Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא מבין מה אתם רוצים מפותח השרשור. התיאור היה ברור ובהיר.

לעניין טויו קומהו ועד כל מיני שמות של יצרנים שקצת קשה לבטא, נכון שזה אולי קצת יותר זול בקניה אבל שרשור זה רק מוכיח שזול בהתחלה זה לא תמיד זול בסוף. במקרה הזה זה יעלה לפותח השרשור בסט צמיגים חדש, כנראה איכותי יותר וכנראה על חשבונו...

אין צורך להסחף בזילזול. היצרנים הללו אינם נופלים, לא באיכותם ולא בתדמיתם מאלו שאת שמם קל לבטא.

• תגובות 177
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אין צורך להסחף בזילזול. היצרנים הללו אינם נופלים, לא באיכותם ולא בתדמיתם מאלו שאת שמם קל לבטא.

אתה באמת משווה צמיג של חברת HACOOK , FALKEN, STORMTROOPER או MOMRA (כן כן חלקם דימיוניים אבל לכו תדעו) לGOODYEAR? אתה רציני?

פורסם

קודם כל - אני מגיב פה בתור בן אדן פרטי שחובב מאוד את טויו (אפילו עבדתי שם שבוע וחצי), מקווה שבקרוב נקבל תגובה רישמית יותר.

אז כמה הערות:

קודם כל בכללי:

1. טויו נחשבים מהיצרנים הטובים והאייכותיים בעולם. הם חברים במועדון המיליארד (חברות שמוכרות ביותר ממיליארד דולר בשנה), הצמיגים שלהם נחשבים לאייכותיים מאוד ויש להם צמיגים ייעודיים לספורט מוטורי המשתתפים בתחרויות בהצלחה ברחבי העולם.

2. בארץ בגלל חוסר מיתוג - טויו נחשבים זולים יותר ממותגים אחרים "ממותגים" יותר. מבחינתנו הלקוחות זה בעיקר יתרון - אנחנו מקבלים צמיג אייכותי במחיר זול בשל העדר המיתוג - לא מדובר פה על צמיג עלום שם שעולה פחות - מדובר על צמיגים סופר אייכותיים שבחו"ל יעלו יותר בשל היותם ממותגים ובארץ אנו זוכים לקבל אותם ללא פרסום ובמחירים שפויים.

ולמקרה עצמו:

3. אין ספק שיש בעיה כל שהיא עם ההתאמה של הצמיגים ברכב הספציפי הנ"ל. כבר קרו מקרים שצמיגים מסויימים לא התאימו - משכו, הרעישו, שיפשפו וכו למרות שהמידה זהה והפרטים הטכניים זהים. זה לא אומר שיש תקלה בצמיג של טויו אלה בעיקר חוסר התאמה מסיבה שאיינה ברורה.

4. לפי מה שהבנתי אנשי טויו עבדו שעות ארוכות לנסות להבין מה הבעיה, בשלב מסויים הם הבינו שכנראה יש משהו שפשוט לא מתאים. הם ויתרו והם מוכנים להחזרת הצמיגים ליבואן.

אני דווקא מעריך את זה שניסו לתקן, לאזן ולסדר את הצמיגים ולא זרקו את הלקוח לעזעזל, הכרתי חברות צמיגים שהתנהגו בהרבה פחות הגינות. ברור לכם ש 5 שעות של מומחים עולה בהרבה על הרווח מ 4 צמיגים...

לפותח השירשור - אני לא יודע למה אתה אומר שהחברה לא מוכנה להחזיר ולי טענו שהם מוכנים להחזיר את הצמיגים. אולי קצר אצל הפנצרמאכר. אם יש בעיות תפנה אלי בפרטי ואני אקשר אותך לבחור מטויו שיטפל בעניינים.

נ.ב - מה הייתה המידה של הצמיגים?

פורסם

kumho נחשבים מעולים ואינם צמיגים "חסרי שם".

