Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחריד

אוהד
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8573 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יום שישי בלילה אני נוסע לי להנאתי בכביש חוצה ישראל כמעט לבד, 5 מעלות בחוץ קר רצח ובפנים חם לבד על הכביש, פתאום אני רואה מכונית בתוך הגדר השמאלית של הכביש מעוכה לגמרי, אני מביט שוב ורואה בן אדם בפנים כולו דם הייתי בטוח הוא מת.

אני מיד עוצר ורץ לעברו, האוטו מרוסק לגמרי הגדר עצמה נמצאת בין הקורה של הדלת הקדמית לבין הקורה של הדלת האחורית באלכסון, אם היה באוטו נוסע הוא בטוח היה נהרג, אני מסתכל ורואה שהנהג בהכרה וחי.

בשיחה קצרה עם הנהג מסתבר שהוא נרדם על ההגה וזה מה שגרם לו להתעורר בתוך המעקה.

אז, אל תנהגו שאתם עייפים!!

I don't drive fast, I fly low

פורסם

באמת מפתיע...

כביש ישר כמו סרגל והמהירות המותרת היא בסה"כ 110, איך אפשר לא להירדם כשנוהגים ככה?!

שיעלו את המהירות ל130 או משהו באיזור הזה, זה ייתן לנהגים סיבה להישאר ערים בשבילה!

הכביש הזה בנוי בהחלט ברמה ומתאים למהירויות כאלה, אני לא רואה שום סיבה למה לא...

אה רגע...

זה עם ישראל...

אם כבר עכשיו הם חותכים נתיבים, לא מסתכלים לאן הם פונים, ממש לא מאותתים ולא שמים על אף אחד אחר שמשתמש בכביש של אבא שלהם ב90 קמ"ש... אז מה יהיה ב130 קמ"ש???

אופס... :oops:

אולי בעצם צריך להוריד את המהירות המותרת ל20 קמ"ש??? :?

:mad::mad::mad:

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

אני לא חושב שנושא המהירות זה מה שמשנה כאן.

ניסיתי פעם להפיג עייפות ע"י מהירות וזה לא עוזר!!!

פשוט אסור לנהוג שעייפים.

וחוץ מזה הכביש הזה מתאים למהירויות של יותר מ130. זה יכול להיות אוטובאן, רק עם יעשו סלקציה בכניסה :lol::lol:

מה לא שמעת את מפקד מתנ"א?? הוא אמר בטלוויזיה לפני שבוע שהוא יעלה את המהירות המותרת בכבישים בין עירוניים, איזה כיף היפי היי. רק תגידו לי באיזה כביש ואיפה זה קרה.

I don't drive fast, I fly low

פורסם
באמת מפתיע...

כביש ישר כמו סרגל והמהירות המותרת היא בסה"כ 110, אי אפשר לא להירדם כשנוהגים ככה?!

שיעלו את המהירות ל130 או משהו כזה, זה ייתן לנהגים סיבה להישאר ערים בשבילה.

הכביש בהחלט ברמה ומתאים למהירויות כאלה, אני לא רואה שום סיבה למה לא.

:mad::mad::mad:

ישי, כפי שאתה יודע אני לא בדיוק מהמיתנגדים למהירות, אך לטעון שאם היה מותר 130 קמ"ש אז אותו אומלל שנכנס בגדר לא היה נרדם - זה פשוט עבודה בעינים.

ליתר דיוק עבודה "עצמית" בעינים. על מי אנחנו מנסים לעבוד? נהג עייף יכול להרדם גם ב-180.

אני יודע שיש הרגשה שאם ניסע מהר נהיה מוכרחים להתרכז בנהיגה וכך לא נירדם - גם אני מרגיש כך לפעמים. אבל תכלס זה בול-שיט אחד גדול :!:

With nasty big pointy teeth

פורסם

באמת מחריד.

אני לאומת זאת ביום שישי בדרך חזרה מ***, זה עם החצר, ראיתי כשעליתי מרעננה צפון על גהה לכיוון הוד השרון, דוסית שהורידה רוכב אופניים.. המסכן מתבוסס בדם, חברו לרכיבה משתגע, הדוסית ו20 אלף ילדה המומים, וכל עם ישראל, עוצר, מביט ברוכב הפגוע, וממשיך.

גועל נפש!!! לאנשים אין בושה.

:x

פורסם

עזר אתה צודק, מהירות יותר גבוהה לא הייתה גורמת לאותו אחד לא לעשות תאונה.

זה בגלל שבשבילו נהיגה זאת פעולה משעממת, רפטטיבית ומתסכלת.

בשבילי נהיגה זה כיף.

בגלל זה אני גם נוהג כמו שאני נוהג ומתוסכל כשאני לא יכול לנהוג כמו שאני רוצה בגלל אי אילו חוקים דרקוניים שהממשלה קבעה.

אני לעומת אותו נהג בחיים אבל בחיים לא אעלה להגה כשאני עייף.

