Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לאחר שהתלבטתי אם לקנות מכונית בשנה מתקדמת מעט מזו שיש לי (דייהטסו 93 שמחיר במחירון 11,500) החלטתי שאוסיף סכום משמעותי יותר וזאת באמצעות טרייד אין.

אין לי מושג היכן עליי לעשות זאת, אשמח לקבל את עצתכם. כמה נתונים חשובים: מעדיף חברה שתתן לי מחיר מחירון עבור הרכב שלי (יש חיה כזו?), ארצה לרכוש רכב משומש מחברה שגם מתקנת את הרכבים ודואגת להם מהתיקון הקטן ביותר ועד הגדול, כך שלא אצטרך לקחת את הרכב לבדיקה ולמוסכניקים ולתקן בעצמי. ונקודה אחרונה, חברה שמאפשרת תשלומים שווים לשנתיים וחצי למשל (משלמים על כך ריבית או שלא?).

חשבתי על רכב בסביבות 30 אלף שקלים.

אשמח לשמוע את עצתכם, תודה.

פורסם

הדרך היחידה שבה תקבל מחירון על רכבך, זה אם תקנה רכב שנרכש במחיר שהוא עמוק עמוק מתחת למחירון.

סתם דוגמא:

נכנסת לסוכנות, הייתה שם קאיה סראטו או שברולט אופטרה, 3 שנים על הכביש עם 150 אלף ק"מ.

המחירון הרשמי של הרכב הוא 50 אלף ש"ח, הרכב נרכש ע"י הסוכנות איפשהוא בסביבות 25 אלף ש"ח.

אתה מקבל מחיר נהדר - 48 אלף ש"ח לרכישה מינוס 11,500 ש"ח על האוטו שלך - שמקבל מחירון עגול.

אתה מבסוט, הסוכנות מבסוטה - הם הרוויחו 12 אלף ש"ח ונשאר להם את הדייהטסו שלך למכור. גם עליה הם יעשו כסף.

קח בחשבון שהרכב שאתה משתדרג אליו במצב כזה חרוש בטירוף ויש מצב לתיקונים רציניים בתוך שנה שנתיים אם לא במיידי - וזאת למרות שרכבים מודרניים הם מאוד אמינים. אין מנוס מפגעי הקילומטראז', לא משנה איך תסובב את זה.

לגבי רכב שהסוכנות עושה לו תיקונים - יש רק אחת כזו. לובינסקי טרייד.

בד"כ אין הרבה סיכויים למצוא שם רכבים עד 30 אלף ש"ח, אבל כבר היו דברים.

בזמנו הציעו לי קסארה 2004 עם 230 אלף ק"מ אחרי תאונה ב-25 אלף ש"ח כולל יישור קו לכל פאק שיימצא בבדיקה.

קח בחשבון שלא סתם ההצעה הייתה כ"כ נדיבה - 230 אלף ק"מ + תאונה + סיטרואן = חתונה קתולית.

אז הנה לך - הכל אפשרי, אבל בתור הלקוח תזכור שלכל דבר יש מחיר - והוא בד"כ על חשבונך.

פורסם

ד"ר סובארו שלום רב,

מצאתי פולקסווגן ג'טה או דגם דומה ב -30,000 ש"ח שנת 2000, 150,000 שזה לא רע...בלווינסקי אם אני לא טועה... ומה עם מכוניות מליסינג? בדרך כלל מטופלות היטב, כל בעיה שצצה ומייד למוסך... והשכרה לשעבר? אם השנה מתקדמת יחסית זו בעיה?

תאמין לי, לו הייתי מוצא רכב נורמלי ותקין מכנית הייתי קונה. היום לקחתי קאיה ספיה לבדיקה אצת מוסכניק... צריך להחליף 4 בולמים, 2 ברקסים, מצבר בקרוב, צירייה אחורית, מיסבים (לא חובה)... ברחתי משם....

הייתי שוקל לתקן את הדייהטסו שזה אותו נהדר (2 בולמים, משאבת בלם, שמן לגיר, תיקון צופר, אולי צמיגים) אם הייתי מאתר בארץ מישהו שלא היה משאיר אותי עם חור בכיס.. :)

זוכר שייעצתי לי בנוגע לספיה? תשמע, במבט ראשון נראה שאתה מקבל הרבה אותו במעט כסף... אבל זה לא עבד עליי... מעדיף אולי איזו אפלאוז 96 באותו מחיר אבל יפנית....דעתך?

פורסם

אוסקר, אתה גומר לנו את כל הנקודות בפורום. תשאיר משהו לאחרים.

ולשאלותיך -

לא היתה ג'טה במודל 2000. אולי מדובר בבורה או בגולף.

בתקציב שלך לא תמצא רכבים טובים שיצאו עכשיו מליסינג או מהשכרה אלא רק כאלו שכבר עברו יד נוספת מאז.

בקאיה ספיה אין צירייה אחורית. בכל מקרה חבל שברחת כי אם אלו התקלות היחידות ברכב והמוכר מוכן להתגמש במחיר אז אפשר בהחלט לרכוש את הרכב ולתקן את הדורש תיקון. עניין של יומיים-שלושה במוסך, לא יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם המוסך שלך מוצא בעיות בצירייה האחורית ברכבים עם הנעה קדמית - הייתי מציע לך קודם כל - להחליף מוסך.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

האמת שברחתי מהמוסך... הזול הוא יקר..כמו בטיפולי שיניים כך גם במוסך. ובשני המקרים קשה למצוא אחד טוב וגם הוגן...

חבל שלאבא שלי אין מוסך כי קרוב המשפחה שלי נותן לי מחירים הכי טובים...מחיר של 150% בהשוואה למוסכים אחרים :)

• תוכן חדש...