Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6221 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חמי מעוניין לעבור להשתדרג נוסע היום על מזדה 626 ומאד מרוצה אבל רוצה להתקדם . מה לדעתכם ונסיונכם עדיף וולוו או מזדה . בעיקר מבחינת ביצועים ( שלא תהיה עגלה ) , אמינות וירידת ערך . עלה גם רעיון לשברולט מליבו ( אני מדבר על רכבים חדשים )

תודה .

פורסם

מקריאה על ה-S60 החדשה הביצועים לטעמי מעולים (אני מדבר על אטמוספרי כמובן ולא מודגש ששם זה בכלל ליגה אחרת), העיצוב של הS60 שרירי בעיקר מאחור, למזדה מראה יותר "עתידני" - לא הרשים אותי במיוחד.

אמינות ? הכל יחסי, אני מעריך שמאזדה תיהיה אמינה יותר.

בקשר לירידת הערך וסחירות אני חושב שהתשובה ברורה למדי.

מחירי טיפולים וכו' - מאזדה זולה יותר.

משה

פורסם

לא מוקדם מדי לדבר על הS60 החדשה ? היא עדיין לא הגיע למיטב ידעתי.

הנוכחית היא עגלה ומיושנת (אני מדבר על ה2.4 עם 140 כ"ס שעולה 191K).

המאזדה לעומת זאת בעלת מנוע חזק וחדשני , נראת טוב ודיי איכותית.

המאליבו לדעתי היא אחת הקניות הטובות אבל מה כן יש לה מנוע הרבה יותר

גדול ולכן היא תיהיה הרבה פחות חסכונית.

אבל לצורך העניין היא הזולה בחבורה (עולה כמו ה6 הבסיסית)

ונותנת לך חבילה מעולה ! (מרווח, הרגשה יוקרתית, מנוע חזק מאוד וכו').

יום טוב

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם

S60 מיושנת ולא מומלצת.

מאזדה 6 מכונית טובה אבל לא ממובילות הקבוצה. המכוניות הטובות ביותר כרגע במחיר הזה הן הסקודה סופרב והפורד מונדיאו. מבחינת ביצועים הסופרב תרגיש עדיפה על פני כל האחרות. אמינות וירידת ערך שאל בפורום מגלי עתידות.

אופציה שונה ומיוחדת יותר - אלפא 159 (למעט הגיר הרובוטי שדורש נסיעת מבחן).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
S60 מיושנת ולא מומלצת.

מאזדה 6 מכונית טובה אבל לא ממובילות הקבוצה. המכוניות הטובות ביותר כרגע במחיר הזה הן הסקודה סופרב והפורד מונדיאו. מבחינת ביצועים הסופרב תרגיש עדיפה על פני כל האחרות. אמינות וירידת ערך שאל בפורום מגלי עתידות.

רוני

הידעת שה159 ב191K ש"ח מגיע עם טאסות פלסטיק?

כמעט בכיתי כששמעתי את זה :-(:x

חוץ מזה היא באמת מאוד מומלצת (מעניין אם יעשו בקרוב שוב

מבצע שמי שקונה 159 מקבל קורס נהיגה באיטליה על ה8C )

:-o:-P

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם
S60 מיושנת ולא מומלצת.

רוני

אולי מספיק כבר עם זריקות המשפטים המיותרות האלה ?

מיושנת ? על סמך מה אתה אומר את זה ?

לא מומלצת ? איך קבעת ? יש לך חבר עם S60 או שיש לך נסיון עם S60 חדשה ?

אני מאמין שמה שאתה אומר מבוסס על קריאת שישורים על בעיות עם S60 שנגמרו בהרבה כסף, וולוו זה רכב לאנשים עם כסף, ולא מומלצת אתה יכול להגיד למר ישראלי הטיפש שמה שמעניין אותו זה רכב שלא יתקלקל.

אתה יכול להעמיד מישהו בבטיחות עם וולוו ?

אני מוכן לחתום לך שאם וולוו יטופל כמו שצריך הוא יעשה בית ספר ל10 מאזדות באמינות ובכל תחום שתרצה.

הבעיה היא שאלה מכוניות שלרוב מזניחים ומחפשים חלקים חלופיים בזול, התוצאות בהתאם.

וולוו עשו שינוי אדיר, לא שאני אומר שה-S60 תיהיה כמו ה940 או 740, לא, אבל היא מתקדמת ונפטרת מהמון מחלות והשינוי התחיל כבר ב2003, אז בבקשה, די עם הסטיגמות האלה, אם אתה אומר שהיא לא מומלצת, תוכיח לי, ולא על סמך איזה חבר לא ידוע ששילם 30K על טורבו שבסוף מגלים שהוא היה לחצן שגמר את האוטו ומילא שמן זול ואז זה ניהיה "חרא של אוטו".