בכל מקרה לנו הישראלים עם "אליאנס" אין מה להתרונן על יצרנים אחרים שאפילו רחמנא ליצן מייצרים צמיגים ספורטיביים.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם
קודם כל - אני מגיב פה בתור בן אדן פרטי שחובב מאוד את טויו (אפילו עבדתי שם שבוע וחצי), מקווה שבקרוב נקבל תגובה רישמית יותר.

אז כמה הערות:

קודם כל בכללי:

1. טויו נחשבים מהיצרנים הטובים והאייכותיים בעולם. הם חברים במועדון המיליארד (חברות שמוכרות ביותר ממיליארד דולר בשנה), הצמיגים שלהם נחשבים לאייכותיים מאוד ויש להם צמיגים ייעודיים לספורט מוטורי המשתתפים בתחרויות בהצלחה ברחבי העולם.

2. בארץ בגלל חוסר מיתוג - טויו נחשבים זולים יותר ממותגים אחרים "ממותגים" יותר. מבחינתנו הלקוחות זה בעיקר יתרון - אנחנו מקבלים צמיג אייכותי במחיר זול בשל העדר המיתוג - לא מדובר פה על צמיג עלום שם שעולה פחות - מדובר על צמיגים סופר אייכותיים שבחו"ל יעלו יותר בשל היותם ממותגים ובארץ אנו זוכים לקבל אותם ללא פרסום ובמחירים שפויים.

ולמקרה עצמו:

3. אין ספק שיש בעיה כל שהיא עם ההתאמה של הצמיגים ברכב הספציפי הנ"ל. כבר קרו מקרים שצמיגים מסויימים לא התאימו - משכו, הרעישו, שיפשפו וכו למרות שהמידה זהה והפרטים הטכניים זהים. זה לא אומר שיש תקלה בצמיג של טויו אלה בעיקר חוסר התאמה מסיבה שאיינה ברורה.

4. לפי מה שהבנתי אנשי טויו עבדו שעות ארוכות לנסות להבין מה הבעיה, בשלב מסויים הם הבינו שכנראה יש משהו שפשוט לא מתאים. הם ויתרו והם מוכנים להחזרת הצמיגים ליבואן.

אני דווקא מעריך את זה שניסו לתקן, לאזן ולסדר את הצמיגים ולא זרקו את הלקוח לעזעזל, הכרתי חברות צמיגים שהתנהגו בהרבה פחות הגינות. ברור לכם ש 5 שעות של מומחים עולה בהרבה על הרווח מ 4 צמיגים...

לפותח השירשור - אני לא יודע למה אתה אומר שהחברה לא מוכנה להחזיר ולי טענו שהם מוכנים להחזיר את הצמיגים. אולי קצר אצל הפנצרמאכר. אם יש בעיות תפנה אלי בפרטי ואני אקשר אותך לבחור מטויו שיטפל בעניינים.

נ.ב - מה הייתה המידה של הצמיגים?

פשששששש.... אני חייב לצין, שבתור בן אדם "פרטי" אתה ממש לא מעורה בפרטי המקרה (כן אני ציני).

אל תעלב, אבל 5 שעות עבדו "מומחים" על האוטו, ועדיין שלחו את הבן אדם לעזה? 5 שעות לקח ל"מומחים" לא לעלות על בעיה שאותו אדם אמר להם אלף פעם?

בהודעות פרטיות הבנתי, שהם הגיעו לרמה של "המשיכה זה בגלל הגריז שהצטבר לך על הג'אנט"... מומחים אה?

עם כאלה מומחים... עדיף שהחברה תסגור את השערים.

אולי החברה נהדרת, אבל ה"מומחים" הישראליים... ידועים ברצון ה"טוב" שלהם.

אחחח אני מלא בציניות

פורסם

אני חושב שמוקדם מיד להסיק מסקנות על יצרן זה או אחר או על רכב כזה או אחר.

אני למשל משתמש בצמיגים אסיטמריים על יאריס TS.

טויו יצרן מכובד, וגם היצרן היפני הקטן מאזדה משתמש בו כצמיג OEM על הרכבים שלו מאזדה 3 ו-5.

השתמשתי גם בקומו 406 תקופה ארוכה על HGT והיו מעולים, אבל לא כמו יוקוהמה A דרייב שהיו על הוולקן שהיתה לי.

