב ולתת מעט גז.

- כמובן שישנה גם אפשרות להעביר הילוכים ללא קלאץ אך לא הייתי ממליץ לך לנסות זאת אם אתה לא מנוסה...

un4get

בעל מאזדה 3 2006 מנוע 1.6ליטרים דגם אקטיב.

פורסם

חבל שגליתי רק עכשיו היו לי בעיה במגעים של המצבר בהיילקס וישבתי ב1 בלילה כמו אידיוט בקניון מלחה וניסיתי להתעסק עם המגעים שלו חצי שעה עד שהצלחתי להתניע...טוב לדעת ותודה לכם.

פורסם

היה חשמל אבל בשנייה שהייתי מתניע המצבר היה מתנתק לגמרי הכל היה נכבה..ואז משחקים עם המגעים שלו וזה נדלק שוב ומתניעים והכל שוב נכבה וחוזר חלילה,מבחינת חשמל האוטו עבד במצב און,אבא שלי חיזק שמה איזה אום של החיבור בין הכבלים למצבר ומאז הרכב מתניע בסדר.

פורסם
מה קורה בתיבה רובוטית? אפשר להניע את הרכב בדחיפה?

יש קלאצ'? :o

(בקיצור אני בספק)

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

• ספונסר פורום
פורסם

למה צינית? ,השאלה במקום הלא מדובר בתיבת הילוכים רגילה

בעלת מצמד, גלגלי שיניים מזלגות ומשלבים ,אבל לנהג אין שליטה על

המערכת הזו ולכן כמובן לא ניתן להניע את הרכב בדחיפה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אוקיי אז אם כך אני הוסיף עוד, ברכבים הללו המחשב "מזיז" מנועים לשילוב ההילוך ולאחר כל פריקת מצבר הרכב לא יניע בכלל גם לאחר החלפת מצבר עד שיבוצע ע"י מכשיר אבחון כיול.

כך זה בפיאסטות.

פורסם

זה מה שקורה כשלא רושמים את הפרטים המדוייקים של הרכב כבר בתחילת ההודעה, אלא מנסחים שאלה כשאלה כללית למרות שהיא לא כללית בכלל.

• תוכן חדש...