נוחות ? תן לי מכונית שיכולה לעמוד ליד וולוו.

יתכן שהמאזדה תיהיה צעירה יותר, קרוב לוודאי, אבל מי שאוהב סגנון של וולוו (אני ביניהם) שזה כולל פאר, מנהלתיות, מלך על הכביש, לדעת שאתה יכול להאיץ ל3 ספרות ועדיין הרכב ישב כמו שצריך על הכביש, יקח את הוולוו.

משה

פורסם

לי יש חברים שלאחד יש וולוו S60 החדשה ומאזדה 6 החדשה, שניהם מרוצים מן הרכב אך, זה שיש לו את הוולוו נהנה יותר מן המאזדה, גם הוולוו לפי דעתי הוא רכב אמין מאוד, הרבה יותר ביטיחותי מן המאזדה 6 וגם הבטיחות והנוחות עדיפות בוולוו, לכן אם אתה כבר יכול לקנות וולוו יד ראשונה אז תלך על זה, אני עד היום על 960 ומרוצה ממנה.

פורסם

ועוד דבר, אני מצטרף למשה, וולוו זה רכב שחייב חלפים מקוריים ואחזקה שוטפת, כי וולוו עומדת על פטנטים פנימיים שהחיקויים לא מודעים לכך ולכן חלקי החילוף הלא מקוריים אסורים בתחלית האיסור אם אתה מחליט ללכת על וולוו, וולוו יכולה להגיע ל סוף הסקלה של המהירות ואתה לא תרגיש שלמנוע קשה לחסוב את כל הרכב.

פורסם

אחרי שראיתי את הסופרב החדשה אין מילים, אידיוט מי שקונה רכב אחר שנימצא באותו טווח מחיר, גיר DSG 7 הילוכים, מרווח מטורף, ריפודי עור וניקלים בכול פינה, מנוע 1.8TSI יש לו אם אני לא טועה 9 כריות אוויר, ESP וכיוצא בזה, קסנון, בקרת שיוט, כול מיני חיישנים של גשם וחניה, קיצר אותו פיצוף ברמות, תעשו נסיעת מבחן! וכול זה ב176 אלף ש"ח, לדעתי החבילה המושלמת, אחי הגדול חשב שזו BMW לפני שהוא קלט את הסמל של סקודה בתמונות

פורסם
אולי מספיק כבר עם זריקות המשפטים המיותרות האלה ?

מיושנת ? על סמך מה אתה אומר את זה ?

לא מומלצת ? איך קבעת ? יש לך חבר עם S60 או שיש לך נסיון עם S60 חדשה ?

אני מאמין שמה שאתה אומר מבוסס על קריאת שישורים על בעיות עם S60 שנגמרו בהרבה כסף, וולוו זה רכב לאנשים עם כסף, ולא מומלצת אתה יכול להגיד למר ישראלי הטיפש שמה שמעניין אותו זה רכב שלא יתקלקל.

אתה יכול להעמיד מישהו בבטיחות עם וולוו ?

אני מוכן לחתום לך שאם וולוו יטופל כמו שצריך הוא יעשה בית ספר ל10 מאזדות באמינות ובכל תחום שתרצה.

הבעיה היא שאלה מכוניות שלרוב מזניחים ומחפשים חלקים חלופיים בזול, התוצאות בהתאם.

וולוו עשו שינוי אדיר, לא שאני אומר שה-S60 תיהיה כמו ה940 או 740, לא, אבל היא מתקדמת ונפטרת מהמון מחלות והשינוי התחיל כבר ב2003, אז בבקשה, די עם הסטיגמות האלה, אם אתה אומר שהיא לא מומלצת, תוכיח לי, ולא על סמך איזה חבר לא ידוע ששילם 30K על טורבו שבסוף מגלים שהוא היה לחצן שגמר את האוטו ומילא שמן זול ואז זה ניהיה "חרא של אוטו".

נוחות ? תן לי מכונית שיכולה לעמוד ליד וולוו.

יתכן שהמאזדה תיהיה צעירה יותר, קרוב לוודאי, אבל מי שאוהב סגנון של וולוו (אני ביניהם) שזה כולל פאר, מנהלתיות, מלך על הכביש, לדעת שאתה יכול להאיץ ל3 ספרות ועדיין הרכב ישב כמו שצריך על הכביש, יקח את הוולוו.

