Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6410 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. היא מתעקשת לראות את הצד של הרכב במראות הצד. כמובן גם שלמורה שלה היתה מראה פנורמית. לתומי חשבתי מהדביליזם הזה כבר נפטרו (

http://www.maslulim.co.il/articles-all/71)

2. לימד אותה המורה, וככה היא טוענת נדרש בטסט, להוריד לראשון לפני כל פעם שהיא משתלבת עם שלט "תן זכות קדימה". כלומר, גם אם היא לא עוצרת, היא מורידה מהירות וגם(תמיד) מורידה לראשון, תוך בדיקת התנועה.

3. היא לא מזנקת מהמקום. ואני לא מתכוון ללא עושה פתיחה מלאת עשן, אני מתכוון לכך שלימדו אותה להרים קלאץ', לתת לאוטו להתחיל להתקדם ורק אז להוסיף גז. כמובן שבמכונית שסיבובי הסרק שלה גבוהים זה עוד יכול לעבוד, אבל לא עובד במכונית "רגילה" בטח אחת עם AWD.

אז למעשה רציתי לדעת אם באמת ככה מלמדים או שהמורה שלה מדריך בסגנון "בואי נעכב את התנועה במקסימום בכל הזדמנות, גם אם לא צריך".

כבר לא נהג חדש...

1. מעטים המורים שלא משתמשים במראה פנורמית.

לא אהבתי את זה בשיעורי הנהיגה ואני לא אוהב את זה כיום.

2. זאת צורת הלימוד - כך לימדו גם אותי.

3. כנ"ל.

ובקיצור, אכן כן - כך מלמדים נהיגה כיום (לא יודע איך זה היה בתקופתכם - בוגריי הפורום).

וכמו שציינו לפני - מלמדים אותך איך לעבור טסט...

לא מלמדים אותך לנהוג נכון (לצערנו).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

3. היא לא מזנקת מהמקום. ואני לא מתכוון ללא עושה פתיחה מלאת עשן, אני מתכוון לכך שלימדו אותה להרים קלאץ', לתת לאוטו להתחיל להתקדם ורק אז להוסיף גז. כמובן שבמכונית שסיבובי הסרק שלה גבוהים זה עוד יכול לעבוד, אבל לא עובד במכונית "רגילה" בטח אחת עם AWD.

נראה לי שבעיקר ברכבי דיזל יכולים להתחיל לנסוע ככה,

בבנזין לרוב המנוע יתכבה,

בקליאו בכלל צריך להתחיל נסיעה עם הרבה גז יחסית, הקלאץ' נקודתי והמנוע מעדיף את הקומה העליונה.

מכיר מישהי שבאה לטסט וכך היה :

היא נכנסת לאוטו ביחד עם הטסטר.

הטסטר : טוב קדימה , תניעי.

הנבחנת: לעשות מה ?

הטסטר : תפעילי את האוטו.

הנבחנת : איך ?

הטסטר :תסובבי את המפתח בצד ימין של ההגה , מה את לא יודעת איך להניע ?

הנבחנת : כשהגעתי לשיעורים האוטו כבר תמיד עבד....:shock::brickwall: :brickwall:

:lol:

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

אז זה שהיא לא יודעת איך עובדים נכון עם הגה/הילוכים, חושבת שאסור לעבור 3K סל"ד

מה רע בזה? כאילו זה לא ש"אסור" אבל מאז ומתמיד תמיד החלפתי הילוך ב3000-3500סל"ד

לפעמים מתפרעים ומגיעים ל5000....

לא תקין?

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
1. היא מתעקשת לראות את הצד של הרכב במראות הצד. כמובן גם שלמורה שלה היתה מראה פנורמית. לתומי חשבתי מהדביליזם הזה כבר נפטרו (http://www.maslulim.co.il/articles-all/71)
רק אני לא מבין מה כ"כ רע בזה?

ככה אני נוהג לכוון את המראות (כשמדובר במראות נורמליות), ואינני מפספס כלום.

*הודעה ראשונה שלי.:wave2:

פורסם

תשמע, לא יצא לי לקרוא את כל תגובות השרשור ואני מאמין שאני חוזר על חלק מן התגובות.

בכל מקרה, אני עוד מעט בסיום תקופתי כנהג חדש (לא שזה רלוונטי כלכך) ואני יכול להגיד לך שהמורה נהיגה שלי וגם של אנשים שאני מכיר לימד באותו הצורה.

