Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך מנקים נשם (וולוו 244)?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

לאחר ששאלתי בפורום למה מדיד השמן קופץ אצלי החוצה, אבחן בני ל' שמדובר בנשם סתום + הצינור שלו נותק מצד של הנשם ונשאר מחובר רק לסעפת היניקה.

פרקתי את מה שזיהיתי כנשם ע"מ לנקות אותה. אני מקווה שזה זה. מצורפות תמונות.

לחלק שפירקתי יש יציאת זכר אחת שמתאימה לחיבור לצינור, ושתי יציאות לכיוון המנוע: אחד זכר והשניה נקבה.

נשפתי לתוך כל אחד משני הזכרים והאוויר זרם תמיד לשתי היציאות האחרות. לא נשמתי לתוך הנקבה כי אין גישה.

גם הצינור לא סתום.

יש לי שתי שאלות:

1. איך אני מנקה את הנשם (אני מקווה שהחלק הזה הוא הנשם)?
  2. נראה לי שאולי אפשר לפתוח אותו לשני חלקים - האם לפתוח?
  3. אם תשימו לב, באחת התמונות של הנשם, רואים שמתקלפות ממנו שאריות של גומי או משהו כזה. האם זה סיליקון ששמו בנקודת החיבור של הנשם למנוע? אם לא, מה זה?

תודה לכולם

21Aug_0017.jpg

21Aug_0018.jpg

21Aug_0019.jpg

נשם 4.jpg

נשם1.jpg

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

שלום, את הקופסה מנקים בטינר חזק , יש לטבול את הקופסה עמוק לתוק אמבט הטינר למשך 3 שעות ואז לשטוף במיים ואוויר.

בכל מערכת איוורור בית ארכובה חייב להיות צינור שמפיל לחץ בבית הארכובה וזה מתחבר לסעפת היניקה עם או בלי שסתום , צינור זה בדרך כלל נסתם או הצינורית המתחברת לסעפת נסתמת. ניקוי יסודי עם מברג דק או כלי אחר.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

שלום,

אני עומד בימים הקרובים לבצע את הניקוי לפי ההוראות הנ"ל, אבל עד אז יש לי 2 שאלות:

1. מאחר שהצינור של הנשם גם ככה לא היה מחובר עד עכשיו, האם יש נזק מיוחד בנסיעה ללא נשם כלל, עד שאנקה ואחבר אותו? (תמונת הנשם למעלה בשרשור).
  2. הצינור שהולך מהנשם לסעפת יניקה בלוי וצריך להחליפו. האם צריך לשים צינור מיוחד ועמיד לחום או שמספיק סתם צינור רגיל?

תודה

פורסם

אני מתכנן להחזיר את הנשם היום, כל עוד יש אור. אז ברשותכם, עוד התייעצות -

בתמונות למעלה רואים שמתדלדלים מהמשטח של הנשם שנושק למנוע, כל מיני חתיכות, שאני מניח שהן שאריות סיליקון. האם אני צודק וזה באמת סיליקון?

ולגופו של עניין: האם כשאני מחזיר את הנשם למקום צריך למרוח סיליקון או משהו אחר בין הנשם למנוע? ואם כן, איזה סוג של סיליקון?

תודה

אילן

פורסם

הנשם שכב לילה שלם בתוך טינר ואח"כ ניקיתי אותו בזרם מים. כרגע הוא מתייבש.

בינתיים' עד שמישהו יענה על השאלות הקודמות, אני ממשיך עם שאלה נוספת. (סליחה שלא כולן שבהודעה אחת, אבל ככה זה כשלומדים:wink:).

צירפתי תמונה של הצינור שמחבר את הנשם לסעפת יניקה. כמו שרואים, הצינור מורכב משני חלקים שמחוברים בגליל פלסטיק.

מהגליל הז יש יציאה לצינורית קטנה, אבל שום דבר לא מחובר אליה.

לאן היציאה הזו צריכה להתחבר? או שמדובר בסתם אלתור, וכדאי לי לקנות צינור חדש שעשוי מחתיכה אחת? או שבכלל אפשר לשים צינור גינה?

תודה

26Aug_0001.jpg

פורסם
שלום, את הקופסה מנקים בטינר חזק , יש לטבול את הקופסה עמוק לתוק אמבט הטינר למשך 3 שעות ואז לשטוף במיים ואוויר.

בכל מערכת איוורור בית ארכובה חייב להיות צינור שמפיל לחץ בבית הארכובה וזה מתחבר לסעפת היניקה עם או בלי שסתום , צינור זה בדרך כלל נסתם או הצינורית המתחברת לסעפת נסתמת. ניקוי יסודי עם מברג דק או כלי אחר.

