Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כנראה שתסמונת הקליאו נשארת גם אחרי שמוכרים אותה... :wink:

(זה בסדר, מנגד - תסמונת הגולף גם היא תישאר לדעתי)... :roll:

ולעניין השרשור - הדבר המשמעותי שיש לי לתרום ולחזק חיובית הוא

את היחס של אופיר כבעל מקצוע וכנותן שירות במדינת ישראל :mm_yeah:

אין לי מושג לגבי שאר נותני השירות שעובדים איתו, אבל הוא עצמו אדם ישר והגון,

לפחות מהפעמיים וחצי שיצא לי לקבל שירות ממנו (כשמדובר היה בו אישית בכל אופן).

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• חודש מאוחר יותר...
  • תגובות 177
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עידכון חשוב:

הצמיגים המשומשים המתינו באוטולוקס עד לפני כשבועיים- אז הגיע בחור עם קליאו דור 2 ששמח לקבל צמיגים אייכותיים במחיר זול (הבחור שמע על הפרשה). את הצמיגים הוא התקין בפנצרייה נפרדת והדיווח האחרון היה כי הצמיגים נוסעים היטב וישר (וכמו בכל קליאו ספורט - גם אם מסובבים את ההג היא ממשיכה ישר ;-) ) ללא סטיות לצדדים וללא בעיות.

מה שמוכיח כי הצמיגים תקינים. את החוסר התאמה של צמיגים סימטריים לרכב ניתן כרגע לתלות רק בתקלה טכנית מסויימת שכנראה זניחה מספיק כדי להיות לא מורגשת בצמיגים אה סימטריים וכן מורגשת בצמיגים סימטריים...

עוד לא עידכנתי את אנשי טויו ואת אופיר בעידכון החדש - אבל חשבתי שאחרי כל הדיון בפורום - יהיה רצוי לעדכן את הקוראים כאן בהתחדשויות :-)

בברכה

ניב

פורסם
החלק שאני מאוד מזדהה איתו בסיפור הוא החוסר מקצועיות של האנשים "הקטנים" בסוף השרשרת... אנחנו ניזונים מספרות, פורומים בחו"ל וקוראים כל נתון טכני שאפשר ואז מתעמתים עם החפיפנקיות וחוסר המקצועיות של הרבה אנשים בתחום. פותרים אותנו בתשובות מטומטמות וחסרות אחיזה במציאות...

פעם הייתה לי שיחה כזו בסוכנות של וולבו (לא בארץ):

אני: אני צריך גריז מיוחד לזרוע של המצמד ברכב זה וזה.

מוכר חלפים: אין לזה גריז מיוחד.

אני: יש.

מוכר: אין דבר כזה.

אני: בסדר. נעבור הלאה. יש לכם במלאי פריט מק"ט וולבו XXXX?

מוכר: (מסתכל במחשב...) יש.

אני: יופי, אז אני רוצה אחד כזה. דרך אגב, מה זה הפריט הזה?

מוכר: (מסתכל שוב במחשב) אה... זה גריז מיוחד לזרוע של המצמד.

הייתה לי גם שיחה דומה, בסוכנות אחרת, על הנושא החשוב - האם האטם של שסתום המעקף של המגדש קיים או שדמיינתי אותו. אחרי שיחה של למעלה מארבעים דקות עם מוכר החלפים, טכנאי זוטר והטכנאי הראשי, שיחה שכללה גם את השאלה הבאה - "מה האטם הזה אוטם? דלק, שמן או נוזל קירור?" ואת התשובה "אוויר"*, יצאנו החוצה כדי לראות את האוטו... התוצאה הסופית, אחרי שהתברר מעל לכל ספק שהחלק קיים גם במציאות ולא רק בדמיוני, הייתה - "אין לנו את החלק הזה"... :-(

דני

* הם שאלו את השאלה הזו כי המחשב סידר חלקים לפי מערכות: מערכת קירור, מערכת שימון, מערכת דלק. החלק לא הופיע במערכות אלו ולכן הם החליטו בצורה הגיונית(?) שאינו קיים. כאשר הצעתי לחפש גם במערכת הפליטה, הסבירו לי בנימוס אנגלי שהם מבינים בזה יותר ממני.

פורסם
:mm_yeah:

עכשיו זה מתיישב הרבה יותר טוב עם ההגיון.

