Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב שלום!

לאחר שהחלטתי שאני הולכת על אופל קרוסה שנת 2004 (עקב התקציב) שוחחתי עם אבי אשר דיבר עם איש מקצוע שהמליץ בחום על טויוטה יאריס 2000 במקום האופל קורסה 2004 (האופל יותר זולה).

כעת אבי מוכן (ישששששששששששששששש) לשלם את ההפרש ולשדרג ליאריס.

השאלה היא כמובן - מה לדעתכם (ואני מתכוונת לאנשים שמבינים, לא כאלה שחושבים שיש לי אבא מדהים) עדיף?, אשמח לתתגובות וכמה שיותר.

תודה רבה, רחלי

נ.ב.

שניהם אוטומטיות, היאריס 1300 והאופל 1400 (לא טיפרוניק ולא 1200).

פורסם

היאריס מנצחת את הקורסה כמעט בכל קטגוריה שקיימת חוץ מאולי מרווח שבו היאריס קצת נופלת מהמתחרות.

אני ממליץ גם לבדוק דייהטסו סיריון שהיא יאריס בתחפושת (דייהטסו חברת בת של טויוטה וכל המכאניקה בסיריון זהה ליאריס). בד"כ באותו תקציב אפשר להשיג סיריון משנתון אחד יותר מתקדם ביחס ליאריס.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הקורסה מכונית טובה והיאריס מכונית טובה פלוס.

האם זה מצדיק לקנות רכב שהוא כמעט פי 2 יותר ישן במחיר יותר יקר?

לדעתי, ממש ממש לא. הפער במחיר בין שתי המכוניות הוא עיוות של השוק הישראלי המשוגע בלבד.

לא רשמת מה הדרישות שלך מהרכב, אבל יש לי הרגשה שאמינות היא אחד הדברים שיותר חשובים לך. היאריס היא אמינה מאוד ביסודה, אבל במקרה שלך - מדובר ברכב בן 9! הקילומטרז' שלו יהיה גבוה יותר, ואז בהכרח יהיו ביאריס יותר ענייני-בלאי שתצטרכי לטפל בהם במוסך מאשר בקורסה בת 5 שנים.

פורסם

איזה הגזמה פרועה.

דווקא מאחד שיש סמל של אופל בתמונה שלו אני מתפלא לשמוע שהוא אומר ש"היאריס מנצחת את הקורסה כמעט בכל קטגוריה שקיימת". זה באמת משפט הזוי שיכול להישמע רק ממי שלא נסע על קורסה מימיו, או ממעריץ עיוור של מכוחניות יפניות.

הקורסה רכב איכותי לאין שיעור לעומת היאריס בכמה רמות, על אחת כמה וכמה כשמדובר בכזה הבדל של שנתונים לטובת הקורסה. מדובר ברכב חזק יותר, נוח יותר, מרגיש איכותי יותר בניסעה, הפנים שלו הרבה יותר איכותי, חזק יותר, דינמי יותר ועם התנהגות כביש טובה יותר. על אחת כמה וכמה כשמדובר בכזה הפרש של שנתונים, שהשפעתו על מצב הרכב תהיה ניכרת.

ליאריס אפשר לזקוף אך ורק נושא אחד בו הוא עולה על הקורסה, כמו כל דגם אחר של טויוטה בשוק שלנו עם ההערצה העיוורת לכל מה שיפני, וזה סחירות ושמירת ערך, ולכן גם ההפרש המוזר במחירים. אומרים גם שהיאריס אמינה אבל גם האופל רכב אמין בתחזוקה מתאימה ובכל מקרה הכל תלוי בכיצד טופל הרכב וברכב הספציפי שפוגשים.

כמו שאמרו, ההבדל הזה במחירים הוא עיוותי גמור של השוק המעוות והלא רציונאלי שלנו וממש לא משקף את הבדל בין המכוניות. היאריס האמורה לעומת הקורסה שציינת זה ממש ירידה ברמה מבחינת הרכב וממש לא יכול להיחשב כשדרוג, גם בגלל שאת הולכת לקנות רכב שזקן פי שתיים וגם כי היאריס פשוט פחות טובה מהקורסה.

אלא אם כן לא מעניין אותך כלום חוץ מסחירות ואז אין ספק שטויוטה מספקת את זה ובגדול.

פורסם

עוד פעם חזרנו לגנון? זה שאני אוהב את המותג אופל זה לא אומר שכל מה שיוצא משערי המפעל הוא מושלם.

הקורסה ממש לא מרגישה יותר איכותית על הכביש וממש לא יותר מהנה לנהיגה. תן לי ציטוט אחד מתוך מגזין רכב שמציין שהקורסה מהנה לנהיגה ומבטיח לך שאני עוזב אותך בשקט. ליאריס יש הגה בעל משקל נכון (בניגוד להגה חסר התחושב בקורסה) ושלדה מאוד מאוזנת (בניגוד לקורסה שכל מה שהרכב יודע לעשות זה תת היגוי אחד גדול).

הסלידה שלך מרכבים יפנים מראה בדיוק אצל מי מבינינו יש עיוורון מתקדם.

אני מסכים אתך שעניין של עיצוב הפנים הוא עניין של טעם, לכן גם לא רשמתי על אף אחת מהמתחרות שהיא מתעלה בתחום.

ד"א, אני גם חושב שלוי יצחק קצת מגזים עם השמירת ערך של טויוטה אל מול השחיטה של האירופאיות. אבל אל תשכח שכוחות השוק יותר חזקים מלוי יצחק ואם הקורסה הייתה באמת כזה רכב מושלם כמו שאתה מתאר אותו הוא היה נסחר מעל המחירון.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...