Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים חדשים - מיקום ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למען האמת, לפני כשבוע הייתי בחצי יום השתלמות באלטרנתיבי (מתנת יום הולדת לאבא). באופן צפוי למדי, במהלך ההדרכה הנושא הזה עלה, ודעתו של המדריך היתה שאת הצמיגים הטובים יש למקם דווקא על הציר הקדמי. כאשר ציינתי בפניו שמדובר בהנחיה המנוגדת להוראות יצרני הצמיגים המובילים, הטיעון שלו היה זהה לטיעון שנתן רומן, דהיינו:

אם לנתח את הסיכוי המזערי שיקרה לך פיצוץ צמיג למול הסיכוי הגדול עשרות מונים שתצטרך צמיג תקין לבלימה או היגוי, המסקנה המתבקשת היא בקדמי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא יודע מי היה המדריך שלך אבל זו הטעות הגדולה ביותר בנושא - אני לא מדבר על מקרי פיצוץ צמיג אלא על התנהגות יום יומית וכהרגלי נלך בהקצנה:

קח שני רכבים - על אחד שם צמיג סמי סליקס קדימה וסיני מאחור ועל השני להיפך.

הרכב עם הסמי סליקס ייתן לך אחלה היגוי ובלימה - אבל בבלימה קצת חריפה או היגוי קצת חריף אתה תראה את הזנב מנסה לעקוף אותך ואצל רוב הנהגים הזנב אפילו יצליח. עם הנהג הממוצע אני יכול להבטיח תאונה ואפילו מהר...

הרכב עם הסמי סליקס מאחור אולי לא ייתן היגוי מדהים ובלימה עוצמתית, אבל לעולם לא יהיה לך היגוי ייתר. אם תעבור את גבול הצמיג יהיה לך תת היגוי עדין שאותו כל נהג יודע לתקן בעזרת עזיבת גז, ובכל אופן - זה הרבה פחות מסוכן.

שמר - זה בהחלט נכון שרוב הנהגים לא יתקנו היגוי ייתר בצורה נכונה, למעשה, הרוב יתקנו תיקון ייתר שיגרור היגוי ייתר לכיוון השני וכן הלאה. פשוט ניסיתי להראות את נכונות דברי רומן שהסרט מראש כיוון להראות כמה היגוי ייתר מסוכן, ולא הראה מצב נורמלי בין נהגים.

החלפה בין צמיגים קדמיים ואחוריים נועדה כדי לשמור על יחס השחיקה של הצמיגים. עדיף שכל הרביעייה יהיו במצב דומה ולא זוג שחוק וזוג חדש - לכן ממליצים כל 10000 ק"מ לחליף קדמי ואחורי.

פורסם

קח שני רכבים - על אחד שם צמיג סמי סליקס קדימה וסיני מאחור ועל השני להיפך.

כרגע תיארת את הרכב שלי.

אין לי שום תופעה ממה שציינת, והרכב נייטראלי להפליא.

אבל שהצלבתי צמיגים(בשביל הספורט), הרגילים מקדימה והסמי-סליק מאחורה, הרגשתי פגיעה דרמתית בהיגוי, בבלימה ותת היגוי גדל מאוד.

אני לא מנסה לשנות את העולם ולהביא למהפך שיצרני המכוניות ינחו לשים את הצמיגים החדשים מקדימה, למען האמת - לא אכפת לי.

שכל העולם ישים צמיגים טובים מאחורה, אני אעשה כטוב בעיניי (ואני בהחלט מאמין שאני יודע קצת יותר טוב מנהגים ממוצעים).

תקרים היו לי יותר מידי במהלך חיי, ומהניסיון העשיר שצברתי (כואב אבל יצאתי עם ערך לימודי גדול), הפיצוצי הצמיג מקדימה היו הכי מסוכנים.

קו ישר, או עקומה, אין זה משנה, הרכב היה משנה תנועה בתנועה חדה, חדה מידי.

ופיצוצי צמיג בסרן האחורי, הם פחות מסוכנים (בלי להגזים, פוצצתי מעל 30-40 צמיגים אחוריים) בשלל מהירויות.

מה שלמדתי מכך, על בשרי המדמם, שבקו ישר העסק מאוד נשלט (גם במהירויות ממוצעות של 90 קמ"ש), הרבה יותר.

אני לא אומר שפיצוץ צמיג אחורי אינו מסוכן, הוא מסוכן, אבל לא בפרופורציות שאתם חושבים. מהקידמי יותר אחשוש.

שצמיג קידמי מתפוצץ - ההגה מתחיל להשתגע לך, ולהסתובב במהירויות אולטרה-מהירות, מה שלא קורה מאחור.

נוצרת העברת משקל חריפה ביותר, והרכב נכנס להיגוי יתר.

כן, כן. היגוי יתר. אימת כל נהג ממוצע.

אבל, היי. תעשו כטוב בעיניכם.

אביחי

פורסם

שמר צודק לחלוטין וכל טענה שמקרה של החלקה יקרה רק במקרים קיצוניים כמו פיצוץ גלגל שגוי ביסודו. אובדן שליטה ברכב יכול לקרות גם במקרים פשוטים ויומיומים.

