Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

1. במהלך נסיעה הטרמוסטט עלה עד לשלושת רבעי מהקיבולת שלו (כלומר מנוע התחמם)

המים ברדיאטור נגמרו . מילאתי מיכל מלא של מים מזוקקים לרדיטור כשבוע לפני הנסיעה .

2. בזמן המקרה עצרתי את הרכב , לא כיביתי את המנוע ומילאתי מים שוב ברדיאטור

ונסעתי ישר למוסך.

3. חוות דעת של מוסכניק -לא נראית כל בעיה של נזילה בין הצינורות מתחת למנוע וכדומה .

טוען שכעת יש בעיה בראש המנוע . (המוסכניק מזג מים לרדיאטור-צינור הבדיקה, ובזמן הבדיקה הפעיל ידנית את

המנוע,כאילו מישהו לוחץ על הגז וראה שיש בועות אוויר שיוצאות מצינור הרדיאטור בזמן הפעלה ידנית של המנוע.

קילמוטראז' המנוע 190,000 קילומטר.

טוען שאין טעם לתקן ראש מנוע היות ואם יש בעיה בבלוק מנוע אז יהיה שוב צורך להחליף ראש מנוע ואז בדרך כלל מגיעים

למסקנה שיש צורך בהחלפת מנוע.

מה כדאי בין שני החלופות ?

1.לתקן ראש מנוע ולעשות חצי אוברול / אוברול מלא ואז העלות משתווה להחלפת מנוע מיבוא .

2. להתקין מנוע מיבוא (ששם הבנתי שהבלאגן גם חוגג כי גוזרים צמות ועוד כל מיני דברים) ואין אפשרות לדעת אם המנוע בסדר או לא . (לפי מה שקראתי כאן שאפשר לבדוק מעברי מים ולראות אם הייתה הצברות קורוזיה בין המעברים ולעשות בדיקת לחץ כלשהי)

3. למכור את הרכב לסוחר או למישהו ולהוריד במחיר . הבנתי שאם אני מחליף מנוע מתחילות בעיות אחרות ברכב וכו'.

ולחפש משהו אחר - שגם שם אין חלופה שמשהו כזה לא יקרה.

אודה על עזרתכם

פורסם

הבדיקה שביצע המוסך,לא אומרת דבר וחצי דבר על נזק למנוע.

מכיוון שמדובר בהחלטה יקרה מאוד-לפני החלטה של לפרק ראש מנוע,הייתי ניגש למכון לרדיאטורים או מוסך כדי לעשות בדיקת קומפרסיה שתאשר/תשלול מעבר גזים אל מערכת הקירור.

אם יש מעבר של נוזל קירור לשמן או תקלה אחרת שקשורה בפלאגים במצב שמונעים מהרכב להניע,ברור שישנה בעיה חמורה בראש המנוע.

רק שתדע- זו אחת המחלות של הרכבים הללו אבל בד"כ בשנתונים נמוכים יותר.

אבי קנה בשנת 97 את הרכב חדש מהחברה ועד 196,000 ק"מ,הלך ראש פעמיים מתוכן פעם 1 החברה החליפה מנוע באחריות על חשבונה מסוזוקי שעברה 20,000 (מנוע מתאונה)(המנוע הוחלף בגלל בלוק מנוע סדוק) ובפעם השנייה עשו ראש על המנוע שהיה מורכב כי נפרץ רק האטם.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

שלום ותודה על התגובות

הבעיה היא שכל הזמן מתאדים מים מהרכב. אני נוסע כל יום נסיעות בין עירוניות , ואחת ל3-4 ימים אני מוסיף מים מזוקקים לרדיאטור .

האם זה מעיד על בעיה של ראש מנוע ?

יש לכם המלצה על מוסך טוב ואמין שאפשר לתקן אצלו ו/או להחליך מנוע מיבוא ?

המשך שבת נעימה.

פורסם

ברכב הזה אם לא תשתמש בנוזל קירור מקורי של היצרן אתה בצרות ידידי !.

