Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחממות פיגו 504 בפקקים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול נסעתי לעפולה,( אני נוסע פעם בשבוע לעפולה עם ה 504 להרצת המערכות) הפקקים זה משהוא

האוטו מתחמם ,כן הוצאתי כמובן כמו בהכן רכבך לקייץ את שסתום הידוע אבל בחום ובעמידה בפקקים בטורים נמוכים

האוטו מתחמם אני חושב להוסיף מאורר חשמלי כמו שיש היום במכוניות החדשות ולהוריד את המאורר המקורי, מה דעתכם

תודה מאיתנו ( אני והפג'ו) הסובלים מחום נ.ב. יש לרכב מזגן אלכס אורגינל שעובד מצויין

יורקי

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברור לגמרי שמשהו במע' הקירור לא מתפקד. זה יכול להיות רדיאטור סתום, זה יכול להיות משאבה עם מיסב שחוק, זה יכול להיות מאוורר שלא מתגבר על החום... יש באוטו הזה מאוורר שיושב על הפולי (או רצועה) או חשמלי? נשמח לראות תמונות.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

גם רדיאטור סתום יכול לגרום לתופעה הנ"ל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אתמול נסעתי לעפולה,( אני נוסע פעם בשבוע לעפולה עם ה 504 להרצת המערכות) הפקקים זה משהוא

האוטו מתחמם ,כן הוצאתי כמובן כמו בהכן רכבך לקייץ את שסתום הידוע אבל בחום ובעמידה בפקקים בטורים נמוכים

האוטו מתחמם אני חושב להוסיף מאורר חשמלי כמו שיש היום במכוניות החדשות ולהוריד את המאורר המקורי, מה דעתכם

תודה מאיתנו ( אני והפג'ו) הסובלים מחום נ.ב. יש לרכב מזגן אלכס אורגינל שעובד מצויין

יורקי

קשה לי להאמין אלא אם כן יש לך אבנית ברדיאטור,המכוניות האלו כשהן תקינות הן אינן מתחממות.

פורסם

כשכל מע' הקירור תקינה, אין שום סיבה שהמכונית תתחמם, וכפי שהסברתי עשרות פעמים, להוציא את הטרמוסטט זו פשוט טעות.

סביר להניח שהרדיאטור סתום, בצע ניקוי והשתמש בנוזל קירור איכותי, ובאותה הזדמנות תחזיר את הטרמוסטט.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כמו שאמרו לך לפני, אם הרדיאטור סתום - הוספת מאוורר חשמלי היא כמו כוס רוח למת.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

מצטרף לדבריו של חן.

מעבר לכך שהטרמוסטט הוא גורם חיוני במערכת הקירור גם בקיץ, מכונית במיוחד בגיל כזה, יכולה להיות עם מנוע טיפה יותר חם מאשר בשיוט, אבל לא בתחום האדום.

חשוב מאוד שתבדוק את מצב הרדיאטור ואת סוג הרשת.

ברדיאטורים ישנם שני סוגים של רשתות:

רשת "סופר" שמאוד אוהבים בארץ. קל לזהות אותה בכך שדפי הנחושת רצים לאורך כל הרדיאטור.

רשת "CT" המקובלת בכל כלי הרכב ב 15 שנים האחרונות לפחות, וניתן לזהות אותה בכך שדפי הנחושת נמצאים בין צינורות המים.

רשת "CT" מסוגלת להקרין כ 33% יותר חום ביחד לרשת "סופר" באותו שטח פנים. יתרה מכך, יכולת משופרת של מעבר אוויר דרכה, תסייע גם למזגן לפלוט חום החוצה.

אם הרשת במכונית שלך היא רשת סופר, כדאי שתחליף אותה לרשת CT. אני נוסע עם כזאת כבר שנים רבות בסאאב 99, כולל עמוס בימים חמים מאוד, ולא סובל מבעית התחממות, למרות הצפיפות הרבה מאוד בתא המנוע.

בכל מקרה, מומלץ שמאוור חשמלי יפוקד על ידי מדחס המזגן על מנת לסייע בשמירה על טמפרטורת המנוע ותפקוד המזגן, וגם לבדוק את התפקוד של משאבת המים.

שבת שלום,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

שלום יורקי

מה הכוונה במתחמם בפקקים?

עובר את החצי?

כעיקרון הרכב אכן לא אמור להתחמם

יכול להיות שהלך לך הרכיב החשמלי שמפעיל את המאוור (אני חושב שזהו הפן-קלאץ' לא בטוח במינוח) לי היתה בעיית התחממות המוסכניק הציע לנעול את המאוורר,

ביצוע הפעולה פשוט מאוד- בעת חניית הרכב-מנוע מכובה כמובן- בדוק האם המאוורר מסתובב חופשי, אם כן ניתן לנעול אותו.

