Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

118 כ"ס בגלגלים זה דווקא לא רע בכלל , אני מניח שזה איפשהו באזור ה 130 - 135 כ"ס.

אל תצפה ליותר מה S16, זה החסרון הכי גדול של ה 306 , מחסור רציני בכוח (ניתן לפתרון :wink: ) .

סתם שאלה, האם הבדיקה היתה במכון בדיקה שקנית את האוטו או משהו עצמאי שהלכת ועשית ?

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה דברים:

אורן - קודם כל זה ממש לא בעיה לבדוק איך הS16 שלך מבחינת כוח. פשוט צא מול S16 אחרת. דבר שני - 118 כ"ס בגלגלים זה בסדר גמור. אני עשיתי פעם ל-S16 שהייתה לי בדיקה בדיינו מקצועי (זה היה באשקלון אם אני זוכר נכון) ויצאה תוצאה דומה בגלגלים. ה-S16 שלי יצאה מול שתי S16 אחרת ועמדה מולן. לשלי אני מעריך שהיו 140 כ"ס.

יש לי את הבדיקה איפושהוא, אני אעלה אותה.

ולשמר - עזוב, למה שעופר יקרא מה שכתוב למעלה? העיקר לכתוב...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אורן - קודם כל זה ממש לא בעיה לבדוק איך הS16 שלך מבחינת כוח. פשוט צא מול S16 אחרת.

מנהל פורום מעודד רייסים ? :shock:

לשלי אני מעריך שהיו 140 כ"ס.

LOOOOOOOOL :lol::lol:

למה שעופר יקרא מה שכתוב למעלה? העיקר לכתוב...

צודק.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לשלי אני מעריך שהיו 140 כ"ס.

LOOOOOOOOL :lol::lol:

איציק

מה מצחיק ?

הוא אומר לך שהרכב היה בדיינו וההספק בגלגלים היה קרוב ל-120 כ"ס כך שזה הגיוני.

בלי קשר לבדיקה הזאת גם בבדיקות בדיינו בחו"ל S16 מצליחות לממש 140 כ"ס ~ בדיינו.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

יאצק - קודם כל, אני אמרתי רייסים? התכוונתי פשוט שזוג המכוניות (במקרה הזה שתי 306S16) יעמדו אחת ליד השניה ברמזור נניח בכניסה לדרך בין עירונית, ויאיצו עד כמה מהר שהן יכולות עד ל-80 קמ"ש המותרים (או 90). שם יפסיקו שתיהן את התאוצה וימשיכו לשייט מעדנות במהירות זו עד אשר ישתנה סימון המהירות בדרך לפי החוק.

בנוגע ל-140 כ"ס - אני רציני לחלוטין. אני אפילו מוכן להתערב שבאוטו של אריה (לזרוביץ) יש נתון קרוב יותר לנתון היצרן (של 152 כ"ס), מכיוון שהוא מרגיש ככה. (רק מרגיש, אמרתי :wink: )

דרך אגב, לפני כמה חודשים נסעתי ביחד איתו (אני בסקסו) ובדיקה בינינו הראתה על יתרון קליל לי עד 100 ויתרון קליל לו החל מהמעבר להילוך רביעי בערך (130+ בשתי המכוניות). אבל האוטו שלי לא מכוון :wink:

ועכשיו באמת ברצינות - מה שטוב ב-S16 זה לא ההספק, אלא המנוע הגמיש. המומנט ששיאו מגיע ב-3500 סל"ד. (19 קג"מ). זה מאפשר לו לייצר תאוצות ביניים טובות בהחלט, שאני משוכנע שעומדות בכבוד מול נניח גולף GTI 1.8T, לדוגמה. (אפילו שאצלה שיא המומנט גבוה יותר ומגיע בסל"ד נמוך יותר)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
יאצק - קודם כל, אני אמרתי רייסים? התכוונתי פשוט שזוג המכוניות (במקרה הזה שתי 306S16) יעמדו אחת ליד השניה ברמזור נניח בכניסה לדרך בין עירונית, ויאיצו עד כמה מהר שהן יכולות עד ל-80 קמ"ש המותרים (או 90). שם יפסיקו שתיהן את התאוצה וימשיכו לשייט מעדנות במהירות זו עד אשר ישתנה סימון המהירות בדרך לפי החוק.