כפי שכתבתי במקום להמשיך בשיטת "מצליח" ו"ניחושים", יש לגשת למוסך מקצועי שיבצע בדיקת קומפרסיה, (אם יהיה שינוי צבע של נוזל הקירור זה יכול להעיד על הימצאות CO2 במערכת ואז כמובן שיש נזק לפחות לראש המנוע) ויבדוק את הסיבות להתחממות הרכב:יש לוודא שהטרמוסטט אינו תפוס,שיש סירקולציה כמו שצריך,משאבת מים תקינה (אינה נוזלת) ושהרדיאטור אינו סתום חלקית /בצורה מלאה,מאווררים יש לבדוק שעובדים כראוי (גם עם מזגן).

לאחר שיבדקו את כל הדברים הללו ותחזור עם תשובות חותכות אפשר יהיה לחוות דעה.

אם אכן במקרה הרע יתברר, שהבעיה בראש המנוע ותחליט שאתה רוצה להמשיך לנסוע ברכב עוד לפחות שנתיים-שלוש יש לפרק ראש מנוע ולבדוק שאין נזק לבלוק או שהראש עצמו לא סדוק (מה שקרה אצלנו במקרה הראשון זו לא היתה פריצת אטם ראש אלא סדק בראש והמוסכניק אמר לנו שהראש הזה פסול וזה או להביא ראש מפירוק-(חתול בשק) או להחליף מנוע.

הרכב שלנו טופל בזמנו במורשה סוזוקי"שבתאי שמר"-מוסך מצויין דרך אגב.

פורסם
לעשות ראש מנוע בבאלנו זו בעייה ומצד שני גם להחליף מנוע זו בעייה .עצתי לך היא לעשות ראש מנוע ומייד אחר כך למכור את האוטו .

אייל תשובה לא עיניינית ולטעמי מגעילה.

כעת לבחור על סמך הבדיקה שעשו לך לא הייתי מוריד ראש ובטח שלא מחליף מנוע, גש למוסך נורמאלי שקיים בו מכשיר לבדיקת CO בנוזל הקירור במידה וייצא חיובי אז בוודאות קיים מעבר קומפרסיה לנוזל הקירור במקרה זה אני הייתי ממליץ לך לקנות מנוע מיבוא אישית התקנתי לפני כשנה ברכב של בת דודה שלי הרכב נוסע ללא בעיות.

ואני מבקש ממך לשמור על ההגינות ובמידה ואכן קיימת בעיית ראש מנוע לא להקשיב לעצתו של אייל כי זו עצת אחיטופל ואתה לא היית מעוניין לקנות רכב שכעבור זמן לא ארוך תצטרך להחליף מנוע כיוון שהמוכר היה רמאי.

פורסם

היי ותודה על העצות לכולם

אני גר בראשון לציון.אז אם אתם מכירים מוסך טוב באזור אשמח לקבל המלצה .

ניסן תודה על התשובה

את האמת אני לא מבין כלום ברכב.

רשמת "גש למוסך נורמאלי שקיים בו מכשיר לבדיקת CO בנוזל הקירור במידה וייצא חיובי אז בוודאות קיים מעבר קומפרסיה לנוזל"

אשמח אם תפרט מה זה . (בשבילי זה סינית)

ואם גיליתי שזה לא מה שרשמת למעלה , אז מה לדעתכם הצעד הבא שצריך לבדוק (ישר להחליף מנוע למנוע מיבוא)

אמרו לי שלרכב מהדגם והמנוע שלי מנוע מיבוא יעלה 5,000 ש"ח והעבודה כ 2,000 ש"ח. המחירון של הרכב הוא 24,000 ש"ח במקרה הטוב . לא נראה לי שווה להשקיע שליש ממחירון הרכב כרגע

מה הסיכוי לצאת מזה (מבלי להעיף את הרכב בצורה כזו על מישהו אחר, כי אני אוהב את הרכב )

כל התקלה במנוע יכלה להתרחש מהוספת תוסף לשיפור המנוע? (זה קרה כמה ימים לאחר שהוספתי את התוסף למיכל שב מוסיפים את השמן , כפי שהיה רשום בהוראות היצרן)

תודה שוב על עזרתכם

פורסם

תשמע, מוסך נורמאלי כוונתי היא שנמצאים שם אנשי מקצוע טובים וקיים אצלם מיכשור מתאים לבדיקות מעיין אלו.