לא מתיישב עם שום דבר. לא ברור בכלל האם הצמיגים התקנו באותה תצורה כפי שהיו על הרכב הקודם (סביר להניח שלא), ואולי דווקא לרכב החדש יש בעיה זניחה שמקזזת את משיכת הצמיגים. כך או כך הסיפור כבר מאחורינו.

פורסם
לא מתיישב עם שום דבר. לא ברור בכלל האם הצמיגים התקנו באותה תצורה כפי שהיו על הרכב הקודם (סביר להניח שלא), ואולי דווקא לרכב החדש יש בעיה זניחה שמקזזת את משיכת הצמיגים. כך או כך הסיפור כבר מאחורינו.

ברכב הקודם ניסו להרכיב את הצמיגים בכל פוזיציה אפשרית. שינו כיוונים, החליפו קדימה אחורה וימין שמאל ואפילו שילבו עוד שני צמיגים חדשים מאצווה שונה (חלק מהצמיגים יוצרו בשבוע ה 44 של 2008 וחלק בשבוע ה 14 של 2009) רק כדי לבדוק אם ניתן לפתור את הבעיה. רק בשבוע שעבר שקיבלתי את הצמיגים התברר לי שמדובר על הפרשים של כמה חודשים טובים בין הצמיגים שנוסו כדי לבדוק את תקינות הצמיגים - זה כבר מפריך למדי את תאוריית התקלה, אני בספק שבחברה כזו תהיה תקלת צמיגים שלא תטופל במשך 5 חודשים...

הרכב שבו הותקנו הצמיגים הוא שמור מאוד ולא הייתה לו שום סטייה לפני ההתקנה, ובטח לא אחרייה.

נראה לי שאפשר לומר שהמיתוס הזה מכוסח...

פורסם

אולי לא הבנתי משהו, אבל למה בחנות שקנית בה את הצמיגים לא יכלו להתקין לך סט של חברה אחרת ולראות אם הבעיה ממשיכה?

ואז לדעת אם זאת בעיה בצמיגים שקנית או בעיה ברכב.

פורסם

אם היית עוקב אחרי השירשור - היית רואה שלא היו לחברה צמיגים אחרים באותו הגודל. בשל כך התקינו צמיגים זהים רק מתאריך שונה, התקלה אומנם המשיכה אבל הלקוח לא השתכנע כיוון שהיה מדובר על אותו הדגם...

פורסם
ברכב הקודם ניסו להרכיב את הצמיגים בכל פוזיציה אפשרית. שינו כיוונים, החליפו קדימה אחורה וימין שמאל ואפילו שילבו עוד שני צמיגים חדשים מאצווה שונה (חלק מהצמיגים יוצרו בשבוע ה 44 של 2008 וחלק בשבוע ה 14 של 2009) רק כדי לבדוק אם ניתן לפתור את הבעיה. רק בשבוע שעבר שקיבלתי את הצמיגים התברר לי שמדובר על הפרשים של כמה חודשים טובים בין הצמיגים שנוסו כדי לבדוק את תקינות הצמיגים - זה כבר מפריך למדי את תאוריית התקלה, אני בספק שבחברה כזו תהיה תקלת צמיגים שלא תטופל במשך 5 חודשים...

הרכב שבו הותקנו הצמיגים הוא שמור מאוד ולא הייתה לו שום סטייה לפני ההתקנה, ובטח לא אחרייה.

נראה לי שאפשר לומר שהמיתוס הזה מכוסח...

קרא שוב את השתלשלות העיניינים, גם ברכב המקורי שבו הותקנו הצמיגים האלו, לא הייתה שום סטיה לפי התקנת הצמיגים וגם לאחר שהוחלפו לדגם אחר, כמו כן כאשר הצליבו את צמיגים בין שמאל לימין, המשיכה שנתה כוון לשמאל- המשמעות היא אחת, הצמיגים או אחד מהם, לא היו תקינים.

נתקלתי לא אחת, בבעיות של צמיגים קוניים גם בברג'סטון ומישלן כך ששום יצרן, מכובד ומוכר ככל שיהיה, לא מוכסה מפני תופעת הקוניות.