בנוגע ל-140 כ"ס - אני רציני לחלוטין. אני אפילו מוכן להתערב שבאוטו של אריה (לזרוביץ) יש נתון קרוב יותר לנתון היצרן (של 152 כ"ס), מכיוון שהוא מרגיש ככה. (רק מרגיש, אמרתי :wink: )

דרך אגב, לפני כמה חודשים נסעתי ביחד איתו (אני בסקסו) ובדיקה בינינו הראתה על יתרון קליל לי עד 100 ויתרון קליל לו החל מהמעבר להילוך רביעי בערך (130+ בשתי המכוניות). אבל האוטו שלי לא מכוון :wink:

ועכשיו באמת ברצינות - מה שטוב ב-S16 זה לא ההספק, אלא המנוע הגמיש. המומנט ששיאו מגיע ב-3500 סל"ד. (19 קג"מ). זה מאפשר לו לייצר תאוצות ביניים טובות בהחלט, שאני משוכנע שעומדות בכבוד מול נניח גולף GTI 1.8T, לדוגמה. (אפילו שאצלה שיא המומנט גבוה יותר ומגיע בסל"ד נמוך יותר)

רוני

יותר מההבדלים במנוע, זה טמון בהבדלים בגיר.

פורסם

רוני

תראה מה עשית , הערת את צוקרמן :wink:

http://carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=24283&postdays=0&postorder=asc&start=15

פורסם

118 כ"ס בגלגלים זה בסדר גמור. אני עשיתי פעם ל-S16 שהייתה לי בדיקה בדיינו מקצועי (זה היה באשקלון אם אני זוכר נכון) ויצאה תוצאה דומה בגלגלים. ה-S16 שלי יצאה מול שתי S16 אחרת ועמדה מולן. לשלי אני מעריך שהיו 140 כ"ס.

אז ככה:

לפי מה שאתה אומר רוני, או ליתר דיוק לפי הבדיקה שאז אתה עשית בדיינו אצל פרילינג, אם לאורן יש 118 כ"ס בגלגלים אז במנוע יש לו ~160 כ"ס - בהנחה שאצל שניכם יש את אותם הפסדי כח בין המנוע לגלגלים.

בכל הקשור לנתוני הבדיקות מפוקפקות הללו - אין סיכוי שמנוע בן כמעט 10 שנים ישמור על הספק טוב יותר ממה שהצהיר עליו היצרן...ואנחנו יודעים טוב מאוד כמה חלק מהיצרנים אוהבים "לעגל פינות" בנתונים הללו.

להזכיך רוני, הנה הודעה שלך על ה S16 שהיתה לך:

במדידה הראשונה יצא לי הספק דומה למקור לפי תקן דין (השאלה היא, האם המקור אצלי, של 152 כ"ס, הוא לפי תקן דין? - והתשובה שמצאתי באינטרנט היא - כן!!). לפי המדידה הנורמלי 146.2, במנוע 133.9 ובגלגלים 107.4. מקסימום הכוח נמדד על 137 קמ"ש.

אחרי הצ'יפ קיבלת:

חזרתי ועליתי שוב על הדיינו. הנורמלי לפי תקן דין עלה ל-151.6, במנוע עלה ל-138, בגלגלים ל-110.1. עליות של 3-5 כ"ס. ממש לא משמעותי.

מה מצחיק ?

הוא אומר לך שהרכב היה בדיינו וההספק בגלגלים היה קרוב ל-120 כ"ס כך שזה הגיוני.

בלי קשר לבדיקה הזאת גם בבדיקות בדיינו בחו"ל S16 מצליחות לממש 140 כ"ס ~ בדיינו.

דוד, אין צורך להיות ריגשי.