אני יפנה את תשומת הלב של חבר הפורום רפי לין לשרשור הנ"ל הוא כבר ימליץ לך לאן תוכל לגשת שיאבחנו את התקלה ברכבך כמו שצריך.

פורסם

בראשל"צ אאל"ט יש את בני ל חבר הפורום.

זה נכון,שהוא מתעסק בעיקר אם צרפתיות אבל גם יפנית פעם ב... נו אפשר לגוון.

עכשיו ברצינות,יש הרבה מאוד המלצות עליו,פנה אליו ותראה מה ניתן לעשות.

פורסם

אחי עשית טעות חמורה !!! אסור לשים מים מזוקקים במערכת הקירור מקוון שנקודת הרתיחה של מים מזוקקים יותר גבוה ממים רגילים או נוזל קירור (שגמ הוא מורכב מ80% מים רגילים) קודם כל תנקז את המים ואז תראה את התגובההה

מקווה שעזרתי אייל:-)

פורסם

שלום שוב לכולם.

רפי תודה רבה על ההמלצה , הייתי היום אצל אורן ב"אורן שירותי רכב" . באמת בחור נחמד אדיב, והגון.

הוא הסביר שהוא לא רואה "טחינה" במנוע (לא על הפקק ולא על בתוך השמן עצמו).

הסברתי לו שאכן ראיתי בשלב מסויים (שבוע לאחר המקרה ) קצף/טחינה בשמן.

בדק את המנוע ואמר שהכניסה של המאוורר לפעולה היא בסדר. הוא זיהה נזילת שמן .

כמו כן אמרתי לו שראיתי נזילה של מים אבל בצד הימני של הרכב בין המרכב של הצמיגים. הוא טען שזה המזגן .

כמו כן אמר לבדוק מדי פעם את פקק מילוי השמן ולראות אם באמת יש קצף . אם יש אז אצטרך להחליף מנוע .

אמר שלא כדאי לעשות בדיקת לחץ היות והמנוע ישן וכל בדיקה כזו יכולה לגרום בעיות.

אמרתי שיש בעיה של בריחת מים. ואני ממלא מים למיכל העיבוי עצמו )למיכל הפלסטיק הלבן ולא לצינור הבדיקה (זה עם הפקק שאמורים להיזהר כשפותחים אותו ) . אמר שעדיף למלא מים לצינור הבדיקה ולא למיכל.

העניין הוא שיש בעיה של איבוד מים . וגם אם זה לא ראש מנוע , אז איך אני יכול לדעת באמת מה הבעיה ?

יצאתי בהרגשה טובה , אך לא לגמרי רגוע.

כמה שאלות :

1) איך מזהים בכלל בעיה בראש המנוע ?

2) איך אפשר לזהות נזילת מים ברכב ?

3) כמה מים "אוכל" מנוע תקין ממיכל הפלסטיק? אצלי האוטו נוסע כל יום וכל כמה ימים אני ממלא חצי מיכל .(משהו כמו ליטר וחצי מים) זה לא נראה לי סביר ?

אשמח לעוד חוות דעת ?

תודה על ההמלצות . נחמד לדעת שיש אנשי מקצוע הגונים

פורסם

עם כל הכבוד ככה לא מאתרים בעיות .

היום בשנות האלפיים יש מכשור מדויק לבדיקת תקלות .

בשביל מה הניחושים ??

איפה אתה גר ? נשלח אותך למוסך שיאמר לך מה הבעייה ולא ינחש .

• תוכן חדש...