Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

zx 1.6 יעוץ לפני רכישה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל אני חדש פה אז שלום לכולם,

אז ככה אני נהג חדש ויש לי הצעה לסיטרואן ZX 1600 ידנית שנת 93 5 דלתות יד 2 הרכב עצמו במצב טוב אבל רציתי לדעת יותר על הדגם עצמו- אמינות, נוחות נסיעה, עלויות תיקונים דלק וכו.

הכי חשוב לי שרכב יסע כמו שצריך זאת אומרת אני לא מצפה לרכב ספורט אבל שיסחוב בעליות בצורה סבירה וכו ושיהיה אמין וחיסכוני האם הרכב הזה יעמוד בדרישות ?

ובכללי אם רכב זה מומלץ לנהג צעיר ואם יש לדגם בעיות כולשהן

בנוסף נאמר לי מהמוכר שהמגזן ברכב מקרר אבל צריך למלות גז בתדירות גבוה יחסית והמזגן לא מחמם ביכלל הוא לא בדק את הבעיה לכן לא יודע במה מדובר

מישהו ידוע מה הבעיה יכולה להיות וכמה יעלה לתקן אותה

אשמח לתגובות תודה מראש

פורסם

בשביל הכמה גרושים שה-ZX עולה היא נהדרת.

נוחה? בהחלט.

מהירה? סוחבת ברמה סבירה, אבל בעיקר מהנה לנהיגה.

אמינה? אם מטופלת היטב אז די, אבל דורשת תשומת לב וידיים אוהבות כמו כל רכב ישן (ואולי אפילו קצת יותר).

פורסם

בסך הכל אוטו אמין במידה והוא מטופל כראוי.

המנוע הזה ספציפית לא ידוע כחסכוני במיוחד,במיוחד בעיר. אתה יכול לצפות ליותר מ12 ק"מ/ל' בנסיעה רגוע בכביש מהיר ובאיזור ה9 ק"מ/לליטר בעיר.

הרכב נוח מאוד,מהנה ולא יקר מדי לאחזקה.

בקשר לחימום,תבדוק טוב כי יכול להיות שבגלל נזילה ברדיאטור חימום פנימי ביטלו אותו. לסדר אותו עולה לא מעט בעיקר בגלל שצריך לפרק חצי אוטו בשביל זה.

גם את המזגן תבדוק אם הבעיה היא פשוט דליפה או משהו רציני יותר.

חבל שתתקע בשרב בלי מזגן/בחורף בלי חימום (לא שיש כל כך הרבה ימים קרים אבל זה בכל זאת נחמד).

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

תיקון החימום - מעל 1500 ש"ח במידה ומדובר ברדיאטור חימום פנימי שבוטל.

יש לבדוק האם זה המצב או שמדובר בסתימה פנימית ברדיאטור שנפתרת ע"י הזרמת מים בלחץ.

הרכב עצמו די ישן כבר, קח בחשבון שבולמי זעזועים בטח עשו את שלהם, למשל.

מה שהייתי מציע להתמקד בו זה:

1. תקינות מערכות החשמל - כולל המזגן. וינקרים, וישרים, אור גבוה אור נמוך והלאה.

2. תקינות המערכת המכנית - לחפש נזילות למיניהן וסדקים בצינורות. כל מה שבלוי יצטרך החלפה בקרוב.

אני מאמין שהיא עולה לך גרושים, במחיר שאתה רוכש אותה אתה יכול להרשות לעצמך עוד 3-4 אלף ש"ח ליישור קו. אתה תחליט מה יותר חשוב לך.

פורסם

היתה לי כזו (אוונטאז') בערך 10 שנים. אם היא אדומה עם 476 במספר אז היתה אחלה.

האוטו נוח, מגיב טוב-סביר (אבל לא כמו פרארי). היציבות ברמה גבוהה - גאון מי שהמציא את הסיסמה שעם אוטו כזה לא צריך לבלום בסיבוב. קצת הגזימו אבל יש בזה הרבה, יש בו איזה פטנט של היגוי אחרי מעל 60 קמש, אבל תזהר ותתאמן בתשומת לב.

עליתי איתו לא מעט פעמים לירושלים ולגליל - משך טוב וחזק. אחלה אוטו להתעלל בסיבובים בכל הנהגים שיודעים לנסוע מהר רק בכביש ישר... נו, כמו לרוב הצרפתיות יש לה צד אחורי לא שגרתי - שיראו אותו...

לא זכורות לי בעיות אחזקה חריגות בצד המכני או החשמלי. אם מקפידים על טיפול לפי מיפרט יצרן - ולאו דווקא אצל מורשים - הכל פיקס. נדמה לי שטיימינג מחליפים ב-90K או 5 שנים - תברר טלפונית במוסך, יותר יקר אבל לא טרגי.