ירון

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

כמה הבהרות :

1. היבואן לא ויתר ולא הסכים להחליף את הצמיגים בצמיגים מפירמה אחרת (בתחילה נאמר שאין לו במלאי ולמחרת אמר לי שמבחינתו הצמיגים תקינים, זה קביל בבית משפט ושאני אלך לחפש חבר עם צמיג אחר אשים אותו אצלי ואו אז נראה מי צודק.

2.חמש שעות אצל היבואן עלו לי הרבה יותר כסף מאשר להם, עם כל הכבוד, יושבים שם אנשים שלא מבינים שיט ברכב, צמיגים, מכלולי הנעה או כל דבר שקשור למוטוריקה מכנית (הדבר היחיד שהם מבינים הוא המרת ניוטונים לק"ג ולצעוק לי ש205 GTI אוכלת לי את הרכב).

3. חבורה של אנשים שיושבת ומספרת לי שאין דבר כזה רנו קליאו ספורט, שאני לקחתי קליוא רגילה, הנמכתי אותה, "שיפרתי אותה" והרכבתי לה צמיגים לא מתאימים מבחינת חתך "ולא מעניין אותנו אם זה רשום לך ברשיון", אלו לא אנשים איתם אפשר לדבר. כמו שאמרתי, כמה דקות אחרי זה הצבעתי להם על לוח יצרנים שעל הקיר בו מופיע הדגם שלי עם הצמיג המדובר.

4. לגבי אלו ששואלים על החלפות קדימה אחורה שמאלה ימינה, אלכסון, אזימוט 12 השעות. הכל נעשה ושום דבר לא נפתר.

5. אין לי שום תלונה לגבי החברה TOYO, הצמיגים אכן ידועים כצמיגים טובים, הסיפור הזה קורה עם צמיגים חד כיווניים, חד צדדיים, לא דווקא טויו.

6. SENDA, אני שם לב שאתה מכיר את פרטי המקרה, האם אתה מקורב ליבואן? בכל מקרה, מדובר בT1R.

אני חייב לציין, המומחים האמיתיים ממכון הפרונט אמרו לחבורת הליצנים "המומחים" שיושבת אצל היבואן באופן חד וחלק שהמשיכה נגרמת בגלל הצמיגים ושחבל על המאמץ והזמן שלהם, אבל כמובן שהם התעקשו לחפש מתחת לבלטות איזו אמתלה בגינה ניתן יהיה לזרוק אותי מהמדרגות (לא בגלל שטויו הם מזבלה אלא בגלל שסוג הצמיג לא מתאים).

אני לא חושב שיש לי עוד מה להוסיף.

Non dimentico mai una faccia, ma nel vostro caso faro' un'eccezione

פורסם

לאחר 3 סטים של TOYO מדגמים שונים (כרגע עם PROXES4) אני יכול לומר עליהם רק מלים טובות. התמורה הכי טובה לכסף שאפשר למצוא ואני לגמרי עם SENDA בעניין הזה.

מנסיון כשיש ברכב בעיות פרונט , כלומר כיוון לקוי ובלאי של חלקי פרונט או אפילו בעיות נוספות כמו אי התאמה של הג'נט לרכב או כל דבר אחר, החלפה לצמיגים חדשים מחזקת את האפקט של הבעיה.

לדוגמא: אם לפני ההחלפה היו לך רעידות מינוריות במהירות 120 , לאחר ההחלפה תקבל רעידות משעותיות, כנ"ל לגבי משיכה לכיוון מסויים.

האנשים באוטולוקס הם חבר'ה מצויינים והבחור שיפנו אותך אליו יעשה בוודאות מעל ומעבר כדי לפתור את הבעיה , אין לי ספק בזה.

ועכשיו עם יד על הלב : זו הפעם הראשונה שאתה מחליף צמיגים ברכב הנוכחי ? האם הרכב עבר תאונה בפרונט בעברו?

