Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחממות פיגו 504 בפקקים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מצטרף לדבריו של חן.

מעבר לכך שהטרמוסטט הוא גורם חיוני במערכת הקירור גם בקיץ, מכונית במיוחד בגיל כזה, יכולה להיות עם מנוע טיפה יותר חם מאשר בשיוט, אבל לא בתחום האדום.

חשוב מאוד שתבדוק את מצב הרדיאטור ואת סוג הרשת.

ברדיאטורים ישנם שני סוגים של רשתות:

רשת "סופר" שמאוד אוהבים בארץ. קל לזהות אותה בכך שדפי הנחושת רצים לאורך כל הרדיאטור.

רשת "CT" המקובלת בכל כלי הרכב ב 15 שנים האחרונות לפחות, וניתן לזהות אותה בכך שדפי הנחושת נמצאים בין צינורות המים.

רשת "CT" מסוגלת להקרין כ 33% יותר חום ביחד לרשת "סופר" באותו שטח פנים. יתרה מכך, יכולת משופרת של מעבר אוויר דרכה, תסייע גם למזגן לפלוט חום החוצה.

אם הרשת במכונית שלך היא רשת סופר, כדאי שתחליף אותה לרשת CT. אני נוסע עם כזאת כבר שנים רבות בסאאב 99, כולל עמוס בימים חמים מאוד, ולא סובל מבעית התחממות, למרות הצפיפות הרבה מאוד בתא המנוע.

בכל מקרה, מומלץ שמאוור חשמלי יפוקד על ידי מדחס המזגן על מנת לסייע בשמירה על טמפרטורת המנוע ותפקוד המזגן, וגם לבדוק את התפקוד של משאבת המים.

שבת שלום,

אורן

אוי..סאאב סאאב

מה שזכור לי מחבר אחד בחבורה שלנו זה רק ידיים שחורות באמצע כל טיול עם המכוניות,פעם הקלאץ' ופעם הגיר,פעם המצמד מתחמם ופעם המשאבת מים,כל כך ריחמתי על הבחור שקנה אותה,תמיד היה חוזר בגרירה ותמיד בוכה על ההוצאות הגדולות שהיו לו,ברוב המקרים הוא היה חוזר איתנו בפיז'ו חזרה הביתה,זה היה סבל מתמשך הסאאב ההוא עם ההתחממות והצרות שלו.

כפי הנראה שלך יש מזל עם האוטו שלך.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אוי..סאאב סאאב

מה שזכור לי מחבר אחד בחבורה שלנו זה רק ידיים שחורות באמצע כל טיול עם המכוניות,פעם הקלאץ' ופעם הגיר,פעם המצמד מתחמם ופעם המשאבת מים,כל כך ריחמתי על הבחור שקנה אותה,תמיד היה חוזר בגרירה ותמיד בוכה על ההוצאות הגדולות שהיו לו,ברוב המקרים הוא היה חוזר איתנו בפיז'ו חזרה הביתה,זה היה סבל מתמשך הסאאב ההוא עם ההתחממות והצרות שלו.

כפי הנראה שלך יש מזל עם האוטו שלך.

ממש לא מזל. טיפול נכון וקפדני,ורק טיפול נכון וקפדני.

675,000 ק"מ מאז שהוא אצלי, 544,000 מאז ששיפצתי מנוע.

בכל הזמן הזה, מאלץ לעלות על גרר 3 פעמים בלבד. בשאר הזמן הוא מחלץ אחרים.

גם בקילומטרז', ובמיוחד באופי העבודה של המכונית (תמיד עמוס, נרבה גרירות, נסיעות במהירות גבוהה - 200 קמ"ש על האוטובאן בגרמניה בשתי הפעמים שנסעתי איתו לסקנדינביה, וכיו"ב), אף רכב אסיאתי כולל יפני לא יחזיק מעמד !

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

למר אורן קיפניס,

כמדומני כתבת בעבר, שאתה מחזיק בסאאב 99.

להלן נתונים רשמיים:

2.0 ל' ללא טורבו (E.M.S) הצליחה בתנאי מעבדה להגיע ל170 קמ"ש והאחרת 175 קמ"ש. - כך גם בסאאב 90 2.0 ל'.

ובגרסת הטורבו המהירות המירבית היא 200 קמ"ש בתנאי מעבדה.