עכשיו שלקחת על עצמך את ה"פרוייקט" בתור מלווה תשנה את ההרגלים האלה כי חלקם דיי נהיגה מה"ספר" ולא נהיגה שצריך לווקא דווקא לנהוג על פיה.

אני מאמין שכל אחד שעבר טסט ורק מתחיל לנהוג , ינהג על פי איך שלימד אותו המורה, יאחוז את ההגה איך שלימד אותו המורה, יחנה ככה ועוד. תלמד אותה את השיטות שלך ואני בטוח שהיא תסתדר איתן ואולי אפילו טוב יותר.

מקווה שעזרתי:)

פורסם
אכן, הראו בטופ גיר, אך לא באירלנד - אלא פינלנד.

עם כאלה תנאים ותרגול למעבר טסט בגיל כה צעיר, לא פלא שפינלנד היא מעצמת נהגי מירוצים (וזו אחת מהתשובות שג'יימס מיי נתן לשאלה המעניינת איך המדינה הקטנה והסימפטית הזו הוציאה כ"כ הרבה נהגים פנומנים לאורך השנים).

תודה על התיקון ^_^

אירלנד, פינלנד, ניראה אותו דבר ^_^

בכל אופן, הרעיון לווא דווקא להוציא מזה נהגי מרוצים, אלא נהגים שיכולים להתמודד עם בעיות קצת יותר גדולות שיכולות לקראות בכביש ( החלקה לדוגמא ).

אבל אף פעם זה לא יקרה בארץ.

פורסם

זה רק אתה חושב שאתה לא מפספס כלום.

רבים וטובים הגיעו למסכנה שזה לא נכון.

בוא נתן לך לעשות בדיקה. בצע בזהירות. תשים לב כמה זמן חולף, מרגע שרכב נעלם מהמראה האחורית שלך (מרכזית) וממראת הצד, ועד שאתה רואה אותו בעין.

אמור להיות רצף - ללא רגע אחד כמעט מבלי שאתה רואה אותו. מהמראה המרכזית - עובר (בחפיפה קטנה) למראת הצד, וברגע שהוא נעלם משם, אתה כבר רואה אותו בעין.

אתה גם יכול לעשות את זה בעמידה כמובן, תראה את השטחים החופפים (בים המראות) הושטחים המתים שלך.

גם אני פעם חשבתי שאני יודע הכל והכי טוב. אבל המציאות רחוקה מזה, לכולנו יש מה ללמוד וזה לא בושה.

מאז שאני מכוון ככה את המראות, אני רואה הרבה יותר דברים.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

זה הרגל מגונה.

מה יהיה שתנהג על רכב ללא המראות האלה?

תמיר.

פורסם

לקחתי על עצמי (ועל מכוניתי) לחנוך נהגת חדשה. אומנם זקנה מאוד (25) אבל רק קיבלה רישיון. היכולת שלה די טובה והיא מסתדרת היטב בסביבה שהיא מכירה.

אממה, יש לה כמה מנהגים תמוהים ביותר שאני לא יודע אם הגיעו מהמורה שלה ספיציצי או שהם נדרשים למי שרוצה לעבור טסט, והייתי שמח לקבל הערות/הארות בעניין.

אז זה שהיא לא יודעת איך עובדים נכון עם הגה/הילוכים, חושבת שאסור לעבור 3K סל"ד, לא יודעת לבלום נכון (ועוד) - את זה ידעתי שלא מלמדים.

זה שהיא לא יודעת לבחור הילוך נמוך יותר בהתאם לצורך (עלייה/האצה) ולא מבינה את הקשר בין בחירת הילוך לתמרון כזה או אחר, ומשתמשת בהורדת הילוך עם תחילת הבלימה כדי לסייע להאטה, לא בסדר, אבל ניחא.

אבל יש לה שלושה "פאולים" שלא צריכים להיות.

1. היא מתעקשת לראות את הצד של הרכב במראות הצד. כמובן גם שלמורה שלה היתה מראה פנורמית. לתומי חשבתי מהדביליזם הזה כבר נפטרו (http://www.maslulim.co.il/articles-all/71)

2. לימד אותה המורה, וככה היא טוענת נדרש בטסט, להוריד לראשון לפני כל פעם שהיא משתלבת עם שלט "תן זכות קדימה". כלומר, גם אם היא לא עוצרת, היא מורידה מהירות וגם(תמיד) מורידה לראשון, תוך בדיקת התנועה.

אז למעשה רציתי לדעת אם באמת ככה מלמדים או שהמורה שלה מדריך בסגנון "בואי נעכב את התנועה במקסימום בכל הזדמנות, גם אם לא צריך".

