Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיפקוד בולמים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8207 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תגידו,

בשיחה בין חברים עלתה הסוגיה האם הבולם מתנהג שונה בתנאי מזג אויר שונים.

לדגומא, כאשר הרכב קר ומונע בשעה 04:00 בבוקר בשיא החורף

בהתחלת הנסיעה הבולם "קשיח" ולאחר זמן מה שחם יותר הבולם מתנהג כמו בולם !

מה דעתכם, הטמפ' משפיעה על הגז והשמן בבולם ???

פורסם

99% אחוז שכן אני לא סגור על זה כי השמן בזמן שהוא קר הוא הרבה יותר סמיך מאשר הוא חם ככה הוא יותר נוזלי

פורסם
תגידו,

אני לא מצאתי הבדלים בהתנהגות הבולם כאשר הטמפרטורה בחוץ יורדת, אך מה שכן אני מרגיש שאם האוטו עמד הרבה זמן, בכמה מטרים הראשונים שאני מתחיל לנסוע הבולמים רכים מאוד וממש לאחר כמה שניות של נסיעה הם מתפקדים כרגיל. ככל הנראה זה בגלל שהשמן בהם יורד לגמרי מכל המעברים ולכן במהלך או שניים הראשונים הוא חוזר לכל הפינות בחזרה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
תגידו,

אני לא מצאתי הבדלים בהתנהגות הבולם כאשר הטמפרטורה בחוץ יורדת, אך מה שכן אני מרגיש שאם האוטו עמד הרבה זמן, בכמה מטרים הראשונים שאני מתחיל לנסוע הבולמים רכים מאוד וממש לאחר כמה שניות של נסיעה הם מתפקדים כרגיל. ככל הנראה זה בגלל שהשמן בהם יורד לגמרי מכל המעברים ולכן במהלך או שניים הראשונים הוא חוזר לכל הפינות בחזרה.

איציק

אז בוא נקצין :p

האם יש הבדל בצמיגות/אופי/תפקוד השמן בטמפ' שונות? לצורך הענין נניח -15C ו+30C.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם
תגידו,

איציק

אז בוא נקצין :p

האם יש הבדל בצמיגות/אופי/תפקוד השמן בטמפ' שונות? לצורך הענין נניח -15C ו+30C.

ראלימן

שניה, אני כבר בדרך לקוטב הצפוני לבדוק את זה :p

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לפי ההיגיון, הייתי אומר שכאשר הבולם "קר", הוא יותר נוקשה מבולם "חם".

לוקח זמן מסויים (בזמן פעולת הבולם) עד שהבולם מתחמם מעט ואז הוא יותר רך (רך במידה מסויימת וביחס מסויים לכאשר הבולם "קר"). כאשר הוא "חם" השמן זורם במעברים בצורה יעילה/מהירה/עדיפה מאשר שהבולם "קר".

Jeep CJ8 ארוך, פתוח, בתהליכי בנייה מוקדמים.

פרוייקט באגי חד מושבית, נזנח לטובת בניית הג'יפ. השלדה למכירה.

www.JEEPOLOG.com

פורסם
לפי ההיגיון, הייתי אומר שכאשר הבולם "קר", הוא יותר נוקשה מבולם "חם".

לוקח זמן מסויים (בזמן פעולת הבולם) עד שהבולם מתחמם מעט ואז הוא יותר רך (רך במידה מסויימת וביחס מסויים לכאשר הבולם "קר"). כאשר הוא "חם" השמן זורם במעברים בצורה יעילה/מהירה/עדיפה מאשר שהבולם "קר".

אם השמן בבולם הוא בצמיגות גבוהה מאוד אזי ההבדלים בין בולם חם לבולם קר יהיו זניחים עד אפסיים. לדעתי אנו עוסקים פה בשטות שאין לתת עליה את הדעת בכלל. את עיקר פעולת הספיגה ברוב המכוניות עושה הקפיץ, הבולם משלים את פעולת הספיגה ותפקידו גם לרסן את תנודות הקפיץ.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...