אנסה להסביר, כמיטב יכולתי את שהבנתי (ואל תמהרו ליזרות לי מלח על הפצעים שאולי דפקו אותי...):
1. התיקון כבר בוצע. המוסך דורש יותר כסף והבנתי שלא ישחרר לי הרכב אם לא אשלם כפי שהוא דורש.
2. למה היה הצריך להחליף גלגל תנופה? אז ככה:
היתה בעיה בסטרטר שהוא צרח לפעמים בנסיון התנעה והיו לפעמים בעיות בהתנעה עצמה. הסטרטר היה עדיין באחריות אז פניתי למי שהחליף ונתן האחריות.
הנל התקשר ליבואן של החלק להזמין סטרטר חדש. היבואן אמר לו שהוא שולח לו אחד חדש - אבל- מקרה אבל שמנסיונו כשיש "צרחה" כזו זה קשור לאיזה גלגל שיניים גדול (זה כנראה הגלגל תנופה הזה) כשיש איזו שן או שיניים שחסרות או עקומות. ולפני שמחליפים סטרטר לחדש לבדוק הנל.מבהירה: הוא לא ניסה להתחמק מהחלפת הסטרטר! המוסכניק הזה לא מבצע תיקונים כאלו. והוא ד"א איש מקסים. הוא אמר שהמוסך לידו אמין וטוב ואם יציעו לי מחיר סביר-זה יהייה טוב לי כי הוא ליד ויוכל לבדוק שבאמת יש בעיה בשיניים של הגלגל תנופה ושלא יספרו לי סיפורים סתם ולדאוג שיתנו לי תיקון של VIP. הוא התקשר בנוכחותי לכמה מוסכים וביקש הצעות מחיר (ולא, זה לא חייב להיעשות על מומחה לגירים). לאחר שקיבלנו 2 הצעות מחיר נכנסנו למוסך לידו - והוא נקב במחיר שהיה סביר והיה לי נוח להשאיר שם הרכב לנוכח העובדה שיש מישהוא שישגיח שאכן צריך להחליף גלגל התנופה.
זה הסיפור.
סיימו להחליף הגלגל תנופה. שמו לי סטרטר חדש. אבל רוצים הרבה יותר כסף. המוסכניק "שלי" אמר לי שהוא חושב כשכהיציעו לי המחיר לא ידעו שעלות החלק גבוהה. כלומר: עשו טעות בתחשיב ולכן עכשיו הם מנסים לגלגל עלי את הטעות הזו שלהם.
קראתי שוב באיגוד המוסכים ושם כתוב בפירוש שיש למוסך זכות לחייב אותי בעד 20% יותר בלי לידע אותי. וכן שלמוסך יש זכות לא לשחרר לי הרכב עד לתשלום מלא.
ועכשיו השאלה היא לדעתי, האם דרישה על החלפת שמן (כשאינני יודעת אם היה מלוכלך והיה צורך להחליפו, אין כל עדות לזה פרט לדברי המוסכניק הגזלן) ניכללת ב - 20% הנוספים שמותר לו לגבות על עבודה או שהיה חובה עליו לשאול אותי אם אני מעוניינת להחליף או שיחזיר לי השמן המלוכלך.