Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין על מה כל הרעש.

בנאדם משלם את הכסף על הצמיג בשביל מה כל הניסיונות ?

אני משלם אני צריך ורוצה לקבל מוצר טוב ותקין .

אם הרכב סוטה ימינה או שמאלה לאחר החלפת צמיגים וכיוון פרונט לא עוזר אז רוב הסיכויים שזה הצמיגים או שהרכב עבר תאונת שלדה קשה מקדימה.(פחות הגיוני)

סנדה -אתה סוכן של אוטלוקס?(יבואן טויו)אתה נשמע ככה...

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

• תגובות 177
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמו שהצהרתי:

אני לא סוכן ולא עובד אוטולוקס. עבדתי שם במשך כשבוע וחצי שלאו דווקא גרמו לי לאהוב את הבעלים, אבל אני מכיר את אופיר במשך כשלוש שנים ואני רואה כמה עזרה שהוא נותן לי ולחברים רבים מתחום הספורט המוטורי וכמה מקצועיות יש בבחור הזה.

אני לא מרוויח שקל ולא מפסיד אגורה מכל דבר שיעבור על אוטולוקס ואני קונה את כל הצמיגים שלי בכסף.

בתחילת הפרשה המלצתי לאופיר בחום לסגור את הסיפור ולהחזיר לבחור את הכסף - אבל ככל ששמעתי יותר על פרטי הארוע ואחרי שראיתי שהצמיגים תקינים החלטתי לפרסם זאת.

אפשר לומר שאני בצד של אוטולוקס אבל נראה לי שבמקרה הזה אובייקטיבית - נראה שהבעיה היא לא בצמיגים. הסבירות לטעות נדירה בכל כך הרבה צמיגים בנוסף ל"טעות מתקנת" ברכב שהורכבו בו הצמיגים היא אפסית.

מקווה שבקרוב יהיה מידע נוסף...

פורסם

ניב, אני בטוח שאתה לא חושב שאתה משוחד אבל לא יעזור כלום, אתה לא בעמדה להיות אובייקטיבי (דיברת עם הבחור ? לא. מצד שני אתה שומע כל הזמן את הצד השני ואפילו לא באמת את הנוכחים אלא את הבוס שלהם ששמע מהם את מה שהם עדכנו אותו (וזה בהכרח מה שהיה ?)).

ממליץ לך להיות קצת יותר פתוח ולהקשיב לדניאל ולהכנס קצת ללינק שהוא צרף או לאחרים בנושא המדובר של tire conicity.

אני יכול להגיד לך שאני מאוד התעניינתי בנושא (כן, גם בגלל שגם לי יש נגיעה אישית לנושא וקיבלתי עדכונים שוטפים על כל הסיפור והבדיקות השונות גם לפני השרשור וזה סקרן אותי) וקראתי המון באינטרנט והמסקנה שלי הפוכה משלך (העובדה שנוסה סט נוסף מתאריכים שונים עם אותה בעיה באמת מוזרה אבל לא יעזור כלום, סט הבדיקות שנעשה (וזהה לגמרי לבדיקות המתאימות לאבחון של הבעיה הזאת כפי שמתואר בלינק של דניאל) והמשיכות שהתחלפו מצביעות על צמיגים. וזה ידוע שהתופעה פוגעת ברכבים שונים בצורה שונה כי כפי שדניאל אמר בכל צמיג יש סטיה מסויימת בתוך הנורמה ולמעשה אפילו צמיגים תקינים כאלה אפשר לסדר בתצורה שתמשוך באוטו רגיש אם הסטיות מכוונות יחד לאותו כיוון. בקיצור, ממליץ לך לקרוא קצת על הנושא גם בלי קשר לסיפור הספציפי. אני למדתי משהו חדש).

