Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם...

רציתי לדעת מזה ציפ, פילטר פתוח ואגזוז לחץ?

מזה דוד?

ועוד שיפורים שאפשר לשים באוטו...

למה הם תורמים להספק.

וכמה כל דבר עולה בערך לאוטו שלי.?

פולו 16V 97'

וכמה כח סוס אני יגיע בסופו של דבר עם החלקים הללו?

תודה חברים

פורסם

כול הדברים שציינת אפשר להוסיף לרכב שלך מבחינת תוספת אל תצפה להרבה (גם לי יש רכב כמו שלך אז אני יודע)

אתה מוזמן לעשות חיפוש בפורום ולמצוא עוד פרטים

Polo 16v 6N2 -My Previous ride

EAT SLEEP BOOST

פורסם

חבל על הכסף לגביי הצ'יפ, לא יתרום כלום לרכב מבחינת שיפור מכיוון שהמנוע הוא אטמוספרי,

אבל לא חייב לפסול את האופציה להרכבת פילטר פתוח ודוד זרימה חופשית חמוד, וגם בתנאי שהפילטר יהיה

ממוקם בסביבה קרה הרחק מחום המנוע, אפשרי להרכיב את זה אבל שוב זה לא נקרא "שיפור" אם אתה שואל אותי.

אלעד

:evil:LEON CUPRA 2011 ,GIAC STAGE 1

פורסם

ותשובה יותר מדוייקת ולעניין: הכוונה בדברים האלו שיפורים שניתן לבצע לרכב ממצב STOCK (מה שקנית מהיצרן) למשופר TUNED

צ'יפ - שינויים במערכת ניהול מנוע ממוחשבת ("המחשב"). ברכב כמו שלך, במודל הזה, ספק אם ניתן לעשות משהו. בעיקר קידום הצתה משתנה. ייתכן ויוסיף 5 כ"ס בלחץ (בטורים הגבוהים בלבד)

פילטר - הכוונה לפילטר פתוח, נשימה טובה יותר של המנוע "בשאיפה" (יניקת אוויר). יוסיף 0.5 כ"ס בלחץ. יתרון משמעותי : לא צריך להחליף פילטר אויר יותר בחיים (או ב-200,000 ק"מ הקרובים שאצלי זה עניין של 4 שנים...) ולכן חוסך בעלויות

אגזוז - הכוונה לאגזוז זרימה חופשית, או בלעז "אגזוז רעש" / "אגזוז פתוח". כמו פילטר פתוח - "נשיפה" (פליטה) טובה יותר. ברכב שלך יוסיף 0 כ"ס בלחץ. יתרון : רעש לשכנים (ימח שמם)

העלויות - גבוהות משתוכל להיות מרוצה מהתוצאות.

יתקנו אותי חכמים ממני לגבי המידע הנ"ל.

היכן שבטוח, כדאי, וסביר לנהוג מהר - הזהר!

שם השוטר מחכה...

פורסם

ממליץ לך פשוט להיפגש עם דביל המלחמה :wink: WarDevil ולהיתרשם מהתוצאות ולפי זה להחליט האם שווה או לא שווה.

אם תבקש יפה הוא בחור נחמד ואני בטוח שהוא יסכים (רק תיזהר לא להישען לו על הרכב :) )

פורסם

נו באמת, זה יוצא כסף כל כך קטן 100 או 200 אלף שזה כבר לא משנה.

300 ש"ח לפילטר שמחזיק 100K זה כלום כסף.

למרות שבחישוב צריך גם להכניס את מחיר הערכות ניקוי שקונים ב100K וכמובן את הזמן "והעצבים" לנקות אותו.

פורסם
חבל על הכסף לגביי הצ'יפ, לא יתרום כלום לרכב מבחינת שיפור מכיוון שהמנוע הוא אטמוספרי,

אבל לא חייב לפסול את האופציה להרכבת פילטר פתוח ודוד זרימה חופשית חמוד, וגם בתנאי שהפילטר יהיה

ממוקם בסביבה קרה הרחק מחום המנוע, אפשרי להרכיב את זה אבל שוב זה לא נקרא "שיפור" אם אתה שואל אותי.

