Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חות דעת על גטס 2006

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6298 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אחרי מסע חיפושים ארוך וכושל ידידה שלי החליטה להתייאש מחיפוש רכב מפרטיים וניגשה לחברות הליסינג. היא הגדילה קצת את התקציב והחליטה ללכת על רכב חדש יותר משנת 2006. היא ראתה לפני יומיים רכב של ניו קופל, יונדאי גטס 2006 והציעו לה אותו ב-40K. מדובר על גרסת GLI אוטומטית. עם 55K ק"מ.

הבדיקה של הליסינג הייתה (כצפוי) די נקייה והסעיפים היחידים שהיו הם: כמה מכות פחת קטנות, מכה בקצה שילדה מאחורה, וקורוזיה וסימנים לנזילות בבלוק מנוע. חוץ מזה הרכב נקי לחלוטין גם מבחינה קוסמטית, שמור, בדקנו היסטוריית טיפולים וכולם נערכו בזמן, ובנסיעה שעשיתי עליו הרכב מרגיש תקין ובריא. הסברתי לה שגטס ידועה בתור זוללת דלק אבל זה לא מעניין אותה, כי היא החליטה שהיא רוצה רכב חדש יחסית ממגרש ליסינג וגטס הן היחידות שאולי יכנסו לתקציב.

היא לא מוכנה להוציא עוד כסף על בדיקות (כבר הוציאה קרוב ל2.5K) והיא מתכוונת להסתמך על בדיקת הליסינג בלבד. ניסיתי להסביר לה בהגיון שזה ממש לא חכם אבל אין עם מי לדבר. עם זאת אני משתדל לצמצם נזקים.

לגבי קצה שלדה שהייתה משמעות נמוכה אני מבין שחוץ מעניין של סחירות נמוכה אין עם זה בעייה (הרכב מוצע הרבה מתחת למחירון גם כך), אבל הרבה יותר מדאיג אותי קורוזיה וסימנים לנזילות בבלוק מנוע. עד כמה חמור הסעיף הזה ? האם מדובר בסעיף כסת"ח רגיל או שזו בעייה רצינית ? ניתן לבדוק בעין בלתי מקצועית עד כמה חמור העניין ?

אגב, איזה שמן ונוזל קירור מומלץ לרכב זה ? כיצד ניתן לבדוק אם יש נוזל קירור או מים מזוקקים או אפילו מי ברז ברדיאטור ? האם ניתן להחליף זאת עצמאית למי שאין לו מושג טכני ברכבים ?

תודה על התשובות.

פורסם

אם היא מעדיפה ללכת עם הראש בקיר, ולא מוכנה לבדוק את הרכב במקום אחר, אין לך מה להתערב,ואין מה לצמצם נזקים.

יש כל כך הרבה גטסים בשוק, כל חברות הליסינג וכל המגרשים מפוצצים בגטסים, והיא חייבת לקנות דווקא אחת שיש לה קצה שילדה ? אם כבר קונים גטס, אז אחת שאין לה תיקוני מרכב ופחחות בכלל, תאמין לי שעם המבחר שיש, לא בעייה למצא. היא תעלה אולי 2000-3000 ש"ח יותר, אבל זה שווה.

גירסת GLI זה טוב, זו גירסה עם 2 כריות אוויר, אבל היו מעט מאוד כאלו בליסינג, והרוב היה גירסת GLF.

תבדוק פיזית את הרכב, אולי הבחורה לא מודעת להבדל.

ב2006 שווקו גטסים מהדור הישן וגם מהדור החדש, שנחשב קצת יותר חסכוני, איזו מכונית מציעים לה ?

הבדלים חיצוניים בולטים בין הדורות - בישנות פנס ערפל מאחורה ממוקם בצד, בחדשות - במרכז הפגגוש מלמטה. בישנות לוח שעונים כולל שעון חום, בחדשות - לא.

• תוכן חדש...