אם בא לך, אני אחפש מחר כמה מהלינקים האלה שהסבירו על הנושא ועל מקרים דומים שקראתי בזמנו.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

טוב אני אחרי סיפור דומה,

על הרכב היו 4 T1R, זוג בן שבועיים מלפנים וזוג בן כ שנה וחצי מאחור.

יום אחד התעוררתי בבוקר (לפני כ 3 שבועות) וגיליתי קלה משיכה ימינה והגה לא ממורכז שמאלה,

מכון הפרונט אמר מייד שהוא חושד בצמיגים אבל ביטל את המשיכה ע"י תוספת קמבר בגלגל ימין.

מכיוון שהעיניין לא נראה לי טבעי (לכוון קמבר ברכב שלא אמורים לכוון בו, הרכב לא עבר תאונה משום סוג מעולם) ומכיוון שלאחר ימים ספורים שבה המשיכה ימינה החלטתי לבדוק ולרענן את מערכת ההיגוי, הרכב נכנס לשאפט (שכרגיל היו מצוינים, מדהימים) עבר החלפה של תושבות בולמים, חובקי הגה וכו' כדי להיות בטוחים שאין איזהוא חופש סורר, בורג כיוון הקמבר הוסר והורכב במקומו אחד מקורי, הרכב עבר שוב כיוון פרונט כחלק מהטיפול ושוב המכון הסביר שהמשיכה באה מהצמיגים.

יש לציין שרק אני נוהג ברכב, נוהג עם המון תשומת לב והקפדה, אני יודע בוודאות שלא נכנסתי לשום בור או משהוא דומה ולא היה שום ארוע חריג.

צמיגי שואף אמנם היו סקפטיים אבל נתנו שרות טוב מאד, הצמיגים כיוונים ולכן החלפנו סט קידמי עם סט אחורי והמשיכה ימינה התחזקה והפעם עם משיכה בולטת מאד בזמן האצה.

יוסי מצמיגי שואף המליץ שאפנה ליבואן שיבדוק ואני העדפתי שהם יטפלו בזה, למזלי יוסי ואריק הם נותני שירות מעולים והמשכתי לבדוק את הנושא איתם ישירות.

בשלב הבא החלפנו ימין שמאל את הסט שעבר קדימה (סט שהיה מותקן על הרכב כ שנה וחצי ונסע מעט מאד ועדין מאד - רואים עליו), הצמיג הוא כיווני ולכן דרש פירוק והחלפת צד על הג'אנטיםת ימין לשמאל ושמאל לימין - הגאנטים נשארו במקומם (עברו איזון מחדש) והופ , המשיכה הפכה כיוון לשמאל.

מיד הזמנתי זוג מישלין חדשים, הם הוקנו, אין משיכה, הכל מעולה הרכב נוסע ישר כמו פלס!

בשבוע הקרוב הציגים ישלחו ליבואן כדי לברר מה הסיבה (האם מדובר בפגם ספציפי או עיניין עקרוני) ומה טיבה של האחריות על הצמיגים.

אני חייב לציין שוב ששני מכווני הפרונט אמרו מיד לאחר נסיעת מבחן שהמשיכה מקורה בצמיגים ולא בשום דבר אחר.

נתן.

פורסם

שלום לכולם,

בהקשר המדובר רציתי לציין שגם אני החלפתי זוג צמיגים , את החדשים מסוג טויו הרכבתי מאחור ואת האחוריים העברתי קדימה, כמובן שהתבצע איזון לכל ארבעת הצמיגים.

הצמיגים שנמצאים כרגע מקדימה הם מסוג פירלי פי זירו והם אסימטריים.

גם אני בימים האחרונים מרגיש משיכה ימינה, אני תוהה אם כיוון פרונט אמור לפתור זאת.

תודה,

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

פומפה, אתה השני או השלישי עם סיפור דומה.

האם אנחנו רואים פה פגם בייצור?

