Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים לכולם,הייתי שמח אים מישהו היה יכול להסביר לי למה מנוע הבוקסר של סובארו, פורש, ואלפא,

נחשב לטוב ביותר, אמין ביותר והכי קל לטיפול,וכמובן אים טיפולים סדירים המנוע הזה יכול לעשות עד כ600000 קמ.

אני נמצא בפורום הזה כמעט שנתיים ולא מצאתי הרבה שרשורים על בעיות מכניות בסובארו מכל סוג שהיא,אלפא רומיאו מכל סוג

שהיא,וכמובן פורשה שאני לא חושב שיש משהו שיכול להיתקלקל.

הדעה שלי בנושא זה היא חד משמעית וברורה,מהרגע שעברתי לנהוג בסובארו אני פחות ופחות רואה מוסכים

עד מצב שבכלל לא,אים כי בסובארו לגאסי שהייתה ברשותי היו לא מעט בעיות,אבל בגלל שנפלתי על מכונאים נוכלים

הרכב סבל מבעיות בלי סוף.

כרגע ברשותי אימפרזה גראנד לאונה 94,את האמת חברי פורום יקר חשבתי למכור אותה כדי להיתקדם לרכב אירופאי

אבל במחשבה שניה מהר מאד מחקתי את המחשבה למכור אותה ואני נהנה איתה מאד,היא מחייכת אליי כל בוקר

לעולם לא איכזבה אותי! אפילו שעשה 209000 קמ,אבל אני נשאר איתה עוד שנה שנתיים והלאה רק אלוהים יודע.

תודה לכולם ושבוע טוב. :wink:

imprza new age

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עד כמה שידוע לי , מנוע בוקסר הוא בעל הבלאי הטבעי הכי זריז . אם במנועים דומים עסקינן .

אולי אני טועה :roll:

פורסם
למה מנוע הבוקסר של סובארו, פורש, ואלפא,

נחשב לטוב ביותר, אמין ביותר והכי קל לטיפול,וכמובן אים טיפולים סדירים המנוע הזה יכול לעשות עד כ600000 קמ.

אני חושב שיש יותר טעם לדבר על מנועים ספציפיים ולא על תצורת צילינדרים באופן כללי. למשל דיזלים של מרצדס במקרים רבים עוברים מיליון קילומטר+ ומדובר על מנוע טורי.

מאיפה לקחת את המידע שמנועי בוקסר עוברים עד 600K ק"מ? איפה נחשב בוקסר לטוב ביותר? במשאיות אמריקאיות שעוברות מעל שני מיליון קילומטר למשל מנועי 6 צילינדר טורי, באוניות גדולות גם לעיתים קרובות מנועים טוריים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
צהריים טובים לכולם,הייתי שמח אים מישהו היה יכול להסביר לי למה מנוע הבוקסר של סובארו, פורש, ואלפא, נחשב לטוב ביותר, אמין ביותר והכי קל לטיפול

ספר את זה למכונאי שלי :lol::lol:

ואגב: אם כותבים בלי י'.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

שלום לכולם,אני שמח שיש היענות מיצידכם על המידע שנתתי כאן, את המידע הזה אני שואב מהרבה חברים שלי מכרים, מכונאים שכנים ועוד כל מיני אנשים שברשותם סובארו מכל סוג שהיא וכמה אלפות בודדות ולכן אני אומר זאת יכול להיות שאני טועה.

מה שכן, לגבי כמה הרכב יכול לנסוע, אני ראיתי בעיניי סובארו אימפרזה שעשה 450000 ק"מ, שהייתה מורה נהיגה ועוד היד נטויה.

למה מישטרת ישראל בחרו את הb4 ?

למה בצה''ל יש הרבה רכבים של סובארו ?

שוב, התשובה היא אמינות חלקים זולים מנועים חזקים ועמידים ועוד...

imprza new age

פורסם

איזה סובארו יש בצה"ל?

בשירות המשטרה יש גם הרבה אוקטביות, זה אומר שהרכיבו להן מנוע בוקסר בארץ?

לא, זה אומר שהיבואן זכה במכרז לאספקת צי רכבים כולל שירות במחיר טוב יותר מהמתחרים, לאו דוקא שהמחירים והאמינות לצרכן הפרטי עדיפה על פני חברות אחרות.

מתחדשת*

פורסם

להערכתי, למנועי בוקסר יש בלאי טבעי נמוך יותר.

הסיבה לכך היא, שבעת ההתנעה כששמן המנוע כולו באגן השמן, המנוע סופג בלאי כבד ששקול למאות ק"מ של נסיעה מאומצת.

במנועי בוקסר בשל המבנה השטוח שלהם שימון המנוע יעשה בשלב הזה ביעילות גבוהה יותר, דבר שייקצר את משך הזמן עד לפעולה מלאה וכפועל יוצא מכך יקטין את בלאי המנוע.

פורסם

לא נראה לי שהוא הכי אמין. יש לו את היתרונות שלו וגם את החסרונות שלו.

הכי קל לטיפול? זה בטוח לא.

Never argue with idiots, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

פורסם

לא יודע לגבי מנועי הבוקסר שאתה מדבר עליהם, אולי בגלל שיש לך אימפרזה שיש לה מנוע בוקסר אתה מדבר ככה ואולי כי הלאונה והסובארו טנדר מצויידות במנוע בוקסר ויש להם שם מצויין בשוק של רכבים עמידים ואמינים ואני יכול לאמת את הדברים האלה מניסיון, גם לי יש אימפרזה בידיוק כמו שלך (כמעט:-)) ואני נהנה וכמעט ולא רואה מוסכים.

