Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אשמח לתשובה מפורטת - כלומר איך מתכננים מנוע 2.0 כך שיצרוך מעט דלק?

אני אשווה עם רכבים ידניים שהיו לי לפני:

צריכת דלק זהה לזו של טויוטה קורולה והונדה סיוויק (ידניות) - למרות שמדובר על מנוע 1.6.

צריכת דלק הרבה יותר גבוהה משל סיטרואן ZX וולקן.

פורסם

למה אתה לא מגדיר "חסכוני" לאלה שאין להם קליאו ספורט?

אישית, בנסיעה משולבת וממש לא רגוע אני מגיע ל12.5 ק"מ לליטר.

אגב, כשהיה לאוטו פילטר אוויר פתוח ומיותר מאוד (להבדיל מקיט יניקה יעודי שיש עכשיו), הממוצע עמד על כ11.7 ק"מ לליטר.

לדעתי אחת הסיבות היא אוטו קל על מנוע גדול, כנראה יחידת הכוח פשוט לא מתאמצת.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

שאלה מעניינת אך שייכת לפורום הטכני.

סתם רעיון, אבל הקליאו משתמשת בפלגים אירידיום איכותיים ומאוד יקרים, אולי זה גם תורם לניצולת טובה יותר של דלק.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אני חושב שזה שילוב של משקל הרכב ושל מערכת הזרקה מתוחכמת.

היתה לי אסטרה GSI ידנית עם מנוע 2.0 שצריכת הדלק הממוצעת היתה בסביבות 1 ליטר ל 12 ק"מ. ממה שהבנתי היתה יש שם מערכת הזרקה חכמה, שמתאימה תוכניות נהיגה ע"פ סגנון הנהיגה של הנהג. למשל אם אתה רוצה ביצועים הכי טובים, אז צריך לנסוע כמה דקות בטורים גבוהים ולמשוך הילוכים. ואם אתה זמן מסויים נוסע רגוע, אז התוכנית מתחלפת ליותר רגועה וחסכונית.

צריכת הדלק של הלנטרה 1.6 ידנית שיש לי עכשיו פחות או יותר דומה לזאת של האופל 2.0.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
אני חושב שזה שילוב של משקל הרכב ושל מערכת הזרקה מתוחכמת.

היתה לי אסטרה GSI ידנית עם מנוע 2.0 שצריכת הדלק הממוצעת היתה בסביבות 1 ליטר ל 12 ק"מ. ממה שהבנתי היתה יש שם מערכת הזרקה חכמה, שמתאימה תוכניות נהיגה ע"פ סגנון הנהיגה של הנהג. למשל אם אתה רוצה ביצועים הכי טובים, אז צריך לנסוע כמה דקות בטורים גבוהים ולמשוך הילוכים. ואם אתה זמן מסויים נוסע רגוע, אז התוכנית מתחלפת ליותר רגועה וחסכונית.

צריכת הדלק של הלנטרה 1.6 ידנית שיש לי עכשיו פחות או יותר דומה לזאת של האופל 2.0.

זה משהו ששמתי לב אליו בקליאו, אבל חשבתי שזה רק הדמיון שלי, זה נכון או שזו אכן אשליה?

Non dimentico mai una faccia, ma nel vostro caso faro' un'eccezione

פורסם

אני לא חושב שקליאו ספורט היא "כזאת חסכונית". אני חושב שהיא חסכונית בדיוק כמו כל רכב מודרני במשקל של טון וקצת, גיר ידני ומנוע 2.0 ל'.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ספורט או לא ספורט כרכב סידרתי לכביש, המנוע חייב לעמוד בתקני זיהום אויר כמו כול רכב אחר, מערכת יניקה חכמה שמעלה נצילות נפחית גם מורידה את תצרוכת הדלק הסגולית ולכן מתקבלת תצרוכת דלק אמיתית טובה בנסיעה מינהלתית רגילה.

פורסם
למה אתה לא מגדיר "חסכוני" לאלה שאין להם קליאו ספורט?

אישית, בנסיעה משולבת וממש לא רגוע אני מגיע ל12.5 ק"מ לליטר.

אגב, כשהיה לאוטו פילטר אוויר פתוח ומיותר מאוד (להבדיל מקיט יניקה יעודי שיש עכשיו), הממוצע עמד על כ11.7 ק"מ לליטר.

לדעתי אחת הסיבות היא אוטו קל על מנוע גדול, כנראה יחידת הכוח פשוט לא מתאמצת.

זו הסיבה העיקרית. המנוע לא דורש יותר מדי דלק כי יחסית קל לו, זה גם קשור למומנט הרב של הרכב לעומת המשקל.

בנסיעה זהה עם פונטו למשל תגיע לתצרוכת דלק גובהה הרבה יותר.

אני תמיד תהיתי איך אני עושה 1:12 לרכב ששוקל מעל 1600 קילו עם תיבה אוטומטית, אחרי כמה זמן חבטתי לעצמי במצח ואמרתי לעצמי "אתה גם ככה רוב הזמן עסוק בלבלום אותה"

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

אין קשר אם קל או כבד לו. באוטו שלי יש יחס הספק/משקל די דומה (פחות טוב, אבל לא בהרבה), אבל הוא בולע כמעט פי 2 דלק, עקב מערכת ניהול מנוע מיושנת בהרבה.

התשובה שדניאל נתן מסבירה את העניין. מערכת ניהול המנוע אחראית לצריכה קטנה יחסית.

פורסם

יש גם רכבים יותר כבדים עם מנוע 2000 שהם חסכוניים בערך ברמה של 1.6. קחו לדוגמא אלפא 164 עם מנוע 2 ליטר, 8 שסתומים ופאזות משתנות (לפני VTEC של הונדה!) או למשל מנוע של לנצ'יה תמה, גם 2 ליטר והפעם 16 שסתומים בלי פאזות משתנות. שני המנועים בעלי שני קאמשפטים, הזרקה רב נקודתית בתחילת שנות ה-90' ומדובר על רכבים ששוקלים בסביבות 1300 ק"ג.

מבחינת צריכת דלק, בנסיעה מעורבת 1 ל-10, בכביש הרבה יותר טוב, בסביבות 1 ל-12 או אפילו 14.

הכל תלוי ממבנה מנוע.

אם מדובר על נסיעה בכביש, גם רכבים עם מנוע גדול יותר יכולים להיות חסכוניים למדי. למשל סדרה 7 שלי אוכלת על כביש אם לא ללחוץ במהירות 90 קמ"ש רק 1 ל-10 (לפי מד צריכה). וזה מנוע 6צילינדר 3 ליטר, פשוט עם 12 שסתומים וקאמשפט בודד. הרכב שוקל מעל 1600ק"ג.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...