Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזגן לבית שכור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובבכן אחרי הסבל בקיץ הקודם ולאור ההתחממות הגלובלית החלטתי לרכוש מזגן לדירה השכורה שבה אני וזוגתי גרים.

האופציה של לחפש דירה אחרת עם מזגן היא לא כל כך רלוונטית מכיוון שאנחנו אוהבים את המיקום, יש חנייה (דבר נדיר בחיפה), הרבה ביזבוז זמן על חיפוש, העברה, לנקות ולסדר, כאב ראש של להעביר את הוט, חשבונות וכו'.

הסיבה המשמעותית היא שעלות של דירה נורמלית תעלה לפחות 300 ש"ח יותר ממה שאנחנו משלמים כרגע, לכן בחישוב התוספת לשכ"ד+ ארנונה יקרה יותר+ מעבר+ הפסד ימי עבודה יוכל להגיע ל5000 ש"ח בשנה ומזגן יכול לעלות 3000 ש"ח לכן החלטנו להתקין מזגן עילי.

השטח המקורר אמור להיות הסלון והמטבח שזה כ20 מ"ר ולפעמים בעת הצורך גם את החדר עבודה/ שינה ואז זה כ 30 מ"ר.

הדירה בקומה העליונה (מה שהופך אותה לסאונה בקיץ) ולפי חישוב באתר של אלקטרה התפוקה אמורה לנוע בין 10,000 ל19,000 BTU.

נשאלת השאלה האם מזגן 1 כ"ס שמפיק בין 7000-12000 BTU אמור להספיק או ללכת על אחד עם 1.25 כ"ס שמפיק בין 12000-24000 BTU?

עוד דבר, האם כדאי להיצמד לדירוג אנרגטי A או שזה לא כל כך חשוב?

פורסם

לחישוב המזגן הנדרש יש להתחשב גם במספר חלונות והאם יש בהם תריסים/ווילונות. חשוב גם כיווני האוויר, מכיון שדירה שפונה לכיוון דרום לדוגמא היא יותר חמה.

מזגן של 1 כ"ס בטוח לא יספיק לך. אם תיגש ליעוץ מיזוג וחלק מהחברות אף באים לדירתך ובחינם, תקבל ייעוץ מקיף.

הדירוג האנרגטי משפיע על צריכת החשמל, מזגנים בדירוג A הם בדר"כ יקרים יותר, תעשה לך חישוב עלות משוער של חשמל מול הפרש במחיר המזגן.

והכי חשוב לקבל אישור מבעל הדירה.

פורסם

אני יוצא מנק' הנחה שזה לא הבית שלי, אני רק רוצה להפסיק לסבול בחודשי הקיץ. כמובן שאם זה היה הבית שלי, הייתי ללא ספק הולך אולי גם על מזגן עוד יותר חזק, אבל פה כמו שאמרתי זה עניין של מיזוג בסיסי להעביר את הקיץ שלום.

לפי נתוני התפוקה מזגן של ה1 כ"ס יכול לקרר את הסלון והמטבח, העניין הוא שכאשר רוצים לקרר עוד חדר זה לא מספיק, ה1.25 כ"ס יספק בודאות לקרר שני חדרים (לפחות ע"פ הנתונים שיש לי).

ד"א, אני מקרר על האלקטרה 10 ו14.

פורסם

מכר שלי גר בדירת סטודיו של כ 30~ מטר

כלומר הסלון זה החדר שינה והמטבח פתוח וישנה פינת אוכל\עבודה והכל בחלל משותף

המבנה עצמו מאוד ישן ולא כחלק מביניין אלא יחידת קרקע עם יכולת טרמית גרועה מאוד

היה לו מזגן 1 ורבע כח וזה לא הספיק לקירור היחידה - הוא היה עובד כל הזמן ולא מצליח להגיע לקור שנח להיות בו ולכן גם חשבון החשמל הרקיע

עכשיו יש לו מזגן עילי חדש 2 כ'ס וזה מספיק בהחלט וחשבון החשמל צנח פלאים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

בתור אחד שעבד בענף המיזוג (התקנה ויעוץ)

עדיף לך להתקין מזגן 1.5 כ"ס ככה הוא לא יצתרך לעבוד קשה בשביל לקרר את חלל החדר ובך יצרוך פחות חשמל

פורסם

טורנדו 1.5 כ"ס מדגם A14 שמפיק בקירור 11800 BTU (דירוג אנרגטי F)

ואלקטרה 1.25 כ"ס דגם 14I שמפיק בקירור 12100 BTU (דירוג אנרגטי A)

המזגן עם הפחות כ"ס יקרר במקרה הזה יותר טוב וגם יצרוך פחות חשמל, כך שעניין הכ"ס לא כל כך רלוונטי.

