Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

:?:שלום רב.

אנא הצילו אותי מנפילה שח מי שלא מבינה כלום.

הכנסתי הרכב להחלפת גלגל תנופה (רנו מגאן אוטומטית). סוכם מחיר. המחיר ממש לא נצוך.. עשיתי השוואת מחירים.

מודיעים לי שכיוום שלבצוע העבודה יש להוציא הגיר ויש לרוקן השמן- השמן גיר היה שחור ולכן היה צורך להחליפו וגם פילטר. ורוצים עוד 300 שח.

1. האם הגיוני? אם ידוע שיש לרוקן השמן לעבודה כזו - מדוע לא לידע מראש? מדוע שלא ישאלו אותי אם לא להחזיר השמן הישן?

האם יכולים לטעון שאני חייבת לשלם כי מותרת סטיה של 20% במוסכים מורשים מהמחיר שנקבע?

2. קראתי כאן שהחלפת שמן גיר ישן בחדש יכולה לקלקל הגיר? האמנם? האם ייתכן שגם יזיקו לי וגם אשלם על זה?

מחר אני הולכת למוסך-

אנא עזרתכם!!!

תודה,

איילת

פורסם

לא בכל תיבת הילוכים זה ככה, אבל בדר"כ שמפרקים תיבה מרכב מרוקנים את הנוזל בתוכו מכוון שמפרקים ציריות.

הצעת המחיר אמורה לכלול את מחיר נוזל התיבה האוטו'.

אם הנוזל ATF באמת שחור כדאי לבצע החלפה שלו בהזדמנות זו.

אגב, מסקרן אותי לדעת מדוע היה צורך להחליף את גלגל התנופה?

פורסם

אהלן איילת.

החלפת גלגל מומנט לגיר אכן מחייבת פירוק גיר ושפיכת השמן הישן.

לפי התיאור שלך שהשמן היה שחור,ראשית חשוב היה להעיף וכמה שיותר מהר את השמן השחור

נוזל גיר הינו במקרים חריגים בצבע אדום כהה עד בורדו וצבעו "התקין" צריך להיות בין אדום בהיר לבין אדום

לא ברור לי אם אכן צבעו היה שחור מדוע לא הפנה המוסכניק את תשומת לבך.

ומה שנראה לי היא שהשמן היה נראה לך שחור ממבט שלך ממבט של מישהו מקצועי השמן היה תקין.

אז לשאלתך,כן מחליפים שמן!

פורסם

אגב, מסקרן אותי לדעת מדוע היה צורך להחליף את גלגל התנופה?

אני אנסה במקומה. :-P

ברור שהמוסך (שאינו מכון גירים ) לא יכול לאבחן בעיה שקשורה לגיר האוטו', נראה שהיתה לה בעיה בזר של הסטרטר.

ואת זה כול מכונאי יכול לאבחן.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אמנם טכנית קודמי צודקים - אך לא מדובר בעניין טכני כלל ועיקר!

אם קיבלת הצעה לעבודה, היו צריכים לומר לך שהחלפת שמן גיר תעלה עוד XXX ש"ח.

במקרה הטוב, ואם המוסכניק ישר, היה מוותר על העלות הזו בדיעבד, מה שהיה יכול להוסיף לו קרדיט אצלך.

החלפת שמן גיר רצויה מאוד לאחר ק"מ מסויים, כתלות ברכב. אם הרכב עבר מעל 100K ק"מ יותר סביר להניח

שמדובר בפעולה צפויה, והוא היה צריך לכלול זאת בהצעת המחיר. אם הרכב חדיש יותר, ייתכן ומדובר במשהו קצת פחות צפוי.

אני מציע לא לוותר. דרשי לשלם לפי הצעת המחיר שקיבלת, את לא צריכה לנחש כלום, והוא בעל המקצוע.

במידה ובכל זאת המוסך יתעקש, או לחלופין יצליח לשכנע אותך מדוע בכל זאת לא צפה את העלות הזו -

רק אז הציעי כפשרה לשלם את עלות השמן בלבד (כ-150 ש"ח להערכתי).

מעבר לזה, אפשר תמיד לשקול פניה לאיגוד המוסכים או "לאיים" בפניה כזו.

