Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

kicker zx350.4 חיווט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לדעת אם אפשרי וכדאי לשים חיווט 4 גיי'ג על המגבר הנ'ל ועם זה בכלל יכנס בטרמינל של המינוס והפלוס

מכיוון שבעתיד הלא רחוק אני מתכוון להוסיף מונו או של סאן דאון 1000 או רוקפורד p600.1bd ורציתי לדעת אם להעביר חיווט בנוסף ל8 גייג בשביל המונו או להשאיר את ה8 גייג לקיקר ולהעביר עוד אחד של 4 גיי'ג למונו ...

ועוד שאלה קטנה מזה מפצל מתח זה נשמע לי כמו קבל האם זה ככה?

והבנתי שאם אני ירצה להחליף ל4 גיי'ג אני יצטרך להחליף את הפיוז הראשי לאמפר יותר גבוה כי כרגע יש לי 60 אז כנראה אני יצטרך באזור ה100 תקנו אותי אם אני טועה

תודה לעונים..

פורסם

כבל 8 גייג' יספיק לך למגבר הזה.

אני מריץ את כל מה שבחתימה שלי על כבל 4 גייג' ככבל ראשי.

אתה יכול להוסיף למונובלוק עוד כבל של 8 גייג' וזה גם צריך להספיק.

אתה יכול לשים כבל 4 גייג' ראשי ולפצל אותו עם מפצל מתח כמו שאני עושה.

אם אתה ממש חושש שהמונו לא יקבל מספיק זרם או שהוא יצרוך יותר ממה שכבל 8 גייג' יכול לספק למרחק של עד 5 מטר (40 אמפר) תשים לו כבל 4 גייג משלו או שתשים כבל ראשי 2 גייג' ותפצל.

אבל זה נראה לי קצת מיותר - כבל 8 גייג' באורך של 5 מטר בערך אמור להיות מסוגל לעמוד במגבר שמוציא הספק של 480 וואט במתח של 12 וולט ו 580 וואט כשהרכב מותנע ומוציא 14.4

בגלל זה כותבים על הערכאות של 8 גייג' בדרך כלל שהוא עד 500 וואט RMS.

אם המונו שלך לא מספק מעבר ל450 וואט RMS - אין שום צורך שתיתן לו כבל יותר עבה מ8 גייג'.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מה הכוונה שלך בלהוסיף עוד כבל של 8 גיי'ג למונו מהמגבר של הקיקר להעביר עוד כבל למונו לזה התכוונת או להריץ מחדש ??

והמונו מספק 600 rms ב2 אוהם ואולי אני מביא את הסאן דאון שהוא מספק 1000 רמס ב1אוהם אז נראה לי שצריך להחליף ומזה המפצל מתח הזה?

ונראה לי הכי טוב זה להעביר עוד פלוס ומינוס למונו בלוק אבל הבעייה אם זה יעבור בקיר האש :/ יותר מידי עובי

פורסם

מפצל זה מ-פ-צ-ל כשמו כן הוא.

הוא מפצל כבל מתח חשמלי ע"י כך שמצד אחד יש לו כניסה לכבל בעובי עד 4 גייג' (סתם דוגמא) ומהצד השני יש לו שתי יציאות לכבל 8 גייג'.

אז למגבר הנוכחי 8 גייג' מספיק. למונובלוק אתה יכול או למשוך ישירות מהמצבר כבל 8 גייג' נוסף - או לקנות כבל 4 גייג' ראשי במקום ה8 הקיים, להוסיף מפצל וכשהכבל 4 גייג' מגיע למפצל בתא המטען - למשוך מהמפצל 8 גייג' קצר עד כל אחד מהמגברים.

אם המגבר שלך עובר את ה450 RMS - אם אתה אכן הולך לחבר אותו ב2 אוהם - עדיף לשים כבל עבה יותר מאשר דק יותר, אז תוסיף לו 4 גייג'.

