Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבינה למה פתאום מדברים כאן על בעיה בגיר האוטומטי.

גיר אוטומטי במגאן הוא מאד בעייתי (מנסיון, לצערי) ויש לתקנו רק במוסכים שזו ההתמחות שלהם.

אם אכן ה-ATF ("שמן גיר אוט' ") היה שחור - זה מבשר על שחיקה בתיבה.

הגיר האוט' במגאן לא "מאוד בעייתי". יש לו אמנם קפריזות התנהגותיות, אבל מנסיוני (עם כמה גירים ממשפחת ה-AL4), הוא לא כזה נורא (אורך חייו כנראה קצר מתיבות אוט' יפניות לדוגמא, אבל לא במידה שהופכת אותו ל"מאוד בעייתי").

פורסם

הסכום הנדרש הנוסף - עדיין לא ברור לי לחלוטין- הכל נעשה עד עתה דרך ה"מתווך המקסים" עליו סיפרתי. ממה שהצלחנו להבין הוא דורש משהו שלא עולה על 20%.

ואז נשאלת השאלה האם ת-מי כל מוסכניק יכול לתקוע מחיר שגבוה בעד 20% מהמחיר המקורי שנקב או שגם לזה יש מגבלות כגון: תקלה שלא עלו עליה קודם, חלק שצריך להחליף שהתגלה תוך כדי העבודה...

נראה לי שהפתרון הוא או לעבור לתחבורה ציבורית או להתחתן עם מוסכניק או המקרה הכי טוב: להתחתן עם מאפיונר ולקוות שלא ירצחו אותו כל זמן שיש לי מכונית...:-):roll:

אה- ועוד אפשרות לקבל רכב חברה ואז שיחליפו מצידי את כל התנופות על פארש ויחליפו שמן שומשום בחגורות הבטיחות:evil:

פורסם

איילת,

מה שהמוסכניק מנסה לעשות זה "שיטת מצליח" הידועה לשמצה.

יש לך את האופציה לוותר ולשלם, זה הכי קל והכי יקר.

יש את האופציה הלוחמנית - צודקת. לגשת לשם, בידיעה שאת לא מוותרת על שקל.

תכיני את עצמך מראש לויכוח שבעל המוסך כבר חווה פעמים רבות, ולך זו בטח פעם ראשונה.

העזרי במוסכניק שהפנה אותך, אולי הוא יוכל לסייע איכשהו, בשכנוע. בכל מקרה, אל "תסגירי" את עצמך -

במידה ואת מוכנה לוותר על ה-400 ש"ח האלו - גם למוסכניק "הטוב".

את צריכה להגיע בגישה של 0 שקלים תוספת. לא מדובר על חלק שהיה סדוק והתפורר ביד של המוסכניק, ולא נותרה ברירה

אלא להחליפו. כולה שמן גיר. היה צריך לומר את זה מראש. עם זאת, היי נכונה להתפשר במצב מסויים,

אם יציעו לך סכום סביר יותר של,נגיד, 200 ש"ח.

אם בחרת באפשרות זו, נסי לברר כמה עולה החלפת שמן גיר למכונית שלך במוסכים אחרים.זה מאפשר לך כבר קלף מיקוח.

אין דבר כזה 20% תוספת בכל מקרה. אחרת מראש היית משלמת 120%. הכל פרשנות.

אופציה אחרת היא לשלם ולפנות לבוררות באיגוד - אפשר גם להפקיד כסף בנאמנות דרכם, אבל אינני מתמצא בזה לפרטים.

פורסם

הוחלף נוזל תיבה ATF, שזה שלעצמו כנראה היה דרוש, התמחיר לא חרג מהתחייב בחוק אז על מה יש פה להתווכח עם המוסך?

אז מה כן כדאי לעשות? לבקש הנחה עקב ההוצאה שלא נלקחה בחשבון בשלב הראשוני.

פורסם

שוב, לדעתי אין מדובר בחוק. מצד שני, אינני עו"ד.

לדעתי יש 'הבנה' לגבי 20% אבל היא אינה אוטומטית.

אני מסכים שזה כמו טיפ על הבר - ישבת, שילמת 25 שקל לבירה שעולה 4 ש"ח בסופר.

על מה בדיוק לתת טיפ לברמן ? שעשה את עבודתו?

ותראה, 99.9% מהמבלים ישאירו לפחות 10% תוספת. בלי בכלל לחשוב. על מה בדיוק?

בקיצור - סטיה מהמחיר היא הגיונית, עד גבול הטעם הטוב. אם מכונאי מפרק גיר, סביר להניח שיצטרך למלא שמן גיר.

אז זה מאפשר לה לקבל את הרכב עם שמן הגיר המקורי (ותוכל להחליף במקום אחר) - או שמן חדש - וזה יעלה ללקוח.

כלומר - צריך לכלול בהצעה. אני משוכנע שזה אמור להיות די ברור למכונאי.

בהצלחה בכל מקרה.

פורסם

לא חוק, יותר נכון תקנה והיא עומדת על אחוז מדוייק של 20% וזה די ראלי בהתחשב בהפתעות שמוסך נתקל בהם במהלך עבודתו יום יום, זה מאפשר לו להתקדם בעבודה לפי הבנתו ולא להתקע על כל רכב בליפט רק כי לא הצליח להשיג את הלקוח לאשר לו את האקטרא X כסף לחילוץ בורג או פלאנג' מים נוסף שהתגלה רקוב לאחר פרוק וכו'.

• תוכן חדש...