לגבי הכל כבר דובר,

אך אני רוצה להרחיב לרגע על המראות.

אני לדוגמא, מכוון את המראות שאני אראה את הקצה של הרכב (מה שצוין כלא נכון), אך זה לא נעשה משיקולים של נוחות.

כאשר אתה מכוון את המראות יותר "החוצה" אתה רואה יותר וזוהי בעיה, משום שאתה רואה 2 נתיבים לידך (נניח בכביש מהיר), וכאשר מגיע רכב אתה לא יודע האם הוא בנתיב לידך והוא סתם רחוק או שהוא שתי נתיבים לידך אבל קרוב.

ברכב אני מתנהג לכאורה כמו נהג אופנוע ולא מסתפק במראה. במידה ואני לא בטוח ב-1000% שאין רכב/מכשול בנתיב אליו אני רוצה לעבור אני מביט הצידה ואחורה כמו נהג אופנוע (זה עניין של עשירית השניה) ואז מוודא כי אני יכול לעבור.

וגילוי נאות,

אני משתמש בעיקר במראות הצדדיות (במעבר נתיבים) כי אני לא סומך על המראה הפנורמית שתראה לי מה יש בנתיבים ליד.

בברכה,

נאור.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

מזל טוב, לקחת על עצמך ללמד (באמת) נהיגה!

תבהיר לה שמהיום כל החוקים הלא מובנים האלו (כמו להעלות לשלישי בדיוק ב40 קמ"ש, ורביעי בדיוק ב60 קמ"ש) נגמרו. ומה שהיא צריכה לזכור איתה מהשיעורי נהיגה אלו הם חוקי התנועה, ותפעול בסיסי של הרכב.

היה לי את אותו הסרט עם אחי הקטן וקצת עם חברה שלי.

שים לב שכל נהג טרי שרק עבר טסט נצמד למדרכה כאילו זה תלויי בחיים שלו. - יופי של מתכון לשיפשופים ועליות מהאספלט ברכב שהם לא מכירים.

כל נהג טרי דואג לשמור על הזינוק בעליה באיטיות יתר.

וכל מה שהם מצליחים לחשוב עליו בזמן נהיגה זה מה לא לעשות כדי שהמנוע לא יכבה!

GS300.

פורסם

ברוך הבא!

קרא את הכתוב בקישור.

תודה על התיקון ^_^

אירלנד, פינלנד, ניראה אותו דבר ^_^

בכל אופן, הרעיון לווא דווקא להוציא מזה נהגי מרוצים, אלא נהגים שיכולים להתמודד עם בעיות קצת יותר גדולות שיכולות לקראות בכביש ( החלקה לדוגמא ).

אבל אף פעם זה לא יקרה בארץ.

בפינלנד נוהגים על קרח רב השנה.

חתיכת הבדל...

תודה לכולם על ההערות וההארות.

מי שלומד כרגע נהיגה - תעשו מה שהמורה מבקש. אי אפשר ללמוד משבעה אנשים שונים, כאשר חמישה מהם באינטרנט ולא יושבים איתכם ברכב.

השאר - ממליץ על יום הדרכת נהיגה מתקדמת. ישנה לכם כמה תפיסות שגויות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
מזל טוב, לקחת על עצמך ללמד (באמת) נהיגה!

תבהיר לה שמהיום כל החוקים הלא מובנים האלו (כמו להעלות לשלישי בדיוק ב40 קמ"ש, ורביעי בדיוק ב60 קמ"ש) נגמרו. ומה שהיא צריכה לזכור איתה מהשיעורי נהיגה אלו הם חוקי התנועה, ותפעול בסיסי של הרכב.

היה לי את אותו הסרט עם אחי הקטן וקצת עם חברה שלי.

שים לב שכל נהג טרי שרק עבר טסט נצמד למדרכה כאילו זה תלויי בחיים שלו. - יופי של מתכון לשיפשופים ועליות מהאספלט ברכב שהם לא מכירים.

כל נהג טרי דואג לשמור על הזינוק בעליה באיטיות יתר.

וכל מה שהם מצליחים לחשוב עליו בזמן נהיגה זה מה לא לעשות כדי שהמנוע לא יכבה!

מדהים! (לא שמה ש FALAU כתב לא מדוייק ואפייני) אבל מה שהדגשתי באדום, זה בדיוק מה שעברתי עם החניכה הפרטית שלי.