אדם לא צריך להיות מכונאי וגם לא קרוב לזה כדי לטפל ברכבו. מצד, אדם חייב להיות ערני ל"התחכמויות" של עסקים.

פורסם
אני אנסה במקומה. :-P

ברור שהמוסך (שאינו מכון גירים ) לא יכול לאבחן בעיה שקשורה לגיר האוטו', נראה שהיתה לה בעיה בזר של הסטרטר.

ואת זה כול מכונאי יכול לאבחן.

דוד.

שוב אתה נותן אבחונים זריזים ללא בדיקה? גלגל תנופה של רכב אוטו' יכול גם להיות סדוק ולהרעיש כמו מיסבי מנוע.

מעבר לזה, אפשר תמיד לשקול פניה לאיגוד המוסכים או "לאיים" בפניה כזו.

מחר אני הולכת למוסך-

אנא עזרתכם!!!

העבודה עדיין לא בוצעה אז אפשר להרגע.
פורסם

תשובות לכולם (אני מקווה):

1.העבודה כן בוצעה. מחר אני אמורה לקחת הרכב מהמוסך כשהוא מתוקן.

2. בעל המוסך טוען שעלות השמן - 2 גלון - היא לפחות 400 שח. הוא מעולם לא יצר איתי קשר לידע אותי שיש עלות נוספת כזו או לבקש את אישורי.

3. אין לי מושג מה היה מצב השמן ואם אכן היה צריך להחליפו.

4. קראתי באתר של איגוד המוסכם שמותר לדרוש עד 20% יותא מהמחיר שסוכם ומעבר לזה - יש לבקש הסכמת הלקוח. מה שהוא דורק זה בדיוק 20% יותר.\מצד שני- כתוב שם באתר שיש לפתוח כרטיס עבודה מסודר עם הבעיה , הטיפול המוצע והמחיר. כל זה לא נעשה. הם ביקשו מחיר בעפ- ויש לי עד- המוסכניק ליד שהפנה אותי.

5 !!! התרשמתי שהם לא ישחררו לי הרכב אם לא אסכים לתוספת!!!

בינתיים, יש לי רכב חלופי שנתנו לי.

לא יודעת מה לעשות

תלונה לאיגוד המוסכים- האם הם לא בעד המוסכניקים???

פורסם
גלגל תנופה של רכב אוטו' יכול גם להיות סדוק ולהרעיש כמו מיסבי מנוע.

.

עם בעיה כזאת, לא הולכים למוסך אלא למכון לשיפוץ גירים.

איילת א, מה היתה התקלה, שבגללה היה צורך להחליף את גלגל התנופה.

דוד.

פורסם

אני לא מבין, התיקון בוצע או לא?

דוד, מוסך רגיל לא מסוגל להחליף גלגל תנופה? ואם זה בעיית זר שיניים זו לא עבודה של חשמלי רכב?

הלו דוד, מה איתך בזמן האחרון?

פורסם

"מוסך רגיל לא מסוגל להחליף גלגל תנופה? "לא דיברתי על להחליף גלגל תנופה, את זה כל מוסך יכול לבצע, אלא על איבחון התקלה שקשורה לגיר אוטומט.

"ואם זה בעיית זר שיניים זו לא עבודה של חשמלי רכב? " לא . רק אם זה הבנדיקס, בסטרטר עצמו.

"הלו דוד, מה איתך בזמן האחרון?" הכול בסדר, חוץ מיזה שחזרתי לעשן לאחר הפסקה של שנתיים וחצי בדיוק.

דוד.

פורסם

אנסה להסביר, כמיטב יכולתי את שהבנתי (ואל תמהרו ליזרות לי מלח על הפצעים שאולי דפקו אותי...):

1. התיקון כבר בוצע. המוסך דורש יותר כסף והבנתי שלא ישחרר לי הרכב אם לא אשלם כפי שהוא דורש.

2. למה היה הצריך להחליף גלגל תנופה? אז ככה:

היתה בעיה בסטרטר שהוא צרח לפעמים בנסיון התנעה והיו לפעמים בעיות בהתנעה עצמה. הסטרטר היה עדיין באחריות אז פניתי למי שהחליף ונתן האחריות.

