Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6299 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה: הרכב נקנה מניוקופל, עם 74,000 ק"מ שנת 2006.

תוצאות הבדיקה של חברת ההשכרה:

מנוע, מערכת קירור, מערכת דלק, מערכת הצתה: תקין

מערכת פליטה: תקין

סרן קדמי ומערכת היגוי: לתקן זווית היגוי

קפיצים: תקין

שילדה ומרכב ליקויים בעלי משמעות נמוכה: תקוני פגיעות במרכב, פח וצבע לאורך צד שמאל, הוחלפו חלקי מרכב דלתות וכנף קדמית. תיקון בדופן אחורית וסף.

ליקויים בעלי משמעות שולית: פגיעות\מעיכות מרכב תחתון ,תיקונים בפגושים.

מערכת בלמים(ללא פירוק גלגלים): תקין

צמיגים: תקין

מערכת תאורה(כולל מצבר): תקין

העברת הכוח: תקין

מחוונים: תקין

הערות כלליות: לבדוק מקוריות במשרד הרישוי, אין אחריות על אביזרי חשמל אלקטרוניקה, מזגן וחיישנים.

תותאות הדיקה שלי במכון קומפיוטסט בעפולה:

מנוע: תקין

מערכת קירור: תקין

מערכת דלק: תקין

מערכת הצתה: תקין

מערכת פליטה: תקין

סרן קדמי ומערכת היגוי: מיתלה אחורי- רעידת יתר.

קפיצים: תקין

שלדת מרכב: צבע מרכב: פגמים בצבע, תיקוני צבע מסביב = תיקוני מרכב, משמעות נמוכה: כנף קדמית שמאלית= הוחלפה

מערכת בלמים(ללא פירוק גלגלים): בלמים קדמיים - רעש יתר.

צמיגים: תקין

מערכת תאורה+מצבר: נורה דולקת CHECK ENGINE : מערכת חשמל.

העברת הכוח: תקין

מחוונים: תקין

אין הערות כלליות.

ולשלב השאלות:

את הבלמים גם אני שמעתי, יש שריקה, על מה להתעקש?

בבדיקה הראשונה היתה בעיה בזווית היגוי. אני מניח שהכוונה לפרונט? בכל אופן, אם טיפלו בזה (זה מתבטא בבדיקה השניה) מדוע שני הצמיגים מקדימה אינם מאותה החברה אע"פ שהם במצב מצויין? ידוע לי שכיוון פרונט מבצעים על צמיגים חדשים וזהים, אם כך, עד כמה שווה הכיוון שבניוקופל ביצעו?

לגבי שאר הליקויים אבקש התייחוסתכם לחומרתם ואילו מהליקויים הם כסת"ח?

נקודה אחרונה: הרכב הוא עם 95 כ"ס ובבדיקה נמדדו 81.8 כ"ס, האם זאת ירידה הגיונית יחסית לשנה ולק"מ? במה זה מתבטא בפועל, צריכת דלק? צריכת שמן? מה המשמעות?

זהו לבנתיים, אני מאוד אודה לכל העונים.

חג שמח לכולם!

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הרבה זמן לא ראיתי כל כך הרבה "תקין" בטופס בדיקה. שום הערות לגבי המנוע\מערכת דלק\מערכת קירור?

לגבי ההספק, הגיוני, הוא נמדד בגלגל.

פורסם

מערכת תאורה+מצבר: נורה דולקת CHECK ENGINE : מערכת חשמל.

הכוונה שהיא דולקת קבוע או שזאת רק בדיקה שאכן הנורה תקינה?

טויוטה קורולה GLI 08 , ידנית.

פורסם

הנורה דולקת קבוע.

לגבי תוצאות הבדיקה: זה הדף הראשי, יש גם את כל נתוני המחשב ותוצאות משוקללות ביחס לשנתון הרכב:

מרכב : 81

שילדה: 100

פליטת גז ועשן: 100

מחוונים: 100

הילוכים: 100

מנוע: 97

בלמים: 86

מיתלים: 86

עוד נתונים שאולי יעזרו: יעילות בלימה: 84% הגברת בלימה: 40.2%

הספק מנוע - כ"ס: 81.8

סיבובי מנוע -הספק: 3099

סיבובי מנוע - מומנט: 2500

שגיאת מד מהירות ב - 80קמ"ש: 2%

פורסם

מנורת חיווי CHECK ENGINE דולקת מצביעה על תקלה במערכת פליטת מזהמים קרי, חיישן חמצן,ממיר קטליטי,מחשב רכב,מצערת,חיישן נקישות או כול רכיב אחר ששייך למערכת הפחתת פליטת מזהמים לסביבה לכן הדבר מבחינתי נחשב לתקלה משמעותית מכיוון שסדר גודל תיקון תקלה כזו יכול להגיע גם ל- 10K.

