Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול ישבתי עם חבר של אבי, אדם שאני מאוד מעריך ואוהב עם ניסיון חיים (מן הסתם).

שיתפתי אותו בכוונתי לקנות אלפא רומאו 156 (באותה הזדמנת אני משתף גם איתכם), הוא הגיב לי : "אלפא לא קונים" :shock: .

למה ? איך ? מה ? מי ? איפה ? מתי ?

הוא הציע מכוניות שונות ומגוונות כמו הונדה אקורד, גולף, אודי A3\A4 וכדומה...

הוא פשוט המשיך וטען שאלפא זה אותו שממש לא מומלץ לקנייה בארץ.

אין לי הסבר לזה ואני יודע שלא רק החבר של אבא שלי חושב כך - רוב מדינתינו (כולל יצחק היקר) חושבים שאלפא זה, איך אני יגיד, דרעק ! למה ?

אפרופו סטיגמות ישנה גם סטיגמה מאוד לא טובה שנוצרה לסקודה - לא מצדיק (?).

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היו סיפורים על אלפות משנות השבעים שמרוב חלודה נכנס נהג למכונית,ישב והרצפה התפרקה.

בזמנים של אלפא 33 עם קרבורטורים(2 כפולים,הלוי עלינו).

משהו שאני מכיר קנה חדשה מהיבואן ושלחו אותו למוסך לכיוון קרבורטורים.

סקודה היא מכונית ממזרח אירופה,מי רוצה לקנות כזה דבר?

אייל

פורסם

אל תקנה, ואז אני אקנה בזול.

אותו כנ"ל לגבי אלפא, שהולך ומתקרב היום שבו ה 156 תהיה האוטו הבא שלי (האישה כבר בהכנה לגיר רגיל ...)

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
היו סיפורים על אלפות משנות השבעים שמרוב חלודה נכנס נהג למכונית,ישב והרצפה התפרקה.

בזמנים של אלפא 33 עם קרבורטורים(2 כפולים,הלוי עלינו).

משהו שאני מכיר קנה חדשה מהיבואן ושלחו אותו למוסך לכיוון קרבורטורים.

תגיד, הלכת לישון בארבע שנים האחרונות???

סקודה היא בבעלות קונצרן פלוצוואגן וכל המכוניות שלה משתמשות היום בפלטפורמות ובחלקים של הקונצרן (שכולל גם את סיאט ואאודי).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מר ישראלי שהוא כמובן המבין הגדול ביותר במכוניות במזה"ת לא יתקרב למכוניות מסוימות משום סטיגמות מוזרות ושאר גחמות לא ברורות כמו שמירת ערך.....

היום אין יצרן שלא ייצר רכב לא אמין ...בכוונה - השוק רווי וכולם רוצים להתפרנס. לספר לי בדיחה שאלפא רומיאו הוא רכב לא אמין זה בבל"ת אחד גדול. אם אלפא רומיאו היה כל כך לא אמין אף אחד (בעולם) לא היה קונה אלפא רומיאו וחברת אלפא רומיאו היתה נמחקת מהעולם.

אנשים בארץ קונים רכב לשם שמירת ערך ...מה זו המחשבה המטומטמת הזו?? אדם מן הישוב יקנה סוברו ליאונה שנת 90 ישבור את הגב שלו אבל רווחו בצידו; הרכב שומר על הערך.... קודם כל אין נביא בעירי שיכול לנבא לי כמה הרכב שלי יעלה ב- 26 באוגוסט 2008, והעובדה שבני ישראל כפופים לגחמות של אדם ששמו יצחק לוי זה דבר עצוב ביותר; עקב גחמותיו של אותו לוי יצחק שהבנתו ברכב מקרית בהחלט גורם לכך שרכבים מסוימים פשוט מופלים לרעה בצורה לא תאמן !! צא ולמד וולבו S40, סיטרואן סקסו, פיג'ו 106, 306 , לנצ'יות, אלפות, סאאב וכו' וכו' וכו'.

אז פעם ..בשנות ה- 80 אנשים (מר ישראלי) דיברו על 1,600 כוח סוס והפח של סוברו דק מדי ?!? היום מר ישראלי למד ש1,600 זה סמ"ק ויש דבר שנקרא בטיחות פסיבית ואקטיבית. אבל מר ישראלי עדיין לא מבין מה זו חברה עם עבר מפואר כמו אלפא רומיאו/לנציה/סאאב או נוחות מופלאה סיטרואן/רנו /פיג'ו. חבל.

הכוח לשינוי הוא רק אצלנו, משום כיום הדור החדש של הנהגים (אלה שלא קוראים לרכב פרטי - פרייבט) יכול לשנות את תרבות הנהיגה בישראל על כל רבדיה.

