Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 106 98-99 1.4

guy858
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר חיפוש בפורומים עדיין לא קיבלתי תשובה חד משמעית לשאלתי..

האם המנוע של פיג'ו 106 1.4 בשנים 98-99 הוא זהה למנוע של ה306 בשנים האילו, מנוע אשר ידוע במחלת החור בבלוק מנוע ואז חייבים להחליף מנוע..

הם כדאי לקנות את המנוע 1.4 ובכללי כמה עצות לגבי הרכב הנ"ל , או משהו אחר בסביבות 15K -20K ?

אולי פיאסטה 2000-2001, אקסנט 2000, פונטו ספייס, ועוד ?

חשוב שיהיה רכב שנראה טוב,חסכוני יחסית, אמין יחסית, ונחמד לנהיגה.. לא מעוניין בקופסאות גפרורים כמו שרייד סוויפט וכאילו..

אשמח מאוד אם תעזרו לי :-)

חג פסח שמח לכולם ותזהרו עם המצות האילו :lol:

הכביש הוא כמו בדיקת אק"ג אם זה קו ישר אתה מת -------------

פורסם

לא הבנתי. אתה שואל או שאתה יודע את התשובה ורק צריך חיזוקים? :roll:

המנוע הוא אותו המנוע, אם יש הבדלים אז הם במערכת ההזרקה וניהול המנוע. עד כאן אתה בכיוון.

מחלת החור בבלוק? המנוע הזה רגיש לשימוש במי ברז או בנוזל קירור שאינו איכותי, כמו לא מעט מנועים אחרים. להגיד שלמנוע הזה יש מחלה של חורים בבלוק זה קצת מוגזם לדעתי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

זאת היתה כוונתי בעצם, אם אקנה רכב כמה ידיים איני יודע בוודאות מי שם מי ברז ומי נוזל קירור המיועד לכך..

אז שאלתי היא אם המנוע 1.4 של ה106 זהה ברגישות הזו לזה של ה306 ?

אם אקנה אחת ולאחר בדיקה יתגלה כי הרכב מטופל והבלוק מנוע בסדר גמור בלי חורים מיותרים , ואני מטפל ברכבים באהבה וממלא נוזל קירור איכותי , האם לטווח הארוך אני יכול לגלות חור בבלוק מנוע בגלל ידיים קודמות שלא עשו כך ?

וצביקה פיק אני שואל כי אני לא מבין גדול ב 106.. אז אשמח להכוונה ועזרה . תודה מראש (-:

פורסם

המנוע הוא אותו המנוע. גם אם מערכת ההזרקה שונה (ואני לא חושב שהיא שונה, עושה רושם שבמודל הזה קוד המנוע של שניהם זהה) הבלוק הוא אותו הבלוק.

אף פעם אי אפשר להיות בטוחים במאה אחוז בטיב הנוזלים שהשתמשו בהם הבעלים הקודמים. זה חלק מההימור שעושים שכשקונים רכב משומש, בדיוק כמו שאתה מהמר על מערכות נוספות אחרות ברכב. רק לשם הדוגמא, תיקון של מערכת המיזוג ברכב יכול להגמר יקר יותר מהחלפה של בלוק מנוע, ועם זאת בחלק מהמקרים יותר קל להסתיר ליקוי כזה מאשר חור בבלוק.

האם תגלה בעתיד חור בבלוק? אני לא יודע, אני עדיין לא נביא.

אני יכול לספר לך שסדרת המנועים הזאת המשיכה הלאה בשירות של PSA גם אל דגמים חדישים יותר (כדוגמאת ה206) אז כנראה שהיא לא עד כדי כך גרועה.

אני יכול לספר לך שמנועים כאלו, בתחזוקה נכונה, יעשו לא מעט קילומטרים לפני שידרשו החלפה.

אני יכול לספר לך שבמידה ותזדקק, חלילה וחס, להחלפה של מנוע, תגלה שהמנועים האלו זמינים וזולים יחסית.

אבל אני לא יכול להבטיח לך שלא תגלה יום אחד חור בבלוק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה על ההבטחות ואי ההבטחות :lol:

קיבלתי תשובה לשאלתי .. אני עדיין מתלבט בין כמה רכבים 106, פיאסטה שנת 2000-2001, אקסנט שנת 2000

מה אתה אומר על השתיים האחרות ?

תודה רבה על העזרה. ושתהיה שבת שלום

פורסם

אם הגורם המכריע בין ארבעת האופציות הוא הנאה מנהיגה אז תפרד לשלום מהאקסנט. הפז'ו 106 (או הסיטרואן סקסו שהציעו לך) יהיו הרבה יותר מהנות. לגבי כל אחת מהם הייתי עורך חיפש בנפרד בפורום. על ה106 והפונטו יש המון חומר. על הסקסו והאקסנט יש מספיק חומר. בהצלחה.

• תוכן חדש...