Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Elate vs Clarus

srool
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שני סטים מפורסמים מאוד ושונים מאוד שנאמר עליהם כמעט הכל.

לאחר שנטען ממספר מתנסים ומבקרים שהקלארוס טוב יותר מההייבריד חשבנו (אני ואלי י.) שיהיה מעניין לבדוק את האילייט אל מול הקלארוס באותה מערכת.

כיוון שהאלמנטים הם באותו הגודל והבניה ברכבי נעשתה כהלכה ע"י יוסי, שיערתי שההתקנה לא תהווה גורם מגביל לאילייט.

ברכבי יש שתי שכבות איטום של רפה בנד שמבודדות טוב אבל ציך לפחות עוד שכבה על החלק הפנימי של הדלת ועוד מקצה שיפורים.

הסטים הוגברו אקטיבית ע"י בילט 475 ונקודות החיתוך נקבעו ע"י הר"ד קלריון 775.

נקודת החיתוך לקלארוס היתה 5000 בסלופ 18/12 וה HPF למידבאס היתה 50.

נקודת החיתוך לאילייט היתה 3150 בסלופ 12/8 וה HPF למידבאס היתה 63.

יש לציין שיש לי את הקלארוס לתקופה די ארוכה ולאלי היה את האילייט לתקופה די ארוכה ושנינו שמענו במשך כמה שעות טובות בפעמים שונות את הסט השני.

לאחר חיבור, חיזוק ווידוא אטימה של האילייט הפעלנו את הסטאפ ניגנו מספר שירים וקטעים שכללו בעיקר מוזיקה אלקטרונית, קטעים ווקלאים כמו סימפוניות, קטעי בדיקה מהדיסק של מקינטוש ומוזיקה עתירת באס.

הרשמים העיקריים והמורגשים ביותר שעלו הם:

1. האילייט נשמע מפורט וחי יותר בתחום המיד ובעיקר ההיי מיד. מעניק קצת יותר נפח מאשר הקלארוס בתחום זה, נשמע יותר פנורמי לדעת של אלי, נשמע טיפה עמום לדעתי.

2. הקלארוס דומיננטי יותר בתחום הבאס, יורד נמוך יותר ונשמע פשוט יותר טוב בתחום הזה, על זה היתה הסכמה חד משמעית.

3. בתחום התדרים הגבוהים לא הגענו להסכמה. אלי טען שה- MT23 יותר מפורט ואילו אני טענתי שה C1 לא פחות מפורט. זה כנראה נובע מהעדפותי שסאונד "חד" יותר והעדפותיו של אלי לסאונד "רך" יותר. ההבדל בין הטוויטרים מורגש באופן שאין לטעות בו.

כמה דברים שחשוב שיאמרו כסייג לכל הבדיקה:

1. אל תשכחו את הנקודות שציינתי לגבי האיטום וההגברה שיכול להיות שהגבילו את האילייט.

2. הבדיקה נעשתה כשעה שעתיים ולא יותר.

3. האילייט לא היה מסוגל לנגן מתחת ל- 63 כמו הקלארוס.

4. יכול להיות שחיתוך בסלופ גבוה יותר היה מניב תוצאות טובות יותר.

עוד כמה דברים:

ההשוואה נעשתה ללא סאב.

נעשו לכל סט כיווני גיינים כדי לגרום לו להישמע אופטימלי.

לא נעשו כיווני אקולציות מהותיים מפאת האקולייזר הלא משהו על הקלריון.

בהחלט יהיה מעניין לשמוע את הקלארוס כסט 3 חלקים.

חיברנו את המידבאס של הקלארוס עם ה MT23 והתוצאה היתה מרשימה, לא היה לנו מספיק זמן להגיע לתובנות אמיתיות ולכן לא רשמתי כאלו.

וסתם עוד משהו מעניין: מחירו של הקלארוס בארה"ב הוא 500$ ומחירו של האילייט בארה"ב הוא 1100$

השתדלתי לתת ביקורת די אובייקטיבית על שני הסטים ללא שום אינטרס עסקי או משהו בסגנון ואשמח אם כל התגובות יהיו ענייניות.

ישראל.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ישראל,

לא הייתי יכול לסכם את הנסיון הקטן שלנו יותר טוב מלבד דבר אחד שלא הדגשת מספיק:

האלייט בתחום הבאס, בתנאי הניסוי, היה נחות בכל פרמטר מהקלארוס.

הקלארוס פשוט מרגיש כמו סאב קטן בדלת. את השילוב שהכי אהבתי היה הmt23 והמיד של הקלארוס

עם כי הורגש ההבדל בסיגנון בינהם.

אלי

פורסם

מחזק את הטענה שקלארוס נשמע מעולה עם MT23,

אצלי הם ממוקמים דיי רחוק ממני בסוף הדשבורד בתוך " הכוך " של הטוויטרים המקוריים של הרכב פונים 90 מעלות כלפי מעלה.