ישנה דרך לשייט ברוגע (וללא כל תקלות) במהירות המירבית של גרסת הטורבו לאורך כל האוטובאן של גרמניה? :shock:

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם
למר אורן קיפניס,

כמדומני כתבת בעבר, שאתה מחזיק בסאאב 99.

להלן נתונים רשמיים:

2.0 ל' ללא טורבו (E.M.S) הצליחה בתנאי מעבדה להגיע ל170 קמ"ש והאחרת 175 קמ"ש. - כך גם בסאאב 90 2.0 ל'.

ובגרסת הטורבו המהירות המירבית היא 200 קמ"ש בתנאי מעבדה.

ישנה דרך לשייט ברוגע (וללא כל תקלות) במהירות המירבית של גרסת הטורבו לאורך כל האוטובאן של גרמניה? :shock:

ראשית, אינני מר, אני טעים.

לא יודע מהיכן הנתונים, אז לא יכול להתיחס אליהם כרשמיים. סאאב גם מעולם לא פרסמו נתון מהירות בתנאי מעבדה.

עכשיו לעובדות.

סאאב 99 עד 1977 יכול להגיע למהירות של קרוב ל 170 קמ"ש, וזאת עם תיבת ההילוכים המקורית שלו.

התיבות משנת 1978 ואילך, הן תיבות מסוג אחר לחלוטין, ובהן ניתן להחליף את גלגלי השיניים בתיבת העברה שבין המנוע לתיבת ההילוכים. קיימים 4 סטים שונים המאפשרים 4 יחסי העברה. על מנת להחליף, יש צורך להרים את המנוע ותיבת ההילוכים כ 40 ס"מ באוויר, או להוציא לגמרי מתא המנוע.

במכונית שלי מותקנת תיבה מסוג זה כבר מאז 1996, מאז שהעפתי את האוטומטית לכל הרוחות, והוספתי את הדוושה האמיתית. התיבה המותקנת במכונית היום היא משנת יצור 1992, אחרי שהצלחתי לשבות תיבה משנת 1985, שאני נסעתי בה כ 200,000 ק"מ אחרי שירדה ממכונית עם חצי מליון (את שתי התיבות פירקתי בעצמי ממכוניות 900 טורבו בשבדיה).

יחס העברה המתוקן אצלי בתיבת העברה מאפשר מהירות תיאורטית של 220 קמ"ש, כמובן בתלות בהספק המנוע.

בנסיעה הראשונה המנוע היה 100,000 ק"מ אחרי השיפוץ, ובנסיעה השניה כ 240,000.

אני רק יכול להעיד שנהיגה באוטובאן במהרויות אלו אינה מסוכנת כל עוד שומרים על כללי זהירות.

אורן

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

מר סאאב

אני מכיר בדיוק הפוך את כל האכזבה מהמכוניות האלו ולא רק מאדם אחד,תמיד זה נקשר לי עם אכזבה וביטול ושלא רוצים לשמוע מהמכונית הזו,מלבד זאת אין לי צל ספק שלמרות התשבוחות שלך אתה מידי פעם מוצא עצמך רכון אל תוך תא המנוע ימים שלמים וזאת אף בלי להכיר את המקרה שלך,אני כמעט משוכנע,אם אני טועה אז אתה באמת בר מזל גדול,אני לא מטיל ספק באמיתות ספוריך אבל הפססס משהו נשמע לי מוזר אחרי כל כך הרבה קמ ,אבל שיהיה לך לבריאות ובכייף,אני מכיר פן אחר לגמרי ממה שאתה מצייר כאן וזה מבלי לגעת בצורת הישיבה המאוד משונה בתא הנוסעים.

מ505 היית נהנה יותר ,מנסיון.

פורסם

מודי,

גם לך אני אומר: אני לא מר. אני טעים !

בשרשור שפתחת על ה 505 שלך ,אתה מתאר 20 שנה של נסיעה אמינה. מהשרשור עולה כי לאורך כל התקופה טיפלת במכונית בקפידה רבה.

כמו בפיז'ו, כך גם בסאאב. תטפל נכון ובקפידה, האוטו יהיה אמין מאוד !. לא תטפל נכון ובקפידה, תסבול !

זה לא מזל.

זה אופי וחינוך.

