Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם וצהרים טובים! כעת אני בדילמה לגבי היעד גיוס שלי בצה"ל ואני שוקל את האופציה של מודיעין שדה.

הבעיה היא שעם הפרופיל שלי אני יכול להיות לוחם"רכוב" פירושו לאסוף את החומר המודיעיני מג'יפ ושמעתי שהם לא עושים דברים רצינייםבאמת אלה סתם מסיירים בגבולות.

רציתי לשאול את דעתכם ואם יש כאן בעלי נסיון אני אשמח לשמוע את דבריכם,האם כדאי לי ללכת לשם בהתחשבות בעובדה שאני רוצה לעשות קורס קצינים?

האם זה יהיה מעניין לא פחות ממה שחבר'ה עם פרופיל 82+ יכולים לעשות?

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם

שריון זה ההעדפה הגדולה ביותר שלי,אך גובהי הוא 1.95,ולא קבלתי את האופציה של שריון במנילה,יצרתי קשר עם לשכת הגיסו והם אמרו לי שמעל גובה 1.85 לא מקבלים לשריון מכאן שאני גבוה בהרבה ממה שהם מקבלים לשם=\.

יצרתי קשר עם חיל השריון והם אמרו שהם יבדקו את זה ואולי יתנו לי חריג.

והורידו לי על ברכיים,ולפעמים בנסיעות ממושכות באוטו ובאוטובוס מתחילות לכאוב לי הברכיים אני מפחד שזה יהיה לי ככה בטנק ואני אדפוק לעצמי את הברכיים.

לכן אני בודק אפשרויות נוספות.

פורסם

שטויות במציץ חמצוצים.

היו איתי בפלוגה 2 חברה לפחות בגובה שלך אם לא יותר.

והמ"מ שלי היה 1.92 וכולם התגייסו כרגיל.

אם תתעקש מעט תגיע לשם.

עריכה: עכשיו ראיתי את בעיות הברכיים(מה זה ברכיים מדבר איתי בלועזית ?, תגיד קשים )

יכול להיות שעל זה נפסלת וממש לא על הגובה.

פורסם

לא יכול להיות שפסלו לי שריון בגלל בעיות ברכיים,הציעו לי תותחנים\נ"מ\חילוץ והצלה\לוחם איסוף\סטילי"ם.

כך שאם אני יכול בריאותית לשרת בתותחנים אני גם יכול בלי בעיה לשרת בשריון(לפחות מבחינת הברכיים).

ויהיה לי נוח בתוך הטנק עם המימדים שלי?

אני אוכל לתפקד בדיוק כמו שאר חברי הנמוכים ממני?

פורסם

קצת פרטים על מוד"ש במסגרת ב"מ.

השירות הרכוב הוא לא קשה אך לא קל, מדובר באיסוף מידע ע"ב רכב תצפית ייעודי, אתה תמצא את עצמך בלב איו"ש, על גבול הצפון או 20 מטר מהגדר עם עזה, אתה תהיה העיניים של כוחות החי"ר והשריון, ואתה תהיה זה שתגיד להם לאן לירות.

קורס קצינים, במידה ויש לך את הנתונים - הוא לא בעייה, אבל בתור לוחם את תעבור קורס מפקדים לפני כן, ומשם - אם אתה מתאים ואתה רוצה, ידחפו אותך.

השירות הוא מאוד קשה, אבל היציאות לא רעות בכלל, והאווירה בצוותים טובה בד"כ, כך גם איכות האנשים. הסיפוק מהעבודה הוא גם כן לא רע.

ההכשרה - קשה, אפילו קשה מאוד, תחשוב קודם כל על הבריאות (מסעות של עד 40 ק"מ) במהלך ההכשרה, משמעת גבוהה מאד, ההכשרה היא בבסיס סיירים שליד עובדה, ואורכה כחצי שנה, אחרי זה המשך הכשרה בגדוד.

חשוב לציין.

בסוף ההכשרה יש סיכוי שלא תגיע לרכוב אלא לעמדת תצפית נייחת (בעיקר בצפון וגם קצת באיו"ש) או לבלון תצפית (בעזה).

גילוי נאות: אני מסיים עוד שבועיים קורס מ"כים במוד"ש.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

במקרה השבוע סיימתי מסלול בשיריון, חטיבה 188. הוכשרנו על המרכבה סימן 3 "בז". אני ועוד 12 מחבריי לפלוגה קיבלנו קמ"ט ישיר.

לא ידוע לי על בעית גובה כלשהי בטנק. איתי סיימו מסלול אנשים בגובה שלך ללא כל בעיה.

אסטרה, לוחם, להבדיל מג'ובניק, יסבול את המחסור בנוחות. הטנק מתכונן גם לבחורים גבוהים, כך שגם בעיית נוחות בנושא זה לא תהיה לדעתי. לעומת זאת, חבר שסיים איתי מסלול נתקל בבעיה אחרת - הוא נמוך מדי ולכן קשה לו להגיע לבלם.

בכל מקרה, בוא נקווה שלא יבחרו בו להיות נהג :-).

אני חושב שאם נקבע לך פרופיל 72, ואם רצונך להיות בתוך שדה הקרב, הבחירה שלך היא שריון.

לגבי הרצון שלך לצאת לקצונה - הדבר אפשרי, כמו שכבר אמרו, לאחר פיקוד בלבד.

בחיל שיריון, המינימום האפשרי הוא שכל אדם רביעי הוא מפקד. ישנם ארבעה אנש"צ - מפקד, תותחן, טען, נהג. תוסיף על אלו את מפקדי הטירונים וקיבלת יחס פיקוד של 3.5:1 לאדם, בערך. בשיריון גם ממהרים להוציא לקצונה, ואף כמה שיותר מהר. לא מעט עושים מסלול קצונה מהיר של שנה ושמונה חודשים, מבלי שהיו לרגע אחד בקו.

אני מקווה שתעשה את הבחירה הנכונה והטובה בשבילך.

לעוד שאלות, אני שלך בה"פ.

פורסם

דווקא אם הוא נמוך זה יכול לעזור :)

צריך 2 רגלים ופרסות של סוס בשביל לבלום ותוך כדי לא לשבור את הכיסא והגב :)

ככה שמעתי מחברים עם רישיון על 2/3. 3 בז יותר טוב כי כמו שאמרתי הוסיפו שם משאבה משופרת.

מזל שיש לי רישיון על ס' 4, החיים הטובים :)

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

במקרה גם אני סיימתי מסלול בשריון השבוע (חטיבה 7) וגם אצלנו יש אנשים גבוהים שמסתדרים יופי. חוץ מלהיות תותחן לא תהיה לך בעיה להיות בתפקיד אחר (טען\נהג)

• תוכן חדש...