הנה תאוריה המסבירה את התופעה אולי:

לעיתים מספיק שמסרק ההגה יותר הדוק בחיבור בין פיניון לשינן או כל מפרק או חיבור אחד המערכת המתלה וההיגוי, כדי לבטל את התופעה, כך שיתכן שברכב הראשון היה חופש רב יותר מאשר ברכב השני וזה כל העניין. במשך חיי הרכב השני עלול להתפתח חופש במערכת ההיגוי ותופעת המשיכה עלולה להופיע - כדאי להיות במעקב על הצמיגים האלו כי מבחינתי, לאור הסיפור והעובדות, הם "מסומנים".

פורסם

אני אכן קראתי את הסיפור ואפילו שמעתי אותו מצוות האנשים הטכניים שביצעו את הבדיקות. הם לעומת כותב השירשור טוענים שגם לאחר החלפת הצמיגים מצד לצד הרכב המשיך לסטות לאותו הכיוון.

יותר מכך - כיוון שה T1R הם צמיגים כיווניים, אין סיבה שאני מכיר שתגרום להעברת הסטיה כאשר אתה מחליף בין ימין לשמאל - אם הצמיג הוא בצורה קונית הוא יגרום לסטיה ברכב לאותו הכיוון בכל צד שבו הוא יהיה (כאשר מדובר בצמיגים כיווניים כאשר מעבירים את הצמיג צד מצב הצמיג נשאר זהה, וזאת לעומת צמיג אסימטרי שיגרום לשינוי הסטיה כיוון שבמעבר מימין לשמאל צריכים להפוך את הצמיג).

והדבר האחרון זה ההתקנה של אצווה חדשה כאשר הבדל הגילאים הוא מעל 5 חודשים. זה די מוזר שצמיגים בהפרש של 5 חודשים יגרמו לאותה סטיה. הרי תסכים איתי שאין מצב שטויו מייצרים באופן אוטומטי צמיגים קוניים.

בינתיים יש לי עוד שני צמיגים במידה הזאת שנשארו אצלי, אם משהו מעוניין לרכוש ולבדוק אותם אני מוכן להעביר אותם בשמחה, כספכם מובטח בחזרה בכל מקרה של סטיית הרכב לאחר ההתקנה :-)

פורסם

אין שום בעיה לצורך הניסוי להעביר צמיג כווני לצד שני, ז"א שיסתובב נגד הכוון המיועד. כנראה שמכון הפרונט עשה זאת וזה מידית נתן שינוי כוון וזה לא מה שעשו הטכנאים של יבואן הצמיגים, שרצו כנראה לשמור על כווניות נכונה, גם למטרת הניסוי.

לגבי אצוות ותאריכי יצור. בעיה מסוימת יכולה להתרחש לאורך זמן רב עד למועד זיהוי הכשל ותיקונו. כמו כן כשלים מסויימים יכולים להתפתח אחת לתקופה עקב בלאי שלא מטופל באופן נאות לציוד היצור ויתכנו עוד הרבה בעיות נוספות שיכולות לגרום לכך.

לפעמים בכלל אין בעיה, רק טולרסנים של קוניות צמיגים שנמצאים על הגבול המותר ולא במרכזו (כמעט לכל צמיג יש קוניות מסויימת הרי מדובר בגומי ואין אפשרות ליצר אותם סמטריים וגליליים באופן מושלם), זה עלול לגרום לבעיה להתגלות ברכבים מסוימים או כאשר יש חופשים במערכת המתלה וההיגוי, שגם נמצאים בטולרנסים, אך בגבול העליון שלהם.

שורה תחתונה, יש כאן יותר מידי נעלמים בכדי שנוכל לנתח טכנית מה קרה שם בדיוק, אך אי אפשר להכריז חגיגית שצמיגים תקינים ומכונית לא.

פורסם

אל תשכח שלא מדובר רק על 6 צמיגים ששניים מהם הם מייצור של 5 חודשים לאחר מכן, מדובר גם עם צמיגי קומהו שקרה להם בדיוק את אותה התופעה. לא נשמע לך מוזר שעל אותו הרכב נפלו 10 צמיגים עם אותה בעיה ספציפית??? שתי חברות שונות ושלוש אצוות רחוקות אחת מהשניה?

ובמקרה הרכב הבא שנועל את הצמיגים הוא עם תקלה מדוייקת שסותרת את הבעיה?

אני מקווה שבקרוב משהו יבדוק את זוג הצמיגים שנשארו. למרות שתמיד יכולים לומר שגם לרכב ההוא יש תקלה שבדיוק מאזנת את הצמיגים...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...