Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מטפים בתצוגות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האם פעם הייתם צריכים לכבות שריפה כל כך רצינית ברכב (אני מתייחס בשאלתי לשריפות שאתה עד להתחלתן, ולא מגיע כאשר חצי רכב שרוף) שהיית זקוק למטף יותר גדול מהמטף בסרטון ?

לשמחתי לא הייתי עד אף פעם לשריפה ברכב, לכן אני שואל.

בהנחה שהסרטון מציג את יכולתו האמיתית של המטף, רואים שהוא מסוגל לכבות שריפות רציניות בתא המנוע, אפילו שריפות "מבוימות" שנוצרו משפיכת דלק מכוונת על תא המנוע והצתתו כובו ע"י המטף הזה.

תמיד טוב להיות כמה שיותר בטיחותי, אבל קשה לי להאמין ששריפה שתיווצר ברכב תתפשט מהר יותר ותהיה קשה לכיבוי יותר מאשר המיקרים שהציגו בסרטים.

ואם תגיע כשחצי רכב כבר שרוף והרכב ליד עדיין שלם , לא תרצה לכבות אותו ?

אתה פשוט לא תוכל להתקרב בגלל החום , לכן צריך מטף שניתן להפעיל ממרחק של כמה מטרים , ולא כל מטף הוא כזה.

אני לא מכיר את המטף החדש ולא ניסיתי אותו , יכול להיות שהוא מעולה, אני מעדיף להישאר בנתיים עם הישן .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
לא בדקתי את זה סטטיסטית אבל רוב מקורות האש בשרפות רכבים הם מאזור המנוע/מערכת החשמל.

לדעתי עדיף מטף הלון או CO2 מאשר מטפי אבקה.

הנזק שהאבקה משאירה במערכות חשמל הוא לפעמים בלתי הפיך.

שגיא

לפי פרסומי החברה כל שצריך אחרי שימוש במוצר הנ"ל הוא סילון מים ,היינו לחץ מים לנקות את החומר

רק עיניין המרחק נראה לי מרתיע.

רק אדם שהשתמש במוצר הזה יוכל לומר אם זה פרקטי לשימוש בשריפת רכב או מנוע הרכב

פורסם
חברים שלום!!

כאחראי על האירועים בשנה שחלפה וכאחד שמשתתף, יחסית די הרבה, בתצוגות של המועדון, שמתי לב שבהיבט הבטיחותי אנו חסרים באמצעי לכיבוי אש מיידי ומקומי בתצוגות.

ברצוני להציע על שתי חלופות למתן פתרון לסוגיה זו:-

הצעה א' - שלכל חבר מציג יהיה ברכב מטף קטן של חצי קילו אבקה.

או הצעה ב' - שהאחראי מטעם המועדון על האירוע/תצוגה - יביא עימו, מטעם המועדון, 2 מטפים גדולים שישמשו את התצוגה.

המטרה של מטפים אלו לתת כיבוי מיידי במקום ועד להגעת רכב כיבוי אש.

חשוב לעלות נושא זה על סדר היום ולקבל החלטה.

אני מציע גם וגם.

שבכל רכב יהיה מטף ובנוסף מטף גדול לאחראי אירוע.

פורסם

לצערנו אנחנו לא מזמינים את האש .

החסרון במטפי ההלון שחלילה צריך לכבות אדם שבוער (לא תמיד מנוע וצריך לצפות לכל מצב) יש סיכוי גבוה שתגרמו לו לכוויות קור ואפילו הרעלה. אבל לפחות הצלנו את המנוע :-)

במטפי האבקה המצב חמור עוד יותר. כיבוי של אדם בוער יציל אותו ממוות מכוויות אבל יהרוג אותו מהרעלה.

מעבר לעובדה שלו מכבה איתו מנוע בוער, בכל מקרה הלך המנוע אחרי שהוא יאכל ע"י האבקה שעושה את העבודה הזו נפלא.

זו הסיבה שהמלצתי לכם על מה שהמלצתי

ברוך

פורסם

כמה אמור לעלות מטף רגיל? וכמה קילו צריך? אני שואל כי אצלי יש מטפים קטנים שאני לא בטוח שעדיין עובדים .

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

טלפון אחד לממונה על הבטיחות במקום העבודה שלי (מקום גדול ועתיר סיכונים) הניב את התשובה: אבקה.

טוב גם למנוע וגם לחלקי המרכב והעיקר הוא לא מתפזר ברוח אלא ממוקד.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
כמה אמור לעלות מטף רגיל? וכמה קילו צריך? אני שואל כי אצלי יש מטפים קטנים שאני לא בטוח שעדיין עובדים .

אצלי בכל רכב יש מטף 3 ק'ג ,נראה שזה מכובד מספיק.זה עלה 250 ש'ח ליחידה.

פורסם
טלפון אחד לממונה על הבטיחות במקום העבודה שלי (מקום גדול ועתיר סיכונים) הניב את התשובה: אבקה.

טוב גם למנוע וגם לחלקי המרכב והעיקר הוא לא מתפזר ברוח אלא ממוקד.

אה תשובה ממומנה בטיחות רציתם ?

אבא שלי עוסק בתחום, אחרי התיעצות עם אנשי כיבוי , המליצו על אבקה לכל מה שקשור לחשמל ודלקים , אבל אומרים שגם הלון , או הגז החדש (שחכתי את שמו) יעשו את העבודה.

הבעיה עם גז היא שתא מנוע הוא לא לגמרי סגור והגז מתפזר מהפתחים למטה , לכן מי שמשתמש בגז צריך להקפיד יותר בכיוון החומר למוקד מקור האש.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

נו ו..

לא נורא הוא יקבל מהביטוח גרר חדש ובעל הטרנזיט הרוויח רכב חדש.

אני לא מתפלא שזה קורה עם כל הקומבינות של נהגי המשאיות..:x

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

לחברי מועדון החמש שלום רב, למשפחתי יש עסק של ציוד כיבוי אש באיזור הצפון, אם תרצו לבצע קנייה מרוכזת נשמח לעזור הן במחיר והן בשירות והתקנה.

שאר הפרטים בפרטי.

לגבי חומר הכיבוי, ברכבים עדיף אבקה, ניתן גם לבצע התקנות של נחירי פיזור בתא המנוע, וודאי רובכם מכירים מהנגמ"שים את הפטנט הזה.

mercdes-benz E350,jaguar xj, audi a3 sortback, seat leon 1.8tsi. gmc sonoma 92- my sweets

פורסם

לגבי חומר הכיבוי, ברכבים עדיף אבקה, ניתן גם לבצע התקנות של נחירי פיזור בתא המנוע, וודאי רובכם מכירים מהנגמ"שים את הפטנט הזה.

שמוליק שלום

אם תוכל, אנא הסבר מה זה נחירי הפיזור, האם זה כרוך בקידוח או שינוי אחר ברכב, ומה עלותם.

תודה

אבי נוף.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

אבי, נחירי פיזור זה בעצם הארכת ה"פיה" שך המטף על מנת למקום את יציאות הפיזור באיזור תא המנוע, העבודה כרוכה בהתאמות לרכב וכמובן שתכלול קדחים, זה יותר נהוג ברכבים ממוגנים, מעולם לא ראיתי אדם שהתקין ברכב אספנות למרות שזה אפשרי אך יפגע במקוריות.

mercdes-benz E350,jaguar xj, audi a3 sortback, seat leon 1.8tsi. gmc sonoma 92- my sweets

• תוכן חדש...