Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן לכולם.

צריך עזרה קצת דחופה.

ברשותי יונדאי סונטה מנוע 2.0 שנת 2001

יש לי בעיה בהעברת הילוכים , הרכב אוטומאטי כמובן.

מה שקורה זה שלאחר שאני מפתח מהירות מדי פעם אני עוצר ברמזור או מה שלא יהיה וכשאני רוצה

להתחיל לנסוע הרכב לא מגיב הטורים מתחילים לעלות אבל האוטו לא מגיב .

התחושה וכנראה זה גם מה שקורה היא שגיר נשאר על הילוך שלישי ולא יורד חזרה ל ראשון.

אני משחק עם התיבה ומוריד להילוך שני ולא קורה כלום.

פעם אחת קרה לי שבמהירות 80 האוטו קפץ להילוך שני בלי התראה מוקדמת אבל זה קרה רק פעם אחת.

חוץ מזה יש תחושה שבנסיעה חזקה שאני מושך הילוך עד סלד גבוה הוא מחליק להילוך הבא. מין השהיה כזו

אבל ללא דפיקה של הגיר.

הייתי אצל מכונאי .. הוא אמר שזה המח של הגיר ונתתי לו לטפל הוא החליף את השסתומים הסולוניאדים + שמן ופילטר גיר.

לקחתי את הרכב היום בבוקר אבל בערב זה שוב קרה.

ההילוך נשאר בשלישי.

השאלות שלי.

האם מישהו יכול ליעץ לי בנושא?

וכמה אמור לעלות הטיפול שהוא עשה?

פורסם

חזור למוסך - ובקש שיסדרו את הבעיה .

סוג נוזל הממסרה ( שמן גיר ) ברכב הוא סינטטי בתקן SP 3 - לא מינראלי רגיל , והוא קצת יקר .

בעניין: שמן גיר ליונדאי , מיצובישי .

לפי הוראות היצרן והיבואן - נוזל ממסרה סינטטי SP3 מקורי - לא דקסרון 3 מינראלי DEXRON III

( יש הבדל בין טמפרטורת העבודה וההיצמדות של הנוזלים )

שאלה: באיזה סוג שמן גיר ממליץ היצרן להשתמש בגיר אוטומטי?

Icon_Answer.gifתשובה: היצרן הוציא הוראה טכנית חד משמעית להשתמש בנוזל תיבת הילוכים מקורית בלבד (מסוג ATF - SP3 – כאשר על בקבוק השמן יופיע סמל יונדאי).

קישור לאתר יונדאי ישראל

http://www.hyundaimotors.co.il/Content.aspx?id=71

התשובה נכונה גם לממסרה אוטומטית ב מיצובישי .

אפשר לקנות את נוזל הממסרה , במוסכי יונדאי ומיצובישי מוטורס , ולטפל במוסך אחר

יש עוד יצרנים לנוזל זה - כגון דלקול ATF סינטטי ( 160ש"ח לגלון 4 ליטר )

http://www.delkol.co.il/subs_info.as...AA%D7%98%D7%99

פז אוניברסל סינטטי , B.G , אמריקן איגל סינטטי , התואמים למפרט היצרן .

לגבי עלות החלפת השסתומים הסולוניאדים - אין לי נתונים

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ליין מן, למה אתה דוחף בכל שאלה על גיר אוטומט את נושא השמנים של דלקול, אפילו לא הוזכר או עלה הנושא לדיון ואתה מביא את האינפורציה הזו, אתה סוכן של דלק או של המוסד?

להערכתי הגיר בדרך להתפגר. מציע בדיקה במכון גירים או מוסך מורשה יונדאי כדי לקבל אבחון מקצועי והחלטה לגבי דרך התיקון המומלצת.

פורסם
ליין מן, למה אתה דוחף בכל שאלה על גיר אוטומט את נושא השמנים של דלקול, אפילו לא הוזכר או עלה הנושא לדיון ואתה מביא את האינפורציה הזו, אתה סוכן של דלק או של המוסד?