בידידות,

אורן

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

סאאב הטעים :-)יש לי שאלה,כמה זמן מותר לרכב מיושן לעמוד ללא טסט אחרי שנתו ה19 על מנת שלא להגיע למכון תקנים לבדיקה,אלא לטסט רגיל בדינמומטר.

תודה

פורסם

תודה לכולם על העצות

אתמול יום חמישי שוב נוסעים לעפולה (50 ק"מ כיוון) עם מזגן

כנראה אני היסטרי, מד החום התייצב על קצת מעל האמצע, נכון שברמזורים נתתי גז

אבל היה בסדר

יורקי

פורסם

שלום.

יתכן שהבעיה נובעת עקב נפילת פקק מים בגודל 10 ס"מ +- המותקנת בראש אחרי משאבת המים.

כדאי לאבחן יש לפרק את משאבת המים ולראות אם הפקק לא התפרק או יצא ממקומו.

אם כן זו הסיבה לבעית ההתחממות שיש לך.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
סאאב הטעים :-)יש לי שאלה,כמה זמן מותר לרכב מיושן לעמוד ללא טסט אחרי שנתו ה19 על מנת שלא להגיע למכון תקנים לבדיקה,אלא לטסט רגיל בדינמומטר.

תודה

שנתיים

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
מודי,

גם לך אני אומר: אני לא מר. אני טעים !

בשרשור שפתחת על ה 505 שלך ,אתה מתאר 20 שנה של נסיעה אמינה. מהשרשור עולה כי לאורך כל התקופה טיפלת במכונית בקפידה רבה.

כמו בפיז'ו, כך גם בסאאב. תטפל נכון ובקפידה, האוטו יהיה אמין מאוד !. לא תטפל נכון ובקפידה, תסבול !

זה לא מזל.

זה אופי וחינוך.

בידידות,

אורן

היי

יש לי בעיה כרגע,המנוע מאבד מים,שאלתי היא אם יש תרופה כלשהי למערכת הקרור ?

תוסף או משהו דומה שיכול לסתום את הדליפה

פורסם

אם אתה רוצה לסתום את מעברי המים במנוע - אתה בדרך הנכונה :)

אם אתה רוצה לפתור את הבעיה, יש לבצע בדיקה בלחץ, למצוא מהיכן הנזילה, ולתקן כמו שצריך - אין קיצורי דרך...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ישנן כמה סיבות להתחממות במצב עצירה בפיג'ו 504 505

1 חוסר טרמוסטט

2 פקק מים בראש מנוע מול מש' מים חסר

3 מאוורר מנוע טרמי לא נעול

4 מאוורר המנוע קטן (בזמנו שמו של 404, כנפיים קצרות)

5 כונסי אויר מסביב למצנן המים חסרים (חשוב ביותר)

6 כמובן מצנן סתום

7 חוסר צירקולצייה משאבת המים, האימפלר נשחק.

דבר ראשון בדוק כשמכסה המצנן מוסר עם יש געישה של המים (צירקולצייה)

שלול מצב של שעון חום מזייף

גם מצנן מים עבה מדי בעל עודף "שורות" אינו טוב לרכב הנ"ל עקב כך שהמים לא שוהים מספיק זמן במצנן לצורך קירור

בהצלחה

דני לוי

מירוצי מכוניות

פורסם
לא נראה לי הפתרון של מאוורר חשמלי במקרה הזה, וגם חבל לפגוע במקוריות של הרכב.

האם זכור לך מתי הוחלפה משאבת המים? יש לבדוק אותה.

סע למוסך שאפשר לבטוח בו, שישים יד על הרדיאטור שלך ויגיד לך מה דעתו.

היה לי את זה במרצדס -המשאבת מים הייתה דפוקה ושחוקה אז בסרק לא היה מספיק סירקולציה של המים אז המנוע בסופו של דבר התחמם והלך לי ראש מנוע .

עכשיו כבר חצי שנה אחרי ראש מנוע ומשאבת מים ותרמוסטט 60 מעלות האוטו לא עובר את ה80 מעלות ובפקקים של תל אביב מגיע ל90 מעלות.

ולזה שמעלי אם יש נזילת מים אתה חייב לתקן אחרת ינזלו לך כל המים בבת אחת בסופו של דבר ויתחמם לך המנוע.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

• תוכן חדש...