לגבי המיזוג/חימום: אחרי 8-7 שנים היה צורך בהחלפת חלק של המזגן (לא זוכר מה, עלה כ-400 ש"ח). מילואתי אחרי כ-5 או 6 שנים ובזמן התיקון שתואר. קרא את מה שכתבו על תיקון החימום - שווה לקפוץ עם האוטו לבדוק עלות במוסך.

המחיר זול יחסית לקטיגוריה - אם האוטו שמור ומטופל - שווה להשקיע בו. רק תתאים ציפיות לשנתון והמצב שלו. גם למחיר.

בהצלחה !

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

טיימינג לפי מה שאני יודע מחליפים כל 60K ק"מ. בכל מקרה זאת נקודה חשובה מכיוון שאם נקרעת רצועת טיימינג הנזק למנוע גדול מאוד.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

סליחה על ההקפצה אבל צצו שאלות נוספות בנושא

אז ככה מד המהירות לא עובד כמה יעלה לתקן דבר כזה?

בנוסף נאמן לי שלאוטו יש ריח רע מבחנים מהבעלים נאמר לי "תמיד היה ותמיד יהיה" מה שהוא לא עשה הריח נישאר

בעיה מוכרת ? יש פיתרון ? ואם כן מה העלויות בערך או שלא צריך ביכלל לערב מישו ואני יכול לתקן את זה לבד

פורסם

לגבי מד מהירות לא יכול להגיד לך. אבל מאיפה הבאת ריח רע באוטו שהוא בעיה מוכרת?!

כמו ששמרו עליו מבפנים ככה הוא גם מריח:evil:

פורסם
לגבי מד מהירות לא יכול להגיד לך. אבל מאיפה הבאת ריח רע באוטו שהוא בעיה מוכרת?!

כמו ששמרו עליו מבפנים ככה הוא גם מריח:evil:

חשבתי אולי בקטע של עם השנים החומרים בפנים כמו הכיסאות או הפלסטיקה מתחילים להסריח או משהו בסיגנון

כל מיקרה איזה מה אפשר לעשות בנושא הריח שלא עוזב את האוטו?

פורסם

הייתה לי ZX 1.6 הרבה שנים והרכב הגיע ל290 אלף ק"מ לפני שנמכר.

בקשר לריח יכול להיות שזה ריח של דלק ויש נזילה שצריך לסדר-לא מסובך.

ואם זה ממושבים או שטיח לא חסרות מכוניות כאלה לפירוק ואפשר להחליף.

רק קח בחשבון שכל דבר זה כסף ואל תינעל דווקא על ZX אחת ספציפית כי לא חסרות בשוק.

אני לא הייתי נוגע במודל 93 פשוט כי זה ישן מידי וגם צריך אישור בלמים לטסט.

הZX הגיעה עד מודל 97 ויש גם 98 בודדות והתוספת מ93 היא קטנה מאוד אז לא שווה לקנות 93.

תבדוק גם 306 שהיא כמעט זהה לZX .

מה שתמצא במצב הכי טוב ובמודל הכי גבוה תיקח ואל תינעל על נפח מנוע מסויים כי זה לא ממש משנה כל עוד הגיר לא אוטומטי.

פורסם

בדוק היטב מהיכן בורח הגז במזגן לפני הרכישה. אתה עלול לגלות שהגז בורח מהיחידה הפנימית או מהמדחס ולהיתקע עם תיקון בעלות גבוהה. אנחנו בסוף הסיוט שנקרא הקיץ הישראלי. לא סביר שהמוכר נסע להנאתו בלי מזגן בגלל דליפה של גז שזול יחסית לתקן.

לגבי הריח - לא צריך להיות ריח רע. אם תפרט יותר מה הריח אולי נוכל לעזור לך לאתר את מקורו ואת דרך הטיפול הנכונה.

לגבי מד מהירות - בסבירות גבוהה כבל ספידומטר דפוק או לוח שעונים. אופציה נוספת - ניתוק מכוון של כבל הספידומטר כדי שהשעון לא יספור קילומטרים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם הריח הוא של "חתול רטוב" אז בדוק בתא המטען אם השטיח לח ואם יש נוזלים בתחתית, אם כן יתכן שסביב הפנסים אין אטימה, חפש לחות.

כפי שאמרו לך כאן במחיר הזה חפש את הדבר הכי שמור שתמצא ועדיך בשנתון כמה שיותר גבוהה.

אישית הייתי מחפש גם 306, לא לפחד ממנועי ה 1.4 או 1.8 ידניים שהשוק שלהם קצת יותר איטי ונסעים מצוין.

• תוכן חדש...