לא בכל מכונית הנשם מחובר לסעפת היניקה.

פורסם

קול קורא לכרישי הפורום - אנא עזרתכם!

אתמול חיברתי את הנשם ואת הצינור שלו לסעפת היניקה.

עדיין אני לא יודע אם עשיתי טוב בנקודות האלה:

1. חיברתי את הנשם למנוע בלי סיליקון ובלי כלום, הפלסטיק הוצמד למתכת בשני ברגים, וזהו. מעבר לזה, שמתי לב שמסביב לשתי הכניסות של הנשם לכיוון המנוע יש טבעות אטימה שפעם היו לדעתי גומי, אבל עכשיו זה נראה יותר כמו פסטיק קשיח. האם החיבור שחיברתי הוא מספיק או שצריך משהו שיספק יותר אטימה?
  2. עדיין לא ברור לי מה זו היציאה שיש באמצע הצינור (רואים בתמונה). האם זה אמור להתחבר לאנשהו, או שצריך לסתום אותה?

אנא התייחסותכם לתהיותיי,

תודה

אילן

פורסם

לגבי האטימה בין הנשם לגוף המנוע, אכן צריך למרוח מעט סיליקון מסביב כדי שלא תהיה הזעת שמן באיזור.

סוג הסיליקון הוא סיליקון שחור/אדום המיועד לשימוש במנועים, עלותו כ 10-15ש"ח.

לגבי המתאם הפלסטיק בין 2 חלקי הצינורת, לדעתי צריך שיתחבר לשם איזה צינורית וואקום קטנה, בדוק אם אין צינורית וואקום משוחררת.

פורסם
אתה בטוח שזה הנשם ולא צינור הבוסטר?

תראה, כשהגעתי בפעם הראשונה לרכב, הצינור היה מחובר לסעפת היניקה מצד אחד ולא מחובר לכלום מצידו השני.

אפשר לראות איך הוא היה מחובר באחת התמונות של ההודעה הראשונה בשרשור.

אורך הצינור הוא כזה שהוא מגיע בדיוק ליציאת הנשם.

מספיק בשביל להיות בטוח. לא? :wink:

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום חברים,

לא צריך לקרוא את כל השרשור בשביל הפוסט הנוכחי.

העובדות הן:

1. כשקניתי את הוולוו (244, 2.3, קרבוטרטור, ידני, 1983) הצינור שבין הנשם לסעפת היניקה היה מנותק.
  2. לפני כשבועיים פירקתי את הנשם, ניקיתי אותו ואת הצינור שלו וחיברתי אותם כמו שצריך. באותו יום גם עשיתי לרכב טיפול 10,000.
  3. למחרת הוולוו נסעה כמו פנתר, והשיפור היה מורגש.
  4. אחרי יומיים התורים ירדו לאזור ה5-7 סל"ד בניוטרל, מה שגרם לוולוו להכבות בכל עצירה עם מזגן.
  5. היום פרקתי את הצינור נשם והוולוו חזרה להתנהג יפה.

הבנתי שכנראה הצינור נותק מלכתחילה, כי הכניס יותר מידי אדי שמן לסעפת היניקה מה שמוריד את איכות התערובת. וזה מה שגרם לירידת הטורים אחרי שחיברתי אותו חזרה. האם זה נכון? אשמח לקבל הסבר על התופעה, ועצה על מה כדאי לי לעשות במצב הזה.

כי אני יודע שלא בריא לנשום את אדי השמן, וקראתי בפורום על מישהו שמשך צינור מהנשם אל החלק האחורי של הרכב

תודה

פורסם

מקפיץ:multi:

איך אני יכול לתקן את עיניין עודף השמן שנפלט מהנשם לסעפת היניקה ומוריד את הטורים?

האם הפתרון הכי טוב הוא להאריך את צינור הנשם ולמשוך אותו אל אחורי הרכב כדי שהגז הרעיל לא יגיע אל תא הנוסעים (אבל יגיע לתא הנוסעים של הרכב שמאחור?:twisted::oops:).

תודה

פורסם

תשנה את צמיגות השמן לצמיגות גבוהה יותר וככה יהיה יותר קשה לשמן להתאדות ולהגיע לנשם.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

לפני שלושה שבועות הוחלף שמן המנוע בשמן חדש 20/50 של פז.

לאיזה שמן מומלץ להחליף כדי להגדיל את הצמיגות?

• תוכן חדש...