משה

אני אומר את זה על סמך העובדה שהיא הוצגה בשנת 2000 ומוחלפת בימים אלו בדגם חדש. כתוצאה היא כבר לא עומדת ברמה של המתחרות בתחומים רבים (אם כי עדיין מציגה את היכולות הקלאסיות של וולוו). וכן, נהגתי על S60 "חדשה". אין שום קשר לכסף או עלויות. ובאשר לבטיחות - לוולוו 4 כוכבי NCAP בלבד, למאזדה 6 החדשה 5 כוכבים ובקרת יציבות, כך שכן - רוב הסיכויים שהיא בטוחה יותר.

נוחות - רוב המכוניות בקבוצה יהיו לא פחות נוחות. מונדיאו החדשה למשל. היא (והסופרב) גם ירגישו יותר מפוארות ויהיו יותר מאובזרות. הן גם מסוגלות (מי היה מאמין) להאיץ ל-3 ספרות ולהרגיש מצוין (לא שאני יודע מה זה "מלך על הכביש", אבל שיהיה).

ל-volvo S90 אני בכלל לא אגיב כרגע - כי אין מה להתייחס לשטויות כאלה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אחרי כ-4000 ק"מ על המליבו ,היום אולי הייתי קונה את הסופרב 3.6 4X4 . על הניר היא נראית קניה יותר טובה, גם ב-60000 יותר. אבל לא יצא לי לנסוע בה ולראות איך הנוחיות והשקט שאצלנו בעדיפות א.(וידוע שלעיתים יש הפתעות בין הניר למעשה).

על המליבו אין לנו טענות חוץ מצריכת הדלק.-קצת יותר ממה שאמרו ב-UMI.השקט,נוחיות והתנהגות כביש מפתיעים לטובה.ועוד לא דיברתי על הדוושה הימנית.הבעיה בדושה הזאת היא שאתה לא שומע כלום עד שאתה מסתכל בספידומטר ובטוח שהוא מזייף.לא היה לנו אוטו כל כך מבודד רעשים ,בייחוד מנוע ורוח (צמיגים נחליף בהקדם) כמו המליבו.

פורסם

רוני, ההתנשאות שלך עברה כבר כל גבול, מונדיאו וסופרב ירגישו יותר מפוארות, בין היתר, בגלל מראה חדיש יותר, מבריק יותר, יותר נוצץ ואולי עם יותר כפתורים.

בנוחות אף אחת כן אף אחת לא תעמוד עם הוולוו ותעשה טובה לעצמך, כי וולוו מאז ומתמיד לקחו את כולם ובגדול בכל מה שקשור לנוחות, ואין על זה בכלל ויכוח, בוולוו מושבים חשמליים / מתחממים מה שאתה לא רוצה זה דבר בסיסי לחלוטין ואפילו מגיע ברמות גימור הפשוטות ביותר, ואיכות המושבים (ששנים נשארה אותו דבר ועדיין מתלהבים ממנה, מעניין למה ?) היא שונה מהרכבים שהזכרת (תעשה טובה - אתה מעמיד איכות תא נוסעים של וולוו ומאזדה ?).

תנוחת הנהיגה ושדה הראיה בוולוו הוא אחד הדברים המדהימים שפגשתי, וכיום אני על 4X4 שנחשב גם לנוח בקטגוריה אז יש מדד טוב (מה גם שיחסית למכוניות אחרות הוולוו ליגה אחרת).

לפני שאתה מזלזל במה שאמר לך S90 תחשוב קצת, ואולי (מי יודע) תשתנה דעתך.

ברגע שתנהג בוולוו, תבין את ההגדרה שלי למלך, S60 לדעתי רכב מעולה, הייתי לוקח אותו על פני המאזדה ולא רק בגלל שאני וולוואיסט, לדעתי, וולוו לוקחת ובגדול, ותספר לחמך שאם הוא יחליט ללכת על S60 וישמור עליה כמו שצריך, הוא יתאהב בה שרכבו הבא יהיה רק וולוו.

שיהיה בהצלחה.

משה

פורסם

למשה,

תראה, רוני רק ציין את העובדות. אתה יכול לטעון אחרת אבל וולוו S60 בתור מכונית שעומדת בפני החלפה (למעשה הוחלפה דה-פאקטו) על אף סגולותיה אינה מהווה קנייה מומלצת נקודה.