חשבתי שזו בעיה שלה בהתמצאות במרחב. (היא גם התעקשה למקד את מבטה בסמל הH על מכסה המנוע, במקום להביט פנורמית קדימה,גם דרך חלנות הרכב שלפניה כדי לצפות מראש מצבי בלימה והפתעות).

בכל מקרה, אחרי כמה שפשופי מראות, היא למדה לנהוג במרכז הנתיב.

סירובי העיקש להתקין מראה פנורמית ("כמו אצל המורה,זה נורא נוח") משותף גם הוא.

אפילו תנוחת הישיבה וכוונון המושב וההגה שלימד אותה המורה היו שגויים.

דרושה רפורמה בלימודי הנהיגה. הייתי רוצה שילמדו נהיגה נכונה + שיעורים מעשיים בביה"ס התיכון,כחלק מתכנית הלימודים כמו בארה"ב. זה חשוב לא פחות להמשך החיים של הצעירים מאלגברה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

הנהגת "שלי" דווקא מסתכלת למקום הנכון (נורא נורא חשוב, למרות שיש עוד מקום לשפר) וממקמת את המכונית טוב על הכביש.

יש שתי בעיות עיקריות שאני מזהה בלימודי הנהיגה:

1. מלמדים לנהוג כמו "סבתא פרידמנית מתה" מאיזושהי סיבה (כדי לגרום למורה להרגיש יותר בטוח? כדי לחסוך בדלק למורה?). כלומר, להאט למקסימום, תמיד. לא להאיץ (לא להשתלבות ולא במתן זכות קדימה), תמיד. ועוד.

אני לא מצפה מנהג חדש שיחרוך את הכביש, אבל ממה שאני ראיתי (אומנם מוגבל מאוד, אבל זה שמצפים בטסט, לפי מה שנכתב כאן) מלמדים את הנהג החדש להיות מטרד רציני בכביש.

2. לא מלמדים שליטה ברכב. בכלל. אשתי למדה נהיגה באנגליה לפני 200 שנה (היא מאוד מאוד זקנה. מאוד! וגם לא קוראת עברית :-)) ולימדו אותה עבודה נכונה עם ההגה, בלימת חירום ועוד מיומנויות טריוויאליות.

כאן, אני עם נהגת דנדשה שנוהגת סביר אבל אין לה מושג איך בוחרים הילוך, איך עובדים נכון עם הילוכים, איך מתאמים בין ההילוכים למנוע והכי גרוע - בלימת חירום. אין לה מושג מה זה, מה עושה ABS - כלום.

כלום!

ואני לא מדבר על התחמקות ממכשול (שזה דרגה אחת מעל מה שאני מסוגל ללמד, אבל אני אלמד בכל זאת, כי ללמוד להסתכל למקום הנכון בבלימה זה 90% מהעבודה).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

את הבעיות הנ"ל עברתי לפני כשנה כחונך .

הפיתרון שלי - אחרי שלוש נסיעות רגילות נשברתי .

לקחתי אותה מספר פעמים ,בשעה 24:00 בלילה למגרש החנייה הצמוד לאיצטדיון "בלומפילד" ( לא בלונשטיין ) :lol:

עברנו על תרגולי בלימת חירום , כאשר ה ABS נכנס לפעולה , לא לפחד ולעזוב את הבלמים.

ביצוע סיבובים , היה לה פחד שהרכב יתהפך בסבוב במהירות 30 קמ"ש .

מיקום בכביש + כיוון מראות . נסיעה עם מעבר מנתיב לנתיב , הצמדות לקו הימני אם מסנוורים אותך וביטחון ושליטה ברכב .

לגבי העברת הילוכים - הייתי מוותר קצת בשלב זה , עדיף להשקיע בהכרת ההגה מראות מיקום בכביש .

הערכת מיקום רכבים אחרים בכביש וכמובן בלימת חירום מעבר עקומה , וירידה לשוליים וחזרה .

המיומנות הטכנית להעברת הילוכים תתפתח בהמשך .

הייתי מחייב כל נהג חדש לעבור קורס בסיסי נוסף בנהיגה והכרת מגבלות הרכב .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

צורת הזינוק - שילוב ההילוך ורק אח"כ האצה אופיינית למכוניות בעלות מומנט גבוה - מקטין את הבלאי למערכות.

אין ברירה - אחרי שנהג חדש עבר טסט - זה אומר שהוא מכיר את החוקים ואת בסיס הפעלת מערכות הרכב. עכשיו הוא צריך ללמוד לנהוג נכון, ובמיוחד לאן להסתכל, ומהיכן עלולות לצוץ סכנות.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

• תוכן חדש...