מאותה סיבה אני גם לא אנהג כשאני שיכור (וזה קורה לעיתים די קרובות... :drinking: ).

יש אנשים שבשבילם נהיגה זה עול.

זה מטרד.

הם רק רוצים לגמור עם זה כמה שיותר מהר כדי שיוכלו להגיע הביתה בשביל שהצ'יוואווה שלהם ילקק להם את הבוהן ברגל.

אני לעומתם יוצא מדי פעם לפעם לסיבובי נהיגה לשם הנהיגה.

כי אני אוהב את זה.

כי אני נהנה.

כי זה מה שאני אוהב.

בדרך לטיולים שלי אני אאותת כשצריך, אני לא אחתוך אף אחד, אני לא אעבור באדום, אני אתן זכות קדימה - אני אשתדל להוריד למינימום את הסכנה שאני מהווה כנהג.

בגלל כל הסיבות הנ"ל הסיכויים שלי להירדם על ההגה נמוכים בהרבה משלהם - נהגי ההכרח.

בגלל אותן הסיבות אני יכול גם לנהוג במהירויות גבוהות יותר מהמותר כאשר הן מתאימות לתנאי הדרך.

בדיוק מאותה סיבה כשמתחילה לרדת סופת גשם ומציפה את כל הכביש אתם תראו אותי צמוד לנתיב הימני נוסע בגהה על 50 קמ"ש, משמאלי אתם תראו גם משאית נוסעת ב110 קמ"ש כש5 מטר לפניה נוסע ואן מלא בילדים, גם הוא על 110 קמ"ש.

אלה הרוצחים האמיתיים על הכבישים!!!

בגללם לי אסור ליסוע כמו שאני מסוגל ורוצה ליסוע!

בגללם אני צריך להיות רדוף ע"י אליאסים למיניהם שיבלבלו לי בביצים בגלל שלא חניתי במקביל לפסים "המפוספסים"!

מה הפתרון אתם שואלים? - אין פתרון.

אין פתרון ולא יהיה פתרון עד שהנבלות האלה לא יעופו מהכבישים שלנו.

והם לא יעופו לעולם.

לעד כולנו, הנהגים השפויים, שנהנים לנהוג ולנהוג מהר נשלם בשבילם.

ונשלם ונשלם ונשלם.

ונשלם.

אם יהיה לנו מזל זה יהיה בכסף.

אם לא זה יהיה בדם.

:mad::mad::mad::mad::mad:

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

לא מבין אותם, אני מיתכוון לנהגים העייפים שנירדמים על ההגה.

אני נהגתי בזמנים שהייתי מאוד עייף, אך לא הייתי מסוגל להיתקרב אפילו לסף שינה...

אני חושב שיש פיתרון די פשוט לכל הנהגים העייפים,

שאם הם יקשיבו לו אין סיכוי שהם יירדמו, והפיתרון להלן:

תיקנו אלפא

פורסם

זה מזכיר לי, מישהו שעשה איתי מילואים סיפר לי את הסיפור הבא:

יום אחד הוא נסע מחיפה לבאר-שבע מוקדם בבוקר (גם כן בגלל מילואים) והיה מת מעייפות, כל הדרך מנקר-עוצר להרעננות-שתיה-פיפי-ממשיך לנקר וחוזר חלילה.

והנה פתאום - הדבר שממנו הוא הכי פחד - פתאום, בלי שהוא זכר שהוא נרדם, הוא מוצא את עצמו פוקח עיניים ומתעורר לצד הכביש ומולו עץ. הוא כולו הזיע זיעה קרה והתחיל למלמל לעצמו, או אולי רק לחשוב לעצמו "נרדמתי בנהיגה! עשיתי תאונה!" הוא מתחיל למשש את עצמו, יוצא מהמכונית, מסתובב, והכל בסדר.

לקח לו כמה שניות לצאת מההלם עד שהוא נזכר: הוא בכלל לא עשה תאונה. הוא היה עייף, ירד מהכביש, חנה מתחת לעץ ונרדם... מרוב הלם-עייפות, הוא לא זכר את זה בהתחלה...

אבל הוא אומר שהדפיקות לב שהוא התעורר איתן אח"כ עשו לו כזו טראומה שעד היום הוא לא מסוגל לנהוג עייף.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
זה מזכיר לי, מישהו שעשה איתי מילואים סיפר לי את הסיפור הבא:

יום אחד הוא נסע מחיפה לבאר-שבע מוקדם בבוקר (גם כן בגלל מילואים) והיה מת מעייפות, כל הדרך מנקר-עוצר להרעננות-שתיה-פיפי-ממשיך לנקר וחוזר חלילה.

והנה פתאום - הדבר שממנו הוא הכי פחד - פתאום, בלי שהוא זכר שהוא נרדם, הוא מוצא את עצמו פוקח עיניים ומתעורר לצד הכביש ומולו עץ. הוא כולו הזיע זיעה קרה והתחיל למלמל לעצמו, או אולי רק לחשוב לעצמו "נרדמתי בנהיגה! עשיתי תאונה!" הוא מתחיל למשש את עצמו, יוצא מהמכונית, מסתובב, והכל בסדר.