פורסם
מר ישראלי שהוא כמובן המבין הגדול ביותר במכוניות במזה"ת לא יתקרב למכוניות מסוימות משום סטיגמות מוזרות ושאר גחמות לא ברורות כמו שמירת ערך.....

היום אין יצרן שלא ייצר רכב לא אמין ...בכוונה - השוק רווי וכולם רוצים להתפרנס. לספר לי בדיחה שאלפא רומיאו הוא רכב לא אמין זה בבל"ת אחד גדול. אם אלפא רומיאו היה כל כך לא אמין אף אחד (בעולם) לא היה קונה אלפא רומיאו וחברת אלפא רומיאו היתה נמחקת מהעולם.

אנשים בארץ קונים רכב לשם שמירת ערך ...מה זו המחשבה המטומטמת הזו?? אדם מן הישוב יקנה סוברו ליאונה שנת 90 ישבור את הגב שלו אבל רווחו בצידו; הרכב שומר על הערך.... קודם כל אין נביא בעירי שיכול לנבא לי כמה הרכב שלי יעלה ב- 26 באוגוסט 2008, והעובדה שבני ישראל כפופים לגחמות של אדם ששמו יצחק לוי זה דבר עצוב ביותר; עקב גחמותיו של אותו לוי יצחק שהבנתו ברכב מקרית בהחלט גורם לכך שרכבים מסוימים פשוט מופלים לרעה בצורה לא תאמן !! צא ולמד וולבו S40, סיטרואן סקסו, פיג'ו 106, 306 , לנצ'יות, אלפות, סאאב וכו' וכו' וכו'.

אז פעם ..בשנות ה- 80 אנשים (מר ישראלי) דיברו על 1,600 כוח סוס והפח של סוברו דק מדי ?!? היום מר ישראלי למד ש1,600 זה סמ"ק ויש דבר שנקרא בטיחות פסיבית ואקטיבית. אבל מר ישראלי עדיין לא מבין מה זו חברה עם עבר מפואר כמו אלפא רומיאו/לנציה/סאאב או נוחות מופלאה סיטרואן/רנו /פיג'ו. חבל.

הכוח לשינוי הוא רק אצלנו, משום כיום הדור החדש של הנהגים (אלה שלא קוראים לרכב פרטי - פרייבט) יכול לשנות את תרבות הנהיגה בישראל על כל רבדיה.

בבל"ת ?! אולי, אבל בכל זאת אין עשן בלי אש.

אז איפה האש ? היא כובתה כבר ? מי הצית אותה ?

דניאל.

פורסם

מוניות סקודה מגיעות לאיזור ה-1,000,000 ק"מ מבלי לפתוח מנוע.

שנים שסקודה מגיע למקום הראשון מבין האירופאיות בסקרי אמינות באירופה.

הלוואי וכל האירופאיות היו בנויות כמו סקודה.

פורסם

אחלה אוטו כבר מזמן לא מזרח אירופאי (במובן השלילי של המלה) אלא פולקסווגן בתחפושת.

מאוד אמינות (בשונה מבעלת הבית).

פעם רכבים מתפרקים היום רכבים עמידים ואמינים מאוד.

גם לפיאט שם רע-האם לדעתכם הוא מוצדק? לדעתי לא כל כך.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אז איפה האש ? היא כובתה כבר ? מי הצית אותה ?

רגע של רצינות :

מי מאתנו שקצת יותר זקן, זוכר שבשנות השבעים, ועד תחילת השמונים רכב פרטי היה דבר יקר, מאד יקר, ובמדינה שלנו עם המורשת הסוציאליסטית זה גם היה דבר מנקר עיניים ולוקסוס מיותר, הרי אפשר לנסוע באוטובוס לכל מקום, לא ?

לכן רוב מי שהשקיע את מיטב כספו וחסכונותיו ברכב, לא ביקש להנות (להנות ? אנחנו ? הרי נולדנו לסבול!) או לחוות חוויות, אלא בעיקר להפסיד מינימום כסף תמורת היכולת להתנייד בחופשיות - מכאן הפולחן ל"שמירת ערך".

באותם שנים גם הגיעה לארץ הסובארו DL והשתלבה מצויין במגמה של "השקע את המינימום האפשרי ברכבך" בזכות היותה עמידה יחסית להזנחה. לראיה הסיטרואןBX נמכרה מצויין, אבל עובדת היותה דורשת תחזוקה מקצועית לא התאימה לאופי המוטורי הישראלי .