אתה יכול ללכת על כבל 4 גייג' ראשי סה"כ שאמור להספיק לך בעצם לשני המגברים ולפצל אותו באמת ל8 גייג' קצרים שסה"כ למרחק קצר כבל 8 גייג' יכול לשאת עליו הרבה יותר מאשר מה שהוא יכול לשאת לאורך של 4 או 5 מטר.

אם אתה חושש, לא רוצה להסתבך, תמשוך למונובלוק 4 גייג' משלו וזהו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כן נראה לי אני ימשוך עוד כבל של 4 גייג וישים לו פיוז יעודי בשבילו וישאיר את ה8 גייג ל4 ערוצים

שיהיה 2 כבלים במקרה הכי גרוע אני ירחיב את החור בקיר האש שיכנסו 2 חוטים

ואם נגיד אני יחבר את ה4 גייג למגבר ה4 ערוצים אני יעביר ל4 ערוצים 4 גייג ואז מה4 ערוצים ימשוך עוד כבל למונו אפשרי לעשות כזה דבר? זה יפריע למגבר זה יעשה לו משו (ל4 ערוצים)

כי לקנות מפצל וזה זה עוד הוצאה כספית

פלוס אני יצטרך גם להחליף את המינוסים לאותו עובי נכון?

מצטער שאני חופר זה חשוב לי..

תודה רבה..

פורסם

המינוסים חייבים להיות באותו העובי לפחות.

לגבי שרשור של כבל מתח - אין עם זה ממש בעיה בד"כ אבל אתה צריך לקחת בחשבון שלשרשר 4 גייג' - לא בטוח שתצליח - אפילו עם נעלי כבל, זה לא נוח ולמען האמת לא ממש בטיחותי.

מפצל לא עולה בד"כ יותר מכמה עשרות שקלים בודדים.

Pioneer TS-X150

פורסם

טוב הבנתי אותך אז אתה מציע להוציא את ה8 גיי'ג שיש לי להעביר 4 גיי'ג חדש לשים לו פיוז חדש

לקנות מפצל מתח להוציא מהמפצל2 כבלים של 8 גיי'ג לחבר אותם כול אחד למגבר שצריך .. איזה אורך מומלץ שיהיה מהמפצל 70 ס"מ זה בסדר?

ומינוסים בעובי של 8 גיי'ג גם או 4 גייג?

ועוד שאלה יש איזה מפצל מתח שאתה ממליץ עליו? חברה עלות וכאלו?

פורסם

חברה מאוד מוכרת בתחום שיש לה מחירים סבירים תהיה סטינגר.

אתה יכול למצוא כל מיני אחרים שהם פשוטים אבל אין ממש הבדל בעצם כמו סאונד קווסט וכו' וכו'

בגדול הבנת נכון, כבל ראשי 4 גייג' - פיוז ראשי במרחק של לא יותר מ25 ס"מ מהמצבר - בד"כ 4 גייג יכול להעביר ל4 מטר משהו כמו 80 אמפר - זה גם הערך המקסימלי של הפיוז, כמובן, תבדוק לפי הטבלה של היצרן של אותו הכבל של אותו הדגם.

לגבי אורך החוטים מהפיצול, מן הסתם, קצר ככל האפשר.

לגבי המינוסים - לכל מגבר המינוס שלו. המינוס צריך להיות קצר ככל האפשר בין המגבר לנקודת ההארכה.

נקודת ההארכה צריכה להיות נקודת הארכה טובה (תריץ חיפוש בנושא נקודת הארכה).

בהצלחה.

Pioneer TS-X150

פורסם

כן את זה אני יודע הערקה וכול הדברים האלו רק רציתי לדעת איזה כבל המינוס אמור להיות בעובי של האחרי הפיצול או בעובי של הכבל הראשי כי שמעתי שלא יצור צוואר בקבוק או משו שהמינוס יותר עבה מהפלוס

תקנו אותי אם אני טועה אני חדש בכול הכבלים של ה4 גיי'ג עד עכשיו התקנתי רק 8 גיי'ג התקנות פשוטות..

תודה רבה לעוזרים

• תוכן חדש...