מצד שני ייתכן שמילאו דלק מזוהם או הבעייה רק בחיישן חמצן שעלותו יכולה לנוע בין 1000-2500 שקל תלוי בסוג הרכב.

לפי דעתי עלייך להגיע להסכם עם המוכר שייתקן את הבעייה ומכתב אחריות על התיקון למשך שנה שלימה.

איזה כייף לי :)

פורסם
הרבה זמן לא ראיתי כל כך הרבה "תקין" בטופס בדיקה. שום הערות לגבי המנוע\מערכת דלק\מערכת קירור?

לגבי ההספק, הגיוני, הוא נמדד בגלגל.

הוצאתי לי את המילים מהפה, גם מכונית 2008 עם 20,000 ק"מ יש "בעיות" ולא היתה עוברת את כל הסעיפים עם ציון "תקין", משהו פה מסריח רכב עם 74,000 ק"מ מהשכרה יותר מדי "תקין" ,

פורסם

יש שני מכונים בעפולה, ואני לקחתי לזה של קומפיוטסט, סמכו עלי שכולם שם מכירים את כולם...

בכל אופן , יש ארבע ריג'קטים שאחד מהם חייב לקבל תשומת לב מיוחדת, זה לא ממש "הכל תקין"...

נשמע מכם שאין טעם לקחת רכבים לבדיקה כי במילא התוצאות תמיד ישחטו את הרכב...

מה עלי לעשות?

אני מתכוון לראות בעניים שלי מה עושה המוסך לגבי הנורה(מוסך מורשה בעפולה) ולא לוותר בעניין זה, שלא יחרטטו אותי באיפוס מחשב וכדומה...

לא קבלתי תשובה לגבי נשא כיוון הפרונט.

פורסם

יש רק ריג'קט אחד שיש ליחס לו חשיבות - אני כמובן מתייחס לנורת ה-Check Engine, כל שאר הבעיות זניחות לחלוטין.

פנה לניו קופל בבקשה לטיפול בבעייה - אל תסכים לשום הנחה במחיר במקום.

נשמע מכם שאין טעם לקחת רכבים לבדיקה כי במילא התוצאות תמיד ישחטו את הרכב...

לא נכון. קיים רק כסת"ח קבוע (שמשום מה לא קיים אצלך).

פורסם

מה הוא הכסת"ח הקבוע.....?

ושוב לגבי שאלתי על זווית ההיגוי, האם כיוון פרונט חובה לבצע על צמיגים קדמיים חדשים וזהים מאותה החברה או שמספיק שזה יהייה שניים חדשים אפילו שהם לא מאותה החברה?

פורסם

אם לקחת את הרכב למכון שאתה בחרת שאין לו שום קשר לניוקפל וזוהי התוצאה אז נראה שהרכב במצב מצויין אני אישית לא מאמין בדבר הזה שנקרא כסת"ח,נתקלתי במס' בדיקות שיצאו נקיות ותקינות לחלוטין כולל בחלק של המנוע ללא שום תוספות למיניהם מצד המכון ,כמו שמרק ציין בעיית הצ'ק אנג'יין יכולה לנבוע ממס' סיבות והעלויות תיקון יכולות להיות יקרות ,אם אכן הרכב לא עבר תאונה רצינית בעיית ההגה הלא ממורכז תפטר בקלות ע"י כיוון פרונט תבקש שייתקנו את 2 הדברים.

בהצלחה

וחג שמח

פורסם

כיוון הפרונט נראה תקין בתוצאת הבדיקה השניה אבל נראה אבל הצמיגים נראים דיי חדשים אך לא מאותה החברה... האם זה בסדר או שחיב שני צמיגים חדשים מאותה החברה כדי לבצע כיוון פרונט תקין?

פורסם
אם לקחת את הרכב למכון שאתה בחרת שאין לו שום קשר לניוקפל וזוהי התוצאה אז נראה שהרכב במצב מצויין אני אישית לא מאמין בדבר הזה שנקרא כסת"ח,נתקלתי במס' בדיקות שיצאו נקיות ותקינות לחלוטין כולל בחלק של המנוע ללא שום תוספות למיניהם מצד המכון ,כמו שמרק ציין בעיית הצ'ק אנג'יין יכולה לנבוע ממס' סיבות והעלויות תיקון יכולות להיות יקרות ,אם אכן הרכב לא עבר תאונה רצינית בעיית ההגה הלא ממורכז תפטר בקלות ע"י כיוון פרונט תבקש שייתקנו את 2 הדברים.

בהצלחה

וחג שמח

אין מה להאמין או לא להאמין, הכסת"ח מתבצע בכדי שהמכון לא יצטרך לתת אחריות על המנוע (או מכלולים אחרים).

לגבי צמיגים - מומלץ מאוד שהצמיגים על כל סרן (לפחות) יהיו זהים. אפשר לבצע כיוון עם צמיגים שונים.

• תוכן חדש...