לפני כשנה נסעתי ביום חורפי עם רכב של העבודה בכביש 90 לאורך ים המלח. באותו בוקר באיזור ירושלים ירד גשם אך באיזור ים המלח היה רק טיפטוף קל. הכביש היה רטוב אך לא שטוף ולכן נסעתי לאט. לא רחוק מעין גדי (מצפון לה), בקטע כביש בו יש כמה עיקולים קלים (והדגש הוא על קלים), שניתן לנסוע בהם 100 קמ"ש בקלות נסעתי בערך 70 קמ"ש. לפתע ללא שום התראה או פרובוקציה מצידי איבדו גלגלי הסרן האחורי אחיזה והרכב החל להחליק בתנועת סיבוב סביב הציר הקידמי (היגוי יתר). זה לא נבע מהאצה או האטה פתאומים אלא פשוט בגלל העיקול והכביש שהיה מעט חלק מהרגיל.

אחרי שהצלחתי להשתלט על הרכב, לעצור ולהרגע (מזל שזה היה בשעת בוקר מוקדמת והכביש היה ריק) ניסיתי להבין איך הרכב איבד פתאום שליטה בכביש שאני מכיר היטב ובמהירות נמוכה מאד מהרגיל. כשהסתכלתי על הצמיגים הבנתי, האחוריים היו שחוקים למדי (אך לא גמורים). היה לי ברור לגמרי שעם צמיגים במצב טוב יותר יתכן והרכב לא היה מגיע לאובדן אחיזה וגם אם כן התוצאה לא היתה כל כך דרמתית - כשנעצרתי הרכב היה כמעט בניצב לכביש ובנתיב הנגדי.

מצב של כביש רטוב וחלק, כמו בגשם ראשון של חורף, קורה כאן יותר מפעם אחת בחורף וזאת בגלל מיעוט בגשם, שמגיע במרווחים גדולים לא מעט פעמים (ובין לבין הכביש צובר לכלוך). לזה אפשר להוסיף כיכרות עירוניות שהכביש סביבן רטוב בגלל השקיה בקיץ ותגלו הרבה מקרים בהם המצב הוא של כביש עם אחיזה מוגבלת.

הנקודה היא שבצמיגים הקידמים ניתן לשלוט בעוד שעל האחורים לא - צמיגים חדשים תמיד מאחור.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

זה אחראיות שלך להשתמש בצמיגים תקינים, ואין קשר לדיון.

זה כמו שאני אעדיף לשים על הרכב שלי צמיגים חלקים לגמרי מקדימה ומאחור צמיגים תקינים, לתקופת החורף ונוכח העובדה שהציריות אצלי נמצאות מאחור.

או, מה הקשר?

אביחי

פורסם

הצמיגים היו כבני שנתיים, משומשים אבל עדיין לא גמורים (כמו שכתבתי). כשכתבתי שצמיגים במצב טוב יותר כנראה לא היו מחליקים לא התכוונתי שהצמיגים על הרכב היו לא ראויים לשימוש.

והקשר הוא השאלה של פותח הדיון - איפה למקם צמיגים כשיש זוג חדש וזוג משומש.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
כרגע תיארת את הרכב שלי.

אין לי שום תופעה ממה שציינת, והרכב נייטראלי להפליא.

אבל שהצלבתי צמיגים(בשביל הספורט), הרגילים מקדימה והסמי-סליק מאחורה, הרגשתי פגיעה דרמתית בהיגוי, בבלימה ותת היגוי גדל מאוד.

אביחי

אין לי ספק שאתה מייפה את המציאות. עם סמי סליקס מקדימה וסיני מאחורה אתה נכנס להיגוי ייתר בקלות - לפחות במצבים קיצוניים. עדיף הפגיעה בהיגוי והתת היגוי על פני כניסה של נהג לא מיומן להיגוי ייתר.

אתה יכול לטעון מה שאתה רוצה על הרכב שלך, הפיזיקה בסוף תנצח.

פורסם
אין לי ספק שאתה מייפה את המציאות. עם סמי סליקס מקדימה וסיני מאחורה אתה נכנס להיגוי ייתר בקלות - לפחות במצבים קיצוניים. עדיף הפגיעה בהיגוי והתת היגוי על פני כניסה של נהג לא מיומן להיגוי ייתר.

:mm_yeah:

פורסם

אביחי חי במציאות מדומה. לא בפעם הראשונה הוא יודע יותר טוב מכל המומחים/מנוסים, ומסקנותיו עומדות בניגוד לכל חוקי הפיזיקה הידועים למין האנשוי. מי שמעוניין מוזמן לחפור בהודעותיו הקודמות.

פורסם

סליחה שמר. שכחתי שאני מדבר עם נהג מירוצים בפנסיה.

אין לי כוונה להתלהם כאן, אשאיר לכם הזמנה לנהוג יחד איתי.

אם המציאות שלי אכן מעוותת, וכל הסטאפ שלי חרבנה אחת גדולה, אין לכם מה לדאוג. תשאירו לי אבק.

If you wanna drive, drive, dont talk

אביחי

פורסם
הידועים למין האנשוי .

מה הם כבר יודעים, כולה דג :roll:

Engraulis_mordax.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
תשאירו לי אבק.

אביחי

זו בדיוק הבעייה שלך, שאתה חושב שאתה על מסלול מירוץ, ולא על כביש ציבורי. אף אחד לא מחפש להשאיר לך אבק, אלא להישאר בחיים, ולציית לפיזיקה שפועלת על רוב רובם של יושבי כדוה"א.

פורסם

מהשרשור הזה נמחקו מספר תגובות בלתי הולמות. אומנם לא ננקטו צעדים כלשהם כלפי כותבי אותן תגובות, אך אם המצב יימשך ולא תהיה ברירה, ההתראות יחולקו כאן בנדיבות.

נא שמרו על תרבות דיון ושפה נאותה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...