מכיוון שידוע שהג'נטים של הקליאו הם פריכים במיוחד, ובמיוחד ב MK1 ואין אחד שלא הזדקק ליישור / החלפת ג'נט - הייתי בודק את העניין הזה ראשון , ולאחר מכן מתרכז בעניין הבולמים. אם הרכב עבר תאונה,אפילו קטנה, יתכן שכל הגאומטריה השתנתה וזה כבר סיפור אחר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
לאחר 3 סטים של TOYO מדגמים שונים (כרגע עם PROXES4) אני יכול לומר עליהם רק מלים טובות. התמורה הכי טובה לכסף שאפשר למצוא ואני לגמרי עם SENDA בעניין הזה.

מנסיון כשיש ברכב בעיות פרונט , כלומר כיוון לקוי ובלאי של חלקי פרונט או אפילו בעיות נוספות כמו אי התאמה של הג'נט לרכב או כל דבר אחר, החלפה לצמיגים חדשים מחזקת את האפקט של הבעיה.

לדוגמא: אם לפני ההחלפה היו לך רעידות מינוריות במהירות 120 , לאחר ההחלפה תקבל רעידות משעותיות, כנ"ל לגבי משיכה לכיוון מסויים.

האנשים באוטולוקס הם חבר'ה מצויינים והבחור שיפנו אותך אליו יעשה בוודאות מעל ומעבר כדי לפתור את הבעיה , אין לי ספק בזה.

ועכשיו עם יד על הלב : זו הפעם הראשונה שאתה מחליף צמיגים ברכב הנוכחי ? האם הרכב עבר תאונה בפרונט בעברו?

מכיוון שידוע שהג'נטים של הקליאו הם פריכים במיוחד, ובמיוחד ב MK1 ואין אחד שלא הזדקק ליישור / החלפת ג'נט - הייתי בודק את העניין הזה ראשון , ולאחר מכן מתרכז בעניין הבולמים. אם הרכב עבר תאונה,אפילו קטנה, יתכן שכל הגאומטריה השתנתה וזה כבר סיפור אחר.

שאחזור על מה שכתב זה מעלי?

Non dimentico mai una faccia, ma nel vostro caso faro' un'eccezione

פורסם

pingcaloca , על פי רמת ההסברים שלך כנראה שאני לא היחיד. מנסים כאן לעזור לך- לא רוצה. לא צריך. אתה גם דוחה לעזרה באמצעות קשרים אישיים שמציע לך אחד החברים, אבל אם אתה לא רוצה לשמוע על זה, אז חבל על הזמן.

השאלה היא מה המטרה שלך : לנסות להכפיש או לנסות לפתור את הבעיה או במקרה הגרוע לבטל את העיסקה ולהמשיך הלאה.

זורע, דרכי התבטאות אף פעם לא היו הצד החזק שלך.

במכון פרונט היו אמורים לעלות על זה, אבל לך תדע לאיזה מכון פרונט הוא הלך וכמה הם מקצועיים.

פעם היתה לי בעיה דומה (לפני כ5 שנים) עם צמיגי קונטי ומישלין ובסופו של דבר הסתבר שהג'נט לא מתאים ב100 אחוז לרכב למרות שכביכול הוא מקורי. לאחר איזון דינמי והוספת ספייסרים , הרכב הפסיק למשוך והפסיק גם לרעוד במהירויות גבוהות.

עכשיו כל מה שנותר זה לחכות ולראות האם התקנת סט מתוצרת אחרת יעלים את הבעיה כי כל העצות כאן נדחות על הסף וזה מן הסתם מה שיהיה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

5. אין לי שום תלונה לגבי החברה TOYO, הצמיגים אכן ידועים כצמיגים טובים, הסיפור הזה קורה עם צמיגים חד כיווניים, חד צדדיים, לא דווקא טויו.

6. SENDA, אני שם לב שאתה מכיר את פרטי המקרה, האם אתה מקורב ליבואן? בכל מקרה, מדובר בT1R.

אני לא מקורב כעת לטויו, אך עבדתי בטויו כשבוע וחצי וטויו הם הספונסרים שלי בספורט המוטורי. אני לא מקבל מהם חינם כלום מעבר לצמיגי דריפט משומשים. אאני ממליץ עליהם ומסייע פשוט כי אני מאמין שהם נותנים את התמורה הטובה ביותר לכסף היום, מעבר לעניין שאופיר הוא בן אדם נפלא והוא איש הקשר שלי בחברה.