הנל התקשר ליבואן של החלק להזמין סטרטר חדש. היבואן אמר לו שהוא שולח לו אחד חדש - אבל- מקרה אבל שמנסיונו כשיש "צרחה" כזו זה קשור לאיזה גלגל שיניים גדול (זה כנראה הגלגל תנופה הזה) כשיש איזו שן או שיניים שחסרות או עקומות. ולפני שמחליפים סטרטר לחדש לבדוק הנל.מבהירה: הוא לא ניסה להתחמק מהחלפת הסטרטר! המוסכניק הזה לא מבצע תיקונים כאלו. והוא ד"א איש מקסים. הוא אמר שהמוסך לידו אמין וטוב ואם יציעו לי מחיר סביר-זה יהייה טוב לי כי הוא ליד ויוכל לבדוק שבאמת יש בעיה בשיניים של הגלגל תנופה ושלא יספרו לי סיפורים סתם ולדאוג שיתנו לי תיקון של VIP. הוא התקשר בנוכחותי לכמה מוסכים וביקש הצעות מחיר (ולא, זה לא חייב להיעשות על מומחה לגירים). לאחר שקיבלנו 2 הצעות מחיר נכנסנו למוסך לידו - והוא נקב במחיר שהיה סביר והיה לי נוח להשאיר שם הרכב לנוכח העובדה שיש מישהוא שישגיח שאכן צריך להחליף גלגל התנופה.

זה הסיפור.

סיימו להחליף הגלגל תנופה. שמו לי סטרטר חדש. אבל רוצים הרבה יותר כסף. המוסכניק "שלי" אמר לי שהוא חושב כשכהיציעו לי המחיר לא ידעו שעלות החלק גבוהה. כלומר: עשו טעות בתחשיב ולכן עכשיו הם מנסים לגלגל עלי את הטעות הזו שלהם.

קראתי שוב באיגוד המוסכים ושם כתוב בפירוש שיש למוסך זכות לחייב אותי בעד 20% יותר בלי לידע אותי. וכן שלמוסך יש זכות לא לשחרר לי הרכב עד לתשלום מלא.

ועכשיו השאלה היא לדעתי, האם דרישה על החלפת שמן (כשאינני יודעת אם היה מלוכלך והיה צורך להחליפו, אין כל עדות לזה פרט לדברי המוסכניק הגזלן) ניכללת ב - 20% הנוספים שמותר לו לגבות על עבודה או שהיה חובה עליו לשאול אותי אם אני מעוניינת להחליף או שיחזיר לי השמן המלוכלך.

פורסם

מוסרית, נראה לי שלא נהגו איתך כהלכה, וניצלו את חוסר הידע שלך בכך שהשמיטו ממך את עלות החלפת השמן (ואת הצורך בכך).

חוקית - נדמה לי שהם מכוסים.

נסי לדבר על ליבו של בעל המוסך (לא אמרתם, לא ידעתי), הוא בהחלט יכול לתת הנחה כמחווה.

פורסם
שוב אתה נותן אבחונים זריזים ללא בדיקה? גלגל תנופה של רכב אוטו' יכול גם להיות סדוק ולהרעיש כמו מיסבי מנוע.

.

לפעמים אפשר לתת איבחונים זריזים ומדוייקים, גם לפי הגיון.

כתבתי: "נראה שהיתה לה בעיה בזר של הסטרטר."

איילת כתבה: :היתה בעיה בסטרטר שהוא צרח לפעמים בנסיון התנעה" " אבל שמנסיונו כשיש "צרחה" כזו זה קשור לאיזה גלגל שיניים גדול (זה כנראה הגלגל תנופה הזה)."

דוד.

פורסם

הנורית שנדלקת כשיש בעיה בגיר- בכלל לא נדלקה כשהיו "צרחות" או בעיות בהתנעה.

ואני (שאני לא מבינה כלום, כאמור) לא מבינה למה פתאום מדברים כאן על בעיה בגיר האוטומטי.

גיר אוטומטי במגאן הוא מאד בעייתי (מנסיון, לצערי) ויש לתקנו רק במוסכים שזו ההתמחות שלהם.

• תוכן חדש...