לאוטו שלי רוני היו 110 כ"ס בגלגלים, לא "קרוב ל 120" (הבדל גדול יש לציין).

האוטו של רוני מימש 151 כ"ס בדיינו, אתה מאמין לזה ? (אני לא).

איציק - שאצלו הדיינו הראה 93.9 כ"ס על מנוע שאמור להוציא 90 כ"ס ביום טוב :roll:

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לשמר - כן, זאת הייתה הכוונה, הוא עדיין עקשן :wink: ובכל מקרה, סיבוב אחד על האוטו של אריה והוא יבין :D

וברצינות - אם הסקסו עומדת בתאוצות ביניים עם ה-S16 של אריה, ואם היא עומדת גם מול גולף 1.8T, אז באופן לוגי ה-S16 עומדת מול ה-1.8T. אז אולי עד 3000 סל"ד לגולף יש קצת יותר כוח, אבל משם והלאה ה-S16 חזקה בהחלט (צוקרמן כתב שמתחת ל-4000 סל"ד המנוע מת וזה פשוט לא נכון).

לאיציק - הבדיקה שאני עשיתי הייתה קצת יותר מקצועית מזו של אורן, אני מעריך. לפי מה שהבנתי הוא עשה אותה במכון בדיקה רגיל (ותקנו אותי אם אני טועה). גם כשאני בדקתי את ה-306 במכון בדיקה רגיל הם נתנו שם תוצאות אופטימיות למדי בגלגלים, זה לא אומר שזה באמת נכון. אני מוכן להעריך (בהנחה ואני סומך על פרילינג) שהבדיקה שאנחנו עשינו הייתה כמה שיותר מקצועית במגבלות הקיימות.

האמת שעמדתי לחפש את הגרפים בעצמי ולשים בפורום אבל חסכת לי - לא זכרתי שזה היה 110, אבל כמו שאמרתי זכור כי הבדיקה מושפעת מאוד מציוד הבדיקה ומרמת המקצועיות של הבודק. אז כמו שאצלך זה הראה 4 כ"ס יותר מההגיוני, כך יכול להיות שאצל אורן זה מראה 8 כ"ס יותר מנתוני היצרן (זה אפילו בסטיית תקן דומה יחסית).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
לשמר - כן, זאת הייתה הכוונה, הוא עדיין עקשן :wink: ובכל מקרה, סיבוב אחד על האוטו של אריה והוא יבין :D

וברצינות - אם הסקסו עומדת בתאוצות ביניים עם ה-S16 של אריה, ואם היא עומדת גם מול גולף 1.8T, אז באופן לוגי ה-S16 עומדת מול ה-1.8T. אז אולי עד 3000 סל"ד לגולף יש קצת יותר כוח, אבל משם והלאה ה-S16 חזקה בהחלט (צוקרמן כתב שמתחת ל-4000 סל"ד המנוע מת וזה פשוט לא נכון).

אם כבר מ-1,950 סל"ד ל-1.8T יש יותר מומנט (משמעותית) מל-S16 בשיא המומנט שלה, מתי בדיוק ה-306 תהפוך לחזקה יותר?

(ואגב - נהגתי על האוטו שלך, ואני עדיין חושב שהמנוע שם מת מתחת ל-4,000)

פורסם

אצלי שמדביקים דוושה, עד 4000-4400 המנוע פשוט מת

האוטו לא מתקדם

ואז פתאום אתה מקבל תאוצה רצינית , ממש בדומה לטורבו , מרגישים פתאום את התאוצה.

פורסם

אם כבר מ-1,950 סל"ד ל-1.8T יש יותר מומנט (משמעותית) משל-S16 ויש בשיא המומנט שלה, מתי בדיוק ה-306 תהפוך לחזקה יותר?

תמיד שמעתי על זה שלגולף 1.8 טורבו הנוכחית יש הרבה מומנט בסל"ד נמוך....

לדעתי? אולי הרבה מומנט - אבל עדיין כבדה יחסית.