לקח לו כמה שניות לצאת מההלם עד שהוא נזכר: הוא בכלל לא עשה תאונה. הוא היה עייף, ירד מהכביש, חנה מתחת לעץ ונרדם... מרוב הלם-עייפות, הוא לא זכר את זה בהתחלה...

אבל הוא אומר שהדפיקות לב שהוא התעורר איתן אח"כ עשו לו כזו טראומה שעד היום הוא לא מסוגל לנהוג עייף.

אכן מפחיד ביותר..

ואם כבר מדברים על עייפות לדעתי דווקא בחורף שמפעילים חימום אתה ניהיה הרבה יותר עייף החום לפי דעתי מרדים,למשל אם תנהג בקור זאת אומרת ללא מזגן פחות תרגיש עייף,כי הגוף עובד יותר לחימום ומשאיר אותך יותר פעיל וער.

פורסם

זה נכון, ידוע שחימום מרדים....

פעם אחת כשחזרתי קצת עייף מהעבודה, שמתי מזגן על קור ופתחתי חלונות

בנוסף אספתי טרמפיסט כדי שיהיה לי עם מי לדבר

הפיתרון הכי טוב כשמרגישים על סף הרדמות הוא לעצור בצד ולנוח לאיזו חצי שעה-שעה

אח"כ לצאת להתרענן איפשהו, ולחזור לנהוג

יובל.

פורסם

לעייפות בנהיגה יש פתרון !!!

הוא עובד והוא מומלץ ע"י מיטב המומחים !!

הפתרון הוא - לישון :!::!::!:

כבר הוכח, כי כשאדם עייף מאד שום דבר לא יעזור לו להישאר ער,

לא מוסיקה מחרישת אוזניים, לא חום, לא קור, לא שירה בציבור, לא תאורה מסנוורת, שום דבר !!

אבל,

השאלה היא האם ישנם גורמים ההופכים אדם שאינו במיטבו מבחינת עייפות, לכזה שהוא עייף עד כדי הירדמות.

אכן ישנם פרמטרים שמשפיעים, כגון :

דרך / נוף מונוטוני ומשעמם.

חוסר פעילות / תזוזה.

חום.

בטן מלאה (אחרי ארוחה).

שיחה עם י.כ. על נהיגה נמרצת ...

אני טוען שיתכן ואותו נהג לא היה במיטבו, אך יתכן ואם היה עושה דרכו בכביש בית-אורן, הסיכויי שלו להירדם היה קטן פי כמה.

בקיצור, המסקנה היא שאין לקחת סיכונים מיותרים ו"לנסות להגיע הביתה".

אם אתם מספיק עירניים, תדאגו לא לאפשר לאחד מהפרמטרים שברשימה (ואחרים) להשפיע עליכם, וברגע הראשון שאתם חשים בחוסר ריכוז תעצרו ותישנו איזה חצי שעה.

פורסם

בקשר לחוסר תזוזה

לא מזמן שמעתי סיפור מחבר (סיפור אמיתי), על מישהו די רחב מימדים, שקנה SLK

כשהוא שאל אותו למה הוא קנה את האוטו

הוא הסביר שאין לו מקום לזוז בפנים וככה הוא לא נרדם....

מעניין

בקשר לשינה, כמו שאמרתי מקודם, וכמו שדני אמר, הכי טוב זה לעצור בצד לישון חצי שעה - שעה.

אח"כ לצאת להתרעננות קצרה (לא לשכוח לנעול דלתות בשינה, יש אנסים בחוץ :p )

בכל אופן, לא לקחת סיכונים

יובל.

פורסם
בקשר לחוסר תזוזה

לא מזמן שמעתי סיפור מחבר (סיפור אמיתי), על מישהו די רחב מימדים, שקנה SLK

כשהוא שאל אותו למה הוא קנה את האוטו

הוא הסביר שאין לו מקום לזוז בפנים וככה הוא לא נרדם....

LOL (-:

למה קנית SLK? כדי לא להרדם.

ללא ספק סיבה מכובדת.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כמי שנהג הרבה בעולם אני יכול להעיד שיש פיתרון פשוט.

באופן מפתיע, נהגים נרדמים על הההגה גם בארצות אחרות.

זכור לי מקרה בו אני ישבתי ליד הנהג (או הנהגת אישתי) ונמנמתי, לפתע, נשמעה צווחה מגלגלי הרכב ואני ואשתי (שנהגה ברכב) התעוררנו בבהלה.

מסתבר שבצד הכביש היו מעין פסי הרעדה עם מחזירי אור צפופים שנועדו להעיר נהגים ישנים.

פתרון זול מאוד ובמקרה שלי כנראה שהציל חיים.

ותחשבו על זה.

רונן.

[/b]

• תוכן חדש...