גם אם נשים בצד את סעיפי האחזקה היקרה יותר של וולוו, ובכלל לא נדבר על אמינות. כאשר ניתן באותו סכום לקנות מכוניות שלא נופלות ממנה ואף מוסיפות לכך גיל צעיר ותכנון רענן יותר, ההעדפה לכיוון של מכוניות כמו סופרב (שהיא המלצתי האישית בנושא השרשור) או מונדיאו היא אך טבעית.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם
חמי מעוניין לעבור להשתדרג נוסע היום על מזדה 626 ומאד מרוצה אבל רוצה להתקדם . מה לדעתכם ונסיונכם עדיף וולוו או מזדה . בעיקר מבחינת ביצועים ( שלא תהיה עגלה ) , אמינות וירידת ערך . עלה גם רעיון לשברולט מליבו ( אני מדבר על רכבים חדשים )

תודה .

אני מחזיק S60 T-5 ממודל 2003 ופשוט התאהבתי בה. יצא לי לנהוג מס' פעמים גם על דגם ה- 2400 סמ"ק שנמכר כעת ב- 191,000 ש"ח. למרות ההספק הצנוע יחסית (140 כ"ס) המנוע נותן תחושה חזקה וגם התאוצה והעברת ההילוכים מאוד ליניארית. הרכב גם מאובזר יחסית להיותו דגם הבסיס בהיצע - כל החישמול + מושבי עור מלא + בקרת שיוט + מושבים מחוממים + סטריאו מקורי מצויין נשלט מההגה וכמובן - הבטיחות של וולוו. בניגוד למה שנכתב כאן - בשנתונים החדשים מערכת בקרת היציבות היא סטנדרט (בניגוד לעבר. אצלי, לדוג', ב- T-5 אין בקרת יציבות...). כמובן, שהרכב גם נוח מאוד.

סביר להניח שהמאזדה תהיה סחירה יותר וזולה יותר באחזקה השוטפת, אבל כאן בדיוק צריך להיכנס השיקול הנוסף - לקנות מוצר פרימיום או ללכת עם העדר. אני אישית הייתי בוחר בוולוו.

כיום - VOLVO S-80 T-5 מודל 2011

בעבר - VOLVO S-60 T-5 מודל 2003

בעבר - SEAT LEON 1800 אוטו' מודל 2002

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
אני אומר את זה על סמך העובדה שהיא הוצגה בשנת 2000 ומוחלפת בימים אלו בדגם חדש. כתוצאה היא כבר לא עומדת ברמה של המתחרות בתחומים רבים (אם כי עדיין מציגה את היכולות הקלאסיות של וולוו). וכן, נהגתי על S60 "חדשה". אין שום קשר לכסף או עלויות. ובאשר לבטיחות - לוולוו 4 כוכבי NCAP בלבד, למאזדה 6 החדשה 5 כוכבים ובקרת יציבות, כך שכן - רוב הסיכויים שהיא בטוחה יותר.

נוחות - רוב המכוניות בקבוצה יהיו לא פחות נוחות. מונדיאו החדשה למשל. היא (והסופרב) גם ירגישו יותר מפוארות ויהיו יותר מאובזרות. הן גם מסוגלות (מי היה מאמין) להאיץ ל-3 ספרות ולהרגיש מצוין (לא שאני יודע מה זה "מלך על הכביש", אבל שיהיה).

ל-volvo S90 אני בכלל לא אגיב כרגע - כי אין מה להתייחס לשטויות כאלה.

רוני

רוני, תרשה לי לא להסכים איתך.

אבא שלי מחליף עכשיו את המאליבו והוולוו הזו היא המועמדת המובילה כרגע.

אתה אולי תתפלא אבל בשבילו המושבים של הוולוו הרבה יותר נוחים מהסופרב (בגירסה המאובזרת) שלא לדבר על רכבים כמו הפסאט שצרה מידי בסביבת הנהג עבורו (אדם בן 70 בעל מידות גוף ממוצעות), המאזדה והאקורד שנפסלו עוד בסוכנות בגלל נוחות.

שלושת המועמדות הסופיות הן הוולוו, המאליבו החדשה והקאמרי ובתנאי הרכישה הנוכחיים (שיקלול של מימון ומחיר הטרייד אין למאליבו הקיימת) הוולוו יוצאת יותר זולה מהן וזה עוד לפני מיקוח (15K פחות מהקאמרי בגירסה הבסיסית).

כשאדם קונה רכב בכזה סכום הוא מחפש רכב שיתאים לו ולא רכב שיהיה הכי זול לאחזקה כי אז קונים יפאנומטית בחצי הסכום ומכאן זה כבר עניין של טעם אישי וממש לא מעניין אף אחד מתי הוצג הדגם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...