פרק את הרדיאטור,את המאוורר מחזיקים שלושה ברגים ,בינהם ישנם שלושה ברגים שנעולים עם אום (ברגים עם ראש 6 מ"מ) פתח את האום והברג את הברגים הנ"ל פנימה , הם גורמים לחיבור ישיר בין המאוורר למשאבת המים , נעל את הברגים במקומם ע"י האום (אום10).

מקווה שעזרתי

קלמן

פורסם
שלום יורקי

מה הכוונה במתחמם בפקקים?

עובר את החצי?

יכול להיות שהלך לך הרכיב החשמלי שמפעיל את המאוור (אני חושב שזהו הפן-קלאץ' לא בטוח במינוח) לי היתה בעיית התחממות המוסכניק הציע לנעול את המאוורר,

ביצוע הפעולה פשוט מאוד- בעת חניית הרכב-מנוע מכובה כמובן- בדוק האם המאוורר מסתובב חופשי, אם כן ניתן לנעול אותו.

פרק את הרדיאטור,את המאוורר מחזיקים שלושה ברגים ,בינהם ישנם שלושה ברגים שנעולים עם אום (ברגים עם ראש 6 מ"מ) פתח את האום והברג את הברגים הנ"ל פנימה , הם גורמים לחיבור ישיר בין המאוורר למשאבת המים , נעל את הברגים במקומם ע"י האום (אום10).

מקווה שעזרתי

קלמן

אתה בוודאי מתכוון לחיבור ישיר של המאוורר לחשמל, כל הזמן. מאוד לא מומלץ!!! עדיף להחליף יוניט לקרה יותר.

ליורקי: אם תשקיע את ה1,500 שקל פלוס מינוס ברדיאטור תחסוך לעצמך המון בעיות בעתיד - השקעה במערכת הקירור היא השקעה בטוחה. אני לא יודע איך נראה הרדיאטור ב504 (ואם המאוורר יושב על הפולי או מרצועה, או בכלל מופעל ע"י חשמל)...

אם תראה לנו, נוכל לעזור לך יותר.

ע"ע השרשור "רנו 4 כדאי" - תראה איזה מע' קירור מפלצתית קניתי ל-R4 שלי.

PEUGEOT 205 XR 1992

פורסם
שלום יורקי

מה הכוונה במתחמם בפקקים?

עובר את החצי?

מקווה שעזרתי

קלמן

אתה לא טועה ?

לדעתי מצמד המאוורר הוא תרמי ולא חשמלי,אבל אולי אני טועה.

בכל מקרה 504 עם רדיאטור נקי איננה מתחממת,מנסיון רב.

בכלל..ולידע כללי..אני מתגעג לרכב הכל כך אמין הזה.

פורסם

תודה על העזרה והעצות

המאוורר מחובר לפולי ואין מצב שהוא לא מסתובב כשהמנוע עובד

החום עולה בפקקים רק כשמאוד חם בחוץ והמזגן עובד

מתחמם זה המחוג עטבר את החצי (לא מגיע לאדום)

אני לא נותן לו צ'אנס להמשיך לטפס

ללא מזגו המחוג לא עור את החצי

תודה יורקי

פורסם

אז זה לא שהאוטו מתחמם ויהי מה...

אני ממליץ לך לנקות רדיאטור (200 שקל פלוס מינוס) וחשוב גם להחזיר את התרמוסטט.

PEUGEOT 205 XR 1992

פורסם
תודה על העזרה והעצות

המאוורר מחובר לפולי ואין מצב שהוא לא מסתובב כשהמנוע עובד

החום עולה בפקקים רק כשמאוד חם בחוץ והמזגן עובד

מתחמם זה המחוג עטבר את החצי (לא מגיע לאדום)

אני לא נותן לו צ'אנס להמשיך לטפס

ללא מזגו המחוג לא עור את החצי

תודה יורקי

שמעתי שיש היום מאוררים חזקים יותר(חשמליים)אם הרדיאטור נקי כפי שאתה טוען שקול אולי להחליף חשמלי למהיר יותר,וכמובן תמשיך להנות מהאוטו המעולה הזה.

פורסם

לא נראה לי הפתרון של מאוורר חשמלי במקרה הזה, וגם חבל לפגוע במקוריות של הרכב.

האם זכור לך מתי הוחלפה משאבת המים? יש לבדוק אותה.

סע למוסך שאפשר לבטוח בו, שישים יד על הרדיאטור שלך ויגיד לך מה דעתו.

Never argue with idiots, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

• תוכן חדש...