Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5979 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי אפלאוז 93 , יש לי בעיה כבר כמה חודשים והעניין עדיין לא נפתר סופית.

הרכב בהתחלה התחמם לי בעיקר בנסיעות בין עירוניות, אחרי ניקוי רדיאטור, החלפת יוניט מאוורר והחלפת תרמוסטט הבעיה לא נפתרה.

לבסוף הוצא התרמוסטט והרכב לא התחמם יותר.

בעל המוסך אמר שכנראה יש בעיה של מעברי מים סתומים במנוע וחורר את התרמוסטט (החדש אך תחליפי).

העניין עכשיו שלרכב לוקח המון זמן בבוקר(כ20 דקות) להגיע לטמפרטורת עבודה ובנסיעה מהירה החום יורד לאזור ה-C.

בעצם הרכב מתחמם רק כאשר הוא בעמידה.

אמרתי למוסך לנסות להרכיב לי תרמוסטט מקורי אך הם טוענים שזה לא יפתור את הבעיה וחבל להשקיע כסף וגם יכול להגרם נזק אם הרכב התחמם שוב פעם.

מה שמטריד אותי כרגע זה הצריכת דלק..לפני שהרכב התחיל להתחמם הרכב היה עושה בממוצע 9.5 ק"מ לליטר, עכשיו באותם נסיעות הרכב עושה 7.5 ק"מ לליטר.

אני באמת רוצה לפתור את הבעיה אך בשני מוסכים שהייתי לא רוצים לשבור את הראש ואמרו לי להשאר עם המצב הזה.

יש הצעות?

תודה.

פורסם

צריכת הדלק עלתה כי המנוע לא מתחמם כראוי לטמפ' העבודה שלו.

כנראה שקדחו יותר מידי חורים בטרמוסטט.

בכל מקרה יש לטפל בבעייה האמיתית ולא בסימפטומים.

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

זהו השאלה מהי הבעיה? מאיפה היא נובעת?

כשנסעתי נסיעות בינעירוניות הרכב התחיל להתחמם מעל החצי , הייתי עוצר ורואה שבעצם הצינור העליון חם והתחתון קר, הייתי

מנער את הצינור התחתון ולאחר כמה שניות הצינור החל להתחמם ,

פורסם

(המשך להודעה הקודמת).

המאורר החשמלי התחיל לעבוד והטמפרטורה צנחה. (בעצם התרמוסטט נפתח)

מה יכול לגרום לתרמוסטט לא להפתח בנסיעה בינעירונית? (חוץ מהתרמוסטט עצמו - כבר הוחלפו 2 חדשים)

פורסם

יש מקום לנסות טרמוסטט חדש מקורי ולא תחליפי.

נשמע מוזר כל הסיפור בכל אופן. האם בוצע ניקוז אוויר כראוי לאחר החלפת הרדיאטור? (אני לא יודע אם צריך ברכבך).

ואם המוסכים שהיית בהם לא רצו להתעסק בזה, החלף מוסך!

כתוב מהיכן אתה ואולי רפי לין יוכל להמליץ על מקום טוב בשבילך.

גילעד

פורסם

גילעד ידידי שלום רב !

העובדות הם כדלהלן:

הרכב סבל מהתחממות יתר בכביש פתוח, ובעיר החום היה תקין.

מתברר שהיוניט לא עבד בנסיעה בין עירונית, יתכן בדיעבד בגלל תרמוסטט תפוס.

הוחלף יוניט מאורר, תרמוסטט חליפי, ובוצע נקוי רדיאטור,

לא היה שנוי מקווה לטובה, והרכב המשיך להתחמם.

בהמלצתי אסף שהוא נתנייתי, וביצע שיפוץ קרבורטור אצלי בעבר, הוא נלקח תחת חסותי, ושלחתי אותו למוסך שכן, והיבהרתי וסיפרתי להם את היסטוריית ההתחממות, והדגשתי שהורכב תרמוסטט חדש כולל בית תרמוסטט, בוצע נקוי רדיאטור, ויוניט מאורר, והאתגר העומד בפניהם הוא פתרון הבעייה, לשם האתגר המקצועי, שעל פניו נשמע כבעייה שניתן לפתור אותה בקלות, והמלצתי לאחר עיון מעמיק בהסטוריית הפורום ובנושאים דומים, בהרכבת תרמוסטט מקורי, למרות שמחירו כפול.

משום מה המוסך החליט , על דעת עצמו לבטל תרמוסטט זמנית, ולו רק על מנת לבדוק לאורך תקופה קצרה,האם קיימת בעיית התחממות מסיבית ברכב בגלל סיבה אחרת ולא בעיית תרמוסטט.

כמובן שהתחממות לא היתה, אל המנוע עבד קר מאד והטמפרטורה צנחה בנסיעה בין עירונית.

סוכם שיוזמן תרמוסס מקורי, הוא יורכב, ויבוצע נסיעת מבחן, לשם בדיקת ההתחממות.

משום מה הורכב תרמוססט תחליפי, אך הוא כנראה חורר, ולכן המנוע שוב עובד על קר, ותצרוכת הדלק עלתה במקצת, בעקבות כך.

המוסך מתעקש שיש בעייה במנוע, שמקורה בגלל שהרכב ישן, והרכבת תרמוסטט חדש ומקורי, תגרום שוב להתחממות יתר, ולסוף חייו של המנוע, והוא לא מוכן להיות אחראי על כך.

ההמלצתי לאסף שיפנה לזיסו או לאורן, חברי הפורום, שיקחו על עצמם את האתגר הפשוט לכאורה לפתירת הסאגה המתמשכת

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה שלום רב,

אני מסכים איתך לגמרי, ואני לא מקבל את התירוץ של רכב ישן (גם אדם זקן לא זורקים מבית החולים בטענה שהולך למות בקרוב).