בקשר למקרה - אני לא מכיר את פרטי המקרה אבל קראתי בפורום ודיברתי עם אופיר קצרות טלפונית.

אם זה קורה עם צמיגים כיווניים ולא רק עם טויו - כנראה שזה לא מתאים לך לרכב, מכלול בעייתי, כיוון מסויים או אפילו סתם אופי של רכב. באופן כזה אני לא מבין בכלל למה לומר רעות על טויו ועל היבואן.

כמו שציינתי, ברוב החברות לא היית מקבל 5 שעות אלה היו שולחים את הצמיג לבדיקה, היית מקבל תשובות ואת הצמיגים חזרה אחרי שבועיים ולפי תאור המקרה שלך - עדיין היית מחוייב על הצמיגים (כיוון שהבעיה היא של הרכב שלך עם צמיגים כיווניים). אני יודע שגם לך זה ביזבוז זמן וחוסר נוחות אבל אם תסתכל על זה מבחינה אובייקטיבית זה שרות מדהים שלא היית מקבל משום יבואן בארץ.

לגופו של עניין - דיברתי כרגע עם אופיר - המנהל הטכני. הוא אמר לי שכבר מאתמול יש אישור לזכות את אנטון על הצמיגים ככה שאין לך שום בעיה להגיע לאנטון ולקבל את כספך חזרה (העניין של היבואן הוא מול הפנצרמאכר, ושל הפאנצרמאכר מולך). גש, קנה צמיגים אה סימטריים ותהנה מהרכב.

יום טוב

ניב

פורסם

פותח הת'רד, האם לחץ אויר נבדק והושווה לאחר ההרכבה בארבעת הגלגלים?

הרי הפרש של 5 psi בהחלט יגרום למשיכה חד כיוונית, לא משנה איפה תרכיב את הגלגל.(כל עוד זה ציר קדמי)

אם לא נבדק, הייתי מציע לך לגשת לתחנת הדלק הקרובה... אולי הפתרון היה מתחת לאף.

(ואני יודע שזה הכי בסיסי אבל לא נרשם בכל הת'רד שהעניין נבדק ונמצא תקין)

עריכה:

לפי התגובה שמעליי נראה שאוטולוקס לא לוקחים סיכונים ומקבלים את הצמיגים לרקלמציה.

גש לאנטון להדכות על הסט, ותבחר סט חדש.

פורסם

אני לא מבין מה אתם רוצים ממנו, הוא ברור לחלוטין, מישהו טרח לקרוא את הקישור שדניאל פירסם?

יש פגם יצור ידוע לא רק בטויו אלא אצל כל היצרנים, שלפעמים בתהליך ההתכה הצמיג מקבל צורה קונית מה שגורם לכוחות הפנמיים שבו לא להיות שווים, ועקב כך יש משיכה.

כתוב שם שהיצרנים מודעים לזה וכל עוד הצמיג חדש (כלומר לא נסעו עליו הרבה אלא מיד עלו על הבעיה) יש אחריות מלאה, אז יבואן טויו לא עושה טובה, הוא היה צריך מיד ליצור קשר עם היצרן בחו"ל לקבל אישור החלפה (DOA) ולהחליף לבחור מיד לרביעיה חדשה.

ההתנהלות של היבואן במקרה זה לא תקינה.

פורסם

הפגם היחיד שאני מוצא בהתנהלות היבואן הוא בשירות הקלוקל שקיבל בעל הרכב אצל "המומחים".

בסופו של דבר ברגע שהתברר שהצמיגים פגומים התקבל אישור לזכות את הבחור על הצמיגים. אי אפשר לצפות מיבואן שיקבל חזרה את הצמיגים מבלי לבצע מינימום הכרחי של בדיקות לאימות התקלה. בואו לא ניהיה תמימים, אנחנו חיים בישראל, לא בלפלנד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...