אישית אני מאוד אוהב את הצמיג המדובר ובחצי שנה הקרוב אצטרך לרכוש לי זוג, לא בא לי להחליף פירמה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

בנג', שים לב שהטויו הם כיוונים ולא אסימטריים - יש סימון עם כיוון נסיעה על כל דופן (רואים גם לפי תבנית הסוליה) כך שצמיג שהורכב על ג'נט מסוים "מקבל" צד , למשל ימין ומכאן כדי להפוך אותו לשמאל יש לפרק אותו מהג'נט ולהתקין הפוך.

צמיג אסימטרי הוא כזה שיש הבדל בתבנית הסוליה ולפעמים בהרכב החומרים בין הצד שאמור להיות פנימי ובין חיצוני (בלי קשר לימין ושמאל). ראה תמונה.

בכל מקרה אני עקבתי אחרי ההוראות המאד פשוטות שאחד המומחים פה הצביע עליהם בלינק (אני חושב שדניאל), הפוך ימין שמאל את הזוג הקדמי, בדוק אם נפתרה הבעיה או התהפכה אז מצאת, אם אין שינוי עשה זאת שוב לאחורי וכנ"ל.

זה משמעותית זול יותר מכל דבר אחר.

למכוון פרונט יש אפשרות לפתור את הבעיה אם המקור הוא כמובן בכיוון הזויות, גם אם המקור לבעיה הוא שונה הוא יכול "לפצות" עם כיוון זויות בתווך המותר (לא מאד פשוט ברכב הזה מכיוון שבמקור לא מגיע עם יכולת כיוון זוית קמבר או קסטר ודורש התקנת בורג מיוחד מוסט מרכז) אבל זה לעקוף את הבעיה, לעיתים הכוון בתוך התווך המותר של הזויות לא מספיק וכיוון מחוץ לתווך היצרן הוא לא לפי הספר ויכול לגרום לבעיות כמו אכילת צמיגים וכולי.

בכל מקרה אצלי גם לאחר שמכוון פרונט מצוין כיוון כוון כזה הצמיג חזר למשוך תוך ימים ספורים.

מרגע הרכבת הזוג מישלין החדש הרכב ישר מתמיד ונסעתי איתו לא מעט.

אקסודוס, נמתין לתשובת היבואן.

AsymetricVsDirectional.JPG

פורסם

בהנחה שאצלי האסימטריים יושבים מקדימה.

יכול להיות שהצד שאמור להיות פנימי יושב אצלי בצד החיצוני ולכן אני צריך להחליף בינהם?

תודה,

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

אמור להיות רשום על דופן הצמיג איזה צד פנימי ואיזה חיצוני, קשה לי להאמין שמתקין צמיגים הרכיב הפוך אבל בישראל הכל יכול להיות. בכל מקרה גם אם כן אני לא בטוח שזה מסביר משיכה, נראה לי הגיוני שהצמיג אמור להתגלגל קדימה ללא משיכות ללא קשר לאיסימטריות שלו.

פורסם

שלום, בתור פותח השרשור הזה בזמנו לפני כמה חודשים (נכנסתי לכאן להראות לחבר עם בעיה דומה עם צמיגי טויו שהוא לא היחיד), אני פשוט נדהם לגלות את הברברת שיש פה מצד כמה אנשים (ושמח לראות גם את הצד השני של אלו שמבינים, תודה ניר ודניאל).

לרענן את הזכרון, אני ניסיתי 6 צמיגי טויו חדשים שמשכו ימינה או בהתהפך שמאלה. בסופו של דבר אחרי הרבה טרטורים ובזבוז זמן והקשבה לבולשיט מצד היבואן, החלפתי לקונטיספורט והרכב נוסע פלס. אז לכל מבלבלי המוח שעוד מחפשים לשמוע שאולי הרכב שלי לא תקין, שימו שמיכה על הראש, או טוב יותר, צאו ותלמדו.

Non dimentico mai una faccia, ma nel vostro caso faro' un'eccezione

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...