ד"א, מה אתם אומרים על מזגני LG, שווה בדיקה או שימשיכו לייצר טלווזיות?

פורסם

לאון,

לפני שאתה רוכש ומתכנן כדאי לך להתייעץ עם אלה שמשכירים לך את הדירה.אולי הם לא מעוניינים

שתתקין מזגן ?

ומה תעשה כשתסתיים השכירות? תוציא את המזגן ובעל הבית יישאר עם חור בקיר?

בקיצור,תוודא קודם.

פורסם

השטח המקורר אמור להיות הסלון והמטבח שזה כ20 מ"ר ולפעמים בעת הצורך גם את החדר עבודה/ שינה ואז זה כ 30 מ"ר.

הדירה בקומה העליונה (מה שהופך אותה לסאונה בקיץ)

מאחר ומדובר בחלל של 30 מ"ר ועוד בקומה האחרונה, אסור לך להתפשר על פחות מ 2 כ"ס (כ 18,000 BTU).

1.25 מתאים לחדרים של עד 15-18 מ"ר ובטח שלא לחלל של 30 מ"ר בקומה אחרונה.

צריכת הזרם של מזגן עילי כזה נעה באיזור ה 8-9 אמפר, שזה כ 1600-1800W לשעה של עבודה רצופה. משמע: גם אם מדובר בדירה ישנה, לרוב לא תהיה בעיה להפעיל כזה מזגן על התשתית הקיימת.

טורנדו 1.5 כ"ס מדגם A14 שמפיק בקירור 11800 BTU (דירוג אנרגטי F)

ואלקטרה 1.25 כ"ס דגם 14I שמפיק בקירור 12100 BTU (דירוג אנרגטי A)

המזגן עם הפחות כ"ס יקרר במקרה הזה יותר טוב וגם יצרוך פחות חשמל, כך שעניין הכ"ס לא כל כך רלוונטי.

ה A14 של טורנדו הוא לא 1.5 כ"ס כמו שהאלקטרה 14I הוא גם לא 1.5 כ"ס...

בנוסף, אם היית מסתכל על נתוני צריכת הזרם של המזגנים הללו, היית מגלה שצריכת הזרם שלהם כמעט זהה לחלוטין (הטורנדו צורך 1.03 קוט"ש והאלקטרה 0.99 קוט"ש - בקירור כמובן).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, רוב הזמן המזגן יצטרך לקרר רק את הסלון והמטבח שהשטח הוא קצת פחות מ20 מ"ר ולעיתים יותר רחוקות גם חדר נוסף.

אל תשכחו שההמלצה למזגן זמני ולא למזגן לטווח ארוך, אני לא רוצה להשקיע במזגן שאני אצטרך לפרק/ להשאיר בסוף השנה בבית שאני שוכר. במידה והמצב היה אחרת אז לא הייתי מתייעץ בכלל והולך על לפחות 20K BTU.

בגלל שאני רוצה למצוא את האיזון הזה בין תקציב למטרה אז אני מתייעץ.

אני יכול להשוות את זה למשל לחורף (כי מה לעשות שמאוור אי אפשר להשוות למזגן) שאנ ימפעיל מפזר חום על 1 קוט"ש והוא נשאר דולק כ4-5 שעות וזה רק לחדר אחד. אני מאמין שעם מזגן באותו הספק ובתפוקה של 12000 BTU אני אוכל לחמם את הסלון בחצי שעה.

שוב, הנקודה העיקרית היא שזה לא מזגן לטווח ארוך.

• תוכן חדש...