פורסם

אמינות של רכב, מנוע או תצורת צילינדרים זהו דבר שרירותי מאין כמוהו. וזה שלא נתקלת בהרבה תלונות על סובארו בפורום זה בכלל לא קרוב למדגם מייצג, אם זיכרוני אינו מטעה אותי כמות בעלי הסובארו עם מנוע בוקסר בפורום הזה היא קטנה ביותר.

כל רכב (טוב נו כמעט) מתוכנן להפיק מקסימום אמינות בתנאי שמתן הטיפולים, התחזוקה וצורת הנהיגה יענו על דרישות המהנדסים. כל עוד זה מסתדר הכל טוב ויפה, כאשר מתחילות להופיע חריגות מתחילות הבעיות, לעולם לא תוכל לדעת מה עבר על הלגאסי שהייתה לך לפני שהגיעה אלייך וגם לא על האימפרזה, כנראה התחזוקה שלה הייתה יותר טובה אבל כאן כל הידע שלך נגמר.

אני זוכר בזמנו כאשר הייתי טרי בנושא התעמקתי במה היתרונות והחסרונות של כל סידור צילינדרים, אני לא זוכר מה היו הסיבות אבל בסופו של תהליך בחרתי שאעדיף להיות בעלים של מנוע טורי או מנוע V ולא של בוקסר, שוב אני לא זוכר את הסיבות.

לגבי קיולמטרז'ים, אני ראיתי אוקטביות שעברו את ה600K, פזו למיניהן שעברו את ה450K, וראיתי גם סובארו שלא הצליחו להגיע ל200K, כמו שאמרתי יש מהכל הכל שאלה של תחזוקה. סתם לדוגמא לכל רכב בסופו של דבר ינזל האטם ראש מנוע, מתוך 100 אקזמלרים לפחות לאחד מהם זה יקרה לפני ה50K הראשונים, זה לא מצביע על אמינות, אלא על בלאי שמושפע מהמון דברים.

השורה התחתונה של מה שאני מנסה לחפור פה זה שזה לא שבוקסר זה אמין במיוחד(או שלא) אלא אלה שמעדיפים מסיבות כלשהן בוקסר(אולי השם המגניב) ימצאו בו יתרונות וחסרוננות בהתאם לדעה הקדומה שהתגבשה אצלם ויתנו יותר משקל בדעתם למקרים שמחזקים את הדעה שלהם.

עיינו ערך השרשור על הדייהו נובירה שהתנוסס בפורום לפני מספר חודשים.

פורסם

מנוע בוקסר לא נחשב למנוע אמין או עמיד יותר ממנוע טורי או V רגיל.

לעומת זאת, מנוע בוקסר נהנה מאיזון טיבעי מצויין, ולכן לרוב מנועי בוקסר אינם נוטים לרעוד.

מנועי הסובארו, בעיקר הישנים יותר, היו העתק כמעט מושלם של מנוע ה..חיפושית.

אלו היו מנועים שתוכננו להספק נמוך יחסית, עומסי פעולה נמוכים, ואמינותם היתה פועל יוצא של תכונות אלו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

דווקא לא הכי קל לטיפול, למשל מסובך להחליף פלאגים - במנועי 2 ליטר של סובארו צריך לפרק גלגלים כדי להחליף פלאגים, מה דעתך?

הכי קל לטיפול כבר תלוי בסוג הרכב

למשל החלפת אלטרנטור בגטס לוקחת 5 דקות, לעומת זאת במגאן אתה צריך לפרק רבע מהמכלולים מסביב למנוע כדי לעבוד.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

rk על סמך מה אתה קובע מה מותר לי ואסור לי לשתות?

אים אתה מיתעצבן מזה שאין לך סובארו אז זה הבעיה שלך לא שלי ופה נגמר הסיפור מבחינתי.

לענינינו:אני שוב מדבר מתוך הרגשה עצמית כי יש לי אימפרזה וכל בעל מיקצוע שמכבד את עצמו יסכים איתי

שסובארו זה הרכב הכי אמין שיש,היה לי פ'זו 205 וקיללתי את היום הזה שהיתקרבתי לרכב הזה,אחר כך פיאט אונו שוב אותה קללה על המחשבה שקניתי אותה,אחר כך עברתי לסובארו לגאסי ו3 שנים! שום תקלה אים רכב שעבר 280000 קמ עד שנתקלתי

במכונאי שבהחלפת טרמוסטט הרס לי מנוע.

אז דעתי לגבי זה היא ברורה ונחרצת,הייתי שמח אים איציק נ חבר פורום יקר היה נותן לי חותמת על דעתי בעניין בנוגע לכל

מה שרשמתי פה.

שוב כל אחד ואחד אים דעתו אני מאד מכבד את דעתכם .

imprza new age

פורסם
מנועי הסובארו, בעיקר הישנים יותר, היו העתק כמעט מושלם של מנוע ה..חיפושית.

אלו היו מנועים שתוכננו להספק נמוך יחסית.

לא מדויק.

מנועי סובארו היו ידועים בהספק הגבוה שלהם (יחסית למכוניות דומות) במשך העשור הראשון למכירות סובארו בארץ.

יהודה

• תוכן חדש...