לדעתי, מכאן התחיל הסיפור של "יפניות לעומת אירופאיות" והעדפה של רכב "פרקטי" על פני על רכב בעל פוטנציאל הנאה. גם מערכת האכיפה והחקיקה לא מסייעות לעניין, נקודת האור היחידה - ככה אפשר לקנות רכבים משומשים מצויינים במחירים עלובים ...

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

למה לאלפא יש סטיגמה?

קח אלפא, כנס איתה למוסך, קבל את החשבון - ותבין.

סמל"ת - היבואן של אלפא - כנראה לא כ"כ להוטה למכור מכוניות. אז הוא מוכר את ה-147 עם מנוע 1600 ו- 105 כ"ס צנומים במחיר מופקע של כ- 140,000 ש"ח.

ואז המכונית מאבדת ערך בצורה היסטרית, כי יש מכוניות ספורטיביות חדשות זולות ממנה וטובות ממנה.

חוץ מזה, כשנכנסים למוסך (וה לא קורה הרבה היום), משלמים הרבה כסף - עיין ערך מקרה הקרטרים שקרה במועדון אלפא - החלפת קרטר עלתה 5,600 ש"ח!

ופלאגים? - כ- 2,000 ש"ח.

בקיצור, הסיבה לסטיגמה של אלפא היא, לדעתי, מדיניות היבואן, והשירות היקר (והלא כ"כ זמין) שהוא מעניק.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם
למה לאלפא יש סטיגמה?

קח אלפא, כנס איתה למוסך, קבל את החשבון - ותבין.

סמל"ת - היבואן של אלפא - כנראה לא כ"כ להוטה למכור מכוניות. אז הוא מוכר את ה-147 עם מנוע 1600 ו- 105 כ"ס צנומים במחיר מופקע של כ- 140,000 ש"ח.

ואז המכונית מאבדת ערך בצורה היסטרית, כי יש מכוניות ספורטיביות חדשות זולות ממנה וטובות ממנה.

חוץ מזה, כשנכנסים למוסך (וה לא קורה הרבה היום), משלמים הרבה כסף - עיין ערך מקרה הקרטרים שקרה במועדון אלפא - החלפת קרטר עלתה 5,600 ש"ח!

ופלאגים? - כ- 2,000 ש"ח.

בקיצור, הסיבה לסטיגמה של אלפא היא, לדעתי, מדיניות היבואן, והשירות היקר (והלא כ"כ זמין) שהוא מעניק.

קח מרצדס כנס איתה למוסך וצא עם חשבון לא פחות יקר מזה של האלפא.

זה לא הופך אותה לפחות אטרקטיבית לעשירון העליון.

בב.מ.ו, מרצדס, יגואר וכו' משלמים על השם כמו ארמני בבגדים - מה לעשות.

אולי סמל"ת חושבים שאלפא זה "שם" ושצריך ואף משתלם למכור אותו במחירים לא מוצקים.

ראה דוגמא למשל ב.מ.ו קומפאקט מרצדס A קלאס, לא שאני מזלזל במכוניות האלה אבל המחיר שלהן גבוה משל המתחרות, בצדק ? מה אתם חושבים ?

דניאל.

פורסם

הבעיה היחידה היא שעם ישראל אוהב לזכור בכל המובנים כבר מחגי ישראל שכל חג אמור להזכיר לנו משהו אחר שקרה. כך גם במכוניות את סיטרואן סבלה במשך שנים מאיזו בעיה שהיתה לBX או לדגם שליפניו ושנים לא קנו סיטרואן אותו דבר אם אלפא היה להם איזה דגם עם בעיות חשמל וחלודה(אני חושב 33)ושסקודה מיצרת גרוטאות כמו ליפני 10 שנים.

אבל לבינתים כבר אין בעיות בסיטרואן(והמכירות שלה דווקא משתפרות) אלפא זה אוטו מדהים שדרך אגב אני לא מבין מה אתם עושים עניין מזה שהוא יותר יקר, הוא לא סובארו או מאזדה בכל העולם הוא מותג יותר "יוקרתי" וסקודה היא פולקסווגן ויש לה איכות שלא תבייש שום אוטו אחר

פורסם

התשובה שלי הייתה למה יש שם רע לחברות המדוברות.

זה היה ההסבר.

לא המציאות.

לנצ'יה הפסיקו למכור מכוניות ברוב העולם בגלל השם הרע שיצא להם.

זה שהדגמים החדשים שלהם מיוצרים במפעלים משותפים עם חברות אחרות לא עוזר להם.

המיני ואן שלהם מיוצר עם פיג'ו.

elibaba תלמד את האישה להחליף הילוכים על ההגה עם אתה קונה 156

אייל

• תוכן חדש...