להערכתי הגיר בדרך להתפגר. מציע בדיקה במכון גירים או מוסך מורשה יונדאי כדי לקבל אבחון מקצועי והחלטה לגבי דרך התיקון המומלצת.

תודה על החמאה :neutral: - מהצד השני טוענים שאני משמיץ את דלק ומוסכי החברה :lol: אתה כנראה לא עוקב אחרי :roll: ( הגשש החיוור )

בוצעה ברכב עבודת החלפת שסתומים במוח ושמן ממסרה - ראה מה כתב פותח הדיון

הייתי אצל מכונאי .. הוא אמר שזה המח של הגיר ונתתי לו לטפל הוא החליף את השסתומים הסולוניאדים + שמן ופילטר גיר.

ןמאחר ובעמי אני יושב - אפשרי מאוד שלא מילאו נוזל ממסרה סינטטי לפי תקן SP 3 - לכן כ תרופה למכה אני תמיד מדגיש :idea: ומגדיש זאת

ראה קצת מטה בתשובתי - מופיעים עוד נוזלי ממסרה סינטטיים מתאימים ( הטוב בדלקול הסינטטי , הוא מחירו הסביר , ואפשרות לקנותו בגלון כ 4 ליטר )

אבל - תשובתי הראשונה הייתה - גש למוסך שטיפל בבעיה לסידור הבעיה שנית - אין לי כלים או כלי ניתוח ממסך המחשב .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לא הבנתי מהשאלה שלך האם פתחו את הגיר או לא?

קודם כל נתחיל בזה שכשבגיר של הסונטה יש תקלה, הוא מכניס את עצמו ל MODE חירום ובעצם תוקע אותך על הילוך שלישי.

אם היית במכון גירים אוטומטיים ופתחו לך את הגיר, ועדיין לא נפתרה הבעיה - תחזור אליהם וישסדרו לך את התקלה.

מכון גירים מקצועי אמור להתחבר למחשב ולאתר את התקלה. התקלה יכולה להיות בסולונוידים (אמרת שהחליפו לך), בחיישני המהירות (כניסה ויציאה - מתקלקלים הרבה בסונטה), ויכולה להיות בתוך הגיר עצמו.

בגלל שגיר נתקע על הילוך שלישי, רוב הסיכויים שהתקלה היא חשמלית.

.

פורסם

הייתה לי עכשיו שיחה עם המכונאי..

הוא באמת אמר שהלך שם כנראה חיישן מהירות והוא מחליף אותו.

אז שאלתי אותו למה בכלל החלפנו את החיישנים ההם? הוא לקח ממני 2600 שקל על העסק הזה.

הוא אמר שהיה צריך בלי שום קשר להחליף אותם. וגם יש בעיה בגיר וצריך לשפץ אותו הוא היה מחליף אותם ככה או ככה

במסגרת השיפוץ.

האם זה נכון?

פורסם
הייתה לי עכשיו שיחה עם המכונאי..

הוא באמת אמר שהלך שם כנראה חיישן מהירות והוא מחליף אותו.

אז שאלתי אותו למה בכלל החלפנו את החיישנים ההם? הוא לקח ממני 2600 שקל על העסק הזה.

הוא אמר שהיה צריך בלי שום קשר להחליף אותם. וגם יש בעיה בגיר וצריך לשפץ אותו הוא היה מחליף אותם ככה או ככה

במסגרת השיפוץ.

האם זה נכון?

המכונאי לא רציני.

אם הבעייה לא נפתרה ע"י החלפת סולו' אז למה הוא החליף אותם ולפי מה קבע שהם ברי החלפה?

מה הכוונה כנראה חיישן מהירות? או שכן או שלא , אין אולי.

אין דבר כזה בין כה וכה צריך להחליף אותם, אם ישנו סולו' פגום מחליפים אם אין אז לא.

בקיצור הגעת למקום לא רציני, דרוש את עלות הסול' בחזרה או חלק ניכר ממנו.

• תוכן חדש...