אלעד

אתה מציא לו לפסול ציפ ולהרכיב פילטר פתוח ודוד זרימה חופשי??

ועוד אתה אומר חבל על הכסף של הציפ ושהוא לא יתרום כלום.

אז אולי אתה יכול להסביר לנו מה יתרום פילטר פתוח ודוד זרימה חופשי? אני יענה לך לא יתרום כלוםםם.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם
ממליץ לך פשוט להיפגש עם דביל המלחמה :wink: WarDevil ולהיתרשם מהתוצאות ולפי זה להחליט האם שווה או לא שווה.

אם תבקש יפה הוא בחור נחמד ואני בטוח שהוא יסכים (רק תיזהר לא להישען לו על הרכב :) )

אהה פישי, מה עם האוטו הצהוב שלך ?

חוץ מצ'יפ יש לי על הרכב שינוי במערכת פליטה ויניקה אם הבדל דיי מורגש למנוע קטן

אולי בעתיד גם איזה פורטינג קטן לסעפת יניקה

EAT SLEEP BOOST

פורסם

תיזהר על המצערת, שמעתי שהיא רגישה :wink:

ועכשיו ברצינות: אומנם הרבה הישתנה מאז הפעם האחרונה שעשיתי סיבוב ברכב שלך אבל כבר אז הרכב הנ"ל היווה דוגמא לאיך בעזרת קצת כסף, יצירתיות ופדנטיות כמו שרק לך יש אפשר להגיע לתוצאות מרשימות.

כמו כן כשראיתי אותך נוסע לא מזמן בדרך לעבודה (מתי אתה מזמין אותי לארוחה?!) הרכב נסע יפה מאוד ומשמעותי טוב מפולו סטאנדרטית.

עקב זה שהמנוע קטן גם שינוי של 10 כ"ס זה 10% יותר מהסטאנדרט ופולו זה משמעותי.

כמה אתה עושה 0-100 וכמה פולו סטאנדרט עושה? מעניין עד כמה התוצאה אפקטיבית במבחן התוצאה ולא רק בהרגשה.

פורסם

מרוב ויכוחים נידמה שאף אחד אף פע לא עשה צ'יפ לאטמוספרי ובדק. ניראה לי בתוך שבועיים (או שלוש או ארבע...) אני גומר את הצ'יפ לפולו 2008 1.4L של אח שלי וניראה את ה"לפני" "אחרי". הגיע הזמן לשים לזה סוף. עד כאן. זהו..

הוא לא מתכוון ללכת לדיינו אז נעשה 0-100 וגם 80-120. זה לא מדוייק אבל מעיד על שיפור משמעותי/לא משמעותי

היכן שבטוח, כדאי, וסביר לנהוג מהר - הזהר!

שם השוטר מחכה...

פורסם

הבאסה בצ'יפ לאטמוספרי הוא שההבדל מורגש בטורים גבוהיים 5-6 או יותר , ככה לפחות הבנתי

בכול אופן ויתרתי על זה מהמלצה של חברי הפורום - אין חכם כבעל נסיון

EAT SLEEP BOOST

פורסם

אני הזכרתי לרגע בהודעה הקודמת שזה יתרום משהו מבחינת שיפור?!, לא ידוע לי. קרא טוב את מה שרשמתי במשפט האחרון

ואח"כ דבר.

בקשר לצ'יפ הכוונה הייתה שזה סתם יהיה יותר מדי יקר ולא שווה ביחס לתמורה שיקבל ברכב, פילטר ודוד זרימה חופשית בסה"כ

רק יגרום לרכב לנשום יותר טוב וזהו.

אלעד

:evil:LEON CUPRA 2011 ,GIAC STAGE 1

• תוכן חדש...