גם ישן אפשר לשפץ ולתקן, ואם בעל הרכב מעוניין בכך, השמיים הם הגבול.

קשה לי להבין את העצלנות לכאורה של המוסך להתקין טרמוסטט מקורי ולראות מה קורה.

ניתן לבדוק אם הוא מתחמם בקרבת המוסך בלי לגרום נזק כך שגם פה אני לא מבין את הפחד.

בכל מקרה מה מצב משאבת המים?? מאחר והרכב מתחמם בנסיעה מהירה היתי חושד גם בה.

אני מקווה שפותח השירשור ימצא איש הגון שיהיה מוכן לעזור לו בלי קשר לגיל הרכב.

גילעד

פורסם

גילעד שלום רב !

אכן כצפוי אני מסכים איתך בכל מילה.

לגבי סירקולציית משאבת המים, אינני בטוח האם היא לא נבדקה בעבר, ואסף אפילו שלח לי קישור בנוגע לבעייה דומה בהונדה סויק, ואני עניתי לו שלדעתי המקרה דומה, אך לדעתי בעייתו אינה קשורה למשאבת מים.

יתכן ואני טועה, אך אני מעדיף לשלוח אותו למישהו אמין, ויתכן וןאמליץ לו על יוסי זיסו או אורן.

עדכון יגיע .

בברכה

צביקה

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אוקיי אז אחרי שנה אני חוזר ומעדכן.

קודם כל הבחור שהגיב לפניי - לוי - צדקת.

אכן הבעיה מלכתחילה היתה ברדיאטור.

למעשה החלפתי כמעט כל חלק אפשרי במערכת הקירור והבעיה נותרה בעינה- הפתרון שהציעו כמה מוסכים זה פשוט לסוע בלי תרמוסטט אבל בוקר אחד שנסעתי הרכב התחמם לי ולא היה מותקן תרמוסטט.

אני חייב לציין אבל שאחרי שהחלפתי רדיאטור והתקנתי תרמוסטט חדש הרכב עדיין התחמם אבל אז הסתבר שהמכסה רדיאטור לא תקין והוחלף המכסה והבעיה נפתרה סוף כל סוף.

היום בבוקר הייתי אצל צביקה שסידר לי את בעיה אחרת שקשורה בצו'ק האוטומטי ואכן ראה שהרכב מתפקד מצוין.

פורסם
צריכת הדלק עלתה כי המנוע לא מתחמם כראוי לטמפ' העבודה שלו.

כנראה שקדחו יותר מידי חורים בטרמוסטט.

בכל מקרה יש לטפל בבעייה האמיתית ולא בסימפטומים.

גילעד

גילעד ידידי, באירלנד הרחוקה והקרה שלום רב !

אין לך מושג כמה אתה צודק.

התרמוסט,לא חורר, אלא נחתך במוסך לגמרי והושאר רק עיגול מתכת .

הוחלף רדיאטור לחדש, אך המנוע לא הגיע לטמפרטורת עבודה, הצוק לא התנטרל, ותצרוכת הדלק עלתה.

לאחר התיעצות איתי, הוחלט ללכת למוסך אמין ומקצועי בהמלצתי, התרמוסטט הוחלף, אך הרכב המשיך לאבד מי קירור, ממקור לא ידוע ומיכל העבוי התרוקן בקצב מהיר יחסית.

ואז נוצרה בעייה חדשה, הרכב לא עבר את החצי סקאלה בעמידה, אך התחמם והתקרב לסוף הסקאלה דווקא בנסיעה בכביש פתוח.

הרכב הגיע אלי שוב, ומתגלה מחסור במי קירור במיכל העבוי בלבד.

במוסך טענו שגומיית המכסה רדיאטור נפוח והומלץ להחליפו.

בדקתי את המכסה ואכן הוא נראה לי חשוד, והמלצתי להחליפו.

היום אסף הגיע אלי,לאחר שדווח לי עם חיוך של אושר, שמכסה הרדיאטור הוחלף, והרכב הפסיק להתחמם גם בכביש פתוח.

שאלתי אותו האם המכסה רדיאטור ברשותו, הוא אמר לי שכן והביא לי אותו, בדקתי אותו והבחנתי להפתעתי שהקפיץ חלש וללא

קפיציות כלל מה שגורם לאי שמירה על לחץ של 0.9 ליברות במערכת, ולגלישת מי קירור לעבר מיכל העבוי, ומשם מחוץ למנוע.

הרכב הגיע אלי שהוא קר והתרמוסטט נמנע מלהפתח לגמרי.

פתחתי מכסה רדיאטור ונוכחתי לדעת , שאין לחץ כלל במערכת, אך קיים מחסור מסויים של מי קירור ברדיאטור.

הרמתי את מיכל העבוי באוויר, לפחות שלוש פעמים רצוף, וכל פעם מחדש , מפלס מי הקירור ברדיאטור ירד, כאילו השתחרר כיס אוויר, ולא הפסקתי להזרים מי קירור, עד שגם הצינור התחתון היה חם כמו הצינור העליון.

אז ניגשתי לצנרת הצוק ומתברר שהיא קרה כמו קרח.

פרקתי את הצנרת, פוררתי אבנית ובוצה ביציאות הצוק, הכנסתי לחץ אוויר, בדקתי זרימת מי קירור בצנרת הצוק, חיברתי צנרת מים לצוק התנעתי תוך שניות הצוק התנטרל.

כוונתי סלד צוק, ושחררתי את אסף לדרכו.

לדעתי הסאגה הסתיימה.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...