אני לא נהגתי\נסעתי בחיים ב 306 ובגלל זה אני לא יביע את העמדה שלי עליה, אבל הגולף לא כזאת חזקה, אפילו מתי שהיא בשיא המומנט שלה.

בהתחלה היא כבדה, ולכן לפי מה שהבנתי על ה 306, אני לא בטוח שהגולף תיהיה מהירה ממנה משמעותית, אם בכלל.

רוני, אני לא יודע אם הסקסו עומדת עם גולף 1.8 טורבו, אני יודע שבדקתי אני עם הראלי נגד גולף תאוצות ביניים (שזה אומר בערך מ 35 קמ"ש, עד אין קץ) רק בשביל לדעת איך אני עומד איתה. למרות כל המומנט האימתני שלו, ואני הייתי רק ב 3000-3500 סל"ד (כלומר, המנוע עדיין לא "התעורר") ובכל זאת בהתחלה אני התקדמתי עליו עד שבמהירויות הגבוהות באמת (150++) הוא עקף אותי כמו שד. וזה כבר לא קשור למומנט אלא לכ"ס.

לעומת זאת, בקשר ל 306, אני ראיתי 306 "בודקת" נגד ראלי אחרת. עמדו ראש בראש.

הראלי שנבדקה שם ידועה כטובה, ובגלל זה אני חושב שה 306, למרות פחות מומנט ומנוע פחות גמיש לדעת צוקרמן, אני עדיין חושב שה 306 תיהיה זריזה יותר מהמהירויות הנמוכות.

ככה שלפי זה, אני באמת חושב שה 306 תיהיה חזקה יותר.

Back to the original - NC again.

פורסם

אם כבר מ-1,950 סל"ד ל-1.8T יש יותר מומנט (משמעותית) משל-S16 ויש בשיא המומנט שלה, מתי בדיוק ה-306 תהפוך לחזקה יותר?

תמיד שמעתי על זה שלגולף 1.8 טורבו הנוכחית יש הרבה מומנט בסל"ד נמוך....

לדעתי? אולי הרבה מומנט - אבל עדיין כבדה יחסית.

אני לא נהגתי\נסעתי בחיים ב 306 ובגלל זה אני לא יביע את העמדה שלי עליה, אבל הגולף לא כזאת חזקה, אפילו מתי שהיא בשיא המומנט שלה.

בהתחלה היא כבדה, ולכן לפי מה שהבנתי על ה 306, אני לא בטוח שהגולף תיהיה מהירה ממנה משמעותית, אם בכלל.

רוני, אני לא יודע אם הסקסו עומדת עם גולף 1.8 טורבו, אני יודע שבדקתי אני עם הראלי נגד גולף תאוצות ביניים (שזה אומר בערך מ 35 קמ"ש, עד אין קץ) רק בשביל לדעת איך אני עומד איתה. למרות כל המומנט האימתני שלו, ואני הייתי רק ב 3000-3500 סל"ד (כלומר, המנוע עדיין לא "התעורר") ובכל זאת בהתחלה אני התקדמתי עליו עד שבמהירויות הגבוהות באמת (150++) הוא עקף אותי כמו שד. וזה כבר לא קשור למומנט אלא לכ"ס.

לעומת זאת, בקשר ל 306, אני ראיתי 306 "בודקת" נגד ראלי אחרת. עמדו ראש בראש.

הראלי שנבדקה שם ידועה כטובה, ובגלל זה אני חושב שה 306, למרות פחות מומנט ומנוע פחות גמיש לדעת צוקרמן, אני עדיין חושב שה 306 תיהיה זריזה יותר מהמהירויות הנמוכות.

ככה שלפי זה, אני באמת חושב שה 306 תיהיה חזקה יותר.

ה 306 שראית והראלי שראית אינם סוג של השוואה, ה 306 שראית היא אחרי ה-מ-ו-ן עבודה ספק אם טובה ספק אם רעה, היא ללא ספק איננה סטנדרטית ! אנחנו מדברים פה על סטנדרטים !

• תוכן חדש...