Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתלבט לגבי רכב עד 55000 ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בימים אלה אני עומד להחליף את היונדאי אקסנט מודל 96 החבוטה שלנו. התקציב שלי הוא כ-55,000 ש"ח, ואם ממש צריך אפשר לגרד גם 60,000 + קצת.

הרכב אמור להיות הרכב היחיד (לפחות בשלב זה) שלי, של אשתי, הכלב (הגדול), ושל התוספת החדשה למשפחה שתיוולד בקרוב.

בעיקרון אנחנו נוטים לכיוון של רכבים קטנים מסיבות של חיסכון וגם מכיוון שרוב הנסיעות שלנו עירוניות (ולא שלא סחבתי את הסוויפט שלי אי שם בשנות ה-90 חמש פעמים לסיני), אבל אני לא בטוח שעם כסא תינוק, כלב ועגלה בבגאז' רכב מיני יספיק.

לפיכך אני מבקש המלצות בשני כיוונים שונים:

א) רכב משפחתי (דגמים שעולים לי כרגע בראש: פוקוס, קורולה, 307, לאנסר, מאזדה 3, מגאן, אבל הצעות אחרות יתקבלו בברכה).

ב) רכב מיני (למשל יאריס, סיריון, ג'אז, פאביה, 206, מיקרה. גם כאן אני בהחלט פתוח להצעות אחרות).

הפרמטרים המשמעותיים עבורי, בסדר חשיבות יורד: אמינות, נוחות, עלויות אחזקה, שמירת ערך, בטיחות. ספורטיביות וביצועים ממוקמים בתחתית הדרישות :oops: (בגיל 50 אני אפצה את עצמי עם איזה אוטו ספורט :wink: ).

בטרייד-אוף בין מודל חדש יותר לקילומטראז' נמוך יותר שניתן להשיג בתקציב דומה אני מעדיף קילומטראז' נמוך, כך שרכב בן 6-7, שמור ועם קילומטראז' נמוך בהחלט יכול לבוא בחשבון, למרות שבמידת האפשר אני מעדיף משהו באזור מודל 2005.

אני יודע שפרשתי כאן יריעה רחבה מאד, אבל אני אשמח לשמוע כל דעה וגם לענות על שאלות מכוונות מצידכם, שיעזרו לצמצם את מגוון האפשרויות.

תודה מראש,

N

פורסם

ולמה בטיחות מדורג בסוף הרשימה?

בתקציב הזה ולפי הדרישות שלך הייתי הולך ללא ספק על הפוקוס, עם עדיפות לגירסאת ה-5 דלתות.

פורסם

מצטרף לבחור מעליי והייתי בודק גם את ה307, שילוב טוב בין רכב לא גדול מידי לרכב משפחתי, עם בגאג' טוב ומרחב פנימי נוח

ב60K תוכל לרכוש דגם משנת 2003-2004, תלוי בגימור, זה שנתון בסה"כ מתקדם

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

כנראה התכוונתם לגרסאת ה4 דלתות(סדאן)....מן הסתם 5 דלתות היא הא'צבק שתא המטען שלה קטן יותר .

לפותח השרשור - מצטרף להמלצה - רק קח בחשבון שבשנים 2001 עד 2005 שזה הדגם הראשון והשני(מתיחת פנים) של הפוקוס הסתובבו כאן המון המון רכבי ליסינג כאלה.

שווה להשקיע כמה שקלים במשרד הרישוי ולבדוק שהאוטו לא היה אחד כזה.

פורסם

תודה למגיבים!

מכל מה שקראתי עד עכשיו גם לי יש תחושה שהפוקוס הכי תתאים לנו, אבל זה מעלה כמה שאלות חדשות:

א) בתקציב של עד 60,000 ועם המצב של סוכנויות הליסינג היום אפשר להוציא גם פוקוס מודל 2006 עם קילומטראז' סביר מאד. מה ההבדלים בין הדגם של 2001-2005 לזה של 2006 ואילך? האם יש לו יתרונות משמעותיים?

ב) בהנחה שאני לא מתעסק עם חברות ליסינג קיקיוניות או כאלה שידועות בטיפולים גרועים כמו ניו קופל, אלא חברות רציניות כמו אוויס למשל, האם (ולמה) אתם עדיין ממליצים להימנע מליסינג למרות שהם נותנים היום הנחות מופלגות ואפילו אחריות לשנה-שנתיים? אגב, אשמח להמלצות על עוד חברות ליסינג שכן כדאי לקנות מהן.

ג) האם זה נכון שבדגם הליסינג של הפוקוס 2006 יש רק 2 כריות אוויר? קראתי הרבה דעות סותרות בעניין.

ד) לגבי ה-307, האם זה רכב אמין? הדבר האחרון שאני רוצה זה להתחיל לרוץ למוסכים.

אגב, adi_n, הבטיחות לא באמת מדורגת אחרונה, אבל זה נתון שקל לי לבדוק בעצמי במבחני בטיחות ולשקלל עם שאר הנתונים. לגבי היתר יש לי פחות מידע.

פורסם

הכל תלוי אם מגרש הליסינג הוא של החברה עצמה או של סוחר.

ניתן לקנות ישירות מהחברות את הרכבים המדוברים בתקציב שלך, אפילו פוקוס 2006, ההיצע רב, הקונים מועטים ויכולת המיקוח שלך טובה מתמיד.

הנה דוגמא.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אכן כן. חבר שמנהל אולם תצוגה של רכבים חדשים סיפר לי שהמגרשים של חברות הליסינג מפוצצים, הבנקים הורידו להן את האשראי והם פשוט חייבים למכור כך שהיום באמת יש הזדמנות ללחוץ אותם ולהוציא מחירים יותר טובים אפילו מההנחות שהם נותנים מראש.

ואם כבר חזרנו לעניין הליסינג - מאיזה חברות ליסינג כדאי לקנות וממי עדיף להתרחק?

פורסם

ממי כדאי לקנות?

מחברה שמספקת לך תיעוד מפורט על עברו של הרכב (טיפולים ותיקונים שעבר), הקפידה על שגרת טיפולים עפ"י הוראות היצרן ומספקת אחריות ארוכה ככל האפשר על המכלולים העיקריים. הנה קישור שיוכל לעניין אותך.

בנוסף, רצוי לגשת למגרשים הגדולים והמרכזיים של חברות הליסינג וההשכרה ולא לרכוש מסוחרים מפוקפקים שמוכרים רכבים יוצאי ליסינג בקרן הרחוב. הסיכוי ליפול שם על הפנים גדול הרבה יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כן, עברתי על השרשור הזה, ועוד כמה בנושאים דומים, אבל אין שם אזכור לכל חברות הליסינג העיקריות.

ספציפית כרגע הייתי שמח לשמוע דעות על אלדן, אוויס ואופרייט ליס.

N

• תוכן חדש...