מקבלים החזרים מהשמשה שהיא בערך 8 - 10 ס"מ מעליה ועדיין נשמעים טוב.

אילייט + הייבריד נשמעים טוב מהקלארוס בתחום המיד אבל בתחום הנמוך הם חסרי באס , רכרוכיים.

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם

כמה דברים -

קודם כל שגיא - אתה אומר על האילייט שהם חסרי באס כנראה כי לא יצא לך מעולם לשמוע אותם מותקנים היטב.

זה סאבוופרים קטנים ויש להם הרבה מאוד כבוד - אם אני אגיע לאחד המפגשים הקרובים עם הרכב הפרטי - אתה תבין על מה אני מדבר.

לגבי התמחור - ממש לא רעיון חכם להשוות במחירים בארה"ב בין אלמנט שמיוצר ונמכר בארה"ב לבין אלמנט שמיוצר בארה"ב ונשלח לארה"ב להמחר.

לא חכם בדיוק באותה המידה שתנסו להשוות בין מידבאס של אילייט שמיוצר כאן בארץ לבין מידבאס של קלארוס שמיובא מארה"ב כדי להמכר כאן בארץ.

מנסיון רב מאוד עם האילייט וגם מהנסיון שיש לי עד כה עם רכיבים של האט ושמיעות של הקלארוס -

הקלארוס מתעלה על האילייט בכל פרמטר, הוא יותר פאנצ'י, יותר חזק, יותר מהיר יותר כל דבר - אבל!

מי שמתחבר לרכות המדהימה של האילייט ביחד עם היכולת להביא את הבאס לקדמת הרכב - ימצא שם את עולמו למרות העובדה שיש לא מעט אלמנטים שיכולים להתעלות עליהם כיום.

איך אומרים במינון הנכון?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי-

לגבי המחירים, לא חשבתי על זה, סתם רציתי לתת מקור השוואה.

בארץ התמחור הוא 3250 לאילייט ו- 2100 לקלארוס, שזה הבדל הרבה פחות משמעותי.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

אל תשכח שהמחיר של הקלארוס הוא במבצע לחברי הפורום - המחיר הריאלי שלו עד כמה שזכור לי הוא 2600. - יכול להיות שאני לא מעודכן כאן.

אל תשכח שהאילייט זה סט שבא מבית שכבר זכה בתחרויות, שבחים, פרסי מוצר ועוד ועוד... עם וותק של מעל 30 שנה בשוק האודיו - כל הדברים האלה מובילים ליוקרה שמובילה לתג מחיר גבוה יותר אפילו בארצנו הקטנטונת.

לעומת זאת אתה לוקח חברה שהיא עדיין צעירה, רק לאחרונה התחילה להכנס לתודעת הציבור ולזכות בגריפת פרסים בתחרויות סאונד - עוד כמה זמן אתה חושב שהמחירים של HAT ישארו על הסף הזה? - נכון, לא הרבה זמן...

הביקוש למוצרים שלהם יעלה וביחד איתו גם המחיר.

אני חושב שמי שממש אוהב את המוצרים שלהם - זה זמן טוב לרכוש כמה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לגבי התמחור - ממש לא רעיון חכם להשוות במחירים בארה"ב בין אלמנט שמיוצר ונמכר בארה"ב לבין אלמנט שמיוצר בארה"ב ונשלח לארה"ב להמחר.

סיני, הקלאורוס הוא סיני.

אתה יכול לבדוק עם היבואן.

(המידע הופיע בSSA פורום עד שנמחק מסיבה נסתרת,

תמיד כדאי להיות מדוייק לגבי המידע שאתה כותב-ללא קשר לאיכותו של המוצר).

ZZR

פורסם

מדגיש - ללא קשר לאיכותו של המוצר :-P

לא היה לי שמץ לגבי ייצור בסין - ואם זאת - זה ממש לא סממן לאיכות.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני חושב שהאלייט היה נשמע אפילו טוב יותר עם מגבר של גנסיס.

שוב מדובר לדעתי בשווה חלקית ולא ממש מדוייקת כי התנאים הם בעצם לא הכי אופטימלים לביקורת.

פורסם

אם הקלארוס מיוצרים בסין, דבר שלא היה לי מושג,

אני מוריד את הכובע בפני הסינים, בין הסטים היותר טובים

ששמעתי.

בכל מקרה אדי בגלל התמחור הנמוך, כרגע, של הקלארוס דווקא נראה רלוונטי

להשוות בין 2 סטים טובים וכל כך שונים באופי הצליל שלהם אחד מהשני.

באמת לא סממן של איכות.

אלי

פורסם

אני רוצה לצרף להשוואה את המידבאס של הסט שלי (אטון RS) ביום מן הימים. אפשרי? :-)

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...